ישר ולעניין: סוד החדרים הכפולים של הבית המהמם בשרון

בית צר ומינימליסטי בעל מפתחי ברזל גדולים מייצר משחק מושלם בין הפנים לחוץ וכך לכל חלל פנימי יש שכפול בדמות גינה שעוטפת אותו וממשיכה ומכפילה את הייעוד שלו גם באוויר הפתוח

17/05/2022

הפרוייקט: בית פרטי בשרון
הדיירים: זוג + 2 ילדים גדולים
שטח: 460 מ"ר בנוי
ארכיטקטורה: תמר בלומנפלד ויהודית מור, "בלומנפלד מור אדריכלים"
סטיילינג: נלי לוין ואלקי גזית
פיתוחי ברזל: ארטפרו

בכניסה לסמטה קטנה בשכונה שקטה בשרון מתגלה בית מגורים חד משפחתי המחולק לשתי קומות וקומת מרתף, בעל חזית מינימלית - צרה וסימטרית. "את הבית הזה מגלים מיד - ישר ולעניין", פותחות את השיחה הארכיטקטיות תמר בלומנפלד ויהודית מור, השותפות ב"בלומנפלד מור אדריכלים" והאחראיות על תכנון הבית. "זה בית צר בעל חזית סימטרית בת שתי קומות ולפניה מהלך מדרגות המוביל הישר אל דלת הכניסה. החזית מחופה בריקים בהירים ולוחות דקטון בגוון קורטן ובמרכזה דלת גבוהה גם היא מחופה בלוחות דקטון. מעל הדלת ישנה מרפסת שמקרה את אזור הכניסה. אל המרפסת נפתחת דלת מפרופיל בלגי בגוון בהיר ותריסי עץ בגוון אגוז. מהמרפסת הזו נשקפת הסמטה לכל אורכה".

עוד בוואלה!

הם קנו בית ישן בת"א כדי להרוס ולבנות מחדש, אבל אז קרה משהו יותר טוב

לכתבה המלאה
בית צר ומינימליסטי בשרון. אדריכלות: בלומנפלד מור אדריכלים, באדיבות ארטפרו. שי גיל,
חזית מינימליסטית צרה וסימטרית ומרפסת שמשקיפה עד קצה הסמטה. בית בשרון, אדריכלות: בלומנפלד מור אדריכלים(צילום: שי גיל)
שימוש נכון במפתחי הברזל הגדולים והמינימליסטיים איפשר חשיפה מקסימלית ליפי החצר, הגינה והבריכה(צילום: שי גיל)
עם פתיחת דלת הבית מתגלה קומת הכניסה במלואה - מקצה אל קצה(צילום: שי גיל)

עם פתיחת דלת הכניסה, מתגלה קומת הקרקע בבת אחת, מקצה אל קצה. "חלל אחד שזור במשנהו ולוקח אותך לטיול, עטוף בגינות כמו חדרים", ממשיכות בלומנפלד ומור בתיאורן הפיוטי את הבית הזה. "לכל חלל בבית יציאה אל גינה משלו, כזו שמרחיבה את הפעילות בו: כך, מפינת המשפחה הפנימית יוצאים אל הגינה הצפונית המשמשת פינת משפחה חיצונית ובה אלמנט מים מפכפכים. מחדר המגורים יוצאים אל החצר המזרחית שבה "הסלון החיצוני" המתרווח תחת פרגולה גדולה, ומהמטבח יוצאים אל הגינה המזרחית הצופה אל בריכת השחייה, שם תוכננה פינת האוכל החיצונית".

כל אחד מהחללים מוכפל על ידי חלל חיצוני שעוטף וממשיך את ייעודו בגינה(צילום: שי גיל)
קצת כפרי, קצת מינימליסטי. המטבח(צילום: שי גיל)

"אנחנו רואות בחלל משחק של חומרים חוזרים", הן אומרות. "עשינו שימוש בשלושה חומרים מרכזיים: בריקים, ברזל ועץ, ואלו שלושת החומרים שמשחקים בבית ובאים לידי ביטוי במקומות רבים, כולל בריהוט או בקורות בקומה העליונה. מי שנותן את הקצב של הבית הם החלונות, הפתיחות כלפי חוץ והמבטים לחוץ. בזכות השימוש בברזל, הצלחנו לייצר פתחים בעיצוב מינימליסטי ללא חומרים מיותרים. הפנים והחוץ עובדים אחד עם השני והנושא של חלונות מאוד חשוב בבתים שלנו. זאת הסיבה שאנחנו מאוד אוהבות פרופיל בלגי, כי הוא מייצר לנו משחק, שבעינינו, הוא אחד הדברים החשובים בעיצוב הבית".

3 חומרים חוזרים בכל רחבי הבית בעיצוב ובריהוט: בריקים, ברזל ועץ. פינת האוכל(צילום: שי גיל)
"הפנים והחוץ עובדים אחד עם השני". הבריכה בגינה המטופחת(צילום: שי גיל)
"מי שנותן את הקצב של הבית הם החלונות". בלומפלד מור אדריכלים, מפתחי ברזל: ארטפרו(צילום: שי גיל)

הסיור בבית נמשך דרך מבואת הכניסה המחופה בדופן נגרות המכילה ארון שרות ודלת המובילה אל אזור המעלית ושירותי האורחים. אל המבואה מוביל מהלך מדרגות שתוכנן כסילואט עדין מפרופיל ברזל דק בגוון הקיר ו"קופסאות" עץ אלון המולבשות עליו. בין מהלך המדרגות לפינת המשפחה נמצאת מחיצת זכוכית שמאפשרת את המבט אל חלל הקומה. פינת המשפחה והמטבח תוכננו כך שיהיו כמו חלל אחד המזין זה את זה. אל פינת המשפחה חוברת פינת האוכל ואליה חדר המגורים, המוקף ברובו בחלונות גדולים ובמרכז הדופן הצפונית, בנוי קמין המחמם את האווירה.

אחד מחדרי השינה של הילדים(צילום: שי גיל)
סילואט עדין של ברזל לבן וקופסאות עץ אלון. המדרגות(צילום: שי גיל)
מבואת ארונות שמספקת עוד קצת מרחק ופרטיות, לפני חדר השינה(צילום: שי גיל)

בקומה הראשונה תוכננו שתי סוויטות לילדים ויחידת הורים, כאשר לכל החדרים תקרת עץ משופעת על פי שיפועי גג הרעפים שמעליהם. לוחות העץ והקורות מולבנים. הקומה מחולקת כך שאגף ההורים מופרד מזה של הילדים בשלוש מדרגות המובילות אל חלל עבודה ומבואה שנמצאים לפני יחידת ההורים, ומספקים עוד אזור חיץ של פרטיות והרחקה.

קורות מולבנות וקיר חלקי שמפריד בין אזור השינה לאזור הרחצה. יחידת ההורים(צילום: שי גיל)
תאים נפרדים למקלחון ולשירותים. חדר רחצה הורים(צילום: שי גיל)
חדר הרחצה של ההורים(צילום: שי גיל)

חדר ההורים תוכנן כחלל אחד עם תקרה גבוהה ומשופעת ותחתיה קיר בגובה חלקי המפריד בין חדר האמבטיה לאזור השינה והמיטה. צדו האחד של הקיר משמש לתליית טלוויזיה ובצדו השני נמצאים כיורים, שמולם נמצאים בתאים נפרדים המקלחון והשירותים. ארונות הקיר הגדולים נצבעו בגוון בהיר ולדלתות מסגרות וידיות בגוון מוזהב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully