הבית שעשה עלייה מאירופה וקיבל טוויסט ישראלי

בעלת הבית שעלתה מאירופה, ביקשה לשלב בביתה החדש אלמנטים עיצוביים קלאסיים שהיו עלולים לייצר מראה "כבד". ההברקה לשלב אותם עם צבעוניות ילדית והדפסים עליזים יצרה בית שיוצא מהתבניות הרגילות

05/04/2022

הפרויקט: בית חדש בשרון
שטח: 220 מ"ר
הדיירים: זוג + 2 ילדים קטנים
עיצוב פנים: סטודיו שאגא - ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו

זה בית חדש לגמרי ביישוב בשרון, שתוכנן עבור משפחה בת 4 נפשות - זוג הורים שלהם שני בנים בגילאים צעירים יחסית. הבית משדר אווירה אירופאית מאוד, חמה וחפה מטרנדים. זו אינה אירופה הסקנדינבית שזוכה לפופולריות רבה כל כך בשנים האחרונות בכל רחבי העולם, אלא רוח אירופית קלאסית ומתונה, שדוגלת בשימוש רב בעץ ובגוונים חמים ובהירים. "אנחנו נכנסו לתוכנית העיצוב לאחר שהיתה תוכנית אדריכלית, ונבנה שלד", אומרות המעצבות ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו שאחראיות לעיצוב ולסטייל הייחודי, "התפקיד שלנו היה לייצר התאמות מדוייקות לבני הבית, לתכנן את המטבח ואת חדרי הרחצה וכמובן, להלביש הכול".

בית בשרון בסגנון אירופאי עם נגיעות צבע. עיצוב פנים: סטודיו שאגא - ליבת שרון קטלר ושרון אלון טויטו. ליה נהיר,
זו לא אירופה הסקנדינבית, אלא אירופה הקלאסית. פינת אוכל עם ספסל חלון בנוי מעץ ומטבח בגווני חום ועץ(צילום: ליה נהיר)

בעלת הבית עלתה לישראל מרומניה, והיא ביקשה בית ישראלי עם קריצה אירופאית, שתזכיר לה את מולדתה: הצבע החום, שהיה בסיס בעיצוב, הפרקט וגם האח במרכז הבית הם חלק מאותה זיקה לעיצוב האירופאי. "את כל האלמנטים הללו בעלת הבית ביקשה מראש שיהיו חלק מהעיצוב, והחשיבה שלנו היתה איך להכניס אותם פנימה, ועדיין לקבל בית חם וביתי, ולא כבד", מסבירות המעצבות.

בני הזוג הקפידו להדגיש שוב ושוב שחשוב להם שהתוצאה הסופית תהיה בית נוח, שהחמימות המשפחתית תהיה מורגשת בו. הם רצו 'בית שיראה וירגיש כמו בית של משפחה', בית שאפשר יהיה להשתובב בו, שנעים יהיה לשחק ולארח בו חברים ושהביחד בו יהיה מזמין.

בעלי הבית ביקשו בית שמשדר חמימות, שכיף להשתובב ולשחק בו ונעים לארח בו. סלון(צילום: ליה נהיר)
לזה אנחנו קוראים כניסה. אזור כניסה מרווח ו'חדר גרדרובה'(צילום: ליה נהיר)

הבית בנוי בשתי קומות - בקומה התחתונה מבואת כניסה מרווחת עם חדר גרדרובה (חדר למעילים, נעליים וכו'). שניהם שאובים מהמסורות התכנוניות של בתים במולדתה של בעלת הבית, שבה נהוג שלבים יש כניסות רחבות ו-Mud Room שנועד לפשוט ציוד חורף באקלים של שלג וגשם. "בישראל הרבה פעמים מוותרים על מבואת הכניסה, כך שהכניסה לבית מנחיתה את הנכנסים הישר לתוך הסלון המשפחתי, וכאן המבואה קיבלה מקום של כבוד גם במרחב וגם בעיצוב", אומרות שרון קטלר ואלון טויטו.

אחרי שעוברים את אזור הכניסה, נפתח החלל הציבורי, שכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. "אפשר לראות גם בהם את הקריצה האירופאית, ובכל זאת הצלחנו לייצר מראה לא כבד, ביתי וחם", אומרות צמד המעצבות השותפות.

האתגר היה לקחת את האלמנטים החמים והחומים ולהצליח לייצר מהם מראה לא כבד. המטבח(צילום: ליה נהיר)
המטבח חולק לשני אזורי עבודה. אזור העבודה העיקרי(צילום: ליה נהיר)

המטבח עוצב בסגנון כפרי חמים עם קריצה אירופאית. "בעלת הבית ידעה מראש שהיא רוצה במטבח איזשהו גוון של חום, והגיעה אלינו עם תמונות השראה שמצאה ברשת. חיפשנו הרבה אחר גוון החום הנכון, שיעביר את החוויה של "חום" ומשפחתיות, אבל שיהיה גם קליל", מתייחסות המעצבות לבחירה בצבע הלא שגרתי למטבח, לפחות במחוזותינו.

מבחינת מבנה, המטבח חולק לשני אזורי עבודה - עיקרי (עם ארונות נמוכים) ומשני (עם ארונות גבוהים), ושולבו בו מקומות אחסון לרוב. "בגלל גודלו של המטבח, הוחלט מראש שהמקרר יצטרף לאזור העבודה העיקרי ה"נמוך", כדי שיהיה נגיש וקרוב, ולא יהיה חלק מקיר הארונות הגבוהים הקלאסי, שכאן הוא מרוחק יותר", הסבירו המעצבות. המקרר שנבחר הוא מקרר אינטגרלי, שנראה מבחוץ כמו ארון מטבח, וכך נשמר המראה הנקי, שהיה חשוב לדיירים.

אזור מטבח משני, עם ארונות גבוהים ופינת קפה(צילום: ליה נהיר)
ויטרינה להצגת כלי הגשה נאים, בתפר שבין המטבח לפינת האוכל(צילום: ליה נהיר)

לתכנון האחסון במטבח הוקדשה מחשבה רבה, על מנת להשאיר משטחים נקיים כמה שיותר, כך שגם מכשירים שאנחנו רגילים לראות על השיש הוכנסו כאן לארונות ומגירות ייעודיים. כך למשל פח המטבח הוסתר בתוך ארון, הטוסטר הוכנס לארון ייעודי עם מגירת שליפה מהירה ועוד.

מכונת הקפה הוצבה בפינה נוחה, שלידה גם כלי קפה וכוסות ובפינת האוכל תוכננה ויטרינה שמאחסנת וגם מציגה את כלי ההגשה היפים של בעלי הבית. פינת האוכל משמשת את המשפחה לאכילה יומיומית, ונבנתה עם ספסל חלון לילדים. במקרים של אירוח ניתן לפתוח את השולחן ולהאריכו לטובת מקומות נוספים סביבו. "התלבטנו הרבה, אך בסופו של דבר בעקבות שיח עם בעלי הבית, החלטנו לוותר על האי הישראלי המסורתי, פשוט כי הוא לא היה נדרש כאן. היעדרו הדגיש את המרחב הגדול בחלל הציבורי מבלי לפגוע בצרכי האחסון והעבודה.

עוד בוואלה!

זו ההחלטה הכי חשובה בעיצוב מטבח, מלא אנשים טועים בה

לכתבה המלאה
דווקא יותר אופייני לאמריקאים מאשר לאירופים. שימוש חכם בפרופילים דקורטיביים(צילום: ליה נהיר)
כל הזמן יש קריצה ומשחק של הדפסים מעניינים, שמקלילים את המראה הקלאסי. אריחים משושים ביציאה למרפסת מהסלון(צילום: ליה נהיר)

כחלק מהקריצה האירופאית, אבל במראה יותר קליל, שמזכיר דווקא עיצובים אמריקאים, השתמשו המעצבות במשורה בפרופילים דקורטיביים. "עשינו בהם שימוש מועט, בעיקר בחללים הציבוריים. השתמשנו בהם כדגש מפריד בין קירות לתקרה ולעיתים כמסגרות, שמוסיפות עניין", הן אומרות. "הרבה פעמים עיצובים אירופאיים שיש בהם צבעוניות מבוססת חום ועץ, נוטים לקישוטיות מרובה, ואז מתקבל מראה מאד עשיר, אבל כבד ועמוס. לנו היה חשוב מאוד כל הזמן להיות נאמנות מחד לעיצוב האלגנטי, ומאידך להשאיר את הבית ביתי וקליל".

נוסף לכל הפונקציות הציבוריות, כוללת הקומה התחתונה גם חדר אורחים ושירותי אורחים. חדרי השינה של כלל בני המשפחה נמצאים בקומה העליונה. גולת הכותרת של קומת השינה היא יחידת ההורים, שכוללת חדר שינה, חדר רחצה, חדר ארונות וגם חדר שהוא משרד ופינת קריאה, וממנו יציאה למרפסת.

חדר השינה של ההורים(צילום: ליה נהיר)
גולת הכותרת היא חדר הרחצה עם האמבטיה הזאת(צילום: ליה נהיר)
ויש גם פרטיות היכן שצריך אותה(צילום: ליה נהיר)

במרכז חדר הרחצה של ההורים הציבו המעצבות אמבטיה FREESTANDING גדולה שהיא האלמנט הבולט והנוכח ביותר בחדר. מציד האחד של האמבטיה תוכנן מקלחון מרווח, ומצידה השני אסלה שמוסתרת על ידי קיר זכוכית אטומה, לפרטיות מירבית היכן שהיא נחוצה.

בקצה הנגדי של יחידת ההורים נבנה עוד חדר שבו שולחן עבודה משרדי, שמשמש את שני ההורים, וגם פינת קריאה רומנטית, שמשמשת את בעלת הבית ומשקיפה אל המרפסת. "פינת הקריאה הזו היא 'הפינה הנשית של בעלת הבית'", מסבירות המעצבות, "לא סתם בחרנו טפט פרחוני וספה ורדרדה. זו היתה הדרך לזכך את הנשיות בבית שאותו היא חולקת עם עוד שלושה גברים (בן זוגה ושני בניהם)".

"הפינה הנשית" פינת קריאה רומנטית בחדר העבודה ביחידת ההורים(צילום: ליה נהיר)

עוד בקומה זאת - שני חדרי שינה עבור שני הילדים וחדר רחצה משותף לשניהם. "הילדים צעירים, כך שכרגע הם חולקים חדר שינה אחד, ואילו החדר השני עוצב כחדר משחקים. אולם בעתיד, כשיגדלו ניתן יהיה להפריד אותם לשני חדרי שינה", אמרו המעצבות.

חדר הרחצה של הילדים הולבש בצבעוניות אחרת שבולטת לעין מיד על רקע הבחירות העיצוביות האחרות, במיוחד בקומה התחתונה. "יצאנו בכוונה מהמראה האירופאי לטובת צבעוניות ילדית משמחת. אנחנו יודעות לעשות גם בתים אלגנטיים, בהירים ונעימים, כמו שהרבה ישראלים אוהבים, אך הכוח שלנו הוא בעיצובים חמים ושמחים, ולכן רוב המרחבים שאנחנו מעצבות הם כאלו. וכאן, בשילוב המיוחד הזה בין הסגנון של הלקוחות לישראליות הצבעונית שלנו עבד הקסם בבית הזה. הוא אלגנטי, מעודן ועשיר, אבל הוא גם מעניין, מרובד, שמח ולא מפחד מצבעים. יש בו מקלחת ילדים צבעונית. יש בו מרחבים ציבוריים עם צבעוניות עדינה, אבל מעניינת ויש בו בחירות מעניינות של ריצוף וטפטים. יש לו אופי, וגם יופי", סיכמו המעצבות.

צבעוניות ילדית משמחת. חדר משחקים(צילום: ליה נהיר)
שירותי ילדים(צילום: ליה נהיר)
חדר רחצה ילדים(צילום: ליה נהיר)

ספקים:

  • פרקט - עץ בא
  • תאורה - די לייט
  • ריהוט: הולנדיה, ביתילי, זאגא, קוואלה
  • טקסטיל - וילוניקה
  • אקססוריז - עומר- גרין האוס בבית, פלורליס
  • נגר - אסעד סאיד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully