לפני השיפוץ, הבית הזה היה אוסף של יחידות דיור. איך הוא נראה כעת?

הבית הפרטי שהיה מחולק לשתי יחידות דיור אוחד לחלל מגורים מרווח ופתוח, עם תקרה בגובה כפול ויחידת הורים מטורפת שמשתרעת על 80 מ"ר. צפו בתמונות השיפוץ

06/07/2021

הפרוייקט: בית פרטי בקריית אונו
דיירים: זוג + 3
שטח: 240 מ"ר בנוי
תכנון ועיצוב: רוני שני פלדשטיין
שטיחים: השטיח האדום

הבית הזה בקריית אונו, אותו תכננה ועיצבה רוני שני פלדשטיין עבור זוג ושלושת ילדיהם הצעירים, הוא דוגמה מעולה למה פרופורציות נכונות ומאוזנות, צבע, טקסטורה וחומר יכולים לעשות. קשה להאמין אבל עד לפני כמה חודשים הבית, שנראה עכשיו כיחידת מגורים חווייתית והרמונית היה מחולק וכלל יחידת דיור.

עוד בוואלה!

המנורות מעליאקספרס: איך לעשות שיפוץ ענק בלי לחרוג מהתקציב

לכתבה המלאה
סגנון אקלקטי על הציר שבין נורדי לכפרי. בית בקריית אונו שעבר שיפוץ(צילום: אורית ארנון)
איזנה בין טקסטורות ומרקמים בעזרת טקסטיל. שטיח נורדי בסלון על רקע קיר לבנים(צילום: אורית ארנון)

את פלדשטיין הכירו השניים בזמן שעיצבה את ביתם של חבריהם הקרובים. למעשה, הם בחרו בה עוד לפני שבחרו בבית עצמו והיא התלוותה אליהם לתור אחר הנכס האולטימטיבי עבור משפחתם: "מכיוון שהבית היה מחולק וכלל יחידת דיור קשה היה לראות את הוויז'ן כיצד הכול יתחבר ועד כמה הפוטנציאל של המבנה באמת אדיר", מסבירה המעצבת.

הבית, שמתהדר במבנה ארכיטקטוני מרשים, כולל חלל בגובה כפול באזור הסלון ותקרת עץ משופעת בקומת ההורים, בנוי על שטח של כ-240 מ"ר ובחוץ ממתינה למשפחה ולאורחים חצר מטופחת ואטרקטיבית. בעוד מעטפת המבנה לא השתנתה, יצרה פלדשטיין שינוי מהותי ב-LAYOUT הפנימי, חיברה בין שתי היחידות הנפרדות ויצרה מרחב מגורים רחב ידיים, מואר ואוורירי שניכר שבכל פינה בו הושקעה מחשבה לפרטי פרטים.

ארון כחול שיודע לבלוע את כל הבלאגן של הילדים. הכניסה לבית(צילום: אורית ארנון)
פינת המשפחה שנמצאת בסמוך לסוויטה של אחד הילדים, במבנה שהיה יחידת דיור בעבר(צילום: אורית ארנון)

טרם השיפוץ, בכניסה לבית היה דלפק בר תחום בין עמודים דקורטיביים שחסמו את החלל ובוטלו. במקומם תכננה פלדשטיין ארון כניסה בגוון כחול כהה שבו יש שפע של מקום אחסון להסתרת הבלאגן של תיקים, מעילים ונעליים. יחידת הדיור בוטלה ובשטחה תוכננו סוויטה לאחד הילדים הכוללת חדר רחצה צמוד ופינת משפחה. שני הילדים הנוספים זכו לחדרים מרווחים שתוכננו בקפידה על פי טעמם ואופיים. ביחידת ההורים, שממוקמת במפלס העליון, תכננה המעצבת מחדש את חדר הרחצה (שהיה פתוח במקור לחדר השינה) ועתה הוא מוגדר ואינטימי יותר.

"יצרתי עבור כל אחד מבני המשפחה פינות חמד כך שלצד האזורים המשפחתיים המשותפים, כל אחד זוכה לאזורים אינטימיים ואהובים משלו. כחלק מתהליך העבודה בניתי mood board לכל אחד מהחללים על מנת למקד את הסגנון ולהבין במדויק מה הם אוהבים ולמה הם שואפים. התאמנו את השפה העיצובית ביחד והם התלוו גם לימי הקניות המרוכזים, במהלכם דייקנו את הצבעוניות והפריטים אפילו יותר".

הסגנון של כל אחד מהחללים עבר מיקוד בעזרת mood board(צילום: אורית ארנון)
כל חדר תוכנן בהתאם לאופיו של בעליו. חדר ילדים(צילום: אורית ארנון)
חדר הרחצה בסוויטת ההורים שהיה פתוח לחדר השינה קיבל תיחום ופרטיות(צילום: אורית ארנון)
מקלחון זכוכית עם פרופיל מתכת שחורה(צילום: אורית ארנון)

את העיצוב שובה הלב מגדירה המעצבת כאקלקטי שנע על ציר בין הסגנון הנורדי ועד לנגיעות כפריות קלות ומדודות: "תוך כדי העבודה עם לוחות ההשראה התברר מהר מאוד שבני הבית נמשכים מאוד לעולמות המים והנאוטיקה ולחומרים טבעיים וגולמיים. החיבור לטבע ובפרט לעולמות המים והים באים לידי ביטוי בכל פינה ובאינטרפרטציות שונות ומגוונות - מצבעוניות הפריטים ועד ליצירות האמנות ששילבנו בחללים השונים", מסבירה פלדשטיין. לצד גווני הכחול נעשה גם שימוש בגוונים של חול ואדמה. מהחומרים הבולטים ששולבו בבית: פרקט עץ האלון הטבעי ולבנים, בהן השתמשה לחיפוי במטבח ולחיפוי קיר הכוח בסלון, ותרמו גם להדגשת מראה החלל הכפול.

"חשוב היה לי לאזן בין טקסטורות ומרקמים ואחת הדרכים הטובות לעשות זאת היא על ידי טקסטיל", אומרת פלדשטיין. "כך למשל בגזרת השטיחים שהם כלי מצוין להעניק אופי ולהגדיר ולעגן את הפונקציות השונות בחלל. נעזרתי בקולקציית השטיחים הנורדיים של "רשת השטיח האדום" שהתאימו לבית של משפחה צעירה ודינמית ולקונספט. הגיוון אפשר לי להתאים את השטיח לסכמת הצבעים, לטקסטורות ולצורניות של כל חלל. הדוגמאות הגיאומטריות העדינות קולעות במדויק כך גם המרקם של השטיחים שהוא מאוד נוח ונעים כך שכיף לרבוץ עליהם".

שטיחים שכיף לרבוץ עליהם. שטיח נורדי בהיר בחדרה של הבת(צילום: אורית ארנון)
אריחים משושים וארון רחצה כחול בחדר הרחצה(צילום: אורית ארנון)

את קומת הכניסה בחרה המעצבת לחפות בפרקט עץ אלון עמיד, פרט לאזור המטבח שם שילבה רצפת בטון. בהמשך לפינת האוכל שממוקמת קרוב לכניסה, סביבה יכולים לשבת 6 סועדים ונפתחת בשעת הצורך, ממוקמים המטבח והסלון שפתוחים האחד לכיוון השני ומאפשרים אינטראקציה בכל עת. חזיתות המטבח נצבעו בתנור בגוון שמנת עדין במראה כפרי לייט אותו איזנה עם ידיות שחורות ומוצרי חשמל שחורים שמכניסים ממד מודרני לחלל. בגינה המטופחת ממתינים למשפחה ולאורחים מטבח חוץ מאובזר ואזור אירוח מפנק ומדליק.

מראה כפרי לייט. המטבח(צילום: אורית ארנון)
פינת ישיבה מפנקת בחצר המטופחת(צילום: אורית ארנון)

סוויטת השינה של ההורים שבעליית הגג משתרעת על פני 80 מ"ר ולה תקרה משופעת שמגיעה בשיאה ל-3.5 מטרים. "במקור תכננו עבורם עמדת עבודה אחת בקומה אבל ככל שהבנו את משמעויות העבודה מהבית במהלך משבר הקורונה בחרנו ליצור אחת נוסף שממוקמת בחדר הארונות. על מנת להפריד בין עבודה לזמן פנוי, בחרתי לעצב את זאת שבחדר כרהיט מעוצב ובסמוך אליה שילבתי ספריית ברזל ובה פרטי אמנות וספרים שמפרידה בין אזור השינה לעבודה. בנוסף, יצרתי עבורם פינת ישיבה כיפית שמשמשת לאתנחתא בסוף היום ובה הדום גדול לרביצה ולצידו פוף עליו ניתן להניח את הרגליים. כמו בכל הבית גם בחדר הזה השטיחים והווילונות מרככים מאוד את החלל והמרקמים משרים אווירה נעימה ועוטפת כך גם האריחים בחדר הרחצה להם טקסטורה של פשתן שממשיכה ומשלימה את מראה החדר".

80 מ"ר ותקרה בגובה 3.5 מטרים - סוויטת ההורים(צילום: אורית ארנון)
הצרכים הכתיבו: שתי פינות עבודה(צילום: אורית ארנון)
פינת עבודה שנייה בחדר הארונות(צילום: אורית ארנון)

עם כל אחד מהילדים בנתה המעצבת שפה עיצובית משלו ויצרה סגנון לא ילדותי אלא כזה שאפשר להתפתח ולגדול איתו. כך למשל בחדר של הבת שילבה אלמנטים מדודים בגוונים של וורוד ועבור חדרי הבנים בחרה בטפטים בגוונים של שחור ולבן. בחדר הרחצה של השניים שילבה ארון כיור בגוון כחול רויאל שמתכתב עם הגוונים של רצפת הטראצו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully