הקירות האלכסוניים קלקלו את הדירה, המעצבת מצאה פיתרון

אלכסון הוא אסון, לא רק בכביש - משפחה מצאה דירה שהיתה בול בשבילם, אבל עם חיסרון טריקי: קירות אלכסוניים שחירבו את הפלואו והסטייל שהם חלמו עליו. המעצבת שלהם פיצחה את הפיתרון בעזרת "חשיבה מרובעת". צפו בתמונות

03/04/2022

הפרוייקט: שיפוץ דירה בהוד השרון
הדיירים: זוג + 3
שטח: 150 מ"ר
תקציב: 280,000 ₪
מעצבת פנים: מעין רהב

מכירים את הפתגם שאומר שאלכסון הוא אסון? הוא מתייחס כמובן לסכנות שבחציית כבישים בצורה לא בטוחה, כפי שכולנו זוכרים. אבל יש עוד מקומות שבהם אלכסון יכול לעשות הרבה בעיות - בתכנון דירה, למשל. בני זוג, בשנות ה-40 לחייהם שלהם 3 ילדים, גילו על בשרם עד כמה בעייתית יכולה להיות השפעתם של אלכסונים על עיצוב דירתם. השניים מצאו דירה באזור שאהבו ושעל פניו התאימה לצרכיהם. אלא שהדירה היתה משופעת (ראיתם מה עשינו פה?) באלכסונים שפגעו בזרימת החלל בה. הם התלבטו האם לרכוש אותה או לא, והחליטו לערב מעצבת פנים כבר בשלב הזה, כדי לקבל החלטה נכונה.

דירה עם קירות אלכסוניים בהוד השרון, עיצוב פנים: מעין רהב. אביב קורט,
מה עושים עם כל האלכסונים האלה? קיר אלכסוני במטבח(צילום: אביב קורט)

"הם הגיעו אלי עם הבשורה שמצאו דירה ושאלו אם נוכל לראות אותה יחד לפני הרכישה", נזכרת מעצבת הפנים מעין רהב, בוגרת ביה"ס לעיצוב פנים של ברברה ברזין. "נפגשנו להבין יחד את הצרכים שלהם והלכנו לראות את 'המיועדת'. הבנו מיד שצריך קצת מעוף כדי להבין את הפונציאל שלה, לנקות ויזואלית את מצבה הנוכחי, שהיה נבול וכבד". רהב ובני הזוג הצליחו לעשות את זה, הם זיהו שם פוטנציאל ונרתמו לתהליך משותף של מימושו המלא.

קונספט כפרי-אקלקטי, עם רצפת אלון טבעי בכל הבית ונגיעות בוהו שיק בסלון(צילום: אביב קורט)

"אלכסוני הדירה היוו אתגר של ממש, פתרנו אותם על ידי יישור באמצעות נגרויות וקירות גבס", מסבירה רהב. הסגנון שנבחר עבור המראה הסופי של הדירה היה סגנון כפרי-אקלקטי, מתוך היכרות והבנה שזהו הסגנון שהכי מתאים לבני הזוג ולמשפחתם. "הם מאוד אוהבים צבעים, חומר, תחושות ומגע. חפצים עם מורשת גם מדברים ללבם. הבחירה בסגנון האקלקטי אפשרה לנו לשלב מנעד צבעים וחומרים שנותנים מענה לכל פינה בבית". הטאץ' הכפרי ניכר גם האו בבחירת החומרים, דוגמא אחת לכך היא רצפת פרקט אלון טבעי שמחפה את הרצפה בכל הדירה, ומשווה לה תחושה חמימה ומשפחתית.

"בסלון בחרנו להכניס נגיעות של בוהו שיק. גוונים טבעיים ורגועים, יחד עם האקלקטיות הצבעונית המדודה בקפידה, יצרו סלון מזמין ונעים", אומרת רהב.

צבע ניטרלי נבחר לארונות המטבח, כדי לאפשר "להתפרע" עם צבעים במקומות אחרים(צילום: אביב קורט)
כיסאות אוכל צבעוניים וקובייה כחולה ברהיט המדפים(צילום: אביב קורט)
פינה בסלון. עיצוב פנים: מעין רהב, בוגרת ביה"ס לעיצוב של ברברה ברזין(צילום: אביב קורט)

המטבח בבית המשפחה הזאת פעיל מאוד בשגרת היומיום, והם גם מארחים באופן קבוע. הוא תוכנן כך שיהיה מקום ייעודי לכל מכשיר ופריט במטבח - אבל באמת. "ממש התהלכנו במטבח תוך כדי התכנון, כדי לוודא שהוא מדויק עבורם. בחרנו גוון ניטרלי לארונות, כזה שיאפשר לנו להתפרע עם צבעים עזים מסביבו", מסבירה רהב. ה"התפרעות" הזאת באה לידי ביטוי בכיסאות צבעוניים שהוצבו סביב שולחן פינת האוכל, קובייה כחולה ששובצה בתוף פריט נגרות של מידוף פתוח ובבחירת פריטי הנוי על הקירות.

חדר הרחצה של הילדים עוצב מחדש עם מקלחון גדול, ונגרות מתוכננת בקפידה, ומתוך חשיבה והתייחסות לכך שחדר רחצה זה ישמש גם כשירותי אורחים. זאת משום ששירותי האורחים המקוריים שהיו בדירה נהרסו, ובמקומם תוכננה נגרות מותאמת לרצונותיה של הלקוחה.

התייחסות לשימוש הכפול של חדר הרחצה המרכזי, כמקלחת ילדים ושירותי אורחים(צילום: אביב קורט)

כאמור האתגר העיצובי המשמעותי ביותר שעמו נדרשה רהב להתמודד בדירה היה האלכסונים בקירות, שפגעו בנראות ובזרימה של החללים. "אצל ברברה למדתי לחשוב מרובע. זה נשמע מצחיק, אבל זה ממש ככה - 'אלכסון הוא אסון' זה ידוע בכבישים, אבל בבתים? מה עושים? מרבעים! במהלך לימודיי למדתי להסתכל על התוכניות, אבל לא פחות חשוב מכך, להרים את המבט ולחוש את ההליכה בחלל הבית".

חדר הרחצה בסוויטת ההורים נבנה על מה שהיה בעבר חדר ארונות (אלכסוני, כמובן) וחדר הרחצה המקורי והקטן של יחידת ההורים. חדר הרחצה וחדר הארונות (דגם קבלן) אוחדו לכדי חדר רחצה אחד מפנק ומרווח. בקיר שהיה אלכסוני בעברו, תוכננה נישה נהדרת לתמרוקי רחצה, וכעת אין זכר לאלכסון המגושם שהיה שם בעבר. במקום חדר הארונות שבוטל, תוכננה בחדר השינה של ההורים נישה מכובדת שלתוכה הותאם ארון בנגרות מוזמנת. כך מקום האחסון גדל משמעותית ביחס לזה שהיה בחדר הארונות הקטן, והמיקום של הבגדים נוח ופרקטי יותר עבור הדיירים.

פינה קסומה של ספסל ישיבה מעץ מתחת לחלון בחדר השינה של ההורים(צילום: אביב קורט)
אין זכר לאלכסון המגושם, וחדר הרחצה הפך גדול ומרווח. מקלחת הורים(צילום: אביב קורט)
ארון בגדים מרווח בנגרות אישית הוזמן עבור ההורים במקום חדר הארונות שבוטל(צילום: אביב קורט)

חדר השינה של ההורים כלל גם הוא קיר אלכסוני בולט ומאוד לא נעים מבחינה ויזואלית ואסתטית. "אפילו מבחינה אנרגטית, זה פשוט לא עבד", אומרת המעצבת, "החלטנו ליישר אותו בעזרת נגרות מותאמת עבורם. ניצלנו את ההזדמנות ושילבנו בתוך עבודת הנגרות גם ספסל שמאפשר ומזמין לישיבה נעימה מתחת לחלון בחדרם".

את חדרי הילדים עיצבה רהב לאחר שיחה אישית עם כל אחד מהם. כל אחד ואחת קיבלו בחדרם את הטאץ' שביקשו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully