לא קלה היא: מהפך בוהו שיק לבית בבנייה קלה

בית קטן עם גינה בחבל לכיש נרכש על ידי משפחה צעירה שביקשה לעצב אותו בהתאם לאופייה הקליל, הנועז והבוהמייני. שלושה חודשים ו-350 אלף שקלים לאחר מכן, התקבלה התוצאה הכיפית הזאת. צפו

30/05/2022

הפרוייקט: בית בבנייה קלה בחבל לכיש
שטח: 80 מ"ר בנוי + 80 מ"ר חצר
הדיירים: זוג + 2
משך השיפוץ: כשלושה חודשים
עלות שיפוץ: כ-350,000 ₪
תכנון ועיצוב פנים: מעין רהב

בני זוג בשנות ה-30 לחייהם רכשו בית קטן עם חצר חלומית בלב שכונה פסטורלית באחת מערי חבל לכיש. היא היתה בהריון שני, בבית כבר היתה ילדה קטנה אחת, והשניים זיהו בבית הזה הזדמנות להשתדרג מדירה לבית פרטי עם חצר זמינה לילדים. המיקום גם הוא היה יתרון - קרוב להורים, כך שתהיה להם עזרה עם הילדים, שניהם גם עובדים קרוב. בנוסף, בשכונה שבו נמצא הבית, יש אישורים להוסיף קומה, כך שזה בהחלט יכול להיות בית שיגדל יחד עם המשפחה הצעירה. על פניו מציאה והזדמנות נהדרת.

350 אלף ש"ח, 3 חודשים, והבית הקטן קיבל מראה חדש שאפילו בעליו לא האמינו. בית בחבל לכיש שעיצבה מעין רהב(צילום: אביב קורט)
שירותי אורחים בעיצוב עדין ורך(צילום: אביב קורט)
בלי בלאגן. ארון נגרות בכניסה לבית(צילום: אביב קורט)

אבל לא הכול היה מושלם: הכניסה הראשונה הביתה היתה מעט מאתגרת עקב החלוקה שלו והעובדה שמדובר בבית בבנייה קלה, שמגיעה עם תקרה נמוכה יחסית. "ידענו שצפויים לנו אתגרים לא מעט, ובהם - גובה הבית שנבנה בבנייה קלה, וחוסר ידיעה מה מצפה לנו בתוך הקירות וחשיבה על פתרונות אחסון", אומרת מעצבת הפנים מעין רהב, בוגרת ביה"ס לעיצוב פנים של ברברה ברזין, שאמונה על התכנון והעיצוב מחדש של הבית. ואמנם, בתום השיפוץ השתנה הבית ללא היכר, ובני הזוג עצמם העידו שלא תיארו לעצמם שכך הוא יראה בסוף התהליך.

כיאה לזוג צעיר עם ילדים קטנים וצרכים משתנים, תוכנן אחסון בשפע רב, שייתן לדיירים שקט לעשור קדימה. "אחסון מהווה גורם קריטי לסדר שניתן לקיים בבית ועם ילדים זה ממש הכרחי. יצרנו נגרות בהתאמה אישית בכל חלקי הבית: החל ממבואת הכניסה, שירותי האורחים, מזווה מפואר, ספריה בשילוב שידת מדיה בסלון וארונות מרווחים בחדרי השינה. כל אחד מפרטי הנגרות קיבל תשומת לב רבה ומדויקת והותאם בול לצרכים שלהם עם מחשבה עתידית", מפרטת רהב.

עוד בוואלה!

הם חיכו לזה 20 שנה: השיפוץ שהוסיף לדירת הגן עוד חדר

לכתבה המלאה
חדר שינה קטן שהיה במקור, בוטל. והשטח נוכס לטובת הרחבת החלל הציבורי. סלון(צילום: אביב קורט)
יחידת נגרות מותאמת גם למדיה. הסלון(צילום: אביב קורט)
סגנון בוהו עדין עם נגיעות אקלקטיות של צבע. הסלון(צילום: אביב קורט)

בשל שטחו המוגבל של הבית (80 מ"ר) בוצעו גם שינויים בחלוקת החללים: "שברנו קירות כדי להרוויח חלל ציבורי רחב ידיים ומפנק, ולמעשה וויתרנו על חדר שינה קטן שהיה שם, כל זאת על מנת לנכס שטח רב יותר לסלון", מסבירה המעצבת.

הבית אובזר ורוהט בהתאמה לסגנון הבוהו העדין של בעליו, עם נגיעות אקלקטיות של צבע, ובחומרים טבעיים ורכים. "ניכוס" חדר השינה הקטן לחלל הציבורי והשימוש בגוונים בהירים ורכים עזר לייצר אשליה ויזואלית של מרחב ותחושת גודל מכיוון שאת גובה התקרה לא ניתן היה לשנות.

גם תכנון והתאמת התאורה הפונקציונלית סייע רבות ליצירת תחושת מרחב בחלל הציבורי. התאורה בבית קיבלה תשומת לב רבה מאוד על-מנת לאפשר להם להרגיש שהם חיים בבית מואר כמעט באור טבעי, מפנק, ונעים. והוקדשו לכך גם מחשבה ותכנון רבים וגם נתח משמעותי מהתקציב.

דלת כניסה בירוק מעושן(צילום: אביב קורט)
לצד המטבח ישנו אזור אחסון שמתפקד כמזווה, מאחורי דלתות אלון מבוקע(צילום: אביב קורט)

דלת הכניסה לבית הוחלפה בדלת שנצבעה בגוון ירוק מעושן, מעודכן ונעים. וארון בנגרות מותאמת תוכנן כדי לענות על הצורך של תליית מעילים ותיקים. מול ארון הכניסה נמצאת הכניסה לשירותי האורחים, שעוצבו בצורה נעימה ורכה.

הכניסה לבית קיבלה תאורה נעימה על מנת שיהיה נוח להיכנס, להסיר את החפצים איתם נכנסים ומיד לאפסן אותם בתוך נגרות ייעודית שמונעת הצטברות של חפצים באזור המבואה. "מיד עם הכניסה לתוך חלל הבית שיבצנו תאורה רכה ונעימה, ומשם, אל החלל הציבורי - שם בחרנו בפס צבירה עם ספוטים שמתפזרים לנקודות שונות בחלל, מאירים ומדגישים אותן. את המסדרון הנעמנו עם תאורה שקועה בקירות בגובה שאינו מסנוור ומאפשר תחושת אור חמה בכל שעות היום, וגם בלילה אם יש צורך, ממש כמו מסלול הליכה", מסבירה רהב. "במטבח השתמשנו בפרופילים שקועים מעל משטחי העבודה, ומעל האי שיבצנו תאורה דקורטיבית, אך כזו שמפיצה אור מספק לישיבה נעימה, בה ניתן לאכול ולקרוא, ואילו חדר השינה של ההורים קיבל מעטפת תאורה של צילינדרים שניתן לכוונן לנוחותם, ומייצרים אור הרמוני ונעים לחדר שינה".

הרבה מחשבה הושקעה בתכנון משטחי העבודה והתאורה. המטבח(צילום: אביב קורט)
אי מעץ אלון במטבח(צילום: אביב קורט)

בעל הבית אמנם מתפרנס מעבודה בהייטק, אך הוא גם שף חובב ובהתאם לכך עוצב עבורו המטבח. כאשר מיקום הפונקציות במטבח, משטחי העבודה והתאורה שמעליהם קיבלו דגש מיוחד. ארונות המטבח לבנים ומשטח העבודה הלבן מטפס על הקיר סביב ומשמש גם כחיפוי. במרכז המטבח ישנו אי עשוי עץ אלון עם משטח עבודה נוסף. לצד המטבח הותאמה יחידת נגרות שמתפקדת כמזווה פעיל ומשגע, מכילה בול את כל מה שצריך וממצה את החלל עד תום למען אחסון מירבי. דלתות ארון המזווה עשויות מאלון מבוקע ומכילות פתחים קטנים לאוורור.

שיפוץ בית בבנייה קלה בחבל לכיש תכנון ועיצוב מעין רהב, בוגרת ביהס לעיצוב של ברברה ברזין. אביב קורט,
שיפוץ בית בבנייה קלה בחבל לכיש תכנון ועיצוב מעין רהב, בוגרת ביהס לעיצוב של ברברה ברזין(צילום: אביב קורט)
שיפוץ בית בבנייה קלה בחבל לכיש תכנון ועיצוב מעין רהב, בוגרת ביהס לעיצוב של ברברה ברזין(צילום: אביב קורט)
שיפוץ בית בבנייה קלה בחבל לכיש תכנון ועיצוב מעין רהב, בוגרת ביהס לעיצוב של ברברה ברזין(צילום: אביב קורט)

חדר הרחצה עוצב בשיק שובב. "הצלחנו להטמיע את הרוח והווייב שלהם בחדר" אומרת רהב, "הבחירה באריח טרצו מוגדל בגוונים רכים היתה בחירה אמיצה ונפלאה. זה ממש חדר משמח ששומר על אופי שובבי וצעיר". חדר הרחצה תוכנן תוך חשיבה מקסימלית על פונקציונליות, עד לרמת מיקום נישה לבקבוקי הסבון והשמפו ממש במרחק הושטת יד מהמיקום בו עומדים מתחת לזרם המים החמים במקלחת. "עקב אילוצים מבניים, יצרנו גם מדף שהתחיל מאחורי קיר גב האסלה לעבר המקלחון. מצאנו בו שימוש רב לדקורציה ירוקה, ולמקום להניח חפצים נוספים", אומרת רהב.

בתוך חדר הרחצה תוכנן גם מקום ייעודי למכונת הכביסה והמייבש. "במקרה הזה המטרה היתה מאוד פונקציונלית ויומיומית ולכן תוכננו המכונות לעמוד אחת על גבי השנייה, כשלצידן מקום לארגז הכביסה, ומעליו מקום לאחסון חומרי ניקיון ותמרוקים. כל זאת, על-מנת שנגרות הכיור תישאר פרקטית ומצומצמת עד כמה שניתן. מתחת לכיור, ולצד השירותים תוכננה נישה עבור מספר גלילי נייר טואלט כך שניתן לשבת ובקלות ובנוחות רבה לשלוף גליל, במקרה הצורך.

שיפוץ בית בבנייה קלה בחבל לכיש תכנון ועיצוב מעין רהב, בוגרת ביהס לעיצוב של ברברה ברזין(צילום: אביב קורט)

חדר השינה של בני הזוג שינה את גודלו ותוכנן בתוכו ארון גדול לבגדים ואחסון נוסף. גם התאורה הותאמה לצרכיהם של ההורים הצעירים. הקיר שמאחורי המיטה נצבע בגוון טורקיז עז ועבודת יד של מקרמה נתלתה מעל המיטה. פרט לקיר, שאר החדר עוצב בצבעים שקטים וניטרליים, במרקמים טבעיים של עץ ופשתן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully