וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבית עם המטבח הכחול: בנייה חדשה בהרחבה של קיבוץ

עודכן לאחרונה: 29.3.2022 / 9:29

בשכונת ההרחבה של קיבוץ שפיים נבנה בית קטן ומתוק עבור משפחה בת 4 נפשות. הקונספט העיצובי נבנה סביב המטבח - שעבורו נבחר גוון כחול כהה ולא שגרתי ויצר מראה מעניין ומיוחד

הפרוייקט: בניית בית פרטי בהרחבת קיבוץ שפיים
שטח: 120 מ"ר בנוי על מגרש של 300 מ"ר
הדיירים: זוג צעיר+ 2 ילדים
אדריכלות: עופר ארז
תכנון ועיצוב: נעמה זהר תכנון ועיצוב פנים

הוא נולד וגדל בקיבוץ, היא הגיעה מרמת השרון והתאהבה בחיי הקיבוץ. מתישהו הם הפכו לזוג, התחתנו, נולדו להם שני ילדים, וכשעמדה בפניהם האפשרות לבנות את ביתם בשכונת ההרחבה החדשה של הקיבוץ הם הלכו על זה בכל הכוח. בסוף שנת 2018 הם פנו למעצבת הפנים נעמה זהר, שתעזור להם לתכנן את הבית.

בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
בית של 120 מ"ר במפלס אחד בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
פינת אוכל/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
קו נקי, מודרני אבל חם ומזמין. הכניסה/נדב פקט

"את תכנית הבית הכללית היינו צריכים לבחור מבין כמה דגמים, ואחרי לבטים והבנת הצרכים המדויקים של הזוג, הם בחרו בדגם של בית בשטח של 120 מ"ר, שיש אפשרות עתידית להוסיף לו עוד קומה, אם ירצו ואם יהיה בכך צורך", מסבירה זהר. "כרגע, לזוג יש שני ילדים, והיה להם חשוב שהחיים בבית יתנהלו במפלס אחד".

הבית כולל חלל ציבורי של מטבח, סלון, ופינת אוכל,ויש בו שלושה חדרי שינה ושני חדרי רחצה. "מבחינה עיצובית, הקו שהנחה אותי הוא קו נקי, מודרני אבל חם ומזמין", אומרת זהר. לבעלי הבית היה חשוב ליצור חלל שיתאים להם בצורה מושלמת מבחינת הצרכים היומיומיים שלהם, שיהיה מעוצב ומדויק, אבל מצד שני שישתלב בנוף הקיבוץ, ושלא ירגיש מנותק מהקשרו.

עוד בוואלה!

הם קנו בית ישן בת"א כדי להרוס ולבנות מחדש, אבל אז קרה משהו יותר טוב

לכתבה המלאה
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
כל הקונספט העיצובי התחיל מהמטבח/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
מטבח כחול כהה בשילוב עץ אלון, עם משטח שיש בהיר עם נימים כהים/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
דרמטי, אבל נעים. המטבח/נדב פקט

"המטבח הוא הדבר הראשון שהחלטנו לגביו - לשם התנקזו רוב החלומות של בעלת הבית, ובגלל שהוא אלמנט דומיננטי וצבעוני בחלל המגורים, הוא היה מקור ההשראה העיקרי שהכתיב את הטון גם בשאר החלל הציבורי", מסבירה זהר. "המטבח שבחרנו הוא בגוון כחול כהה משולב בעץ אלון והתאמנו לו משטח שיש בהיר עם נימים כהים. המראה המתקבל הוא דרמטי מצד אחד, אבל בקווים מאוד קלאסיים ונעימים".

בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
עיצוב סולידי שלא גונב את הרעם של המטבח. הסלון/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
חדר רחצה מרכזי/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
נגיעות של שחור וזהב בסלון/נדב פקט

כדי לתת את הבמה למטבח כאלמנט המוביל, חלל המגורים עוצב בגוונים מונוכרומטיים אך שובצו בו מספר אלמנטים בצבעים נועזים. הרצפה שנבחרה היא בגוון אפור בטון בהיר מאוד, וסקאלת הצבעים משלבת גווני אפור, גווני חול ועץ, עם נגיעות של שחור וזהב.

בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
צבעוניות נעימה ורכה. חדר השינה של ההורים/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
כל הדרמה בשירותים/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
אריחים במראה מתכתי במקלחת ההורים/נדב פקט
בית בהרחבה של קיבוץ שפיים. עיצוב פנים: נעמה זהר. נדב פקט,
חדר ילדים/נדב פקט

חדר השינה של ההורים ממשיך גם הוא את הצבעוניות הרכה והנעימה, עם צבעי עץ ופסטל, ואת הדרמה שמרו לחדר הרחצה של ההורים. "הרצון היה לייצר חדר רחצה כמו של מלון בוטיק, כזה שינתק אותם משגרת היום יום, וייתן הרגשה עוטפת ומפנקת", אומרת זהר. כדי לעשות זאת נבחרו אריחים במראה מתכתי של "דיזל" על הקירות, ששולבו עם רצפה שחורה וארון עץ גדול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully