רצו בריכה וקיבלו בריכה - ההייטקיסטים שהגשימו את החלום

כדי לנצל היטב את שטחו של המגרש הצר והארוך, תכננה האדריכלית בית שבנוי משתי קוביות המונחות זו על זו. התכנון הזה הותיר מספיק מקום לבריכת השחייה הפרטית שעליה חלמו כל בני המשפחה

05/05/2022

בני הזוג הייטקיסטים רכשו את המגרש בהוד השרון. המגרש קטן יחסית, בגודל 244 מ"ר והוא צר וארוך. והחלום של המשפחה, זוג פלוס 3 בוגרים, היה בריכה פרטית - איך מכניסים אחת כזאת לשטח הצר? "לאורך שנתיים וחצי נמשך התהליך. החל משלב ההיתרים, התכנון וכמובן הבנייה. רוב ההשקעה התכנונית נעשתה סביב החוץ. שיח רב נסוב סביב הקמת הבריכה כך שלא תעיב על השטח החוץ ובטח ובטח לא תבוא על חשבון הבית עצמו. הכול כדי שהמשפחה תארח ובסטייל", אומרת שלומית זלדמן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב הבית.

עוד בוואלה!

דברים טובים קורים לאט: שלוש קומות של סטייל איטלקי בצפון ת"א

לכתבה המלאה
בית עם בריכה בהוד השרון אדריכלות תכנון ועיצוב שלומית זלדמן. שי גיל,
זה החלום. מבט עילי על בריכת השחייה בחצר(צילום: שי גיל)
קוביה לבנה מונחת על קוביית בטון אפורה. הבית מבחוץ(צילום: שי גיל)

לדברי זלדמן על מנת לטשטש את גודלו הקטן של המגרש הוחלט למקסם את השטח. "הבית בצורתו החיצונית נראה כמו שתי קוביות, אחת על השנייה. התחתונה כולה עשויה בטון שגם נכנס לתוך הבית, כך שהחוץ והפנים בולטים בזכות חומר הבטון שאף נותן את הסגנון התעשייתי לפרוייקט. הקובייה העליונה היא לבנה. כאשר המראה של שתי הקוביות נותן נופך מיוחד לבית".

בעת הכניסה לבית פוגשים קירות בטון חשוף, שמתכתבים עם החוץ. הקרבה של הסלון והמטבח לבריכה ולגינה מטשטשת את ההפרדה בין פנים לחוץ. החלל הציבורי בחיפוי פרקט עץ מלא, שמוסיף עוד רובד של חומריות ומאזן את החומרים הקרים ובראשם הבטון. הגוונים השולטים בחלל הם אפור, עץ ושחור.

עוד רובד של חומריות שמאזן את החומרים הקרים. פרקט עץ מלא(צילום: שי גיל)
שני פורטרטים של האמן רומן גולדמן תלויים מעל פינת האוכל(צילום: שי גיל)
קשר רציף בין פנים וחוץ בחלל המטבח והסלון(צילום: שי גיל)

החלל הציבורי מתחלק לשניים - מצד שמאל אנו פוגשים את החלל השקט יותר שכולל פינת קריאה ופינת אוכל ומצד החלל העמוס יותר שכולל את הסלון ופינת האוכל. שני החללים הללו כוללים יציאה לחצר ולגינה, וביניהם קיים חוצץ בדמות גרם מדרגות ברזל עם מעקה מאוד דומיננטי בעיצוב תעשייתי. החלל מתכתב בצורה הרמונית ומדוייקת עם החוץ, כך שמכל מקום קיים דו שיח בין הפנים לחוץ.

ככלל, הבית מעוצב בקו מודרני, נקי ומינימליסטי, אך המטבח הפתוח משלב נגיעה של סגנון כפרי בחלקו הגבוה, בעוד האי, שסביבו כיסאות בר, שומר על הקווים הנקיים עם גוון שחור מודרני. כדי שלא להעמיס על החלל עם ניגודיות סגנונית חדה מדי, שמרה זלדמן על מונוכרומטיות שחורה.

מונוכרומטיות שחורה במטבח(צילום: שי גיל)
סביב האי מקומות ישיבה על כיסאות בר(צילום: שי גיל)
שטיח אפגני ופופים מכניסים נקודות חום לסלון שבו קירות בטון חשוף(צילום: שי גיל)

הסלון עוצב בקונספט דומה, עם ספה מפנקת שופעת כריות, פופים קלילים ושטיח אפגני צבעוני שתוחם את הסלון ומכניס נקודות חמימות לחלל. בסלון לא תמצאו טלוויזיה, הוא מוקדש כל כולו לטובת חוויית האירוח. לכן, גם המטבח צמוד לסלון ועושה רושם ששניהם מתפקדים תחת פונקציה אחת, שוב עם קשר עין ישיר לחוץ.

לפינת האוכל נבחר שולחן עץ בסגנן כפרי, ותמונות פורטרט של האמן רומן גולדמן שמתכתבות עם הצבעוניות של השטיח שבסלון.

קיר זכוכית שמפריד בין חדר הרחצה לחדר השינה בסוויטת ההורים(צילום: שי גיל)
עושה כבוד לנוף. אמבטיית פרי סטנדינג מול חלון(צילום: שי גיל)
מקסימום אור בלי להתפשר על פרטיות.חדר השינה(צילום: שי גיל)

בקומה העליונה ממוקמים חדרי הילדים וסוויטת הורים. סוויטת ההורים מתפרסת על הצד המערבי של הבית והיא כוללת את חדר הרחצה והשינה עם קיר זכוכית שמפריד ביניהם ובנוסף מרפסת צרה שמאפשרת פתיחת ויטרינות לנוף מערבי טבול בירוק. בחלל הרחצה מקלחון רחב ידיים ולצד הוויטרינה מוקמה אמבטיה פרי סטנדינג שגם היא עושה כבוד לנוף. למען שמירה על פרטיות, ישנה מערכת הצללה נוספת (בנוסף לתריס החשכה), של מערכת צלונים שמאפשרת מקסימום אור יחד עם מקסימום פרטיות. מה שאומר שהמבט הוא מבפנים החוצה ולא הפוך.

שילוב של ריצוף בטוני ודק עץ כהה סביב הבריכה(צילום: שי גיל)
פינת ישיבה קלילה בקצה הבריכה(צילום: שי גיל)

הבריכה כאמור היא גולת הכותרת עבור בני המשפחה - זוהי בריכה בגודל נחמד של 21 מ"ר, כזו שבהחלט יכולה לשמש את כולם. היא מוקפת בחיפוי אפור בטוני שתחום מצדיו בדק עץ כהה. לצדה מיקמה זלדמן פינת ישיבה קלילה ובצד השני של הבריכה - מטבח חיצוני עם גריל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully