בת ה-18 ביקשה סוויטה זה נגמר בשיפוץ מלא לבית ובריכה חדשה בחצר

18 שנה לאחר שתכננו ובנו את הבית, שבו האדריכליות כדי לעשות לו מתיחת פנים מעודכנת. זה אולי התחיל בחדר למתבגרת, אבל זה גלש לשיפוץ מלא והחלפת כל החומרים והריהוט. ומפה לשם עכשיו יש גם בריכה

27/05/2022

הפרוייקט: שיפוץ בית בשרון והוספת בריכה
שטח: 300 מ"ר
דיירים: זוג + 3
אדריכלות, תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל

הבית הזה בשרון תוכנן ועוצב על ידי משרד האדריכלות "שרה ונירית פרנקל" לפני 18 שנה עבור לקוחות שהיו אז משפחה צעירה בתחילת דרכה. לאחרונה שבו בעלי הבית אל אותו המשרד ואל אותן המעצבות וביקשו מהן לבצע מתיחת פנים משמעותית לבית. הצרכים השתנו, הילדים גדלו, והם רצו לחדש ולרענן.

"לפני 18 שנים, הלקוחה ואני היינו בהריון יחדיו", מספרת נירית פרנקל. "עבורי זה מוזר ומרגש גם יחד לחזור לאותה נקודה ולראות את התינוקת שנולדה מההריון הזה כמתבגרת שרוצה סוויטה משלה". הרצון הזה אגב, הוליד את כל השיפוץ - הכול התחיל משיפוץ לעליית הגג כדי להפוך אותה לסוויטה עבור בת ה-18, ומשם נוצר המומנטום שהוביל את בני הזוג בסופו של דבר לגלוש לשיפוץ מלא של הבית כולו ואפילו התקנת בריכה בחצר.

עוד בוואלה!

אף אחד לא רצה לקנות את הפנטהאוז הזה, עכשיו הם בטח מתחרטים

לכתבה המלאה
רצפה, חלונות, ריהוט, חיפויים - הכול הוחלף בחדש. בית ברמת השרון, תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל(צילום: איתי בנית)
שיפוץ מלא לבית בשרון והוספת בריכה בחצר אדריכלות ועיצוב שרה ונירית פרנקל. איתי בנית,
בחירת החומרים השונה שינתה לחלוטין את האווירה בבית(צילום: איתי בנית)

לדברי פרנקל "אחת הבקשות המרכזיות היתה למקסם את התאורה הטבעית בבית וכך להגדיל אותו מבחינה ויזואלית, ובנוסף לבצע בו שינוי אווירה הודות לבחירת חומרים שונה. אומנם הפונקציות נשארו במקומן, אך תוכנן מטבח חדש, הריהוט הוחלף בחדש, פרטי נגרות בהתאמה אישית תוכננו והוזמנו עבור החללים השונים, החלפנו כלים סניטריים, חלונות וויטרינות, מערכות מיזוג, חיפוי קירות, ריצוף ועוד, כאשר הבריכה היא היחידה שתוכננה תוך כדי תהליך השיפוץ, מתוך מטרה לשדרג את חווית האירוח החיצונית".

מבחינה סגנונית, אומרת פרנקל, "דרישת בני הזוג היתה ליצור אווירה חמה ונעימה, עם מגע תעשייתי קליל. הם רצו לשמור על האיכויות התכנוניות של לפני 18 שנה, אבל להתאים אותן לסטנדרט של היום". לדבריה, העובדה שמדובר בלקוחות חוזרים וסיבוב שני על אותו הבית יצר אמון גבוה בינה ובין הלקוחות מה שאיפשר לה הרבה חופש מקצועי ויצירתי: "הפעם סמכו עלינו הרבה יותר, ונתנו לנו יד חופשית מבחינת בחירות והחלטות".

שירותי אורחים(צילום: איתי בנית)
גרם המדרגות החדש הפך לאלמנט פיסולי בחלל(צילום: איתי בנית)
הבריכה היא הדבר היחיד שנוסף לבית תוך כדי השיפוץ, כל שאר הפונקציות נותרו במקומן. סלון ומבט אל הגינה(צילום: איתי בנית)
חגיגה של טקסטיל ושילובי מרקמים. רצפת עץ, ספת בד מושבי עור(צילום: איתי בנית)

בעת הכניסה לבית קופצת לעין חגיגה של טקסטיל שפוגשת רצפת עץ. גרם מדרגות פיסולי מברזל ממוקם מול הכניסה ומטפס כלפי מעלה אל עליית הגג. הגרם עשוי ממדרגות קלות ומעקה רשת בצבע לבן, שהחליפו את גרם המדרגות הבנוי והמסיבי שהיה שם קודם לכן.

המטבח ופינת האוכל נגלים כבר מהכניסה לבית. המטבח מחולק בצורה חיצונית לחלק ה"חם" בחיפוי עץ ובחלקו השני יותר "קר ותעשייתי" שבו נעשה שימוש בבריקים ובנירוסטה - שילוב יוצא דופן. העץ נבחר בצורה הגולמית שלו, כולל החיפויים של המקרר והארונות. לאי ולמתלה הסירים שמעליו נבחר גימור נירוסטה במראה תעשייתי שמדמה מטבח של מסעדה. מבנה המטבח מאפשר לעבוד בתוכו עם המבט החוצה וליהנות מהנוף. עוד במטבח יחידה תלויה מנירוסטה שמתחתיה שיש בגוון אפור.

פינת האוכל ממוקמת בין המטבח לסלון. זו פינה שחורה עם כסאות דקים וקלילים. עבורה נבחרו שני גופי תאורה דומיננטיים, המשלבים חומריות של פליז וזכוכית חלבית. הכיסאות מחממים את המראה הודות למושבי הראטן.

משחקים של קור וחום. קיר בריקים עם מדפי נירוסטה פתוחים במטבח(צילום: איתי בנית)
ארונות עץ ומשטח שיש אפור(צילום: איתי בנית)
אי נירוסטה ענק במראה של מטבח מסעדה(צילום: איתי בנית)
פינת אוכל שחורה עם כיסאות במראה קליל ומושבי ראטן(צילום: איתי בנית)

פתחי החלונות והוויטרינות בעבר היו קטנים, וכעת נפתחו והורחבו למקסימום כדי להכניס את האור הטבעי מבחוץ. כל מה שלא היה הכרחי בקירות המעטפת מבחינת קונסטרוקציה בוטל, כדי לטשטש במקסימום בין הפנים לחוץ.

בסלון יש ערב רב של חומרים, עם ספות בד, מושבי עור בגוון חום, ספרייה עשויה מתכת שתוכננה CUSTOM MADE על ידי המשרד, ומשולבים בה חפצי אומנות משפחתיים, וכמובן ויטרינה גדולה הממוסגרת בתוך פרופיל בלגי צבוע לבן ומפרידה אך בקושי בין הסלון לבריכה.

עושה חסד לאור הטבעי ומאוורר את הבית. חלל המדרגות המחודש(צילום: איתי בנית)
ספריית ברזל לבנה וקיר בריקים. חדרו של הבן הצעיר(צילום: איתי בנית)
ספריית ברזל שחורה בחדרו של הבן האמצעי(צילום: איתי בנית)

חלל המדרגות בגרסתו המחודשת הוא אלמנט שמחבר את הבית. הלבן מטפס למעלה והמדרגות שטופלו 360 מעלות, עושות חסד לאור הטבעי ומאווררות את הבית.

בקומה העליונה ממוקמים שני חדרי ילדים. אחד לבן הצעיר - חדר עם קיר בחיפוי בריקים לבנים בחלק העליון וחיפוי עץ בגוון אפור בחלק התחתון. בצד השני של החדר ספריית ברזל המשמשת כארון ופינת לימודים.

בחדרו של הבן האמצעי נהנה ספריית ברזל נוספת הפעם שחורה, המשלבת פינת לימודים ויחידת ארונות בהשראת אסמים. שני חדרי הבנים חולקים חדר רחצה משותף, שבו שילוב של אריחי טראצו עם גוונים טבעיים בנגרות.

פינת ארונות בלבן ודלת ברזל שמובילה לחדר הרחצה. חדר ההורים(צילום: איתי בנית)
שילוב של טראצו ועץ. מקלחת ההורים(צילום: איתי בנית)
ארון רחצה במקלחת ההורים(צילום: איתי בנית)

בחדר ההורים תקרה משופעת עם קורות דקורטיביות מעץ, שנותנות עניין בחלל. גם כאן נעשה שימוש רב בטקסטיל לחימום האווירה. במקום חדר ארונות ישנה פינת ארונות לבנה שמגדילה את החלל ודלת ברזל בלגי מובילה לחדר הרחצה, שעוצב בשילוב טראצו ועץ.

מפה הכול התחיל - סוויטת המתבגרת בעליית הגג(צילום: איתי בנית)
מקלחות בצד אחד, שירותים בצד שני ובאמצע - כיור. סוויטת מתבגרת בעליית הגג(צילום: איתי בנית)
המיטה מוקמה בחוכמה בחלק הנמוך(צילום: איתי בנית)

עליית הגג כאמור משמשת כעת כחדר השינה של הבת הבכורה, המתבגרת. בחלל הנמוך מוקמה המיטה. בצידו השני תוכננה פינת עבודה בעלת חיפוי קיר לבן נקי וויטרינה מאוד גדולה עם יציאה למרפסת גג. למתבגרת יש גם חדר רחצה עם מקלחון סגור בדלת ברזל מצד אחד, ושירותים עם תא בצד שני, כשביניהם ניצבת יחידת כיור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully