מרוקו פינת סקנדינביה: בית אקלקטי במושב בשרון

הם רצו להתרחק משאון העיר, אבל להישאר במרכז. הם אהבו את המראה החיצוני של הבית הישן, אבל רצו פנים מודרני ומעודכן. הם התאוו לצבעוניות אקלקטית ושמחה, אבל חששו מעומס. מה דעתכם, הצליח להם? צפו בתמונות

  • עיצוב פנים
  • שיפוץ
מערכת וואלה! בית ועיצוב
קו סקנדינבי מודרני מעורב בנגיעות מרוקאיות ואתניות (צילום: אסף פינצ'וק)

הפרוייקט: בית במושב בשרון
הדיירים: זוג + 3
עיצוב פנים: קרן גנס

אל הבית הכפרי באחד ממושבי השרון החליטו בני הזוג לעבור אחרי שנים בלב אחת הערים הגדולות במרכז. הבית הישן אותו גילו באחת מנסיעותיהם במושבי האזור, ובפרט הגינה הקסומה במרכזה עץ כוריזיה בקבוקית ותיק, הם ששבו את ליבם והאיצו בהם לצאת לדרך חדשה. למשימה של התאמת הבית לצרכיהם הייחודיים כמשפחה, הם בחרו במעצבת הפנים קרן גנס שהשכילה ליצור מערכת של חיבורים וקשרים בין הסגנון הכפרי שבחוץ לקו סקנדינבי מודרני מעורב בנגיעות מרוקאיות ואתניות בפנים.

עוד בוואלה!

זו ילדותי השנייה: בית הילדות הפך ל"בית של גדולים"

לכתבה המלאה
ביקשו לשמור על חזותו הוותיקה והמסורתית של הבית מבחוץ, ולעדכן את הפנים (צילום: אסף פינצ'וק)

בני הזוג, בשנות ה-40 לחייהם והורים ל-3 ילדים צעירים, רצו להישאר במרכז אך להתרחק משאון העיר, לעבור לסביבת מגורים פתוחה יותר, ירוקה יותר ושקטה יותר. בחיפושיהם במושבים בסביבה מצאו בית ישן עם גינה קסומה המקיפה אותו מכל צדדיו, מול שדות אינסופיים.

ערב המעבר, שני בני הזוג הדגישו בפני המעצבת כמה חשוב להם לשמור על צביון הבית הקיים בשכונה הוותיקה (מה שגרם להם להתאהב בבית מלכתחילה) ועם זאת הם שיוועו לשדרוג משמעותי של פנים הבית שיהפוך אותו למודרני, עדכני, חם ומזמין - בהתאם לאורחות חייהם.

ארונות מנטה עדינים במטבח שקיבלו תיבול מאי ברזל עם משטח אריחים מרוקניים. המטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

זו הפעם השנייה שבני הזוג בוחרים לעבוד עם גנס, זאת לאחר שלפני מספר שנים עיצבה עבורם פינה קטנה בדירתם הישנה. הם התחברו ליכולתה ליצור עיצוב שלא נכנע לטרנדים או ל"מודה" וכן לאהבתה לצבע, לאקלקטיות ולעיצובים מאוזנים, לא עמוסים מחד אך כוללים פרטים לא שגרתיים שיחד מכניסים למרחב שפע של חום ועניין.

הקו שהנחה את גנס ובני הזוג הוא יצירת חיבורים וקשרים אינסופיים בין קיים לחדש, בין חוץ לפנים, בין קלאסי למודרני, בין אינטימי לפתוח, בין לבן לצבעוני. התוצאה: בית שמותאם לחיי משפחה תוססים, מלאי חום, אהבה וצבע.

שפע של אור נכנס פנימה מהחלונות הצופים לגינה הירוקה (צילום: אסף פינצ'וק)

את פני הבאים מקבל בית חם, כפרי משהו, עם דלת עץ כבדה, טובל כולו בירוק. עץ כוריזיה רב שנים נגלה במלוא הדרו בסמוך לכניסה לבית שמובילה פנימה לחלל מואר ורחב ידיים, עם פרקט אלון בהיר מיושן ומטבח מנטה בסגנון סקנדינבי, מתובל באי ברזל בו משובצים אריחי פסיפס עבודת יד ממרוקו.

כמעט לא נעשו שינויים במבנה המקורי של הבית, אבל אחד מהם בוצע כאן. חדר השינה של בני הזוג (צילום: אסף פינצ'וק)

מבנהו האיתן של הבית ותכנון הפנים הישן הצריכו מעט מאוד תיקונים ושידרוגים מבניים. אחד הבולטים שבהם הוא שבירת המעקה הבנוי של גרם המדרגות שמוביל לחצאי המפלסים. הנמכתו התירה לשפע של אור טבעי לשטוף את החלל הציבורי והקומות העליונות. סוויטת השינה של בני הזוג גם היא זכתה לחיים חדשים לאחר ביטולם של תא השירותים ותא המקלחון שמוקמו בה בנפרד.

פופים, פסנתר וספרייה א-סימטרית ב'פינת הפלז'ר' (צילום: אסף פינצ'וק)

גנס יצרה תכנית העמדת ריהוט חדשה ואולטימטיבית ונקודות המאור והחשמל חווטו מחדש על פיה. כל פריטי הנגרות בבית תוכננו ויוצרו CUSTOM MADE כך שיתאימו במדויק לצרכי בני המשפחה. החלל הציבורי חולק לשלושה אזורים: סלון, פינת אוכל ופינת פלז'ר שהפכה לאחד הפיצ'רים הבולטים בבית. היא ממוקמת בסמוך לגרם המדרגות במיקום ששימש בעבר כסלון. זהו המקום בו בני המשפחה נוהגים לשבת ולבלות יחד ולעסוק בתחביבים המועדפים עליהם. הפופים הנוחים והמפנקים במרכזה מונחים על גבי שטיח טפיטה בגוונים של שחור ולבן ולצידם פסנתר וספריה אוורירית א-סימטרית עשויה עץ אגוז וברזל שיוצרה ויובאה במיוחד מאיטליה בה שולבו ספרים, כלי נוי, אמנות ואזור המשמש לאחסון.

פינת אוכל מינימליסטית שמעליה נתלתה מנורת Petite friture (צילום: אסף פינצ'וק)
ספריית המתכת והעץ בפינת הפלז'ר (צילום: אסף פינצ'וק)

בסמוך ממוקמת פינת האוכל עבורה נבחר שולחן בקווים מינימליסטיים מעוגלים אליו צורף ספסל מעץ אלון בהיר וכיסאות עץ ועור שנרכשו בשוק הפשפשים. מעליהם נתלתה מנורת Petite friture אוורירית.

הסלון האינטימי צופה לעבר הגינה המוריקה מבעד לחלונות הגדולים. במרכזו מערכת ישיבה מרופדת בד בצבע סגול הכוללת שזלונג ומזמינה השתרעות, לצידה שולחנות קש. את קיר נישות הגבס המקורי דאגה גנס לבטל ובמקומו תכננה מדף אוורירי עשוי עץ אלון על גבו מסך טלוויזיה מוצנע.

ידיות פליז ואריחי ז'ליז' בעבודת יד מוסיפים עניין עיצובי במטבח הפסטלי הבהיר (צילום: אסף פינצ'וק)

במטבח נבחרה פלטת צבעים מרגיעה ומיוחדת על טהרת הירוקים. את הצבעוניות הלא קונבנציונלית שאלה גנס מאריחי הז'ליז' (אריחי פסיפס מרוקאי בעבודת יד) ששובצו על גבי האי שבמרכז החלל. ארונות המטבח נצבעו בגוון ירוק מנטה רענן, אך מרגיע, בשילוב ידיות פליז מיושן שיוצרו בעבודת יד.

שטיח קילים כחול נפרש מתחת למיטה הזוגית ומהווה לה מעין במה (צילום: אסף פינצ'וק)
כבר לא שני תאים נפרדים - חדר הרחצה (צילום: אסף פינצ'וק)

הקונטור של חדר ההורים לא השתנה אך חדר הרחצה החדש נבנה מחדש - במקום שני תאים נפרדים חלל רחצה משותף. בחדר עצמו נבנו והותקנו ארונות חדשים שנצבעו בגוון הקיר, מדפי עץ אלון אווריריים נתלו על הקיר ומתחת למיטה נפרש שטיח קילים כחול שיובא מטורקיה ומהווה מעין במה אלגנטית שמעגנת אותה. רצפת חדר הרחצה חופתה באריחי ז'ליז' בעבודת יד והצבעוניות הכללית בחלל זה היא שמחה, מלאת חיות ועם זאת מעודנת.

דלתת בגוון אפרסק וקירות ירקרקים בהירים. חדרי הילדים (צילום: אסף פינצ'וק)

אל חדרי הילדים מובילות דלתות בצבע אפרסק. קירותיהם נצבעו בגוונים מרגיעים על טהרת הירוק, התכלת והאפור. הארונות בכל אחד מהחדרים תוכננו כך שהמודול שפונה לכניסה לחדר מהווה למעשה ספריה במקום דופן של ארון רגילה.

הארונות של הילדים תוכננו כך שיכילו ספרייה בילט אין, בחלק שפונה לכניסה לחדרים (צילום: אסף פינצ'וק)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully