שחור, לבן ובטון חשוף: יצירה אדריכלית שאסור לפספס

בחוץ יש בריכת שחייה ובטון חשוף, בפנים יש גופי תאורה שפוצחים במחול אדריכלי עם המדרגות ושירותי אורחים שמספקים "חוויה אינטימית מיוחדת". צפו בתמונות

12/12/2021

הפרוייקט: בית פרטי בגוש דן
שטח: 400 מ"ר בנוי על מגרש של חצי דונם
דיירים: זוג + 4 ילדים
תכנון אדריכלי ועיצוב: דן והילה ישראלביץ' אדריכלים

יש בתים שמרגע שנכנסים אליהם, העיניים לא נחות ונעות מאלמנט עיצובי מרהיב אחד לביצוע מדוייק של טרנד במקום אחר. הבית הפרטי הזה, הממוקם במגרש פינתי בשכונה שקטה בגוש דן, נראה מבחוץ כבית מודרני, הבנוי על מגרש צר וארוך. "זאת הסיבה שבחרנו באדריכלות מלבנית ונקייה, במטרה לנצל את כל המלבן שמותר לנו לבנות בו", מסבירה הילה ישראלביץ' שיחד עם בן זוגה דן, אחראים על התכנון האדריכלי והעיצוב של הבית.

עוד בוואלה!

ארמון אירופאי בשרון: בית למשפחה עם דם כחול

לכתבה המלאה
המבנה מנצל כמעט את כל שטחו המלבני והארוך של המגרש(צילום: עודד סמדר)
בטון חשוף בחוץ וגם בפנים. קיר בטון חשוף ומעקה עשוי מיתרי מתכת(צילום: עודד סמדר)

"במבנה עצמו עשינו שימוש בבטון חשוף שרואים אותו בחוץ ובפנים הבית, כחלק מהרעיון שהחוץ והפנים ממשיכים זה את זה", היא ממשיכה. "השתמשנו בעירוב חומרים, של בטון חשוף וקירות לבנים, בפנים ובחוץ הבית. הבטון החשוף הוא מודרני אבל הכנסנו אותו בנגיעות עדינות ומודרניות ולא באופן ברוטלי".

קומת הקרקע כוללת סלון, מטבח, שירותי אורחים ומזווה, שמתוכננים כך שהסלון והמטבח פתוחים אחד לשני. מול דלת הכניסה מוקמה פינת האוכל שמעליה תלוי גוף תאורה מיוחד במינו, העשוי פליז ותלוי בגובה שתי קומות - מהחלק העליון של הבית. "הדבר הראשון שפוגשים בכניסה לבית הוא שולחן אוכל עם גופי תאורה משמעותיים", מספרת ישראלביץ'. "מול הכניסה יש קיר בטון חשוף עם מדרגות מרחפות מינימליסטיות עשויות פלדה שכמעט נעלמות בזכות השימוש בחומר דומה מאוד לבטון החשוף בקיר, ולצדן כבלים ממתכת המהווים את המעקה למדרגות. בכל החלל הזה נוצר ריקוד - ריקוד בין גופי התאורה וריקוד משולב במיתרי המעקות. כך יצרנו משחק מאוד מעניין כבר במבט הראשון כשמסתכלים לתוך הבית".

הדבר הראשון שפוגשים בכניסה לבית. גוף תאורה ייחודי על רקע כבלי מתכת של מעקה המדרגות(צילום: עודד סמדר)
בית פרטי עם בטון חשוף של דן והילה ישראלביץ(צילום: עודד סמדר)
בית פרטי עם בטון חשוף של דן והילה ישראלביץ. עודד סמדר,
איזון בין פריטים בהירים ושחורים. ספריית מתכת(צילום: עודד סמדר)

קיר הבטון החשוף ממשיך לתוך הסלון והוא נקי לגמרי, למעט טלוויזיה התלויה עליו. כחלק מהמשחק המונוכרומטי של הסלון, העיצוב נע בין צבעים בהירים בקירות הבטון והקירות הלבנים, בפריטי הריהוט וברצפה בגוון אוף וויט בהיר, לבין ספריה המורכבת מברזל שחור ועץ, המייצרת איזון לגוון הבהיר של הסלון ומכניסה אליו חום. הספרייה מתכתבת גם עם המטבח השחור, שעשוי בגימור ננו שחור בעל מראה רך, כמעט מט, המעניק תחושה של מגע משי. במרכז המטבח נישה עם אבן וקיר שמסתובב לכיוון המדרגות ועולה לקומה העליונה. "רצינו שהקיר במטבח יהפוך להיות חיפוי שמשלים סוג של קובייה שעולה עד למעלה, כי גם כשעולים במדרגות ממשיכים לראות את הקיר שמגיע מהמטבח", מסבירה ישראלביץ'.

גימרו ננו שחור במראה רך. המטבח(צילום: עודד סמדר)
הזכוכיות הרבות שמקיפות את החלון משקפות את המראות מבחוץ ומבפנים(צילום: עודד סמדר)
הפרדה בין אזור ההורים וחדרי הילדים. הקומה העליונה(צילום: עודד סמדר)

כשאנחנו מגיעים לשירותי האורחים, ישראלביץ' מדברת עליהם בהתלהבות. "שירותי האורחים הם יחסית לא מרווחים ולכן החלטנו לעשות קיר של מראה מושחרת שגם מגדילה את החלל וגם מייצרת חוויה אינטימית מיוחדת בשירותים. בנוסף הצבנו בשירותים כיור פרי סטנדינג עשוי אבן ולידו מראה שחורה שעל גבה שתי נישות ברזל מרחפות, שתלויות למעשה בתוך המראה. אנשים לרוב לא חושבים ולא משקיעים בשירותי אורחים וחבל, כי אפשר לייצר שם אווירה מיוחדת".

"אנשים לרוב לא משקיעים בשירותי אורחים וחבל, כי אפשר לייצר שם אווירה מיוחדת". שירותי האורחים(צילום: עודד סמדר)
קיר גב מיטה מחופה לייסטים שחורים ופרקט פישבון. חדר השינה של ההורים(צילום: עודד סמדר)
בכל 3 חדרי הילדים נשמר סגנון עיצובי דומה, רק הצבעים שונים. חדר ילדים(צילום: עודד סמדר)

הסגנון העיצובי נשמר גם בחצר, כשמחוץ לסלון אזור אירוח עם בריכת שחייה. "העיצוב בחוץ הוא מחומר שונה אבל שומר על המראה מהפנים - מראה שמשתקף הודות לזכוכיות הרבות שמקיפות את הסלון. למרות שהבית הוא במיקום מרכזי, הוא עדיין מאוד פתוח. יצרנו אווירה של מרחב, ריאה ירוקה והרבה חופש".

בקומה העליונה המחופה ברצפת פרקט בדוגמת פישבון, יש הפרדה בין שני אזורים - אזור ההורים ואזור הילדים, בו עוצבו 3 חדרי שינה ל-4 ילדים, שהסגנון העיצובי נשמר בכולם, אך בצבעים שונים. חדר ההורים כולל חדר מקלחת, אזור ארונות וחדר שינה שבו יש אמבט העומד חופשי בחלל. בגב המיטה נוצר חיפוי קיר מיוחד מאוד עם לייסטים שחורים ומנורות משתלשלות בצבע שחור-פחם.

ארונות רחצה מחופים פרקט פישבון - מתכתבים עם הריצוף באופן מושלם(צילום: עודד סמדר)
חדר הארונות(צילום: עודד סמדר)

ארונות הבגדים, הממוקמים באזור המיועד להם, הם בעלי דלתות זכוכית, כשאחד הארונות בעל מראה מושחרת, המייצרת מרחב. בחדר המקלחת, בדומה למה שנעשה גם בחדר המקלחת של הילדים, נעשה שימוש בפרקט של הרצפה בקומה - לחיפוי של חזיתות הארונות במקלחת, והתוצאה היא שני אלמנטים שמתכתבים באופן מושלם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully