לא מתיישרים לפי הנורמה: בית צבעוני ומלא בהדפסים

בית בן שלוש קומות במודיעין משלב אריחים מצויירים, טפטים ססגוניים והמון המון צבע בכל מקום - על הקירות, בארונות ואפילו על התקרה. איך אפשר לשלב כל כך הרבה דוגמאות וצבעים ועדיין לשמור על אווירה בהירה, מוארת ונעימה? בואו להציץ

24/05/2022

הפרויקט: בית פרטי במודיעין
שטח: 160 מ"ר
דיירים: זוג + 3
תכנון ועיצוב: תמי שלוש
חיפויים, ריצוף, כלים סניטריים: אלוני

זוג עם 3 ילדים רכשו בית ישן במודיעין והחליטו לשפץ אותו לפי צרכי המשפחה וטעמם האישי. הבית התלת קומתי היה חשוך ומיושן, הכי רחוק שאפשר מאופייה של המשפחה שעתידה להתגורר בו, והיה צורך לשפצו מן היסוד, להרחיב פתחי אור ולהכניס בו חיים חדשים וצעירים. בני הזוג פנו אל מעצבת הפנים תמי שלוש, כדי לסייע גם בתכנון השיפוץ וגם בעיצוב והלבשת הבית. "העבודה על הבית הזה היתה מאתגרת ומהנה במיוחד. לבעלת הבית טעם משובח ושמחתי על החופש שנתנה לי ביצירת בית אישי הנותן מקום לביטוי של דייריו מבלי לחשוש ו'להתיישר' עם מה שמקובל בדרך כלל", אומרת שלוש על התוצאה הססגונית ומרובת הרבדים שהתקבלה בסופו של התהליך.

עוד בוואלה!

הם קנו "דירה עם פוטנציאל", הבעיה היתה לממש אותו

לכתבה המלאה
לא צריך לחשוש לחרוג ממה שמקובל בדרך כלל. בית ששובר את החוקים במודיעין(צילום: שחר לוי)
אריחים מצויירים, ספסל במבוק ודלת רחבה ותכולה. הכניסה לבית(צילום: שחר לוי)
כך זה נראה מהצד הפנימי(צילום: שחר לוי)

הסיפור העיצובי של הבית מתחיל כבר מבחוץ עם ריצוף צבעוני של אריחים מצויירים במבואת הכניסה (שחוזר גם במרפסת שאליה יוצאים מהסלון), ספסל במבוק מקדים את הדלת, שהוחלפה בדלת רחבה יותר בעלת מראה כפרי וצבע תכלת בהיר. השינויים שנעשו בכניסה נועדו לתת תחושת מרחב נעימה ולהכניס הרבה אור וצבע לתוך הבית כבר מהרגע הראשון.

מעבר לסף הכניסה, מול הדלת תוכנן ארון גדול שנועד לקלוט לתוכו את כל החפצים איתם נכנסים (מעילים, תיקים, מפתחות, נעליים וכו'), וגם נותן מקום למבט נעים בעת ההגעה הביתה. לארון זה תפקיד נוסף, והוא להסתיר את גרם המדרגות שנמצא מצידו השני, מסבירה שלוש.

דלת אסם ואריח פרחוני שגונב את ההצגה. שירותי אורחים(צילום: שחר לוי)
אריחים גאומטריים ברום המדרגות, שדוגמתם חוזרת גם במטבח(צילום: שחר לוי)

סמוך לו ממוקמים שירותי האורחים. "שירותים אלו קטנים והיוו אתגר תכנוני בגלל ארון חשמל שהיה קיים שם ולא רצינו להזיז. הפתרון שהצעתי הובא בהעמדת כיור עגול פינתי ו"דלת אסם" אותה יצרתי במיוחד כך שיתקבל המראה המבוקש אך לא תגזול מקום מהחלל הקטן שבפנים", אומרת שלוש. "את שרותי האורחים ריצפנו באריחים גדולים עם דוגמת פרחים וציפורים שהיא כל כך מיוחדת ומרהיבה עד שבעבור כל היתר (הסניטריה והחיפוי) החלטנו ללכת על קו לבן ונקי ולתת לה את מלוא תשומת הלב".

בית צבעוני בן 3 קומות במודיעין. עיצוב פנים: תמי שלוש, באדיבות אלוני. שחר לוי,
חלון חדש במטבח מכניס אור עד לסלון(צילום: שחר לוי)
עמוד קונסטרוקטיבי בפינת האוכל - עבר "ריבוע" ונעטף בטפט(צילום: שחר לוי)
גוון טורקיז יפהפה וארון תלוי כחול. המטבח(צילום: שחר לוי)

החלל הבא שפוגש את המבט הוא המטבח, הפתוח אל פינת האוכל ואל הסלון. לנגרות המטבח נבחר גוון טורקיז יפהפה וארון תלוי בכחול משלים את המראה שלו. רוב שטח הבית מחופה בפרקט למינציה חמים ונעים, אך הוא נעצר בקו הארונות ומשם מרוצף המטבח באריחים בעלי דוגמא גיאומטרית, שמשתלבת עם גוון העץ ונותנת קונטרסט לטורקיז של ארונות המטבח.

בקיר שמעל הכיריים נפתח חלון חדש ששוטף את המטבח באור שגולש גם אל חלל הסלון. "הדוגמא הגאומטרית של אריחי המטבח חוזרת שוב ברום המדרגות הסמוכות, וכך נוצר קשר עין המוביל ממרחב למרחב", מסבירה המעצבת.

העמוד הקונסטרוקטיבי הוא אילוץ שנוצל לטובת הפרדה חלקית בין פינת האוכל לסלון(צילום: שחר לוי)
מגוון רחב מהרגיל של שילובי צבעים, דוגמאות ומרקמים(צילום: שחר לוי)

ברחבי הבית ניתן לראות מגוון רחב מהרגיל של ריצופים וחיפויים שונים, רבים מהם עם מרקמים וחומריות מעניינת וייחודית. "שיחקנו עם החומריות של העץ ועם אריחי גרניט פורצלן בדוגמאות, בגדלים ובצבעים שונים. העצמת האור הטבעי בבית היא משהו שמלווה אותי בכל הבתים שאני מעצבת, ולכן הרחבנו פתחים גם עבור פינת האוכל הסמוכה והסלון", אומרת שלוש.

באזור פינת האוכל נתקלו המעצבת ובעלי הבית בבעיה קשה לפיצוח: "יש שם עמוד קונסטרוקטיבי שהיה עגול במקור ורציתי להורידו, אך בהתייעצות עם קונסטרוקטור התברר לנו שזה לא יתאפשר. החלטנו לעטוף אותו בגבס ולרבע אותו, ולאחר מכן לחפות אותו בטפט של עלים ירוקים ולייצר בעזרתו חיץ בין פינת האוכל לסלון, שישמש את בעלת הבית עבור העציצים האהובים עליה וייתן מעט פרטיות, אך ישאיר כניסה של אור ליושבים לצד השולחן".

צבעי הסלון נגזרו מהשטיח הססגוני. הסלון(צילום: שחר לוי)
התקרה בסלון נצבעה בכחול מעושן והקורה בוורוד עדין(צילום: שחר לוי)

עיטוף העמוד הוא ממש לא ההזדמנות היחידה שבה נעשה שימוש בטפטים: "השתמשתי בטפטים רבים בחללים נוספים בבית, בחדרי השינה וגם במבואת הכניסה", אומרת המעצבת. "בדומה ל'טריק' שעשיתי עם ריצוף המטבח וחיפוי המדרגות, ליצירת קשר בין החללים, כך עשיתי בבחירת הטפט של מבואת הכניסה החוזר בדוגמת הבד של אחת מכורסאות הסלון. ("טורקיז האוס"). חיבור בין מרקמים וצבעים שונים דורש תחכום ועידון בשביל שישתלבו בצורה הרמונית ולא רועשת היוצרת בלאגן ויזואלי, ואלו דוגמאות לאופן שבו ניתן לייצר זאת", היא משתפת מניסיונה המקצועי.

עבור הסלון נבחרה ספה מזמינה ורכה שנתפרה במיוחד, אליה צוותו שתי כורסאות בגוונים משלימים. צבעוניות הסלון הוכתבה ברובה על ידי הגוונים של השטיח (קרפטיזם) ואלמנט המשרבייה היפה ("ענבל אריחים") יוצר עניין ויזואלי רב ושוב מדגיש את מעברי האור והמשחק בין הצורות והטקסטורות. את תקרת הסלון בחרה שלוש לצבוע בצבע כחול מעושן שמעצים את תחושת הגובה הקיים שם הודות לתקרה המשופעת והגבוהה, והיא תחומה בקורה בגוון ורוד עדין שחוזר גם בנישה שבקיר הנגדי.

משרביה שמפרידה בין פינת המשפחה בקומה השנייה, וחלל המדרגות(צילום: שחר לוי)
שילובי טפטים וצבע גם בחדרי הילדים(צילום: שחר לוי)
חדרי הילדים מרוכזים בקומה השנייה(צילום: שחר לוי)
כל חדר עוצב בהתאם לגילו, צרכיו והעדפותיו של הילד(צילום: שחר לוי)

גרם המדרגות הסמוך למטבח מוביל לקומת חדרי הילדים ובה שלושה חדרי שינה, פינת משפחה, חדר רחצה ושירות. שטחו הכולל של הבית הוא 160 מ"ר, ויש לו מפלס נוסף שאותו הוחלט להקדיש ליצירת מרחב פרטי עבור זוג ההורים. שלוש תכננה בו חדר עבודה פתוח, חדר שינה, מרחב לארונות וחדר רחצה עם מקלחון רחב ושני כיורים. "הקונספט העיצובי שגיבשנו הוא צבעוני, כזה שעשוי משכבות רבות של מרקמים וטקסטורות, וכלל נגרות מוקפדת ("הצריף של רוני הנגר") עם חשיבה על כל פרט, גדול כקטן", היא אומרת.

בחלל המשפחה נראית המשרבייה מצידה השני. "חלל זה תחום בין חדרים וכניסת האור היחידה אליו היא מפתח קטן בגג, ולכן חשוב היה לי שיתקבל גם בו מרחב פתוח ומואר", מסבירה המעצבת. גוני הספה והשטיח שבחרתי עבורו משתלבים עם כלל הצבעוניות המבצבצת אליו מכל עבר".

חדר הרחצה של ההורים הורחב על חשבון חדר הארונות(צילום: שחר לוי)
אריחים מצויירים גם כאן, כמובן. חדר רחצה הורים(צילום: שחר לוי)
ארונות פורמייקה בכחול עז. חדר רחצה ילדים(צילום: שחר לוי)

חדרי הילדים עוצבו בהתאמה לצרכים של כל ילד וילדה וכך שיבטאו גם את אופיים ותחביביהם. גם חדר הרחצה של הילדים תוכנן כך שיהיה נוח לשימוש ופרקטי עבורם. הנגרות שם נעשתה בפורמייקה בגוון כחול בוהק - הפורמייקה היא חומר עמיד במיוחד וכך בעלת הבית יכולה להיות שקטה שהארונות ישמרו על מראם לאורך זמן, גם לנוכח שימוש אינטנסיבי של ילדים בחדר.

וילון מקרמה שהכינה בעלת הבית נתלה על החלון שמעל המיטה. חדר שינה הורים(צילום: שחר לוי)
שידה טורקיזית עם מלא עציצים ירוקים. פינה בחדר ההורים(צילום: שחר לוי)
מבואת ארונות בחדר ההורים(צילום: שחר לוי)

חדר ההורים בתחילה הכיל שני חדרונים קטנים לרחצה ולארונות: "חדר הארונות היה חנוק עם תאורה מלאכותית בלבד. תכננתי זאת מחדש כך שחדר הארונות הוא כעת חלק מחדר השינה, פתוח אליו וחשוף לאור טבעי. הוא מהווה מעין מסדרון המוביל לחדר רחצה גדול יותר מהקודם, בהיר ומואר", מסבירה שלוש את השינויים התכנוניים שערכה במפלס השלישי והאחרון של הבית, שהוא מפלטם של זוג ההורים. "בחרנו מיטה ושידות מעץ, ובעלת הבית רקמה וילון מקרמה לחלון המרכזי". שידה בגוון טורקיז המכילה עציצים רבים מוקמה בפינת החדר ונותנת זווית רעננה לחלל כולו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully