330 מ"ר במפלס אחד: בית למשפחה גדולה בסביון

כשהחל התכנון של הבית המרווח הם עוד היו משפחה ממוצעת של 5 נפשות, אבל תוך כדי תנועה התבשרו על הריון תאומים! איך זה השפיע על העיצוב? צפו בתמונות

14/04/2022

מיקום: בית פרטי בסביון
שטח: מפלס אחד 330 מ"ר + 80 מ"ר מרתף
הדיירים: זוג + 5
עיצוב פנים: סטודיו דולו - תמר הרדוף, עדי פרשטמן ועדי קליין
אדריכל: עדי זכאי
ריצוף וחיפויים: MODY

משפחה רכשה בית יפהפה בסביון שבנוי כולו על מפלס אחד המשתרע על שטח של כ-330 מ"ר ובנוסף, מרתף של 80 מ"ר. הבית יועד במקור למשפחה צעירה עם שלושה ילדים, אך קצת לאחר תחילת התכנון התבשרו בעלי הבית על תוספת מדהימה למשפחה - תאומים!

עוד בוואלה!

ארץ הפלאות וההגזמות: אחוזה בסביון בעיצוב שקשה לשכוח

לכתבה המלאה
בית בסביון 330 מ"ר במפלס אחד עיצוב סטודיו דולו, באדיבות MODY. עוזי פורת,
בית שלם וגדול על מפלס אחד. וואו(צילום: עוזי פורת)
בעיקרון גרה פה משפחה מרובת ילדים. המסדרון המוביל אל חדרי הילדים(צילום: עוזי פורת)

הבית נקנה מיזם והיה בשלב שלד מתקדם מאוד, זה גם היה האתגר הגדול של הבית, כיוון שהותאם במקור למשפחה אחרת. ולכן, ב"סטודיו דולו"- תמר הרדוף, עדי פרשטמן ועדי קליין שאמונות על עיצוב הפנים של הפרוייקט, החליטו להאט מעט את ההתקדמות של הבנייה כדי להתאים את הבית בדיוק למידותיה של המשפחה הספציפית עם כל הבקשות והחלומות. "כמעצבות פנים אנחנו יודעות שיש חשיבות עצומה לחלוקת החלל בשלב הפרוגרמה והתאמת הצרכים. גם כשזה היה נורא מפתה להרוס ולבנות שוב, בחנו מחדש את כל האופציות ואיתן התקדמנו. כך הצלחנו להתאים את הבית גם בשלב הזה כשהיה בנוי". בסופו של התהליך התקבל בית חם ועם זאת אלגנטי, בעיצוב שעושה שימוש בנגיעות צבע ועץ טבעי.

בעלת הבית אוהבת מאוד גוונים מונוכרומטיים ופחות מתחברת למראה העץ, אך כדי לייצר בכל זאת אווירה חמימה, החליטו בסטודיו דולו להכניס נגיעות של עץ וצבע דרך אקססוריז, שטיחים ופריטים כמו ידיות בפריטי הנגרות.

פריט נגרות לאחסון אביזרי הספורט והפנאי של כל בני המשפחה(צילום: עוזי פורת)

בכניסה אל הבית מבואת כניסה רחבה מרוצפת באריחי גרניט פורצלן בגודל 3*3 מ"ר (MODY) בגווני אפור. במבט שמאלה, נמצא חלל ציבורי מאוד גדול המורכב משני אזורים - חלל מרכזי של מטבח וחדר משפחה וחלל של פינת אוכל וסלון.

במטבח השחור, קיר ארונות גבוהים שמאחוריו מוסתר המזווה. האי הוא מרכז המטבח והבית הוא גדול ומשמעותי מספיק כדי להושיב סביבו את כל בני המשפחה (והם רבים, כזכור). פינת המשפחה גם היא פינה מרכזית בבית והיא כוללת טלוויזיה והמון מקומות אחסון הודות לקיר שחופה בפריט נגרות משמעותי.

קיר ארונות גבוהים במטבח מסתיר מאחוריו מזווה(צילום: עוזי פורת)
בעלת הבית נמשכת דווקא למונוכרומטי, אבל נמצאה הדרך להכניס קצת נגיעות של צבע(צילום: עוזי פורת)

בחלל הסלון נמצאת פינת האוכל, שנפתחת רק פעם בשבוע ועל כן הוחלט להרחיק אותה מהמטבח, גם אם זו לא החלטה פופולארית במיוחד, זו החלטה שמותאמת מאוד לבני הבית שהחיים שלהם במהלך השבוע מתרכזים במטבח. בסלון הוחלט שלא להצמיד את הספה לקיר בשיטת הלופט, כך שהרהיטים נראים כאילו הם צפים בחלל ויוצרים מראה מרווח ונכון. מאחורי הספה משולבת ספריה בגווני לבן וברזל ובתוכה אקססוריז צבעוניים.

הרהיטים נראים צפים בחלל ויוצרים מראה נכון. הסלון(צילום: עוזי פורת)
ספרייה לבנה מציגה פריטים ואקססוריז צבעוניים בסלון(צילום: עוזי פורת)

במבט ימינה מהכניסה נמצאת סוויטת ההורים. כבר במצב השלד היה נראה כי המיקום שלה בעייתי, כיוון שהכניסה לחדר נמצאת מול הכניסה לבית ומפריעה לפרטיות, אך מבחינת הגודל, לא היה מיקום אחר בחלל הבית שיכיל אותה בצורה הטובה ביותר. לכן, החליטו המעצבות לפתור את הבעיה על ידי יצירת באפר (אזור חיץ), מעין חדר ארונות בגודל 12 מ"ר שמוקם בכניסה אל הסוויטה והוא מהווה הפרדה בין הכניסה לבין חלל השינה. החלל מכיל במדויק את כמות הארונות שביקשו הלקוחות ומהצד השני לא מרגיש כחדר ארונות סטנדרטי קטנטן וצפוף. את חדר הארונות ניתן לסגור במחיצות הזזה כך שנוצרת האינטימיות המבוקשת. בנוסף, סוויטת ההורים כוללת חלל שינה שצמוד לגינה וקוביית זכוכית יפה המכילה חדר רחצה מרווח שבתוכו מראה המתפקדת כאחסון ומסתירה עולם שלם של קוסמטיקה וטיפוח.

יש גם יציאה לגינה. סוויטת ההורים(צילום: עוזי פורת)
מבואת הארונות המשמשת כאזור חיץ בין סוויטת ההורים למבואת הכניסה וניתן לסגור אותה בדלתות זכוכית(צילום: עוזי פורת)

בהמשך הקומה ממוקמים 3 חדרי ילדים, כשאחד מהם הוא סוויטת מתבגר עם חדר רחצה צמוד, וישנו חדר רחצה נוסף המשותף לכל שאר הילדים. כיוון שהתוספת של התאומים למשפחה חייבה התייחסות מיוחדת בחלל הרחצה, יצרו המעצבות חלל דו שימושי והפרדה בין החלל הרטוב לחלל היבש. בחלל הרטוב מוקמו אמבטיית פרי סטנדינג לבנה לטובת רחצה של תינוקות קטנים ולידה מקלחון לילדים הבוגרים יותר, ובחלל היבש ארון רחצה בנגרות מותאמת, המשמש לאחסון פרקטי.

התוספת הכפולה למשפחה חייבה התייחסות תכנונית(צילום: עוזי פורת)
חדר רחצה(צילום: עוזי פורת)
אמבטיה פרי סטנדינג לרחצת הילדים הקטנים. מקלחת ילדים(צילום: עוזי פורת)

קשר בין פנים לחוץ

בריכת השחייה בחצר(צילום: עוזי פורת)

בחלל החוץ בריכה גדולה, פינת ישיבה מסביב למדורה, פינת אוכל לאירוח ופינת משחקים עם בית עץ מדליק. בחוץ הייתה אפשרות להכניס הרבה צבעוניות וכך גם נכנס צבע וחום אל הבית כיוון שהקשר בין הפנים לחוץ מודגש ומורגש מאוד.

"לעצב למשפחה חלל לחיים זאת תמיד חוויה מרגשת. המיוחד בפרויקט הזה מבחינתנו היה הטוטאל דיזיין בחוויית התכנון - על אף שקבלנו את שלד הבית בנוי, הצלחנו באדריכלות הפנים וכמובן בעיצוב חללי הפנים, עד בחירת אחרון פרטי האבזור, להגיע לפתרונות מחיה לבית לחיים עבור בני המשפחה", סיכמו המעצבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully