ארמון אירופאי בשרון: בית למשפחה עם דם כחול

דבקותם של בעלי הבית הזה לאלגנטיות האירופאית הובילה אותם לייבא רבים מפריטי העיצוב, אחרי שאפילו אסלות ראויות לא נמצאו להם בארץ. סיור בבית שנמצא מחוץ לזמן ולמרחב

04/12/2021

הפרוייקט: טריפלקס בשרון
הדיירים: זוג + 2
שטח: 250 מ"ר ו-400 מ"ר גינה
מעצבת פנים: קרן ניב טולדנו

זוג הייטקיסטים, הורים לשני בנים, ביקשו ליצור לעצמם חווית מגורים פרטית בסגנון אירופאי קלאסי בטריפלקס שרכשו בבניין באזור השרון. למלאכת התכנון של הפרויקט, שגודלו 250 מ"ר ועוד 400 מ"ר גינה, נשכרה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו, שהוציאה לפועל את החזון העיצובי עם כלי בית שיובאו מאיטליה ומאנגליה, יחידות נגרות בסגנון צרפתי ושנדליירים. "כבר בתהליך הראשוני הבנתי מבני הזוג שהחוויה שהם רוצים להרגיש בבית, אינה קשורה למיקום הפיזי שלו ויש להפריד ביניהם. מבחינתי הייחודיות וגם האתגר של הפרוייקט היה לייצר משהו שהוא מחוץ לכל קונטקסט כדי לייצר את האווירה הנדרשת".

עוד בוואלה!

הם הוציאו 1.2 מיליון ₪ על שיפוץ בלי לשבור קירות. מה הם עשו?

לכתבה המלאה
בעלי הבית ביקשו להרגיש בבית חוויה שלא קשורה למיקום הפיזי שלו. המטבח(צילום: איתי בנית)
יש גם גינה של 400 מ"ר. פינת ישיבה חיצונית(צילום: איתי בנית)

"היחס לבית היה כאל קופסת תכשיטים, בחומר וגם בצבע", אומרת ניב טולדנו בהתייחס לתהליך העבודה. כל הכלים הסניטרים, הריצופים והחיפויים של חדרי הרחצה יובאו מאיטליה, "בארץ לא מצאנו באולמות התצוגה הרגילים את הסטייל האירופאי הקלאסי שהוא גם ברמת איכות מספקת", מסבירה ניב טולדנו. השטיחים יובאו מאנגליה וגופי התאורה גם הם מאירופה. הנגרות שעוטפת את רוב קירות הבית נעשתה בארץ וכך גם כל פריטי הריהוט שנעשו בהתאמה אישית עם ירידה לפרטים הכי קטנים - ניטים, גדילים ופסי קישוט.

הכניסה אל הדירה נפתחת אל קומת הקרקע הציבורית, המרוצפת כולה בפרקט אלון כהה בצורת "אדרת דג" (פישבון). הקירות מחופים בנגרות ובתקרה, קרניז עץ דקורטיבי שמסתיר את הווילון הכפול שנבחר בגווני ב'ז ולבן. ריהוט ושטיחים מחלקים את החלל לשלושה אזורים נפרדים: מטבח ופינת אוכל, סלון ופינת משפחה.

שולחן עץ כבד צמוד לאי הריבועי הגדול במרכז המטבח(צילום: איתי בנית)
הנגרות דווקא כן נעשתה בארץ. פינת משפחה עם קיר נגרות כהה(צילום: איתי בנית)

בפינה המרכזית של החלל הציבורי נמצא סלון האירוח הרשמי שתחום על ידי קיר טלוויזיה בנגרות בגוון שמנת ושטיח אפור גדול בגוני אפור-תכול. כיאה לסגנון האירופי, נבחרו ספה וכורסאות רחבות, המרופדות בגווני חום, ב'ז ותכלת בהיר עם הדומי עץ תואמים. שתי נברשות מברזל שחור וזכוכית לבנה מאירים את הסלון. מול הסלון, נמצאת פינת המשפחה, שתחומה גם היא באמצעות יחידת נגרות גדולה, מעץ אלון כהה, המשמשת כפינת עבודה ולימוד לכל המשפחה.

המטבח בנוי בצורת ח' והארונות מעוצבים בסגנון צרפתי בגוון שמנת. במרכז המטבח ניצב אי ריבועי שצמוד אליו שולחן אוכל כבד מעץ מאסיבי. גם המטבח נתחם בנגרות דקורטיבית, באפור כהה ומשלובות בו מראות וחלוקות דקורטיביות.

טריפלקס בסגנון אירופאי בשרון, עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
סלון רשמי עם כורסאות רחבות במראה אירופאי קלאסי(צילום: איתי בנית)
נברשות מברזל שחור וזכוכית לבנה. הסלון(צילום: איתי בנית)

מדרגות אבן עם מעקה ברזל דקורטיבי בשחור ומאחז עץ מובילים אל קומת חדרי השינה. יחידת ההורים נפרסת על פני חצי קומה והחצי השני מוקדש לילדים. הסגנון הקלאסי שולט גם כאן: הקומה מרוצפת באותו פרקט פישבון כמו הקומה שתחתיה, וחיפוי קירות בחצי הגובה נמתח לאורך המסדרון.

יחידת ההורים נמצאת מעל המרפסת שבקומת הקרקע והנוף הנשקף ממנה פונה אל השדות. החדר כולו עטוף נגרות; קיר הנגרות שבגב המיטה משובץ בקרניזים קלאסיים בגוון בז', מצדו האחד ארון בגדים לבן ומצידו האחר קיר חלונות לבן עם חיפוי נגרות תחתון. במרכז החדר ניצבת מיטה עם גב מרופד בגוון תואם, משני צדדיה שידות עץ נמוכות ומעליהן, על קיר הנגרות, מנורות לילה אלגנטיות מפליז וזכוכית לבנה.

מתפרש על מחצית מהקומה ומשקיף לשדות. חדר השינה של ההורים(צילום: איתי בנית)
קיר בגב המיטה שובץ בקרניזים קלאסיים. חדר השינה של ההורים(צילום: איתי בנית)

בהמשך נמצא חדר הרחצה, שיובא כולו מאיטליה. הרצפה עשויה פסיפס מאבן קררה ואבן טאסוס יוונית, וממוסגרת בפאנל שחור. מעליה, מחופים הקירות באריחי מדליונים מקרמיקה לבנה מבריקה, עד חצי הגובה, שם הם מסתיימים בפאנל דקיק בצבע שחור. לשימוש ההורים נבחר גם שולחן כיור מעץ מלא ועליו שני כיורי חרסינה לבנים, הברזים ואביזרים מנירוסטה בסגנון קלאסי, כולל מחמם מגבות וג'טים במקלחת.

קאררה מאיטליה ואבן טאסוס מיוון - חדר הרחצה של ההורים(צילום: איתי בנית)
יש גם מחמם מגבות וג'טים באמבטיה. שירותי הורים(צילום: איתי בנית)

בקצה יחידת ההורים נמצא חדר הלאונג' של בעל הבית, שם הוא מחזיק את אוסף ספרי המדע הבדיוני המפואר שלו שמאוחסן בספריות לבנות עם דלתות זכוכית. בעלת הבית, שהיא זמרת חובבת, לא קופחה והיא מחזיקה בסטודיו למוזיקה שנמצא בקומת המרתף. בעלת הבית ביקשה לעצמה סלון לערבי מוזיקה עם חברים, ערבי שירה והקלטות ולכן יצרה לה ניב טולדנו בועה אקוסטית. מערכות הסאונד, התקרה, הוויטרינות והווילונות, כולם עומדים בתקן אקוסטי מקצועי. הגישה אל חדר המוזיקה, מתוך הבית או מהחצר, מאפשרת לארח ללא הפרעה לשאר בני הבית. חוץ מהסטודיו הפרטי למוזיקה, במרתף נבנו גם חדר כושר פרטי, מטבחון ושירותי אורחים, המאופיינים אף הם בצבעוניות כהה של אבן לאבה ואביזרים בגווני 'רוז גולד'.

הלאונג' שנבנה במיוחד לכבוד אוסף ספרי המד"ב והפנטזיה של בעל הבית(צילום: איתי בנית)
מטפסים למיטה בסולם עץ ומוצאים פרטיות מאחורי וילון שקפקף. חדר הילדים(צילום: איתי בנית)

לילדים, יצרה המעצבת חדר שינה אחד משותף בגווני לבן. את המיטה המוגבהת שביקשו לעצמם הילדים, תכננה עבורם טולדנו כך שיוכלו לטפס אליה בסולם עץ. בחזית המיטה הארוכה נתלה וילון לבן חצי שקוף המספק תחושה של פרטיות. החלל שנוצר מתחת למיטות נוצל לטובת מדפי ספרים וספת רביצה. חדר הממ"ד הצמוד לחדר הילדים משמש כחדר משחקים ומקום מגוריהם של שלושת התוכים המשפחתיים שגם עבורם נבנה כלוב פינתי מרווח עם מערכות אוורור ותאורה מיוחדות.

צבעוניות כהה, חיפוי אבן לאבה ואביזרים ברוז גולד. שירותי אורחים במרתף(צילום: איתי בנית)
היציאה לגינה דרך דלתות הוויטרינה הכפולות הנתונות בפרופיל בלגי אפור(צילום: איתי בנית)

חדר הרחצה של הילדים, ממשיך את הקו העיצובי והחומרי של חדר הרחצה של הוריהם. החדר מרוצף פסיפס שיש "בלו סטון" והקירות מחופים באריחים מבריקים בדוגמת "לאמור", שמסתיימים בפאנל תחתון ועליון לבן. ארון כיור גדול מעץ אלון מספק אחסון רחב, ומשולבים בו ראי וגופי תאורה מנירוסטה, התואמים את הברזים ומחממי המגבות.

שתי דלתות ויטרינה, מפרופיל בלגי אפור בהיר, נפתחות מהאזור הציבורי אל הגינה שפונה אל נוף ירוק. מעבר לחצר המקורה נשתל דשא ובתוכו איים מרוצפים - אחד עבור מטבח חוץ עם בר והשני עבור פינת רביצה מוקפת עצים צעירים. רחוק יותר נמצא אזור משחק גדול לילדים, שבו טרמפולינה, מגלשות וקירות טיפוס.

  • עיצוב פנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully