חף מטרנדים: בית באדריכלות עוצמתית, שקטה ונקייה

במשך שנים הם גרו בבית שלא התאים להם, אז כשהגיעה ההזדמנות לבנות לבד משהו חדש הם הלכו על כל הקופה וגייסו את חברם האדריכל. התוצאה היא בית באדריכלות עוצמתית ושקטה, שיכולה להפיל מהרגליים

17/03/2022

הפרוייקט: בית פרטי בשרון
דיירים: זוג + 2
שטח: 450 מ"ר בנוי על מגרש של 1.2 דונם
אדריכל: איציק ניב

האתגר הגדול שעמד בפני האדריכל והמעצב איציק ניב בתכנון בית המגורים היה לאפשר לחלקי הבית המרכזיים, הפרטיים והציבוריים להיות ממוקמים בקומה אחת - קומת הקרקע. האתגר נבע מהצורה הטרפזית הלא שגרתית של המגרש וגודלו היחסי. יחד עם זאת, מטרת האדריכל היתה להכניס כמה שיותר אור טבעי לפנים הבית, מדפנות המבנה ומגג הבטון השטוח.

כחלק מתהליך התכנון והעיצוב, הבין ולמד האדריכל לעומק את הצרכים של לקוחותיו: עיצוב נקי, פונקציונאלי, חף מטרנדים.

עוד בוואלה!

הארמון של מלך הבטון הישראלי הגיע עד לניו יורק טיימס

לכתבה המלאה
מותיר רושם עז, בלי רעש וצלצולים. בית בסגנון נקי ומינימליסטי בתכנון האדריכל איציק ניב(צילום: עמית גירון)
אין כאן טרנדים, רק סגנון מדוייק. החלל שנגלה עם הכניסה לבית(צילום: עמית גירון)
המטבח ופינת האוכל, ובקצה - קיר ויטרינה הפונה לחצר ולבריכה(צילום: עמית גירון)

הכניסה למבנה המגורים שקטה ואינטימית ומוגדרת על ידי חלל חיצוני לא גדול, עטוף בשלושה קירות ומקורה בפרגולת אלומיניום לבנה המתחברת לקורות הגג. החלל יוצר מעין מבואה חיצונית כשמסביבה משתרעת צמחיית גן ומספר עצי ליקווידמבר, שיוצרים חורש קטן. החורשה מקשטת את דלת הכניסה המרשימה, הבנויה מלוחות עץ ארז.

מהמבואה החיצונית ניתן לראות דרך דלתות הזכוכית את המעבר לסוויטות הילדים כשברקע מבצבצת ספריית מתכת ועץ הבנויה על קיר בטון חשוף. מכלול האלמנטים המרכיבים את מבואת הכניסה החיצונית יוצרים מראה המעניק חוויה פרטית ואינטימית לנכנסים.

בית בשרון בתכנון אדריכל איציק ניב. עמית גירון,
כניסה עם דלת עצומה, מחופה בלייסטים מעץ ארז הלבנון(צילום: עמית גירון)
מבט אל הספרייה מתאפשר עוד לפני שנכנסים(צילום: עמית גירון)

קומת הקרקע תוכננה כשבמרכזה חלל ציבורי רחב ידיים הכולל את חדר המגורים, פינת משפחה, פינת האוכל והמטבח. כל הפונקציות מחוברות ויזואלית בחלל הציבורי, וכל אחת מהן פתוחה אל הגן הפתוח ובריכת השחייה שנשקפות דרך דלתות וחלונות הזכוכית.

החלל המרכזי מחובר בזרוע אחת אל סוויטת ההורים בצד המזרחי ובזרוע שנייה אל סוויטות הילדים שממוקמת בצד הצפוני. זהו תכנון חכם ומכוון, שמקנה פרטיות להורים ולילדים.

בנוסף לקומת הקרקע תוכננה קומה נוספת במפלס התחתון. קומה קטנה, המורכבת מפונקציות של חדר כושר, סוויטת אירוח וחדר עבודה לדיירי הבית. גם בקומה זו, ממשיכה ההתכתבות עם חלל החוץ, שמשתקף דרך המפתחים הגדולים לחצר הפתוחה.

מטבח במראה נקי-תעשייתי(צילום: עמית גירון)
"התאמה שבאה לידי ביטוי באהבה לבטון, באהבה לעיצוב נקי, לא פלצני וחף ממגמות או טרנדים"(צילום: עמית גירון)
קמין גז בסלון(צילום: עמית גירון)

החצר מעוצבת כחלל מלבני, המורכב מקירות בטון חשוף ורצפת אבן צפה. במרכז החצר עץ בודד המקנה אוירה מתומצתת כמעט זנית ומייצרת קשר דרמטי לשמיים הכחולים.

הבית בנוי מבטון מזויין וככזה החומר הנפלא ממשיך בכמה מחלקי המבנה הפנימיים והחיצוניים של הבית. החומר נחשף כבטון חשוף עם חלוקות בתוך תבניות עץ.

ארון שחור מפריד בין פינת המשפחה והמטבח(צילום: עמית גירון)
כל החלל הציבורי מתחבר אל החוץ בעזרת ויטרינות גדולות ושקופות. פינת משפחה(צילום: עמית גירון)

העיצוב הפנימי מורכב מחומרים טבעיים בהם עץ, בטון, מתכת, ורצפת רזינה. הריצוף נבחר על מנת להקרין בפנים הבית מראה חלק, מעונן וטבעי. עיצוב הפנים והחוץ עובדים כמקשה אחת, בקווים נקיים, פשוטים ומינימליסטיים. העיצוב מעניק לבית אווריריות, שפע אור טבעי, ומרחב שליו ללא רעשי רקע.

נגרות הבית תוכננה בקפידה על מנת ליצור אחסון רב המותאם לכלל הצרכים הנדרשים. הנגרות הוטמעה בתוך קירות הפנים בגובה הקירות (רצפה תקרה) ובגוון הקירות, על מנת לקבל שקט צורני ונפחי בחללים השונים.

חדר שינה מאסטר(צילום: עמית גירון)
גם הוא מחובר לבריכה ול-outdoor(צילום: עמית גירון)

פרטי נגרות נוספים הודגשו, כאשר התכנון והעיצוב שלהם יצר מראה מורכב יותר, עם גוונים שונים מקירות הפנים. לדוגמא קיר ראש המיטה של סוויטת ההורים מורכב מנגרות אפורה, מתכת שחורה, עץ, ובטון חשוף, וזאת כשכל החומרים מנגנים בהרמוניה ויוצרים עניין עיצובי בחלל.

בריכה גדולת מימדים(צילום: עמית גירון)
פינת אוכל חיצונית מתחת לפרגולה עשויה מעצי ארז(צילום: עמית גירון)
חדר כושר מאובזר במפלס התחתון של הבית(צילום: עמית גירון)

החצר והגן הינם חלק בלתי נפרד מחווית השוהים בחללי הבית השונים ומשמשים כאזור שימוש ושופע פעילויות לטובת הדיירים. החצר מורכבת ממשטח רחב ידיים מרוצף באבן טיבעית פראית אפורה ומעליה פרגולת עץ המעניקה ניגוד משלים למשטח התחתון. על המשטח ממוקמת פינת האוכל החיצונית וגם פינת המגורים החיצונית כשבמרכזה קמין גז פתוח בנוי כשולחן מלבני ממתכת , כמו כן בריכת שחיה נטמעת במרחב הגן בגווני אפור ירוק וגם מטבח חיצוני המאפשר בישול וקיום ארוחות משפחתיות במרחב החצר האחורית .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully