זה לא בדנמרק, זה בקריות: בית סקנדינבי מינימליסטי

    אם מסתכלים על התמונות זה נראה כמו בית של בלוגרית סטייל סקנדינבית ומינימליסטית, אבל הוא נמצא באזור הקריות וגרה בו משפחה עם 4 ילדים. איך קרה המהפך הזה?

    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    השיפוץ התמקד בקומה התחתונה, שבה מבלים בני הבית את רוב זמנם. גרם המדרגות המחודש ורצפת הבטון (צילום: עודד סמדר)

    הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי בגבעת טל
    שטח: 150 מ"ר
    הדיירים: זוג + 4
    תכנון עיצוב: studio LCM ליבנת כהן מרין עיצוב פנים
    ריהוט ואבזור סלון: PRAT LIVING

    משפחה צעירה ותוססת בת 6 נפשות (זוג מתכנתים ו-4 ילדים קטנים) ביקשה לשפץ את ביתם - בית פרטי קטן בן 2 קומות בגבעת טל. מפאת התקציב והתשתיות הישנות שדרשו טיפול והתייחסות, הוחלט לטפל רק בקומה התחתונה והציבורית (ששטחה 85 מ"ר) שבה הדיירים שוהים מרבית משעות היממה.

    עוד בוואלה! NEWS

    אל תחפשו בתיבה: קטלוג איקאה 2021 במהדורה דיגיטלית

    לכתבה המלאה
    החומרים שנבחרו לפרוייקט הם חומרים טבעיים שמתחברים לערכים של קיימות. מבט לסלון (צילום: עודד סמדר)

    ההחלטה התקבלה לאחר סיעור מוחות ארוך עם המעצבת ליבנת כהן מרין מסטודיו LCM שליוותה את המשפחה בתהליך משלב התכנון. "למרות שהתחלנו בתכנון של שתי הקומות, הסכמנו שלא לשפץ את הקומה העליונה בסבב הנוכחי", מסבירה כהן מרין. השיפוץ כלל החלפת מטבח, חלונות חדשים (הרחבה ויצירה של מפתחים חדשים), החלפת גרם המדרגות והמעקה הישן ועדכון הרהיטים והאביזרים בחללים הציבוריים. התקציב הכולל של השיפוץ עמד על 650,000 ₪, כולל ריהוט משלים.

    התהליך כולו נמשך כשנה וחצי מתחילת התכנון ועד סיום הפרוייקט, כשהמיקוד היה ערכי קיימות (Sustainability) וחיבור לטבע. "הרוב המכריע של הריהוט שנבחר עשוי מחומרים ממוחזרים וכך גם חלק נכבד מהאבזור. עבדנו עם חברות כמו Bolia ו-Kristina Dam (להשיג בחנות Prat Living), שהן חברות שחרטו על דגלן את ערך הקיימות בתכנון ובחומרים בהן הן משתמשות עד לקווי הייצור והגמר של המוצרים" אומרת המעצבת.

    עיצוב פונקציונלי ומינימליסטי שפשוט עובד. פינה בסלון (צילום: עודד סמדר)
    פשטות טבעית וחיבור קסום עם הגינה בחוץ. פריט נגרות, שולחן צד, מנורת שולחן וקערות חרס (צילום: עודד סמדר)

    לדברי כהן מרין, "הפרויקט מתאפיין בפשטות טבעית וחיבור קסום עם הגן בחוץ. הוא רך ויפיפה, עדין ומזוכך, מופשט, אך מאוד חכם בהתאמה מוחלטת לדיירים שלו. הוא מעוצב בסגנון נקי ומינימליסטי והכי חשוב - הוא מאפשר לך להיות בו עצמך. משהו ברכות שלו, בחומרים הטבעיים ובסקאלת הצבעים המדויקת שלו פשוט עובד. ברגע הראשון שנכנסים אליו הוא משרה נחת, רוגע ושלווה. הוא פונקציונלי ומינימליסטי וכבר לא עמוס כפי שקיבלנו אותו".

    "סל חומרים שנועד להכניס אווירת זן לתוך הבית", כלי חרס של Prat Living וענפי פמפס על אדן חלון בפרופיל בלגי (צילום: עודד סמדר)
    "היינו מאוד בררנים בבחירת הגוונים שנכנסים לבית". דלת בגוון חאקי ומדפייה בגווני עץ טבעי ואפור בהיר בסלון (צילום: עודד סמדר)

    כהן מרין בחרה לעצב את הבית בקווים נקיים, בסגנון נורדי מופשט, שאליו, לדבריה, היא מאוד מתחברת גם בפן האישי. החומרים שנבחרו, הם חומרים טבעיים כמו רצפת בטון משולבת בפרקט עץ טבעי, עץ אלון טבעי משיוף ומעושן עם לכה טבעית. פריטי הנגרות משלבים ברזל שחור ונגיעות אלומיניום טבעי, הכדים והאבזור המשלים עשויים מבזלת טבעית גרוסה, והצמחיה הירוקה וענפי הפאמפס הטבעיים והיפיפיים שנקטפו בעונה משלימים את שכבות הטבע. לדברי המעצבת, זהו "סל של חומרים שכל מטרתו להכניס את הזן פנימה ולתת לבית תחושת רוגע ושלווה לה הוא זקוק".

    "היינו מאוד בררנים בבחירת הגוונים שנכנסים לבית אפילו ברמת הכלים והאבזור. בחרנו לבית מניפת צבעים של גווני חול זהובים, גווני חיטה משולבים עם ירוק וגווני חאקי עם נגיעת צהוב.

    גווני חול זהובים וחיטה (צילום: עודד סמדר)

    במסגרת שיקולי התקציב, המטבח חודש והוחלף בחלקו. פינת האוכל הישנה הייתה דחוקה בין עמודים ולא אפשרה למשפחה לשבת יחד לארוחות בנוחות. את ארוחות הערב הם אכלו על אי גבוה חצי בעמידה חצי בישיבה כי לא היו סביבו מספיק מקומות ישיבה.

    הריהוט והדקורציה לסלון נרכשו ב-Prat Living ממותגים שמשקפים ערכי קיימות וחיבור לטבע (צילום: עודד סמדר)

    התכנית העיצובית החדשה ויתרה על האי המסורתי, שחסם את המטבח ולא היה מספיק פונקציונלי עבור בני הבית, ובמקומו הוצב שולחן פינת האוכל, שמאפשר למשפחה לאכול סביבו כל יום, ולא רק בסופי שבוע. ביטול האי גם פתח את הגישה לחצר הצפונית של הבית.

    פינת ה-Soul. פינת ישיבה שפונה לקיר ירוק בחצר מבעד לחלון בלגי (צילום: עודד סמדר)

    החלל ששימש בעבר לפינת אוכל וגם כאזור אחסון מאולתר הפך בתכנית החדשה ל'אזור הנפש' -"קראנו לו אזור ה-Soul, הם יושבים שם לקריאת עיתון בסופ"ש, וביומיום מרבים לשבת ולקרוא מאמרים בטאבלט או בנייד, בזמן שהילדים משחקים על הרצפה באזור המשחק שלהם", מסבירה כהן מרין. השידה שמתחת לחלון משמשת כספסל ישיבה ומאחסנת את מרבית משחקי הילדים, וכך גם פריט הנגרות שמתחת למדרגות והתא הפתוח שמשמש להטענת הניידים.

    הישיבה ליד החלון הבלגי שפונה לקיר הירוק בחצר, נותנת להם את הנחת והרוגע להם ייחלו.

    התהליך כלל גם דילול של עומס החפצים בבית בשיטת מארי קונדו. מדפיית עץ עם פריטי דקורציה מינימליסטיים בסלון (צילום: עודד סמדר)

    חלק מהתהליך שעשו בני המשפחה עם המעצבת כלל גם דילול של עומס החפצים שהיו בבית "כשהגעתי אליהם הצעצועים היו פזורים בכל עבר. הבית היה עמוס והם כל הזמן התלוננו על מחסור בפתרונות אחסון", נזכרת כהן מרין. "שוחחנו רבות על מינימליזם ועל שיטת Marie Kondo לארגון הבית. ובהתאם לכך ניתן לראות גם את יחידת האחסון בחלל הסלון ובה מיקמנו מבחר פריטי דקורציה מינימליסטיים כמו פסלים, קערות חרס ועוד".

    המדרגות והמעקה גם זכו לשידרוג ועידכון במסגרת התקציב (צילום: עודד סמדר)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully