זה מוזיאון? זאת עיר קטנה? לא, זה בית פרטי במרכז הארץ

לא קל להפיל אותנו מהכיסא אבל הבית הזה ריסק אותנו ממש - 500 מ"ר במפלס אחד של בטון חשוף, קירות זכוכית, בריכת שחייה ע-נ-קית והכל מוקף בירוק למרות שזה בגוש דן. צפו בתמונות

01/07/2022
בית של 500 מ"ר במפלס אחד. תכנון ועיצוב: דן והילה ישראלביץ', ישראלביץ' אדריכלים (צילום: עופר בן יהודה)

הפרוייקט: בית פרטי במרכז הארץ
שטח: 500 מ"ר בנוי במפלס אחד, על מגרש של 2 דונם
דיירים: זוג + 3
אדריכלות: דן והילה ישראלביץ

כבר סיקרנו לא מעט בתים מרהיבים במדור הזה, כך שקשה להפיל אותנו מהכיסא - אבל הבית הזה ריסק אותנו. מדובר בבית פרטי ועצום, בנוי כולו במפלס אחד ובשטח של 500 מ"ר, באדריכלות מינימליסטית מחד ומרשימה מאידך, ובאיזון מדוייק בין בטון תעשייתי לירוק של טבע. במבט מרחוק או מלמעלה על המבנה והמגרש, הוא נראה כמעט כמו עיר קטנה בפני עצמה, או אולי מוזיאון. הגודל, קנה המידה והאופן בו המבנה האדריכלי המוקפד מתפרש על פני השטח הגדול ונשזר בתוכו גורמים לו להראות מבחוץ כמו ישות עצומה. אבל בפנים נשמר שקט עיצובי וסגנוני, והחיבור העדין בין הפנים לחוץ הופך את הגודל למשהו מזמין, ולא מאיים.

המתח שבין הגודל וקנה המידה של הבית והניקיון העיצובי פשוט מפיל מהרגליים. בית בתכנון ישראלביץ' אדריכלים(צילום: עודד סמדר)
הקירות של הבית הם בעצם זכוכיות, עם חיפוי של גג בטון חשוף, ועמודי פלדה שתומכים בקונסטרוקציה. מבט מהחצר האחורית(צילום: עודד סמדר)

לעיני העוברים והשבים זהו בית מוסתר, מורכב, מעט מוחבא, מעט מוצנע, עם הרבה מתח בין הפנים לחוץ ושימוש רב בחומרים אותנטיים שבתוכן בולט במיוחד הבטון החשוף. "הבום מגיע כאשר אתה נכנס לבית", מתאר האדריכל דן ישראלביץ' שהוא וזוגתו האדריכלית הילה ישראלביץ' אחראים לתכנון של הבית כולו. "אתה מרגיש איזו שהיא התפעמות שקטה ועצומה. בית עם יכולת לדבר, בית שמרגישים אותו".

הבית ממוקם בעיר במרכז הארץ, ומתגוררת משפחה המונה זוג הורים עם 3 ילדים. שטחו הכולל של הנכס הוא 2 דונם, מתוכם 500 מ"ר בנויים המתפרסים על פני קומה אחת. כל הבית - תקרה וקירות - מחופה בפנים ובחוץ בבטון אמיתי. החומרים שבחרו האדריכלים לעבוד איתם כאן הם מונוכרומטיים, עם דומיננטיות בולטת של בטון וזכוכית.

בית של 500 מ"ר במפלס אחד במרכז הארץ - תכנון ועיצוב: ישראלביץ' אדריכלים, דן והילה ישראלביץ'. עודד סמדר,
"זה לא בית רגיל. זה בית שמכתב בצורה מושלמת עם הטבע, ומנצל את השקיעה והזריחה לטובת הגרים בו". הבריכה(צילום: עודד סמדר)

בכניסה לחצר הקדמית נגלית מיד גינה פנימית שופעת ואימתנית עם חזיתות עשויות משרביות, עץ ובטון גלוי, ובריכת שיקוף ענקית עם עצים בתוכה. על הבריכה ממוקמים לוחות בטון מרחפים, שיוצרים את שביל הכניסה לבית. הכניסה לפנים הבית נעשית דרך דלת שממוקמת גם היא בתוך קיר משרביות מסרגלי עץ אנכיים.

"זה לא בית רגיל. זה בית שמכתב בצורה מושלמת עם הטבע, עם אור השמש, בית שעושה שימוש ומנצל את השקיעה והזריחה לטובת הגרים בו. זוהי סביבת מגורים בה הפנים והחוץ הם מקשה אחת", אומר האדריכל ישראלביץ'.

גינה שופעת ומשרביות עשויות סרגלי עץ. הכניסה(צילום: עודד סמדר)
קיר זכוכית ענק שמכניס את החצר לתוך הבית. הכניסה לבית(צילום: עודד סמדר)

בעת הכניסה לבית מתגלה קיר זכוכית ענק שמכניס את החצר האחורית לפנים הבית. מצד ימין לכניסה ממוקם המטבח ומצד שמאל אנו פוגשים פטיו פנימי בן 16 מ"ר שופע צמחייה, שמהווה מעין חוצץ טבעי בין חלל המטבח לסלון.

הקירות של הבית הם בעצם זכוכיות, עם חיפוי של גג בטון חשוף, ועמודי פלדה שתומכים בקונסטרוקציה. מה שלדברי האדריכלים, תורם לשיח ולמתח של הבית בין הפנים לחוץ.

הכול גדול ומרשים, אבל מאופק ולא ראוותני. הסלון(צילום: עודד סמדר)
בריכת השתקפות ומדרכי בטון ענקיים שמובילים אל תוך הבית(צילום: עודד סמדר)

המטבח כולל קיר ארונות גבוהים בחיפוי בנראות אחידה של עץ בהיר שמהווה את קיר הכוח של החלל. בתוכו מוצנעים מוצרי החשמל של המטבח וכל שטחי האחסון, שמאפשרים למטבח להיות נקי ומינימליסטי, ומאפשרים לחומרים לדבר בעד עצמם. מול הקיר ניצב אי גדול וארוך עם משטח דקטון כהה, שמעברו השני מסודרים בשורה ארוכה כיסאות בר ומאחוריהם ממוקם הפטיו שמהווה נוף נעים לשוהים במטבח.

קיר ארונות עץ בהירים במטבח ואי עם משטח דקטון כהה שצופה לפטיו עם צמחייה ירוקה(צילום: עודד סמדר)
פינת האוכל(צילום: עודד סמדר)

בסלון יצרו בני הזוג ישראלביץ' קיר כוח בגוון שחור אפרפר, עשוי כולו מנגרות CUSTOM MADE (תתקשו למצוא פריטי נגרות בקנה המידה של הבית הזה באיקאה או בחנויות הרגילות) שמסתיר את מערכות המיזוג של הבית. מדובר בפיתרון פונקציונלי שהיה נחוץ היות שהגג של המבנה עשוי בטון חשוף ולא ניתן היה להכניס לתוכו את המיזוג.

קיר כוח בנגרות מותאמת אישית מסתיר מאחוריו את מערכות המיזוג שלא יכלו לעבור בגג הבטון(צילום: עודד סמדר)
המשכיות בין פנים וחוץ. קירות זכוכית(צילום: עודד סמדר)
שטחי החוץ עצומים ומרהיבים לא פחות מחללי הפנים(צילום: עודד סמדר)

שטחי החוץ של הבית עצומים ומרהיבים לא פחות מחללי הפנים: בריכה כפולה, עצומה, בגודל 60 מ"ר, מחולקת לשניים - בריכה רדודה ובריכת שחייה, וסביבה מקומות ישיבה א-פורמליים, מטבח חוץ וכל מה שנדרש לטובת אירוח בסביבת הבריכה.

סוויטת ההורים משקיפה לבריכה. היא מחולקת באמצעות דלת הזזה לחדר רחצה וחדר ארונות. חדר הרחצה הוא פינוק בפני עצמו, עם פטיו אישי שעוצב ותוכנן במיוחד כנוף מצוין להורים בעת שהותם בחדר הרחצה.

חדר השינה של ההורים צופה אל הבריכה דרך ויטרינה גדולה(צילום: עודד סמדר)
חדר השינה(צילום: עודד סמדר)
ויש נוף לירוק גם במקלחת ההורים(צילום: עודד סמדר)
חדר רחצה עם קירות זכוכית שהופכים אטומים(צילום: עודד סמדר)

האדריכלות ממחישה באופן מושלם את הפנים וחוץ כמקשה אחת. עם גג מרחף מבטון, על עמודי פלדה שמחזיקים את כל הקונסטרוקציה. אותו גג הוא חלק מהפנים ומהחוץ, עם זכוכית עליונה שמובנית בין קורות הבטון. "אני מקיף את החללים בזכוכיות כדי ליצור המשכיות ומקשה אחת בין הפנים לחוץ", מסביר האדריכל. " אני יוצר גנים פנימיים - פטיו, חצר פנימית, הרבה טבע, הרבה ירוק - סביב הבית ובתוכו. אני אוהב דרמה באדריכלות, כל מה שסטטי אני נוטה להרחיק".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully