חיים בגבוה: עזבו את ת"א לטובת בית היוקרה הזה בשרון

אחרי שנים של מגורים בתל אביב החליטו בני הזוג בשנות ה-50 לחייהם לעבור לאחד היישובים הרגועים והפסטורליים באזור השרון, ובנו בית יוקרה רב-מפלסי בסגנון פיוז'ן מרענן

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית יוקרה
הדיירים: זוג +2
שטח: 440 מ"ר
תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל, 'פרנקל אדריכלות ועיצוב'

תל-אביב היא ללא ספק אחת הערים התוססות בעולם אך רבים מתושביה מגיעים בשלב זה או אחר בחיים בו הם מחליטים להיפרד מההמולה והמגדלים ולעבור לסביבה ירוקה, שקטה ומשפחתית יותר. כך גם בני הזוג להם 3 ילדים, ששניים מהם עברו איתם לבית החדש.

על תכנון הבית החדש, שנבנה בלב מגרש פינתי הסמוך לשני רחובות שקטים ביישוב בשרון, אמונות שרה ונירית פרנקל, בעלות המשרד פרנקל אדריכלות ועיצוב שמתמחה בתכנון ועיצוב וילות, נחלות ודירות יוקרה. השתיים השכילו לענות על בקשתם העיקרית של בני הזוג ויצרו עבורם בית בסגנון קלאסי, שעושה הרבה כבוד למוזיקה ולסאונד - שלהם מקום חשוב בחיי המשפחה, ומשלב אותם כחלק בלתי נפרד מחוויית המגורים.

עוד בוואלה!

כל חלון כמו תמונה: שיפוץ מודרני לבית במושבה ותיקה

לכתבה המלאה
המבנה ממוקם על מגרש פינתי ברחוב שקט, ונראה כבן שתי קומות, אף שיש בו 4 מפלסים (צילום: איתי בנית)
חזות קלאסית שמשתלבת בהרמוניה בסביבה. בית פרטי בעיצוב שרה ונירית פרנקל, פרנקל אדריכלות (צילום: איתי בנית)
הפנים עוצב בקונספט קלאסי-אלגנטי עם ניואנסים של פיוז'ן (צילום: איתי בנית)

לצד יתרונותיו הרבים של מגרש פינתי של כחצי דונם, בפני צמד המתכננות עמד אתגר ליצור מבנה שישתלב בהרמוניה בסביבתו ויכלול את הפונקציות המגוונות. הוא נבנה במקומו של בית ותיק שעמד על תלו משנות ה-70 והיווה חלק מבית דו משפחתי. לשם כך יצרו השתיים ניתוק בין המבנה החדש לזה הישן על ידי יצירת שלושה גושים עיקריים שכל אחד מהם קיבל טיפול חזותי שונה. בזה החוצץ בין שני הבתים מוקמו פונקציות ציבוריות כמו גרם המדרגות, דבר שמאפשר לשתי המשפחות פרטיות מלאה.

שטחו הבנוי של הבית הוא כ-440 מ"ר. כלפי חוץ נראה המבנה כמבנה בן שתי קומות אך בפועל הוא כולל 4 קומות. נוסף על קומות המרתף, הקרקע והמגורים תוכננה עליית גג, הממוקמת כחצי מפלס מעל קומת המגורים בה ממוקמים הסוויטה המפנקת של הבת ואזור שירות מעוצב, מואר ואוורירי.

מבט מבחוץ אל החלון הצרפתי במטבח, ויש גם בריכה, כמובן (צילום: איתי בנית)
שימוש בקרניזים, נגרויות מיוחדות ופיתוחים באופן מאוזן ובקישוטיות רעננה ומעודנת. פינת ישיבה בהירה (צילום: איתי בנית)

בדומה לחוץ, גם פנים הבית עוצב בקונספט קלאסי-אלגנטי ושולבו בו אלמנטים וניואנסים בסגנון פיוז'ן המאפיין את חתימת ידן של המתכננות. ברחבי הבית ובאגפים השונים ניכר השימוש בקרניזים, נגרויות מיוחדות ופיתוחים באופן מאוזן ובקישוטיות רעננה ומעודנת. בתוך כך, כל אגף וחלל קיבלו אפיון מיוחד משלהם.

יחידת נגרות שחולשת על שתי פאות - ארון אחסון וקיר מולטימדיה (צילום: איתי בנית)
כורסאות בריפוד גרפי שחור-לבן. סלון (צילום: איתי בנית)

עם הכניסה לבית ממתינה לבאים קונסולה קלאסית לשימוש יומיומי בה ניתן לאפסן מפתחות ומכתבים. מימין נגלית יחידת נגרות פינתית החולשת על שתי פאות ומשמשת כיחידת הנגרות של הסלון. יחידה מורכבת זאת עשויה עץ מלא בגוון גרפיט ודלתות סבכה עשויות ראטן מבעדן ארון תפעולי, ארון תקשורת וארון מעילים. באזור הסלון מתפקדת היחידה כקיר כוח עם תאים בעומקים שונים, חלקם סגורים חלקם פתוחים ובהם משולבים חפצי אמנות ונוי, דיסקים ומערכות סאונד ומולטימדיה מתקדמות.

שולחן מעץ מלא עם רגלי מתכת פיסוליות, שולב עם כיסאות במראה מודרני. פינת האוכל (צילום: איתי בנית)
חלון צרפתי מכניס שפע של אור למטבח (צילום: איתי בנית)

אזור הישיבה סימטרי ומעודן רווי שכבות שמייצרות יחד מראה מרוכך ונעים. השימוש בחומרים ובצבעים מאופק על רקע פרקט האלון שמחמם את האווירה. מערכת הישיבה ניצבת מעל שטיח קילים ארוג שמגדיר ומעגן אותה. שתי הכורסאות דומיננטיות יחסית בנראותן הודות לדוגמת הטקסטיל הייחודית, בעוד שאר הפריטים שקטים, בצבעוניות מונוכרומטית וטבעית.

מעברו השני של החלל הפתוח ניצבת פינת האוכל עבורה נבחר שולחן עשוי עץ מלא ורגלי מתכת פיסוליות וכיסאות במראה מודרני יותר, מרופדים בד ארוג. מעליה תלויים 3 גופי תאורה דומיננטיים עשויים זכוכית פסים ומעטפת פליז בסגנון אירופאי-קלאסי.

מטבח בעיצוב קלאסי עם אי גדול במרכז מוקף בארונות בצורת L (צילום: איתי בנית)
גופי תאורה מפליז וזכוכית תלויי מעל האי במטבח (צילום: איתי בנית)

המטבח המואר קלאסי בהגדרתו וכולל יחידת אי מרכזית שמיועדת לישיבה ועשוי פלטת בוצ'ר עץ אלון דומיננטית. מסביבו מטבח בצורת L כשאחד הפיצ'רים המרכזיים בו הוא החלון הצרפתי שמכניס שפע של אור לחלל לאורך כל היום. חזיתות העץ נצבעו בתנור בגוון בהיר עם נגיעות חאקי, נגיעה ירקרקה שחוזרת על עצמה גם בפרופיל הבלגי של הפתחים וביחידות הנגרות שתוכננו במיוחד ושולבו ברחבי הקומה. עבור משטחי העבודה בחרו המתכננות משטחי שיש טבעי שמוסיף ממד נוסף ומעצים את המראה הקלאסי.

פינת משפחה תחומה בין 3 דפנות (צילום: איתי בנית)

באזור אינטימי ונסתר ובסמוך לגרם המדרגות ממוקמת פינת המשפחה שתחומה בין שלוש דפנות. לצד הספות המפנקות והנוחות, היא כוללת יחידת נגרות מרצפה עד תקרה, שמייצרת את ההפרדה מיתרת החלל.

גרם המדרגות מחופה אבן בשילוב מעקה עשוי ברזל מכופף עם מאחז יד מעץ טבעי ויוצר על ידי אומן בהזמנה מיוחדת. גוף התאורה הדומיננטי שמלווה את העלייה עשוי ראטן, הומאז' לדיסקים ולתקליטים שכה אהובים על הדיירים.

רצפת פסיפס אפורה במבואה המובילה לקומת המגורים (צילום: איתי בנית)
תחושת גובה. חדר השינה של בני הזוג (צילום: איתי בנית)

בכניסה לקומת המגורים מבואה מרוצפת רצפת פסיפס בגוונים של אפור, שחור ולבן שמהווה אתנחתא לפני הכניסה לסוויטת ההורים, שצמד דלתות צרפתיות צבועות לבן בשילוב זכוכית מובילות לתוכה. בדומה לקומת הכניסה, גם עבור הסוויטה נבחרה רצפת פרקט. ממעל, תקרת עץ דאגלס משופעת שמייצרת תחושת גובה ובמרחב מגוון פריטים בגוונים עמוקים בהירים וחומים. צבע נוסף שמשתלב בהרמוניה הצבעונית הוא השחור, ביחידת הנגרות השחורה שמול המיטה ובגוף התאורה שתלוי במרכז התקרה. בסמוך לחדר יחידת ארונות בצורת ח' צבועה בתנור בגוון בהיר בליווי יחידות תריס שמעניקות לה מראה אוורירי ובמרכז, שטיח פרסי.

שטיח פרסי בחדר הארונות (צילום: איתי בנית)
אמבטיית Free Standing בחדר הרחצה של בני הזוג (צילום: איתי בנית)

חדר הרחצה של בני הזוג קלאסי ומפנק. רצפתו מצויירת בגוונים של חום אפרפר ושחור ובמרכזו אמבטיית FREE STANDING ושתי יחידות כיור עשויות שיש - לו ולה. בנוסף, תוכנן עבורם ארון שירות לתמרוקים ומגבות. המקלחון הזוגי מוצנע.

צבעוניות מעט שונה בקומת המרתף (צילום: איתי בנית)
קיר מחופה קורות עץ ותקרת לייסטים. קומת המרתף (צילום: איתי בנית)

קומת המרתף, ששטחה כ-100 מ"ר, תוכננה בעיצוב מעט שונה ביחס ליתרת הבית. צמד המתכננות תכננו בה אזור מוזיקלי מרווח ומרשים ודירת סטודיו מאסטר הכוללת אזור שינה, מטבחון, אזור רחצה ואזור ישיבה עבור הבן. החלל כולו מאוורר הודות לחצרות אנגליות שמקיפות את הקומה.

החומריות במרחב המרתף חמימה ומעט יותר תעשייתית. במרכזה קיר מחופה קורות עץ ממוחזרות ומעליו תקרת לייסטים אופקית עשויה עץ. הטקסטיל הצבעוני ששולב בה מסייע ליצירת אקוסטיקה מיטבית, כך מתקבל מראה אורבני ויצירתי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully