ביופיליה: הכירו את הטרנד החדש בבתי היוקרה

    אחת המגמות הבולטות בארכיטקטורה ועיצוב הפנים בעשור האחרון היא המגמה הביופילית - שילוב אלמנטים מהטבע גם בתוך פרוייקטים עירוניים. ככה זה נראה בבית שתוכנן בתקציב נדיב במיוחד

    • אדריכלות
    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    קוביות זכוכית עם עצי במבוק משני צדי הטלוויזיה בסלון (צילום: עודד סמדר)

    הפרוייקט: בית פרטי בשרון
    הדיירים: זוג + 4 ילדים מתבגרים
    השטח: 420 מ"ר
    אדריכלות, עיצוב ותכנון: הילה ודן ישראלביץ

    אחרי למעלה משני עשורים בחרו בני הזוג, בשנות ה-50 לחייהם, להתחדש בבית שיתאים לצרכים העדכניים שלהם ושל ארבעת ילדיהם המתבגרים. לטובות העניין הם פנו לאדריכל דן ישראלביץ שתכנן את ביתם הקיים ממש בסמוך לסיום לימודיו בפקולטה לארכיטקטורה לפני למעלה מ-20 שנה ועתה הוא מבעליו של משרד המתמחה בתכנון בתי יוקרה יחד עם הילה ישראלביץ - רעייתו ושותפתו המקצועית.

    עוד בוואלה! NEWS

    מחוברים לחיים: הסיפור שמאחורי בית היוקרה הזה

    לכתבה המלאה
    תכנון המבנה בצורת L השאיר די מקום לבריכת שחייה ומרפסת חיצונית מרווחת לאירוח (צילום: עודד סמדר)

    הבית ממוקם באחת מערי השרון על מגרש מרובע בשטח של 1.3 דונם. שטחו הבנוי הוא כ-420 מ"ר המחולקים לשתי קומות - קרקע ומרתף. הילה ודן ישראלביץ שאפו ליצור בית קלאסי בצורת L שתאפשר לייצר מפתח גדול שיותיר די מקום לתכנון בריכת שחייה ומרפסת חיצונית מקורה ומרוצפת עבור בני המשפחה, שמרבים לארח.

    ברחבי הבית נוצרו קוביות זכוכית שבתוכן עצי במבוק שמביאים את הטבע פנימה (צילום: עודד סמדר)

    אחד מהאלמנטים הבולטים השזורים בארכיטקטורה של הבית הן קוביות זכוכית שבמרכזן נשתלו עצי במבוק שמקשרים בין חוץ לפנים ומהווים אזכור למגמה הביופילית - מהבולטות בארכיטקטורה ובעיצוב הפנים בעשור הנוכחי. הביופיליה דוגלת בשילוב והטמעת אלמנטים מהטבע גם בפרויקטים עירוניים. והיא מתבסס על ההנחה שבכולנו, גם בקרב הטיפוסים האורבניים שביננו, קיים הדחף להתחבר לטבע שמסייע לנו לקיים חיים ויש לו קשר בלתי אמצעי ל-wellbeing שלנו עם עצמנו ולרווחה גופנית, נפשית וחברתית. הביופיליה שואפת לייצר סביבה טבעית בריאה יותר בהגדרה, מעודדת יצירתיות ומביאה לשגשוג.

    בכולנו קיים דחף להתחבר לטבע (צילום: עודד סמדר)

    שטח קומת הקרקע הוא כ-285 מ"ר. היא כוללת פטיו כניסה גדול ומרשים במיוחד, מטבח, פינת אוכל, סלון וכן, את סוויטת השינה של בני הזוג. קומת המרתף משתרעת על שטח של כ-135 מ"ר ובה תוכננו סוויטות השינה של ארבעת הילדים וחדר משפחה ובילוי מרכזי. את הקומה מקיפות חצרות אנגליות מרוצפות שמכניסות לחללים השונים שפע של אור ואוויר טבעיים והן משמשות גם כפינות ישיבה מרגיעות ואינטימיות עבור הילדים.

    חזית מיסתורית שלא חושפת את המתרחש מאחוריה (צילום: עודד סמדר)

    בכניסה לבית תוכננה חזית מסתורית כלפי חוץ, שאינה חושפת את המתרחש בפנים. במרכזה דלת אינטגרלית מחופה עץ שחושפת בעת פתיחתה עולם וויזואלי שונה לגמרי מזה המתקיים מחוץ לבית. פטיו שקוף, החוצץ בין החזית החיצונית לפנים, מייצר אתנחתא בין הפונקציות ומאפשר תצפית ישירה לאזור הבריכה. הצמחייה שנשתלה בו מעצימה את המרחב ומשווה אווירת טבע, חופש ואווריריות. חזית שקופה חותמת את הפטיו במרכזה שער בנוי שמקדם את פני הבאים ומגדיר את הכניסה הרשמית לבית.

    אי עצום באורך 5 מטרים במטבח (צילום: עודד סמדר)

    בני הזוג ביקשו ליצור חציצה בין הפונקציות בקומת הכניסה - משמאל, פינת האוכל והמטבח שמשתרעים על שטח של כ-50 מ"ר. במרכז המטבח אי עצום באורך של יותר מ-5 מטרים שמשמש כציר מרכזי בהוויה המשפחתית, שם הם נהנים מארוחות משותפות וצופים בטלוויזיה שהותקנה מעל משטח העבודה. בחזית הקלאסית דלת סתרים שמובילה לחניה מקורה. עבור פינת האוכל נבחר שולחן בעל משטח זכוכית בן שלוש שכבות ורגלי עץ גיאומטריות ופיסוליות.

    ספה מרופדת קטיפה כחולה בסלון וספרייה מרצפה עד תקרה שמפרידה את החלל מגרם המדרגות (צילום: עודד סמדר)

    מימין לכניסה נמצאים הסלון ויחידת המאסטר של ההורים. גרם המדרגות שמוביל למפלס התחתון שם ממוקמים חדרי הילדים נסתר מהעין ותחום במעקה זכוכית נקי ואוורירי. במרכז הסלון קיר טלוויזיה, משני צדיו קוביות זכוכית סימטריות שבתוכן נשתלו עצי במבוק. שתי אלה מייצרות תחושה ביתית חמימה ומגוננת ובד בבד מקשרות בין החוץ לפנים. בנוסף בולטת גם ספריית floor to ceiling א-סימטרית שעשויה משילוב של פח ועץ וחוצצת בין הסלון לגרם המדרגות. הספות בסלון מרופדות בקטיפה כחולה, רכה ונעימה. השולחנות במרכז עשויים משטחי בטון ורגלי מתכת בסגנון רטרו.

    הפרדה אלגנטית. דלתות זכוכית תחומות בעמודי פלדה שחורים בחזית האחורית של הבית (צילום: עודד סמדר)

    החזית האחורית משלבת בין דלתות זכוכית התחומות בין עמודי פלדה צבועים בשחור שיוצרים חלוקה אלגנטית. אריחי הבטון שבהם רוצף המשטח זהים בגודלם לריצוף הפנימי ויוצרים תחושת המשכיות בדומה לריהוט, שתוכנן במקביל לפונקציות שבתוך הבית.

    הצמחייה מעצימה את המרחב ומשווה אווירת טבע, חופש ואווריריות (צילום: עודד סמדר)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully