בית מושלם בגולן המושלג: הייתם רוצים לגור כאן?

אדריכל רכש מגרש של דונם וחצי במושב שבו נולד ברמת הגולן ובנה עליו את בית חלומותיו - בקתת עץ נורדית קסומה, עם גג משופע, חלונות גדולים הפעורים אל הנוף וגומחות קסומות להתכרבל בהן עם ספר

28/01/2022

האדריכל ינון בן דוד נולד במושב נטור שברמת הגולן. לפני כ-3 שנים החליט לרכוש מגש של 1.6 דונם במושב ולבנות עליו בית חלומותיו. הבית שבנה עבורו ועבור משפחתו (לבן דוד וזוגתו 3 ילדים קטנים) משתרע על פני 175 מ"ר בנוי, ושאר השטח של המגרש מקיף אותו מכל עבר כהמשך ישיר לנוף הפראי והלא מעובד של אדמת הרמה.

תכנון הבית ארך כשנה, ובנייתו ארכה שנה נוספת. סגנונו של בן דוד מתאפיין בשימוש בחומרים אותנטיים ובחשיבה אסטרטגית המחוברת לנוף, ובהתאם לכך הוא יצר בית במראה צנוע בסגנון נורדי חמים, עם חזיתות עשויות עץ אקולוגי שתורמות למראה המבוקש. "הרצון היה להרגיש קצת כמו 'בית קטן בערבה' - בית צנוע, שמכבד את הנוף וסביבתו" מסביר האדריכל את הבחירה בחומרים וגם את העובדה שהשטח הבנוי בסופו של דבר די צנוע ביחס לשטח המגרש הנתון.

עוד בוואלה!

הם תכננו מראש מה יראו מכל חלון בבית

לכתבה המלאה
קיר בטון חשוף עם גומחה לספרים ועציצים שאליה מטפסים עם סולם. ביתו של האדריכל ינון בן דוד בנטור, רמת הגולן(צילום: שי אפשטיין)
"הרצון היה להרגיש קצת כמו 'בית קטן בערבה'". הסלון והיציאה אל המרפסת(צילום: שי אפשטיין)

"התכנון והבנייה היו פשוטים יחסית. הלכתי עם האמת שלי. רציתי בית מדויק מבחינת הפונקציות ומבחינת התחושה שלנו. תחושה ביתית וחמימה, שמאוד מחברת אותנו לטבע, עם כמה שיותר שימוש בחומרים מהטבע וצבעוניות עדינה, כאשר הנוף הוא בעצם מוקד העניין", הוא מסביר.

הבית בעל פשטות צורנית. והוא תוכנן בכוונה עם חזית צנועה שפונה לרחוב, ומצד שני בית פתוח ומזמין כאשר הוא פונה לכיוון השדה והנוף, שם גם ממוקמת החצר הראשית של הבית. זה בית עדין שנדמה כשואף להיטמע בסביבתו, ולא לעשות רושם על המביטים בו מן הצד. הרושם, אם כבר, ממתין בחלקו האחורי של הבית, שעשוי ויטרינות זכוכית גדולות - אך אלה שם כדי ליהנות מהנוף החד פעמי של הרמה, ולא בשביל הפאסון.

החזית לרחוב משדרת צניעות והבית שואף להיטמע במרחב הטבעי המקיף אותו(צילום: שי אפשטיין)
בחלקו האחורי ויטרינות מרשימות שמנצלות כל טיפה מהנוף החד פעמי הזה(צילום: שי אפשטיין)
חדר השמש שבו ממוקמת פינת האוכל(צילום: שי אפשטיין)

מבואת הכניסה היא למעשה מרפסת עם קירוי גג הבית, ללא צורך בפרגולות. המשפחה מרבה לשבת במרפסת החזיתית, שלה גומחה עשויה גב בטון (שמרמז על פנים הבית), וספסל המשמש גם לצורכי אחסון.

דלת עץ מרשימה וגבוהה עם מסגרת זכוכית מקבלת את הבאים. כשהיא נפתחת מתגלה מבט בין הסלון למטבח, עם ויטרינת ענק דרכה משתקף הנוף. מימין, בסלון, ממוקם קיר כוח עשוי בטון חשוף שממשיך מעלה עד לשיפוע האלכסוני של הגג. למעלה ממוקמת גומחה לאחסון ספרים ועציצים, עם סולם שמוביל אליה. על אף שזהו בית עם ילדים קטנים, הוחלט שלא למקם טלוויזיה בסלון, אלא לתת את מלוא הבמה לנוף. הלבשת הסלון נעשתה על טהרת גוני האפור והחום, אריחי גרניט פורצלן דמויי בטון מחפים את הרצפה ומעליהם שטיח מרוקאי שנותן את החמימות לחלל.


השיפוע של הגג מלווה את החוץ והפנים. הוא חשוף בחלקים שונים בתוך הבית, ומנוצל לטובת אחסון והסתרת מערכות. אותו שיפוע ממשיך גם בחוץ בשתי החזיתות של הבית.

ביתו של האדריכל ינון בן דוד במושב נטור ברמת הגולן. שי אפשטיין,
גג משופע וקורות עץ שחוצות את החלל. הסלון והמטבח(צילום: שי אפשטיין)
אי גדול מאלון מבוקע שעיצב בן דוד בעצמו עומד באמצע המטבח(צילום: שי אפשטיין)
אפור קשמיר עם נגיעות של עץ. המטבח(צילום: שי אפשטיין)
פינת העבודה שטופת השמש של בן דוד בקצה המסדרון המוביל לחדרי השינה(צילום: שי אפשטיין)

המטבח נמצא בלב הבית, וכולל אי גדול ומרווח עשוי עץ אלון מבוקע, בתכנונו של בן דוד. גם המטבח עוצב בסגנון מינימליסטי בגוון אפור קשמיר עם נגיעות עץ שמדברות באותה שפה של הגג. מימין למטבח תכנן ינון בן דוד חדר שמש, המשקיף ברוב דפנותיו לנוף, ושם בחר להציב את פינת האוכל שבה סועדת המשפחה את ארוחותיה.

"חדר השמש הוא חדר מיוחד, ש'מדבר' לנוף. ובעצם ההרגשה היא שאתה מחוץ לבית", אומר בן דוד. דרך פינת האוכל ממוקמת היציאה למרפסת האחורית שפתוחה כל כולה לכיוון הנוף וזוהי בעצם המרפסת המרכזית שמשמשת את בני הבית.

חדר המשפחה(צילום: שי אפשטיין)
גם המסדרון הארוך נשטף באור שחודר מבעד לויטרינה שניצבת בקצהו(צילום: שי אפשטיין)

חדר המשפחה ממוקם בין חדרי הילדים לחדר המאסטר של בני הזוג. זהו חדר שמרגיש מאוד פתוח, עם נוף לגינה הקרובה, וממשיך את החומרים שמלווים את הבית על טהרת העץ ובצבעוניות עדינה. בחדר זה ממוקמת הטלוויזיה ופינת המשחקים של הילדים.

ספסל חלון שהוא חלום בחדר השינה של בני הזוג(צילום: שי אפשטיין)
על טהרת העץ וצבעוניות עדינה. חדר המאסטר(צילום: שי אפשטיין)

בסופו של המסדרון ניצבת ויטרינה שמכניסה את הנוף ואת אור השמש גם למסדרון. דרך הוויטרינה אפשר גם לצאת למרפסת, ומשמאלה נמצאת הכניסה לפינת העבודה של האדריכל, עם שפע תאורה טבעית, אוויר צח והרבה נוף. מצד ימין של הוויטרינה שבקצה המסדרון - הכניסה לחדר המאסטר. חדר השינה ממשיך את העדינות והצניעות של הבית. זהו חדר מאוד מואר ומינימליסטי עם גג חשוף וחלון גדול מעל המיטה. אחת הפינות הקסומות והיפות בו היא של ספסל חלון שממוסגר כולו בעץ, ומשמש כפינת ישיבה/קריאה אל מול הנוף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully