בית לנצח: אם היה לכם נכס כזה גם אתם לא הייתם רוצים לעזוב

כשהילדים עזבו את הבית, הם החליטו לבנות את הבית האחרון עבורם - בית קיט מודרני וחם עם תקרה בגובה 6 מטרים וחיבור מיוחד בין החוץ לפנים

22/05/2022

הפרוייקט: בית פרטי במרכז הארץ
דיירים: זוג שילדיהם עזבו את הקן
שטח: 300 מ"ר בנוי על מגרש של דונם
אדריכלות ועיצוב פנים: איל ואלונה אפל

כל זוג מגיע מתישהו לשלב במעגל החיים בו הילדים עוזבים את הקן ובפניו עומדת ההחלטה על מעבר לבית חדש, שיתאים למידותיהם העדכניות. רבים בוחרים לעבור לבית קטן יותר, אך הסיפור של בני הזוג שלביתם אנחנו מגיעים, שונה לגמרי. "מה שתכננו זה ממש 'הבית האחרון שלהם'", מתחילה את הסיור בנכס מעצבת הפנים אלונה אפל, שהיא ובן זוגה האדריכל איל אפל, אמונים על התכנון והעיצוב של הבית. "הם ביקשו שתהיה תחושה של בית קיט אבל כזה שגרים בו, כזה שיהיה מאוד נוח לאירוח הילדים בסופ"ש", היא אומרת.

עוד בוואלה!

זה לא אתר נופש בחו"ל, זה בית של משפחה אחת בישראל

לכתבה המלאה
הלקוחות ביקשו "בית קליל". פרגולה בנויה ובריכה בחצר(צילום: אלעד גונן)
"רצינו ליצור משהו ייחודי". תקרה גבוהה ומפתחים גדולים בחלל הציבורי(צילום: אלעד גונן)

הסגנון העיצובי הוא מודרני עם נגיעות חמות. "השתמשנו בפלטת צבעים של בז', אפור וחום, פחות לבן", מסבירה אפל. "בחרנו בגוונים חמימים יותר ולא בגוונים של לבן ואפור שנחשבים ליותר טרנדיים היום. העיצוב מאוד רגוע, מינימליסטי ולא עמוס בדברים. ללקוחות היה חשוב שהבית יהיה קליל".

האתגר ליצור בית חמים הפך לקשה יותר, לנוכח העובדה שלבית תקרה גבוהה ומרשימה במיוחד שמגיעה לגובה של 6 מטרים בחלל המרכזי. "בגלל שידענו שרוב ההתנהלות בבית תהיה בקומה אחת רצינו ליצור משהו ייחודי, לא משהו שהוא יחסית רגיל. רצינו לתת לקומה הראשונה עוצמה ועשינו את זה באמצעות התקרה הגבוהה והמפתחים הגדולים שמקיפים את הבית. הלקוחות מאוד התחברו לרעיון הזה. אבל כשנכנסים אל תוך הבית הוא לא נותן תחושה של אולם ספורט או משהו גדול מדי, כי הצלחנו ליצור חמימות בגוונים ובחומרים בהם השתמשנו", מסבירה המעצבת.

דלת הכניסה ענקית ואפשר לראות ממנה את כל הבית, עד לבריכה(צילום: אלעד גונן)
עיצוב מודרני עם נגיעות חמות, בפלטה מוגבלת של בז' , חום ואפור. המטבח(צילום: אלעד גונן)

ממבט ראשון, עוד לפני שנכנסים לבית, ניתן לחשוב שמדובר בבית סולידי על פי החזית שלו, שמעט נבלעת בסביבה היוקרתית. אך כשנכנסים בשעריו רואים את המרחבים, הגובה, החצר והבריכה הענקית שמשתרעת על פני שטח גדול. מהכניסה לבית ניתן להבחין כיצד החוץ משתקף פנימה. "הכניסה לבית מאוד רחבה והשתמשנו בחומרים טבעיים לריצוף, שמסייעים לתחושת המרחב. גם דלת הכניסה ענקית וממנה אפשר לראות את כל הבית עד הבריכה, הכול פתוח. בנוסף לכך, רצינו להעצים את החלל המרכזי וכמו שאמרתי, הלקוחות מאוד התחברו לרעיון של המפתחים הגדולים, שעזרו לנו לחבר את החוץ לפנים. זה היה לנו מאוד חשוב. בעצם נוצר מצב שאין הפרדה בין הבית לגינה. זה בא לידי ביטוי גם בפרגולה מאוד גבוהה וזה ממחיש את ההמשך הרציף בין הפנים לחוץ", אומרת אפל.

מהחזית הוא נראה די סולידי(צילום: אלעד גונן)
בית מינימליסטי עם תקרות גבוהות במרכז הארץ. אפל אדריכלות ועיצוב. אלעד גונן,
אבל מאחור? וואו(צילום: אלעד גונן)

על ה"פרגולה", שהיא בעצם משטח מקורה חיצוני בגובה 6 מטרים מרחיב האדריכל איל אפל: "את הבית חובקת כנף גדולה שמחברת בין האגפים בבית ויוצרת אזור שנורא נעים לשבת בו - גם בקיץ וגם בחורף. זה אזור מוצל, מוגן מהשמש ומרוחות וגשמים, שלמעשה משמש כשלוחה של הבית ומאוד מזמין לשבת בו. הצבנו בתקרה מאווררי תקרה שמנעימים את השהות גם בימים החמים של השנה ובאמת אנחנו רואים שזה הפך להיות האזור שרוב הזמן נמצאים בו - גם כשמארחים וגם כשבני הזוג נשארים לבד בביתם. בנוסף, דאגנו שהבריכה תהיה מופרדת מהאזור הזה כי היא חלק מאזור רועש יותר, ככה שנוצרות באזור הישיבה תחושות של שקט, אינטימיות ונוחות".

"הכנף הגבוהה מעניקה לבית צורה גיאומטרית מאוד מעניינת. נראה שהיא לא מחוברת לבית כי היא מאוד קלילה. מתחת לכנף יצרנו חלון היקפי בגובה, כך שנוצרת התחושה שהכנף מנותקת מהמסה של הבית ונראה שהיא לא מכבידה עליו, אלא פרוסה מעליו. זה קושר את כל חלקי הבית בצורה מאוד נקייה וברורה. היה לנו אתגר הנדסי רציני מאוד, שכן יש מפתחים של למעלה מ-8' בחלל המרכזי, אך בשיתוף פעולה עם המהנדסת אורלי ארמא פתרנו את התכנון ההנדסי המורכב".

האזור המקורה שמתחת לפרגולת הכנף הפך להיות האזור שבו כולם רוצים להיות, כל הזמן(צילום: אלעד גונן)
קונטרסטים של חום וקור. צבעוניות אפורה בסלון בשילוב נגרות עץ חמימה(צילום: אלעד גונן)
מדרגות עץ מרחפות(צילום: אלעד גונן)

סוויטת ההורים מוקמה בקומת הכניסה של הבית והיא נהנית מנוף שמשקיף לבריכה. בחדר הרחצה ישנה אמבטיה פרי סטנדינג וגם מקלחון. בקומה התחתונה יש סוויטה נוספת שמשמשת לאירוח בסופי שבוע כשהילדים מגיעים, וגם בקומה השנייה יש שתי סוויטות מאוד גדולות, עם סלון ומטבחון, שמתאימות גם הן לאירוח.

סוויטת הורים גדולה עם נוף לבריכה(צילום: אלעד גונן)
חדר רחצה עם אמבטיית פריסטנדינג ו-איך לא? - נוף לבריכה(צילום: אלעד גונן)

"לריצוף השתמשנו בגרניט פורצלן ובקיר של המדרגות עשינו סוג של שליכט בגוון כהה שיכניס חמימות לאזור ויבליט את מדרגות העץ המרחפות, שמתכתבות עם הנגרות של הסלון ממול", אומרת המעצבת. "גם למטבח בחרנו גוונים שמייצרים קונטרסט של חום וקור. ובתאורה שילבנו נגיעות עדינות של זהב, שהלקוחה מאוד אוהבת", מסכמת אפל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully