יפהפה וקסום, בלי לנקר עיניים: בית לזוג צעיר בעמק יזרעאל

תארו לעצמכם שאתם מתחילים את החיים בבית כזה - מרווח ונעים מעוצב בסגנון מודרני נקי עם נגיעות מדוייקות של וינטג', נוף למטע זיתים ומלא מקום להתרחב - כמו של הזוג הצעיר ובר המזל שגר בבית הזה

29/06/2022
בעתיד אפשר להוסיף לו עוד קומה. בית לזוג צעיר בקיבוץ גבת, אדריכלות ועיצוב: סיון יתום(צילום: עינת דקל)

הפרוייקט: בית בקיבוץ גבת
שטח: 135 מ"ר בנוי על מגרש של 400 מ"ר
דיירים: זוג צעיר
אדריכלות ועיצוב פנים: סיון יתום
חיפויים, ריצוף וכלים סניטריים: אלוני
סטיילינג: רוית קרמש

הבית נבנה באחד מקיבוצי עמק יזרעאל על מגרש של 400 מ"ר הממוקם בקצה הקיבוץ ופונה למטע זיתים. הבית, בן כ-135 מ"ר, תוכנן במפלס אחד ומכיל חלל ציבורי מרווח, יחידת הורים מפנקת, 2 חדרי שינה לילדים, חדרי רחצה ושרותי אורחים. הלקוחות הם זוג צעיר, ללא ילדים עדיין, ובהתאם לכך תכננה האדריכלית סיון יתום אופציה עתידית להתרחבות המשפחה לקומה נוספת, ומיקום המדרגות העתידי הוכן מראש.

בית שאפשר לגדול ולהתרחב בתוכו שנים קדימה. הסלון. סטיילינג: רוית קרמש(צילום: עינת דקל)
שירותי אורחים עם אריחים בכחול מעושן ופריסה מיוחדת(צילום: עינת דקל)
החליטו להשקיע בבנייה קלה וחלונות עץ. יציאה למרפסת(צילום: עינת דקל)

"הלקוחות ביקשו בית מרווח ונעים, לא מנקר עיניים, בסגנון נקי ומודרני, שיהיה פרקטי ומואר. בית שירגיש מותאם לאופי הקיבוצי ולאופי שלהם. לשניהם היה מאוד חשוב ההיבט התרמי של הבית והחלטנו, כבר בתחילת התהליך, שהבית ייבנה בשיטת בנייה מתקדמת (שלד פלדה דקת דופן וקירות המורכבים משכבות בידוד רבות) ונשקיע בחלונות איכותיים ומבודדים", מספרת סיון יתום, אדריכלית ומעצבת פנים שאמונה על תכנון הבית.

ההחלטה על סגנון הבנייה הקלה וההשקעה בחלונות עץ (אולטרקס) נגסה נתח נכבד מתקציב הבנייה. לפיכך, יצרה יתום תוכנית חלל פשוטה, עם הפרדה ברורה בין האזורים הציבוריים לפרטיים וסכמת תנועה ברורה בחלל. התוכנית מתחשבת ברוחות השמיים, מנצלת את משטר הרוחות למיקסום האוורור הטבעי וכניסת אור, ונותנת מענה גם להצללה נכונה מהשמש הישראלית החזקה.

בית לזוג צעיר בקיבוץ גבת. אדריכלות ועיצוב פנים: סיון יתום. באדיבות אלוני. עינת דקל,
הנוף הפונה למטע הזיתים הוא נקודת הכוח של הבית ומה שהכתיב את הציר התכנוני של החללים. מטבח(צילום: עינת דקל)
ארונות פורניר(צילום: עינת דקל)
פינה פתוחה לקפה ולהצגה של חפצי נוי(צילום: עינת דקל)

נקודת הכוח של המגרש היא מטע הזיתים הצמוד, והבית תוכנן בהתאם לכך: החזית שפונה לרחוב ולחניה, מכילה את אזורי השירות של הבית (רחצה וכביסה). ואילו הכניסה מוקמה בצלע הצדדית של הבית, כך שהחלל הפנימי המרכזי פונה כולו לנוף של מטע הזיתים שגובל במגרש מדרום.

הסגנון העיצובי שנבחר עבור הבית הוא מודרני עם נגיעות נורדיות. אריחי הריצוף בגוון בטון טבעי וחלונות העץ השחורים היוו את הבסיס העיצובי לבחירת המטבח. ארונות המטבח עשויים מפורניר עץ ומשלבים קיר ארונות גבוהים בהיר עם פינה פתוחה המאפשרת תצוגה של חפצי נוי, ומשטח דקטון שחור ודרמטי. שולחן האוכל נבנה על ידי הדיירים מפלטת עץ אורן גדולה עם רגלי ברזל. "אני תמיד שמחה לפגוש לקוחות עם חוש אסתטי מפותח וידיים טובות שאוהבים לשפץ ריהוט ישן או לבנות רהיטים חדשים מחומרים זמינים וזולים", אומרת יתום. הכיסאות סביב השולחן נאספו מיד שניה ושופצו גם הם בידיים אוהבות.

בהמשך יותקן פה ארון מעילים, בינתיים יש נישה ורודה ומתוקה עם ספסל ומתלי עץ(צילום: עינת דקל)

במקומו של ארון המעילים שיותקן בהמשך, נצבעה נישה בכניסה לבית בגוון ורוד בהיר, ובתוכה נתלו מתלי עץ לתיקים ומוקם ספסל עץ לנעליים. רהיטי הסלון עברו עם הדיירים מדירתם הקודמת ושודרגו על ידי שטיח עשיר שנפרש תחתם.

החלל משופע בחפצי אומנות של בעלי הבית שמעניקים המון אופי מיוחד. ובולט גם קיר בטון יחידי, שהוא קיר הממ"ד, שקיבל מקום של כבוד בחלל. הבטון היצוק נשאר כפי שנוצק, מחוספס ואותנטי, והודגש בעזרת שני גופי תאורה.

מחוספס ואותנטי. קיר בטון חשוף שמודגש על ידי שני גופי תאורה(צילום: עינת דקל)

יחידת ההורים מרוצפת בפרקט חם ומעוצבת בצניעות אלגנטית עם קיר בגב המיטה שנצבע בגוון ורוד בהיר. הכניסה לחדר הרחצה היא דרך דלת אסם פשוטה ויפה, ובתוכו שידת רחצה שעוצבה בסגנון וינטג'. הרצפה והקיר חופו באריחים זולים יחסית שקיבלו טוויסט עיצובי הודות לפריסה אלכסונית במקלחון. הגוונים שנבחרו ליחידת ההורים - כחול כהה, אפור, לבן וורוד בהיר שומרים על הסגנון העיצובי הנורדי של הבית.

פרקט חם ודלת אסם פשוטה, אך מהממת. חדר ההורים(צילום: עינת דקל)
שידת רחצה בסגנון וינטג'. חדר רחצה הורים(צילום: עינת דקל)
אריחים פשוטים שקיבלו טוויסט עיצובי הודות לפריסה אלכסונית(צילום: עינת דקל)

סכמת הצבעים הזו נוכחת גם בשירותי האורחים, שם בחרנו אריחים מלבניים בגוון כחול מעושן שהונחו בפריסת פישבון, ומטפסים מרצפת החדר אל הקיר ומשתלבים נהדר עם מדף העץ של הכיור והחלון השחור. בחדר הרחצה של הילדים (העתידיים) נבחרו אריחים מאוירים בסגנון וינטג' בגוון שחור-לבן. גם פה הותאמה שידת רחצה בסגנון נוסטלגי שמעניקה חמימות לחדר הבהיר.

"העבודה האדריכלית, שאני כל כך נהנית ממנה, של תכנון בית מגורים למשפחה, בחירת כל האלמנטים העיצוביים והפרקטיים שמרכיבים את הבית וליווי הביצוע דרך כל השלבים של הבנייה, היא עבודה דרך דיאלוג רציף עם בעלי הבית. הדיאלוג שלי עם הלקוחות היה נעים וזורם, החלטות עיצוביות ופרקטיות נלקחו במשותף, תוך שיקלול כל האלמנטים ועמידה בתקציב", מסכמת האדריכלית. "כל זה ניכר בתוצאה הנהדרת - בבית המקסים שהם גרים בו היום, בית שתוכנן ונבנה בדמותם והוא מואר ופתוח ונעים להתהלך ולחיות בו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully