יודע חקלאי פיקח: בית מרהיב בלב 10 דונם של משק חקלאי

מוקף בנוף גבעות בתוליות ניצב לו הבית המיוחד הזה, על שטח חקלאי הצופה אל רמות מנשה. המעטפת החיצונית טבעית וכפרית, ובפנים חגיגה של עיצוב מינימליסטי ונקי. חייבים לראות

29/04/2022

הפרוייקט: בית במפלס אחד בגבעת ניל"י
שטח: 250 מ"ר בנוי, על שטח של 10 דונם
הדיירים: זוג + 4 ילדים
אדריכלות, תכנון ועיצוב: איציק ניב

על מורדותיה הצפון מערביים של הגבעה הקסומה עליה הוקם בשנות החמישים של המאה הקודמת מושב גבעת ניל"י נבנה בית מגורים למשפחה צעירה ומיוחדת. זהו בית גדול ומרווח במפלס אחד ששטחו 250 מ"ר, והוא ביתם של בני זוג וארבעת ילדיהם.

עוד בוואלה!

וילה באוויר: דירה שנראית כמו בית פרטי בקומה ה-21

לכתבה המלאה
בית במפלס אחד על משק חקלאי בגבעת ניל"י, עיצוב ותכנון: אדריכל איציק ניב. אלעד גונן,
250 מ"ר של מינימליזם וניקיון עיצובי במלוא הדרו ויופיו. בית שתכנן אדריכל איציק ניב בגבעת ניל"י(צילום: אלעד גונן)
מרחב ציבורי מואר ומאוורר מול נוף בתולי של גבעות(צילום: אלעד גונן)
בפנים: סגנון מודרני ונקי עם ארומה בינלאומית(צילום: אלעד גונן)

המרחב הציבורי של הבית וחדר ההורים משקיפים לנוף עוצר נשימה, אשר הופך את חווית המגורים לחלק בלתי נפרד ממרחבי הנוף הקדום והבתולי. "שני מרחבים הפרטיים - המאסטר של ההורים ומרחב חדרי השינה של הילדים, מנותקים פיזית על ידי שני חללי פאטיו חיצוניים ומאפשרים הפרדה ביניהם לטובת פרטיות ושקט. כתוצאה מכך נוצרו מקומות ישיבה חיצוניים אינטימיים, בקנה מידה שעומד בניגוד למרחבי הנוף הפתוחים והרחבים", מסביר האדריכל איציק ניב, שאחראי על אדריכלות, תכנון ועיצוב הבית.

הבית מתוכנן ומעוצב בסגנון מודרני נקי, שמביא עמו ריחות וטעמים בינלאומיים. אך עם זאת חזותו החיצונית שמשלבת חיפויי עץ ומוקפת בפרגולות עץ ארז נועדה כדי לחבר את המבנה לכפריות המאופיינת של האזור ולהתאים את מראהו מבחוץ לסביבה המקיפה אותו ולאופיו החקלאי של המגרש והיישוב שבו הוא שוכן.

בחוץ: חזות כפרית שמתחברת בטבעיות לסביבת הבית(צילום: אלעד גונן)
בלי קישוטיות מיותרת. חדר רחצה(צילום: אלעד גונן)
פטיו אינטימי שנוצר על ידי חיבורים וניתוקים בין שני אגפי הבית(צילום: אלעד גונן)

המרחב הציבורי פתוח ומתוכנן כחלל גדול המכיל את חדר המגורים, פינת האוכל והמטבח, ומהם נשקף נוף גבעות עוצר נשימה לגבעות של רמות מנשה, נוף כרמים ומטעי פירות מקומיים. עושה רושם שהחוץ והפנים מתערבבים והופכים לאחד, במטרה להכניס כמה שיותר את הנוף המרהיב של האזור לפנים הבית.

במבט מבחוץ על המבנה האדריכלי, הבית נראה כמורכב משני גושים עיקריים - האחד גבוה והשני נמוך. הגושים מופרדים זה מזה על ידי שתי חצרות פאטיו. הקירות מטוייחים בגוון לבן וקיר החזית מחופה בלוחות עץ ארז ברוחבים שונים המעניקים עושר לפריסה הצורנית ומחברים את החזית לאדמה. סביב הבית מרחפות פרגולות ללא עמודים, עם מסגרות פלדה ומחופות בלוחות עץ ארז.

החוץ והפנים מתערבבים והופכים לאחד הודות למפתחים גדולים במיוחד(צילום: אלעד גונן)
נגיעות מתועשות. הסלון והמטבח מאחוריו(צילום: אלעד גונן)
ספרייה המשלב עץ ומתכת בסלון(צילום: אלעד גונן)

החלל המרכזי מואר מאוד, הודות לשפע של אור טבעי שחודר פנימה דרך שתי ויטרינות רחבות מימדים וחלון מטבח גדול מאוד. המפתחים הגדולים מקנים לחלל גם תחושה של גודל ופתיחות לכל עבר. החלל מעוצב עם נגיעות מתועשות בצורת ספריית מתכת משולבת עץ, תקרת בטון, וצינור מיזוג שחור ואובלי, חשוף ומרחף במקביל לתקרת הבטון. הרצפה מחופה באריחי גרניט פורצלן בטקסטורת בטון חצצי, בעוד הקירות לבנים ושקטים.

אם השימוש בעץ בחלקו החיצוני של הבית נאמן לעצי הארז, הרי שבמרחבי הפנים נבחר גוון עץ אחיד של אלון מולבן המקנה תחושה מעודנת וקלילה לטקסטורת העץ. המטבח משלב בין ארונות צבועים בגוון אפור כהה, לאי מעץ אלון מולבן והחיבור בין שני הצבעים הללו משתלב היטב עם הסגנון המתועש במקצת שניכר בחלל הציבורי כולו.

שילוב גוונים של אפור כהה ואלון מולבן בארונות המטבח ובאי(צילום: אלעד גונן)
הרצפה מחופה באריחי גרניט פורצלן במראה בטון חצצי(צילום: אלעד גונן)

מאסטר ההורים מעוצב בניקיון יתר והוא חגיגה של מינימליזם עיצובי. המיטה צפה בחלל החדר ואינה מחוברת לאחד הקירות, ראש המיטה מתוכנן ומעוצב כרהיט המשלב מתכת ועץ, ומאפשר אחסנת ספרים מגזינים ותאורת קריאה.

הרצפה באזור חדרי השינה מחופה בפרקט אלון מולבן וחדרי הרחצה משלבים ריצוף וקירות דמויי בטון עם אריחים לבנים בסגנון נקי, ללא קישוטיות מיותרת.

חגיגה של מינימליזם עיצובי. מיטה צפה בחלל עם ראש מיטה עשוי מתכת ועץ(צילום: אלעד גונן)
הכי נקי שאפשר. חדר המאסטר של ההורים(צילום: אלעד גונן)
גוונים בהירים וחומרים טבעיים. חלל המשפחה הסמוך לחדרי הילדים(צילום: אלעד גונן)

במרחב חדרי השינה של הילדים, שכאמור מופרד מזה של ההורים למקסימום פרטיות, תוכנן גם חלל המשפחה הפרטי שפתוח למעבר הראשי ומאפשר סגירה באמצעות מחיצות הזזה לקבלת פרטיות מושלמת. פינת המשפחה כוללת ספה נוחה ומרווחת לצפייה בטלוויזיה שתלויה מעל פריט נגרות של מזנון תלוי, לצד עמדת עבודה/לימודים, ומאובזרת בפריטי ריהוט וטקסטיל מחומרים טבעיים כמו עץ, חבל וראטן בגוונים בהירים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully