פרח במדבר: אחרי נדודים בין בסיסי צבא, הם היכו פה שורש

אחרי שנים של מעברים תכופים בין בתים ובסיסים של חיל האוויר השתקעה המשפחה הזאת ביישוב קהילתי בנגב ובנתה בית גדול, מרווח, שיש בו מקום לכולם ולהכל - במיוחד לנוף המדבר המשגע

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
כאן מסתיימים הנדודים. חלל הסלון והמטבח בבית המשפחה המרווח והמעוצב (צילום: מאור מויאל)

הפרוייקט: בית צמוד קרקע
מיקום: היישוב כרמית בנגב
הדיירים: זוג + 3
עיצוב פנים: רינת קינן


לאחר שנים רבות של נדודים במקומות שונים, בחבלי ארץ מגוונים ומעברים תכופים בין בתים שכורים ושיכוני משפחות בבסיסי חיל האוויר, החליטו בני הזוג (בשנות ה-40 לחייהם) ושלושת ילדיהם, לבנות את ביתם הראשון בישוב קהילתי מתפתח בדרום הארץ.

עוד בוואלה!

הבית הזה נראה כמו אחוזה מברידג'רטון, אבל הוא בארץ

לכתבה המלאה
תחושת חמימות וביחד ומקום להכל ולכולם. הסלון (צילום: מאור מויאל)

הם רכשו קרקע מול הנוף המדברי הפתוח, נוף חייהם המוכר והאהוב, וחלמו על בית פונקציונלי, שישרת אותם, שתהיה בו תחושת חמימות ותחושה של ביחד, שהילדים ייהנו לארח בו חברים ושיהיה בו מקום. להכל. השניים פנו למעצבת רינת קינן, בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין, שתתכנן עבורם את פנים הבית.

התכנון של קינן החל כבר מבחוץ ועוד לפני שמגיעים אל הבית, עם שביל כניסה שבנוי מפודסטים (במות) מרובעים בגבהים שונים, הבמות חופו באבן אמיתית (שיי גריי) בגימור מבריק ובדוגמת פישבון, ששיוותה להם מראה יוקרתי.

העין נמשכת מעלה אל קורות העץ הלבנות בתקרה ואל הנוף המדברי הממוסגר בפרופיל הבלגי ונשקף מהפתחים הרחבים (צילום: מאור מויאל)
מראה נקי ומינימליסטי. שירותי אורחים (צילום: מאור מויאל)

עם הכניסה לחלל הפנימי של הבית, נמשך המבט מעלה, אל תקרת עץ בגובה של שלושה וחצי מטרים, שנצבעה בגוון לבן אטום. קורות העץ המולבנות מוסיפות חמימות לחלל ונותנות את הטון הכפרי העדין שמאפיין את סגנונו של הבית כולו.

בני הזוג רצו מאוד לראות את הנוף המדברי שנפרס בחלק האחורי של הבית, ולכן הבית תוכנן עם פתחים מאוד גדולים בחלל הציבורי שמוסגרו בפרופיל בלגי ממתכת שחורה, למראה נקי ומנימליסטי ממש כמו מסגרת לתמונת נוף מרהיב.

המטבח במראה כפרי עם אי גדול במרכזו, אך העין והלב נמשכים אל החלון הצרפתי המשגע (צילום: מאור מויאל)

בני הזוג אוהבים לארח, ולכן תוכנן עבורם מטבח גדול עם ארונות בעלי חזיתות במראה כפרי בצביעה אפוקסית. במרכז המטבח הוצב אי גדול שמכיל בתוכו מקום אחסון רב, ומעליו נתלתה שלישיית גופי תאורה משתלשלים. מעבר למנורות התלויות כתכשיטים בשחור וזהב, ניתן להבחין בחלון צרפתי ענק ומיוחד המשקיף לנוף המדברי שבחוץ.

כדי לא לפגום במראה הכפרי של המטבח והחלל הציבורי בכלל, מכשירי החשמל נבחרו בגוונים התואמים את סכמת הצבעים הרכה. גשר תאורה של פסי צבירה הותקן בחזית הארונות הגבוהים, ובמקביל למשטח העבודה הותקנה תאורה בגוונים של שחור זהב.

לסוגיית מקום האחסון במטבח הוקדשה עבודת תכנון מוקפדת ומדוייקת, והתוצאה היא תכנון פונקציונלי וחכם שבו יש מקום ייעודי לכל דבר, החל מהסירים עבור בניירות האפייה ומגבות המטבח ועד לפח האשפה.

ביקשו במיוחד סוויטה גדולה ומפנקת. יחידת ההורים (צילום: מאור מויאל)
טפט עדין על קיר המיטה מזכיר עיצוב של מלון בוטיק. חדר השינה של ההורים (צילום: מאור מויאל)

עוד בקשה חשובה שהעלו בעלי הבית בפני המעצבת היתה ליצור עבורים סוויטת שינה גדולה ומפנקת. היחידה שתוכננה כוללת גם היא פיתרונות אחסון חכמים כמו ארון בגדים שדלתותיו מחופות זכוכית בגוון חול, שתוכנן וחולק ל"הצד שלו, והצד שלה", וכן ארון טלוויזיה גדול ופרקטי עם מקומות אחסון נוספים.

במרכז הסוויטה הוצבה מיטה זוגית גדולה מרופדת בבד איכותי במראה יוקרתי, אך רחיץ לטובת תחזוקה פרקטית. על קיר המיטה הותקן טפט בגוונים שקטים ורגועים, שמקנה לחדר מראה שמרפרר למלונות בוטיק. ולצידי המיטה הונחו שתי שידות זהות בגוון שחור ועליהן פריטים מיוחדים שנבחרו בקפידה.

חדר ילדים (צילום: מאור מויאל)
חדר ילדים נוסף (צילום: מאור מויאל)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully