החיים עצמם: כשפאר ארץ ישראלי פוגש את ההתיישבות העובדת

הצצה לבית שתכננו שרה ונירית פרנקל לבני זוג שהחליטו אחרי כמה עשורים של מגורים להחליף את ביתם המשפחתי הוותיק במושב חקלאי בבית חדש, שנתפר במדויק לצרכיהם ונבנה על אותה הנחלה

מערכת וואלה! בית ועיצוב
פתחים רחבים שמשקפים את יחסי הגומלין בין חוץ לפנים. הסלון והיציאה לגינה (צילום: גלעד רדט)

הפרוייקט: בניית בית חדש במושב
שטח: 350 מ"ר בנוי
מיקום: מושב חקלאי
תכנון ועיצוב: פרנקל אדריכלות ועיצוב

הבית ממוקם במשק חקלאי במושב במרכז הארץ. הוא בנוי על שטח של כ-350 מ"ר בשתי קומות: קומת הכניסה משתרעת על פני כ-250 מ"ר והמרתף על שטח של כ- 100 מ"ר נוספים. בני הזוג ביקשו בית בן קומה אחת מרכזית מטעמי פרקטיקה ונוחות וגודל המגרש אכן איפשר זאת. התכנון האדריכלי אותו יצרו המתכננות התבסס על חלל ציבורי פתוח ואוורירי ופתחים רחבים שמשקפים את יחסי הגומלין בין חוץ לפנים.

עוד בוואלה!

מרוקו פינת סקנדינביה: בית אקלקטי במושב בשרון

לכתבה המלאה
מעטפת הבית תוכננה בצורת ח' וכך נוצר איזון והפרדה בין הציבורי והפרטי. מבט אל הבית מבחוץ (צילום: גלעד רדט)

בעלי הבית ידועים באופיים החם והמזמין ומרבים לארח. על כן, הרציונל היה ליצור עבורם חלל ציבורי רחב ידיים ומואר. כך גם קומת המרתף לה חצרות אנגליות גדולות ששוטפות אותה באור טבעי, משמשות במקביל כמרפסות אינטימיות ביציאה מחדרי השינה ומשוות לה תחושה של חלל מגורים לכל דבר ועניין. המטרה היתה ברורה כבר מתחילת התהליך- יצירת בית חם, מזמין ופתוח שמתאים לאירוח. לבעלי הבית היה חשוב ליצור מראה מוקפד ועם זאת ביתי וטבעי בצבעוניות וחומריות חמה ובמקביל מתוחכמת.

את הכניסה לבית מלווה גינון ארץ ישראלי טבעי שמשקף את אופיים ועיסוקם של בעלי הבית. המגרש המישורי סייע ליצירת קומה במפלס אחד. פיתוח השטח נותר אותנטי, הודות לשימוש בעצים בוגרים שגדלו בשטח הנחלה. מעטפת הבית תוכננה בצורת ח', בכך נוצר איזון והפרדה בין האגף הציבורי לפרטי.

קורות העץ של הגג עבור הברשה ושטיפה עד שקיבלו גוון לבן חמים. חלל הסלון בעל התקרה המקומרת (צילום: גלעד רדט)

דלת הכניסה ממוקמת במרכז המבנה וכבר עם פתיחתה נפרש החלל הציבורי כולו. פתחי היציאה למרפסת ממוקמים ממול ובאופק נגלים הפרגולה והבריכה שצבעוניותה משתלבת היטב בפלטת הצבעים שנבחרה לתוך הבית. רצפת הפרקט והגג החשוף והמשופע מעצימים את תחושת המרחב והגובה בחלל. קורות עץ הגג, העשויות אורן לבן (דאגלס), עברו תהליך הברשה ושטיפה עד לקבלת מראה חום משולב בלבן שמדגיש גם הוא את החמימות בחלל. הקירות נצבעו בגוון שמנת מגוונת בתוספת טון חום אפרפר. בפועל הקירות מקבלים ביטוי רך ועכשווי ומשמשים כתפאורה אידיאלית לריהוט בחלל.

הדינמיקה בין הסלון, פינת האוכל והמטבח ניכרת בעיצוב (צילום: גלעד רדט)

הסלון, פינת האוכל והמטבח פרוסים לראווה וניכרים הקשר והדינמיקה ביניהם. כמו בבתים רבים בישראל, גם כאן המטבח משמש כמרכז הפעילות של הבית. בני הזוג אוהבים ומרבים לבשל ולארח ותכנון המטבח נאמן לתפיסה זו. הסגנון הנבחר הוא כפרי ארץ ישראלי. רצפת הפרקט, שנפרסה בחלל הציבורי, חודרת כהמשך ישיר גם למטבח עצמו ומתחברת באופן הרמוני לרצועת אריחים מצויירים שהותקנו בציר בו ממוקמים הברז והכיור. אותה רצועה ממשיכה פנימה באופן רציף לחדר הכביסה שנמצא בסמוך. חלון בולט כלפי חוץ שוטף את המטבח באור ומשמש כמשטח נוסף להנחת אביזרים, צינצנות חמוצים ועציצים של צמחי תבלין.

חזיתות המטבח נצבעו בגוון לבן שבור והאי שבמרכז בגוון תכלת אקווה עדין. הפלטה העליונה של האי עשויה עץ אלון אירופאי וכך גם שולחן האוכל שצמוד לאי ומשמש כפינת אוכל יום יומית ומשפחתית. במרכז נתלתה מנורת חרס בדוגמת תחרה ומוסיפה מימד רך ורומנטי. פינת האוכל הפורמלית, שנמצאת בסמוך, עשויה עץ אלון מעובד בגימור ראסטיק ויכולה להכיל סביבה בקלות 12 סועדים.

מראה כפרי ואקלקטי. החלל הציבורי (צילום: גלעד רדט)

הריהוט בסלון נבחר בקפידה. גווני הטקסטיל משלבים צבעוניות של חום אפור בשילוב נגיעות אקווה. העמדת הריהוט מאפשרת מעגל שיחה נינוח וכוללת ספה רחבה ועמוקה מרופדת עור הפוך עם תיפורים חיצוניים במראה פורמלי אך מזמין, שתי כורסאות נוחות במיוחד בעלות מושב מעט יותר גבוה שמתאימות גם לאירוח אנשים מעט יותר מבוגרים ו-LOVE SEAT קז'ואלי שכיף לשכב עליו עם ספר טוב ביד ורגליים למעלה.

האקססוריז הפזורים בחלל הציבורי בכלל ובסלון בפרט תורמים ליצירת מראה כפרי ואקלקטי. שולבו אלמנטים מחרסים מצויירים, עששיות, פריטים עשויים פליז מרוקע, והפרחים, שנקטפים אחת לכמה ימים מהגינה, ממלאים את הבית בצבעוניות מרעננת.

חלון בולט במטבח , אידיאלי לצנצנות חמוצים (צילום: גלעד רדט)

פינת המשפחה סמויה ונפרדת מהחלל הציבורי וממוקמת בצמוד למטבח. שם בני המשפחה מבלים, אוכלים, צוחקים וצופים בטלוויזיה יחד. ספת הבד הפינתית נוחה במיוחד וכיף להשתרע עליה. צבעה האפרפר משתלב בסכמת הצבעים והחומרים בחלל. בולטים פרטי הקש כמו הסלסלאות והשולחנות בגוונים שונים של חום, והדום הצמר הסרוג בגוון הורוד העתיק שמכניס גיוון ונקודת צבע בולטת לחלל. השטיח המודרני וכריות הנוי מוסיפים טקסטורות, דוגמאות ורבדים.

יציאה ללאונג' החיצוני מפינת המשפחה (צילום: גלעד רדט)

פינת המשפחה מובילה ליציאה לפרגולה בה ממוקמת עמדת הברביקיו ופינת אוכל לאונג' חיצונית, ממנה גם ניתן לעבור לאיזורי האירוח החיצוניים הנוספים. בעלת הבית טוענת שהפרגולות שתוכננו ביציאה מהחלל הציבורי ומפינת המשפחה מהווות בפועל את הלב הפועם של הבית ואכן הם מרבים לארח בהן וכמעט בכל מזג אוויר.

סוויטת השינה של בעלי הבית (צילום: גלעד רדט)
חלונות גדולים חושפים את הנוף המוריק בגינה (צילום: גלעד רדט)

סוויטת השינה של בני הזוג כוללת פרט לחדר השינה חדר ארונות המשמש גם כמסדרון דרכו עוברים לחדר הרחצה. הצבעוניות בחלל היא המשך ישיר לזאת בשאר הבית. החלונות הגדולים חושפים לראווה את הנוף המוריק בגינה והבריכה וחדר השינה עצמו כולל יציאה לפרגולה אינטימית ונפרדת שתוכננה במיוחד עבור בני הזוג.

המסדרון המוביל לחדר הרחצה ביחידת המאסטר נוצל לטובת חדר ארונות (צילום: גלעד רדט)

לקומת המרתף שתי ירידות נפרדות: ישירות מקומת הכניסה או דרך גרם מדרגות חיצוני. החצרות האנגליות תוכננו במיוחד כך שיכניסו הרבה אור טבעי למפלס הקומה. הן יוצרות תחושה של חלל מגורים לכל דבר. הקומה מחולקת לשני אגפים נפרדים על ידי מסדרון ארוך המשמש גם כחלל איחסון וכמטבח פרללי. בצידה האחד של הקומה אגף משפחה ובצידה השני, סוויטות מגורים נפרדות שכוללות חדר ארונות ורחצה גדולים ונוחים לכל אחת וגם יציאה למרפסת שמש אישית. הצבעוניות בחללים בהירה, נעימה וחמימה. רצפת הפרקט והארונות המסוגננים בגוון אפור מוקה, יוצרים מרחב אלגנטי ונעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully