כתוב בכוכבים: השידוך, העיצוב והתוצאה המהממת

המפגש בין בעלי הבית הזה ברעננה למעצבות של "הלל אדריכלות" נראה היה בלתי נמנע. התוצאה שלו היא בית כפרי-קלאסי, עם צבעוניות עדינה מאוד והמון סטייל

09/05/2022

הפרוייקט: בית פרטי עם בריכה ברעננה
שטח: 350 מ"ר בנוי על מגרש של חצי דונם
דיירים: זוג + 3
אדריכלות ועיצוב: הלל אדריכלות

לפעמים מה שצריך לקרות פשוט קורה - אפשר לקרוא לזה צירוף מקרים, גורל, מזל, אבל זה מה שקרה בפרוייקט הזה ובמפגש המיוחד בין בני זוג לבין מעצבת הפנים הדס רוט והאדריכלית שירה מוסקל מ"הלל אדריכלות". בני הזוג טיילו ברעננה, ראו בית יפה והתלהבו. כמה התלהבו? מספיק בשביל לדפוק בדלת, ולשאול את בעלי הבית מי תכנן ועיצב את ביתם. אלה הפנו אותם ל"הלל". למרבה ההפתעה, גם הבית השכן למגרש שהם רכשו תוכנן על ידי ב"הלל אדריכלות", כך שלפעמים הקארמה עובדת שעות נוספות.

עוד בוואלה!

הם קנו "דירה עם פוטנציאל", הבעיה היתה לממש אותו

לכתבה המלאה
בית כפרי קלאסי ברעננה הלל אדריכלות. מאור מויאל,
הקארמה הטובה עבדה שעות נוספות בפרוייקט הזה. בית כפרי ברעננה, "הלל אדריכלות"(צילום: מאור מויאל)
פרקט חם וצבעוניות עדינה של כחול וטורקיז(צילום: מאור מויאל)
ארונות לבנים מרצפה עד תקרה ואי טורקיזי. המטבח(צילום: מאור מויאל)

צוות משרד "הלל אדריכלות" נהנה מיתרון מבחינת ידע על המגרש. לאור הניסיון הקודם עם השכנים, הם הבינו בדיוק את הנתונים של הרחוב, זכויות הבנייה וכל מה שצריך לדעת - כך שהיה קל לצלול מהר פנימה ולהתחיל בעבודת התכנון וקבלת ההיתרים וכל מה שכרוך בבנייה.

הבית יושב על מגרש של חצי דונם והוא נבנה תוך שנה - 350 מ"ר בנויים שמתפרסים על 3 קומות בחלוקה זהה. עבור "הלל אדריכלות" זו היתה חוויה מעניינת לתכנן בית אחר לגמרי מבחינת דרישות, סגנון וכו' בסמוך לבית השכנים שאותו תכננו כשנה לפני. "בסופו של דבר זה לא משנה עד כמה צמוד המגרש, הסיפור הוא האנשים", מסבירה שירה מוסקל.

הכניסה לבית(צילום: מאור מויאל)
פינת אוכל עגולה מאזנת את הצורניות המלבנית של החלל(צילום: מאור מויאל)

בבית גרים זוג שלהם 3 בנות, משפחה מאוד משפחתית, שאוהבת לארח. הם ביקשו לעצב את ביתם בסגנון כפרי קלאסי, חם, עם מעט צבע. חלק מהתקציב הושקע לשדרוג התשתיות: מערכות מיזוג וחשמל מתקדמות, חימום תת רצפתי על מים, ומערכות אודיו מתקדמות. לבעל הבית היה מאוד חשוב להשקיע בעיצוב חלל המטבח, כמי שמאוד אוהב לבשל, וגם בחלל החוץ עם דגש על הבריכה.

המגרש שעליו יושב הבית הוא בעל צורה מלבנית, והכניסה אליו היא מהחלק הצר. הבית תוכנן ונבנה בצורת T, בדרך זו ממוקסמת המעטפת עם הרבה ערבוב בין הפנים לחוץ, כאשר הגינה חובקת את הבית. בעת הכניסה לבית נפרס לפנינו החלל הציבורי, הסלון נמצא לפנינו, מימין מדרגות, פינת אוכל עם יציאה לבריכה והמטבח מצד שמאל מול פינת האוכל. כל החלל הציבורי מחופה בפרקט.

קיר בריקים ויציאה לחצר. הסלון(צילום: מאור מויאל)
החצר נוכחת מאוד גם בתוך הבית. חלונות גדולים בחלל הסלון(צילום: מאור מויאל)

הסלון מאוד ביתי ומפנק. יש בו ריהוט קליל, צבעוני ושמח, בריקים מחפים את קיר הטלוויזיה ומכניסים הרבה אופי וחום. מתוך הסלון ישנו גם פתח יציאה רחב אל החצר, שנוכחת מאוד באופי של הסלון. המעצבות שילבו בו צבעוניות נעימה בנגיעות עדינות, שמכניסות עניין ולא משתלטות על החלל. גווני כחול וטורקיז נוכחים בכורסאות הסלון, באי המטבח, בפרטי אומנות וגם בכחול של הבריכה שמהדהד פנימה מן החוץ.

פינת האוכל עגולה ויכולה להיפתח בעת אירוח רב משתתפים. השולחן העגול נבחר על מנת לאזן בצורניות את החלל המלבני ופריטי הריהוט האחרים שמוצבים בו. המטבח מורכב מארונות גבוהים מרצפה עד תקרה. אחת מדלתות הארונות נפתחת ומובילה למטבח אחורי פנימי, זהו בעצם מטבח משני שמשמש לאחסון, ויש בו מכשירי חשמל נוספים ומקרר שני.

כפרי ועדין. המטבח(צילום: מאור מויאל)
אחד הארונות מוביל אל מטבח אחורי ובו אחסון ומכשירי חשמל נוספים(צילום: מאור מויאל)

בקומה העליונה ממוקמים חדרי השינה. זוהי קומת קורות עם תקרה מרשימה והיא כוללת 3 סוויטות עם חדר רחצה צמוד עבור כל אחת מהבנות. אל סוויטת ההורים מובילה מבואת ארונות. ובתוכה נבנתה מבואת ארונות נוספת בדרך לפינת הרחצה. המיטה נשענת על קיר עם אופי דומיננטי (עבודת צבע וטיח), והיא מוצבת כך שתפנה אל החלונות והנוף הנשקף מהם. מאחורי גב המיטה ממוקם חדר הרחצה. עוד בחדר, יציאה אל מרפסת אינטימית הצופה לבריכה ולגינה.

קיר דומיננטי מאחורי המיטה בסוויטת ההורים(צילום: מאור מויאל)
מבואת ארונות בחדר ההורים(צילום: מאור מויאל)
חדר רחצה הורים(צילום: מאור מויאל)
כל ילדה קיבלה סוויטה עם חדר רחצה צמוד. חדרה של אחת הבנות(צילום: מאור מויאל)

לבית יש גם קומה נוספת - קומת מרתף, שעוצבה בסגנון מעט שונה משאר הבית. המרתף הוא החלל היחיד שלא חופה בפרקט. ההשראה לעיצוב בחלל זה היא לונדון, יעד אהוב על בעלי הבית. הקירות חופו בבריקים אדומים, ואלה נותנים לחלל מראה מעט יותר תעשייתי. זהו חלל פונקציונלי מאוד שנמצא בשימוש תדיר על ידי בני הבית והוא כולל פינת משפחה, פינת עבודה ומטבחון.

עוצב באווירה אורבנית, עם השראה מלונדון. חלל המרתף שבו פינת טלוויזיה, פינת עבודה ומטבחון(צילום: מאור מויאל)
בריכה נעימה ופינת רביצה בחצר(צילום: מאור מויאל)
פינת אוכל ומטבח חיצוני תחת הפרגולה הבנויה(צילום: מאור מויאל)

בחצר האחורית ישנו אזור מקורה עם פרגולה בנויה. בצד אחד תוכננה פינת רביצה ומצד שני פינת אוכל לארוחות בחוץ ולצדה מטבח חיצוני עם גריל. מעבר לאזור המקורה יש גם מדשאה גדולה, מקלחון חוץ ובריכה פרטית נעימה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully