לא רק בת"א ובשרון: סיור בין בתי יוקרה בפריפריה

בית ענק בסגנון כפרי בעפולה, בית הנופש בהרי הגליל שהפך לבית קבע, ממלכת הבנות בזכרון יעקב ווילה מינימליסטית בגן יבנה - בתי יוקרה מרהיבים בישראל שמחוץ לגבולות גוש דן

05/05/2022

התרגלנו לראות בתי יוקרה שממוקמים בתוך גבולות גזרה די ברורים - גוש דן בואכה השרון, מקסימום יישובי עמק חפר. אבל לכבוד יום העצמאות ה-74 למדינת ישראל החלטנו לבדוק האם יש בתים שעונים על ההגדרה "בתי יוקרה" שנבנו רחוק מהמרכז, ביישובי הפריפריה? נסענו לאורכה ולרוחבה של המדינה והבאנו הצצה לבתים משגעים ומרשימים. בחלק מהמקרים, בעליהם לא מוותרים וממשיכים לעבוד במרכז הארץ, הם נוסעים שעות רבות למקום עבודתם, אבל לא מוותרים על השקט של הפריפריה, המרחבים הגדולים והרוגע.

עוד בוואלה!

יודע חקלאי פיקח: בית מרהיב בלב 10 דונם של משק חקלאי

לכתבה המלאה

עפולה: ירוק בעיניים, רחובות שקטים וטעימה מהכפר | אדריכלות ועיצוב: שירלי דן

בית בעפולה תכנון ועיצוב: שירלי דן. גלעד רדט,
בית בצורת H בשטח של 340 מ"ר במפלס אחד בעפולה(צילום: גלעד רדט)
בית בסגנון כפרי עם מלא נוף שנכנס פנימה ועושה ירוק בעיניים. מטבח הבית בעפולה(צילום: גלעד רדט)
פטיו מרשים עם עץ ננסי שמלווה את הנכנסים לבית. בית בעפולה בעיצוב שירלי דן(צילום: גלעד רדט)

זוג הורים ל-3 ילדים, ילידי בירת העמק, בחרו להקים את ביתם בשכונה המערבית של עפולה. הם רכשו שם מגרש בן חצי דונם, והחליטו לממש את חלומם: בית בסגנון כפרי, עם בריכה וגינה. המגרש בנוי בצורת האות H והבית מתפרס כל כולו על קומה אחת, בשטח של 340 מ"ר. בצד המערבי ממוקמים החללים הציבוריים: פינת אוכל, מטבח, סלון. בצד המזרחי ממוקמת סוויטת הורים, וחדרי השינה של הילדים, חדרי רחצה ועבודה. בין המזרח למערב ממוקמת מבואה המקשרת ובו זמנית יוצרת הפרדה בין הפרטי לציבורי.

גדר נמוכה מקיפה את הבית, ועדין מאפשרת להביט אל הנוף ולהכניסו הביתה. דלת הכניסה רחבה ומרשימה, בשילוב עץ וזכוכית. הכניסה לבית מביאה את הבאים לפטיו מרשים הממוקם במרכז הבית עם עץ ננסי. תקרת החלל הציבורי גבוהה במיוחד, ויוצרת תחושת גובה וריחוף. הסגנון הנבחר הוא כפרי, בזכות עבודה רציפה עם עץ גושני. זאת לצד חומרים טבעיים נוספים בהם נחושת, לבנים מפירוק, אריחי אבן בעיבוד עתיק ועוד.

מתת: הגיעו לנופש ונשארו לגור | תכנון: קובי חליפה, חברת ארטפרו מפתחים ופיתוחי ברזל

מפתחי ברזל עצומים מול הנוף שנשקף מרכס ההר, שעליו ממוקם הבית במתת(צילום: אלברט אדוט)
פרקט על הרצפה וקורות עץ על התקרה נותנים את הטאץ' החמים והכפרי. בית במתת(צילום: אלברט אדוט)

הם הגיעו למתת לנפוש מדי שנה, התאהבו והחליטו לעבור באופן קבוע מהשרון לצפון הרחוק והפסטורלי. הם רכשו מגרש במתת, יישוב קהילתי בגליל העליון והחליטו לבנות עליו את בית חלומותיהם. בתחילה המחשבה היתה שהבית ישמש כבית נופש, לאורך הזמן ההחלטה השתנתה ובית הנופש הפך לבית קבע.

הבית במתת ממוקם על רכס הר, עם נוף מרהיב ועוצמתי. הרעיון היה למקסם את הנוף ולהכניס כמה שיותר ממנו לתוך הבית. לצורך המשימה התגייס קובי חליפה, ידידם הקרוב של בני הזוג, ותכנן מפתחי ברזל עצומים, שמשתלבים עם הבית והופכים את החוץ והפנים למקשה אחת (בשיתוף עם המבצע רוני קפלן). לבית נבחר פרקט שמספק מראה חמים, ושולבו מוצרי ברזל נוספים מבית היוצר של ארטפרו, עמודי תאורה, שידות לאמבטיה, קונסולה מזנון לסלון ועוד. התוצאה - בית שכולו נשמה.

עוד בוואלה!

שובר את כל הסטריאוטיפים: בית בכפר עראבה בגליל

לכתבה המלאה

גן יבנה: משלבים מראה טבעי | אדריכלות ותכנון: מרינה רכטר רובינשטיין Rema אדריכלים

גרם המדרגות הפך לאלמנט דומיננטי בעיצוב. בית בגן יבנה(צילום: בריאן שולמן)
מינימליסטי, חמים וקליל. בית בעיצוב אדריכלית מרינה רכטר רובינשטיין בגן יבנה(צילום: בריאן שולמן)

זהו ביתם של בני זוג בשנות ה-50 לחייהם, שילדיהם עזבו את הקן. התכנון שונה, כולל הכניסה לבית כדי ליצור זרימה טובה בין החללים. ויטרינות ענק מוקמו בחללים הציבוריים וביציאה לגינות. בתכנון החדש גרם המדרגות הפך לאלמנט עיצובי דומיננטי בקומת הכניסה.

הסגנון ברחבי הבית הינו מינימליסטי, חמים וקליל. נעשה שימוש בפלטת צבעים על טהרת חום ומוקה וחומרים טבעיים בהם, פרקט אגוז שיש, ברזל, פליז ועוד. בצמוד לכניסה ממוקמות מעלית וכניסה נפרדת ליחידה שתוכננה עבור סב המשפחה. בהמשך מטבח מרווח, ממנו יש יציאה לגינה אינטימית ונעימה שם אפשר לשתות קפה של בוקר. במרכז החלל ממוקם אי גדול ונוח לעבודה אותו חיפתה האדריכלית במשטח קוורץ דמוי שיש קלקטה.

קיבוץ שמיר: הפטיו שעוטף את הבית | אדריכלות ועיצוב: ינון בן דוד

בית בסגנון "אנגלי לייט" עם שימוש רב בשילוב של לבן ועץ אלון. מטבח הבית שתכנון ינון בן דוד בקיבוץ שמיר(צילום: שי אפשטיין)
דלתות הזזה מאפשרות לחבר ולנתק את פינת המשפחה מהחלל הציבורי על פי הצורך. הבית בקיבוץ שמיר(צילום: שי אפשטיין)

זוג עם שני ילדים בנו את ביתם על מפלס אחד בשטח 200 מ"ר בקיבוץ שמיר שבגליל העליון. בצידו האחד של הבית, חלל הציבורי הכולל מטבח, סלון ופינת אוכל המשופעים בקורות עץ שנותנות לבית מראה כפרי, אך עם זאת מעודן, וספסל חלון גדול עליו ניתן לשבת ולצפות ממנו על כל הנעשה בבית.

בהמשך נמצאת מבואת החדרים בה מוקמה פינת משפחה גדולה התחומה בעזרת דלתות הזזה כך שניתן ליצור חיבור או ניתוק בין החלל הציבורי לפרטי, על פי הצורך. בחלל הציבורי מוקמו חדר אורחים מפנק וחדרי הילדים ובקצה הבית חדר הורים עם מרפסת אינטימית שעוטפת את כל החדר.

עוד תוכנן בבית פטיו ירוק ומרהיב אליו ניתן להגיע מפינת המשפחה ופינת העבודה הגדולה של בני הזוג שעובדים מהבית וגם מאזור המטבח. הסגנון של הבית הוא "אנגלי לייט" והשימוש בצבע לבן ועץ אלון מעניקים מראה יוקרתי אך עם זאת חמים וביתי.

עוד בוואלה!

העם עם הגולן

לכתבה המלאה

זכרון יעקב: ממלכת הבנות | עיצוב פנים: סטודיו דולו - עדי פרשטמן, מיכל מדר דה יונג ועדי קליין. אדריכלות: יעקב פרץ, סטודיו p2

חיבור מקסימלי בין פנים לחוץ. הבית בזכרון יעקב, באדיבות MODY(צילום: ורבלית)
עוצב בסגנון מודרני חם. החללים הציבוריים בבית בזכרון יעקב, באדיבות MODY(צילום: ורבלית)

הבית בזכרון יעקב עוצב עבור זוג הורים צעירים ו-4 בנות. קומת הכניסה כוללת את החלל הציבורי ואת יחידת ההורים שאותה חובקת גינה שבליבה בריכה, מה שיוצר חיבור מקסימלי בין פנים וחוץ.

המטבח הוא הלב הפועם של הבית, ובתוכו הוקצה מקום לפינת עבודה לאם, שהיא צלמת. חדרי הילדות נמצאים בקומה העליונה שהיא "קומת הבנות", והיא ממלכה בפני עצמה שבנויה מסוויטות לכל ילדה, וחדר רחצה משותף לכל שתי בנות. הבית עוצב בסגנון מודרני, אך עם זאת חם, ופריטי הנגרות בו הם חלק משמעותי מהחומריות מכיוון שאין כמעט קירות בבית שהם לא נגרות, והם משמשים את הבית הן בהיבט הפונקציונלי והן בהיבט העיצובי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully