מחוברים לחיים: הסיפור שמאחורי בית היוקרה הזה

    גאון מחשבים, חולה במחלת ניוון שרירים גנטית, החליט להגשים חלום ולבנות עבור משפחתו בית חלומות שמותאם במדויק לצרכים, החלומות והמאווים של כל אחד מבני המשפחה. הצצה לפרויקט מעורר השראה

    • עיצוב פנים
    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    בית מוקפד, מדויק ומרשים במיוחד. מבט מהחצר אל חלל הסלון (צילום: שי אדם)

    הפרוייקט: תכנון בית מגורים יוקרתי עבור דייר עם צרכים מיוחדים
    הדיירים: צעיר בן 30, חולה במחלה ניוונית, ושני הוריו
    שטח: 450 מ"ר בנוי, על מגרש של חצי דונם
    תכנון ועיצוב: שירלי דן
    טפטים וחיפויי קיר: גולדשטיין גלרי טפט

    גאון מחשבים צעיר (כבן 30) חולה במחלת ניוון שרירים נדירה וחשוכת מרפא הצליח להגשים לבני משפחתו חלום בדמותו של בית מוקפד, מדויק ומרשים במיוחד. המחשבות על התהליך החלו בראשו כבר לפני שנים. כהרגלו, הוא לא שקט על שמריו ובמשך חודשים ארוכים למד והעמיק בכל פרט ורכש ידע עצום בתחומי הבניה, האדריכלות והעיצוב. כשהגיע הזמן ליישם ולהוציא לפועל את רעיונותיו הוא חבר לשירלי דן - בעלת משרד לעיצוב ותכנון אדריכלי, המתמחה בבתי יוקרה.

    עוד בוואלה! NEWS

    כך מעצבים דירה שכל אחד יוכל לדמיין את עצמו גר בה

    לכתבה המלאה
    מטבח מרווח במיוחד ומונגש (צילום: שי אדם)

    "תהליך העבודה הוביל ליצירת בית גדול מימדים בסגנון אירופאי קלאסי, שאני מתחברת אליו במיוחד", מסבירה דן. "השכלנו לנצל היטב את שטח המגרש ולשלב גם במעטפת וגם בעיצוב הפנים אלמנטים שנאמנים לסגנון כמו לייסטים, קרניזים וטפטים בדוגמאות ומרקמים עשירים". דן מספרת עוד כי "הלקוח הצעיר היה מעורב בכל פרט ופרט, העבודה התנהלה מולו, ולא מול הוריו, כפי שבדרך כלל מתנהל פרוייקט".

    חלונות ויטרינה גדולים בסלון מכניסים הרבה אור טבעי לתוך הבית (צילום: שי אדם)
    עיצוב בסגנון אירופאי קלאסי, עם טפטים בדוגמאות ומרקמים עשירים (צילום: שי אדם)

    הבית בנוי על מגרש של כחצי דונם באחד מיישובי המרכז ושטחו הוא כ-450 מ"ר המשתרעים על פני 3 קומות (קומת מרתף, קומת כניסה שכוללת את הסלון, פינת האוכל והמטבח וקומת מגורים). צורת ה-H של המבנה אפשרה לייצר פטיו חיצוני במרכזו וכן חלוקה אופטימלית בין האגף הציבורי לפרטי.

    (צילום: שי אדם)

    "הבית נתפר לפי המידות והצרכים של כל אחד מדייריו. הצלחנו לייצר חלל שמשלב בין פרקטיקה לאסתטיקה לטובת אזורי מגורים מלאים באופי שכיף ונעים להתנהל בהם", אומרת דן. "לאור הצרכים המיוחדים, דאגנו למשל שהכניסה לבית תהיה במישור אחד וללא מדרגות. מכיוון שהמשפחה מתניידת ברכב גדול במיוחד יצרנו פתח כניסה גדול ואזור מרווח שיאפשר התניידות בכיסא גלגלים".

    (צילום: שי אדם)
    (צילום: שי אדם)

    עוד פרט חשוב שדרש התייחסות מיוחדת בפרוייקט הזה, הוא נושא הטמפרטורה - שצריכה להיות מאוזנת בכל זמן נתון בגלל המכשור הרפואי שנמצא בבית. כל המעברים בבית רחבים מאוד, וכך גם חדרי הרחצה והמקלחונים. הבית מאובזר במערכת בית חכם וגיבוי חשמלי ובמרכזו מעלית, שמאפשרת התניידות נגישה לקומה העליונה ולמרתף. "תכננו גם בריכה נגישה, שמותאמת לטיפולים, ומחסן עבור הציוד הרפואי. הגינה הפורחת שמוקפת בעצי פרי גם היא נגישה וניתן לרדת אליה בקלות גם עם כיסא הגלגלים", אומרת דן.

    צורת ה-H של המבנה אפשרה לייצר פטיו חיצוני במרכזו (צילום: שי אדם)
    הרהיטים נקנו באיטליה או עוצבו ויוצרו בנגרות אישית. אח ענקית בסלון (צילום: שי אדם)

    המעצבת תכננה חלונות וויטרינה שמכניסים לכל אחד מחללי הבית שפע של אור ואוויר טבעי. היא גם הקפידה לשלב מערכת מיזוג מתוחכמת שנטמעת בנגרות ואינה מצריכה הנמכות תקרה מיוחדות. את הריהוט הקבוע תכננה CUSTOM MADE ואת יתרת הרהיטים רכשה במיוחד עבור הפרויקט באיטליה. כאסטרטגיה, הוחלט שלא לשלב רהיטים במעברים ובאזורים מועדים לפורענות בכדי לא להוות מכשול.

    מעלית זכוכית וברזל שחור. התקנתה היתה אתגר רציני (צילום: שי אדם)

    התקנתה וחיבורה של מעלית אלגנטית, עשויה זכוכית וברזל שחור, היוותה אתגר קונסטרוקטיבי משמעותי בבית, שתקרתו עשויה קורות עץ גלויות. בניגוד למקובל, המעלית תלויה בפני עצמה ונעזרת בקורות תמיכה, שגם אותן רתמה דן לתכנית הסגנונית וגרמה להן להראות כפרט עיצובי.

    קורות עץ חשופות וטפט בדוגמה עשירה בחדר השינה (צילום: שי אדם)

    בעוד הסבים המבוגרים (שגם הם מתגוררים בבית) זכו לסוויטות שינה בקומת הקרקע, סוויטת השינה של הגאון הצעיר ממוקמת בקומת המגורים העליונה, ובסמוך אליה תוכננה סוויטה נפרדת למטפליו. מעברו השני של המסדרון ממוקמת סוויטת ההורים, שזכו לחדר שינה גדול במיוחד שבצמוד לו חדר רחצה במרכזו אמבטיית free standing מרשימה, חדר ארונות ומרפסת אינטימית עבורם.

    הפרויקט מתוך הספר "בבית עם שירלי דן 2" בעריכת אורלי רובינזון ובהוצאת 'מטר'.

    הבריכה גם היא נגישה, ואף מותאמת לטיפולים (צילום: שי אדם)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully