אגף להורים, אגף לילדים: והכל בדירת 5 חדרים

שיפוץ בתקופת הקורונה הצליח למצוא מענה לצרכים המשתנים של משפחה אחת, ולספק להם מרחב מחיה נעים ומאוזן, עם הרבה שקט נפשי. דירה שהיא חלום להורים עם ילדים קטנים

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרויקט: דירת 5 חדרים בגני תקווה
שטח: 135 מ"ר
דיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: EFRATAMAR, אפרת פרויליך ותמר פיצ'ו
חיפויים וסניטריה: MODY

בני זוג ושתי בנותיהם עשו מהלך של שיפור דיור - מדירת ארבעה חדרים לדירת חמישה חדרים באותה השכונה האהובה שבה התגוררו. הבניין, בן שש שנים, לא שופץ, והזוג ביקש ליצור חדר עבודה, אזורי אחסון נאותים למניעת בלגן בחללי הבית השונים, וחללים פרטיים עבור כל בני המשפחה, בדגש על הפרדה בין גדולים לקטנים.

השיפוץ התרחש במקביל לפרוץ משבר הקורונה, וכך מחדר עבודה עבור אחד ההורים, התבקשו המעצבות לספק פתרון נוסף גם להורה השני שנאלץ לעבוד מהבית.

עוד בוואלה!

לפני השיפוץ, הבית הזה היה אוסף של יחידות דיור. איך הוא נראה כעת?

לכתבה המלאה
משבר הקורונה הציף צורך נוסף במהלך השיפוץ - פינת עבודה נוספת. חלל הסלון והמטבח, ובקצה - חדר עבודה (צילום: טל ניסים)
בעצה אחת עם הלקוחות הוחלט על מראה נקי ומודרני (צילום: טל ניסים)

"בעצה אחת עם בעלי הבית החלטנו לבסס מראה נקי ומודרני עם תחושה על-זמנית", מסבירה המעצבת אפרת פרויליך. "הרעיון היה להשתמש בגוונים עדינים ורכים ולא להיכנע לאופנות חולפות שיכולות להימאס", היא מסבירה. ואכן, השתיים מציינות כי מלבד ספה בגוון חמרה נועז, הן נעזרו בפלטת גוונים מעודנת שמעניקה מראה הרמוני לחלל. "לקחנו בחשבון החלפת ספה לאחר תקופה של עשר שנים, דבר שעתיד לשנות באופן אוטומטי את מראה החלל", מסבירה פרויליך.

הבלחה של תעוזה - ספה בגוון חמרה (צילום: טל ניסים)
חדר הרחצה של ההורים (צילום: טל ניסים)

חיפוי הרצפה עוזר אף הוא לבסס את התחושה ההרמונית והנקייה בחלל, בעזרת אריחי בטון-טרצו גדולי מידות (MODY). תחושת המרחב מורגשת כבר בכניסה לבית, הודות לגודל של 120/120 סנטימטרים, שמגלמים תחושת המשכיות נטולת הפרדות בחלל.

לבקשת הלקוחות, בוצעה הפרדה מוחלטת בין אזור הילדים להורים. וכך באגף הנמצא מצד ימין, כשנכנסים אל הבית, נמצאים חדרי הבנות, חדר רחצה מרכזי וחדר עבודה, ואילו בצד שמאל המטבח ודלת נסתרת שממנה נכנסים אל סוויטת ההורים. בתווך נמצא החלל המרכזי, הכולל את הסלון, פינת האוכל וחלל עבודה נוסף עבור האם.

דלת הסתרים שמובילה מהמטבח אל אגף ההורים - מצב פתוח (צילום: טל ניסים)
דלת הסתרים שמובילה מהמטבח אל אגף ההורים - מצב סגור (צילום: טל ניסים)
אפשר לעבוד בשקט בלי לשמוע כלום, אבל עדיין לשים עין על הבנות. דלתות זכוכית בחדר העבודה (צילום: טל ניסים)

המעצבות חילקו מחדש את אזור הכניסה לבית, שבו היו שירותי אורחים. אלה בוטלו לטובת אזור אחסון בכניסה, ויצירת פינת עבודה שקטה, אך כזו המהווה חלק אינטגרלי מהבית. "הפרדנו בין החלל המרכזי לפינת העבודה בעזרת דלתות זכוכית מבודדות ואקוסטיות, בתוך פרופילי ברזל שחורים", מסבירה פרויליך. "עשינו את זה כדי ליצור תחושה שקטה מבפנים, אך תוך אפשרות להתבונן בנעשה בבית ולראות את כל המתרחש בחלל המרכזי. זה היה פתרון אידיאלי במיוחד לתקופת הקורונה. חלל פונקציונלי שאפשר לעבוד בו בשקט ולא לשמוע כלום, אבל עדיין להיות מסוגלים לראות את המטבח, את הסלון, את הבנות משחקות", היא אומרת.

זירה פעילה ומשמעותית. המטבח (צילום: טל ניסים)

המטבח הוא זירה פעילה ומשמעותית אצל בני המשפחה, ולכן המעצבות תכננו ועיצבו אותו מחומרים פרקטיים. גוון לבן מחמיא לעושר החומרי, ונגיעות עץ אגוז מתכתבות היטב עם אלמנטים נוספים בחללי הבית, כמו סרגלי עץ שמפרידים בין הסלון לדלפק המטבח ושאר הפרדות סגנוניות ואסתטיות.

במעבר החוצץ בין המטבח לסוויטת ההורים נבנה קיר אחסון (צילום: טל ניסים)
חדר זוגי ורחב ידיים. סוויטת ההורים (צילום: טל ניסים)

כמענה לבעיית האחסון יצרו המעצבות קיר אחסון שלם, אשר חוצץ בין המטבח לסוויטת ההורים. דלת סמויה שתוכננה בנגרות המוקפדת מובילה את חדר השינה הזוגי ורחב הידיים, שבו גם אזור הלבשה נפרד וחדר רחצה מפנק ומאובזר.

חדר שינה של אחת הבנות (צילום: טל ניסים)
חדר שינה של ילדה נוספת (צילום: טל ניסים)

אזור אחסון יצירתי נוסף יוצר מעין מסדרון המוביל אל החדרים ומפריד בינם לבין החלל הציבורי. "בחרנו להרוס את הקיר שהיה שם, ובמקומו לתכנן יחידה בנגרות אישית בעיצוב מאוורר, שמכניסה אור טבעי ואוויר גם לחלל המסדרון, שהוא בדרך כלל חנוק יותר", מספרת פרויליך. "היא משמשת כמקום אחסון דו צדדי. מצד אחד היא מהווה מקום אחסון רחב המשרת את פינת האוכל, עם פריטים כמו כוסות יין ואביזרי אירוח, ומצדה השני מספקת ארון שירות לחדרים, שבו אפשר לאחסן מגבות, מצעים, שואב אבק ועוד", היא מסבירה. "זה לגמרי יוצר תחושה אחרת בבית. יש הבדל בין קיר 'שלוחץ' ואוטם, לבין מקום מאוורר בעזרת סרגלי עץ, שמאפשר כניסה של אוויר ואור לחלל".

אחסון דו צדדי ומאוורר - יחידת נגרות וסרגלי עץ בכניסה לבית (צילום: טל ניסים)
חדר רחצה מרהיב עם נגרות בגוון קורל-חמרה. חדר הרחצה המרכזי (צילום: טל ניסים)

גם חדר הרחצה של הבנות שונה מהתכנון המקורי של הדירה. מסתור כביסה גדול שהיה בהמשכו חולק לשניים, כשחצי ממנו עבר הסבה לחדר עבודה, וחציו השני משמש חדר רחצה, הכולל נישה עבור אזור הכביסה. חדר הרחצה עוצב בצורה מרהיבה, בעזרת ארון ססגוני בגוון קורל-חמרה, עם דגשים בשחור, על רקע הלבן הנקי, ומעט צמחיה ירוקה ומרעננת. אריחי טרצו בגוון אפור מהווים קונטרסט אלגנטי לחדר הנקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully