הפנטהאוז האקלקטי: דירת גג בבניין ישן זכתה למתיחת פנים

פנטהאוז בבניין ישן בהרצליה קיבל מתיחת פנים מקיפה, נצבע בצבעים חמים ולא שגרתיים וקושט בפריטים אקלקטיים מרחבי העולם, כמו אריחים מצויירים וידיות בעבודת יד ממרוקו

26/06/2022
שיפוץ מאל"ף ועד תי"ו. פנטהאוז אקלקטי בהרצליה, עיצוב: קרן גנס(צילום: אסף פינצ'וק)

הפרוייקט: שיפוץ פנטהאוז בהרצליה
שטח: 150 מ"ר + מרפסת 125 מ"ר
דיירים: זוג
תכנון ועיצוב פנים: קרן גנס

בקומפלקס מגורים ישן בהרצליה, בפנטהאוז אותו קנו לפני 30 שנים מהקבלן, חיו בני הזוג (היא מורה, והוא בתחום המעליות) ושלוש בנותיהן. השנים חלפו, החמים עברו לגור מעל, הבנות פרחו מן הקן אך נשארו קרוב, והזוג שהפך לסבא-סבתא צעירים החליט להישאר באותה דירה אך לשפץ אותה מאל"ף ועד ת"ו.

ממעצבת הפנים קרן גנס, הם ביקשו לתפור אות הדירה בדיוק בהתאם לאורח חייהם העדכני, כך שתשרת אותם נאמנה בפרק החדש. גנס יצרה עבורם בית לא עמוס ולצד פרטים ושילובים יצרה הרמוניה משובחת.

גלישה ויזואלית הרמונית מהפנים החוצה. הסלון ומרפסת הגג הגדולה(צילום: אסף פינצ'וק)
השינוי מתחיל מכאן. המטבח המשופץ(צילום: אסף פינצ'וק)

רכיב התכנון היה משמעותי, אך גם בקונפסט העיצובי הושקעו משאבים רבים. גנס התבקשה לנסוך בבית תחושת פתיחות וחמימות, לצד מהוקצעות ועדכניות שיאריכו ימים, ליצור חוט מקשר מהרגע שנכנסים לבית ועד לפרט האחרון. החלטה מרכזית היתה לבחור בחומרים ובפריטים שפגשו בני הזוג לאורך חייהם ותמיד חלמו עליהם, עם שילובי צבעים וחומרים חמים ולא שגרתיים.

לב הבית, הוא גם לב השינוי - המטבח. חיי בני הזוג מתאפיינים בארוחות משפחתיות תכופות, בישול בצוותא ומשפחה מורחבת שהולכת וגדלה ומבלה בבית יחד זמן רב, כאשר החמות והבנות גרים סביבם.

פנטהאוז משופץ בהרצליה בסגנון אקלקטי מעצבת פנים קרן גנס. אסף פינצ'וק,
גולת הכותרת. אי עם משטח פסיפס של אריחי אבן מרוקאים בעבודת יד(צילום: אסף פינצ'וק)
יש אנשים שחולמים על מקלחת באוויר הפתוח. מקלחון חוץ(צילום: אסף פינצ'וק)
חזיתות גבוהות בגוון אלון טבעי ומקרר עצום ומרשים(צילום: אסף פינצ'וק)

המטבח המקורי מעץ בוק, מוקף ארונות גבוהים בצורת ח', עם קיר תוחם בין הסלון למטבח ומרפסת סגורה ששמשה כחדר עבודה, נפתחו. במקומם תוכנן מטבח רחב ידיים המכיל אחסון רב ומקרר גדול ברוחב 1.4 מ'. חזית הארונות הגבוהים עשויה מעץ אלון טבעי, בדופן הצדדית הנסתרת תוכנן משטח פתוח בחלקו לפינת קפה ומכשירי חשמל כבדים זמינים לעבודה. בצדה האחורי של חזית זו ישנו מזווה נסתר המכיל ארונות גדולים מרצפה עד תקרה. לארונות המטבח הנמוכים נבחר גוון תכלת מעושן ומעטרים אותם שני לייסטים עדינים.

גולת הכותרת של המטבח היא אי רחב ידיים עשוי עבודת ברזל ובתוכו אריחי פסיפס מרוקאיים בעבודת יד (זליז'). על האי שולבו כיריים רחבים, מצדו האחד ארונות עמוקים במיוחד, ומצדו השני ישיבה מרווחת.

פינת אוכל תחונה בצבעוניות חרדלית(צילום: אסף פינצ'וק)
כל הפרופילים של החלונות הוחלפו לגוון חמרה-חלודה. הסלון(צילום: אסף פינצ'וק)

כל פרופילי החלונות בבית הוחלפו לאלומיניום מינימליסטי בגוון חמרה-חלודה הנותן קווים עדינים לבית ומאפשר גלישה ויזואלית הרמונית למרפסת רחבת הידיים.

בחלל המרכזי שולבו בהרמוניה שלושה גווני קירות - הגוון הכללי של הבית אליו חברו גוון דבש-חרדל ליצירת קוביית פינת האוכל הנכנסת למטבח וממשיכה לחדרים ובסלון גווןtaupe ניטרלי - המתחיל מהסלון ונמשך לעבר המטבח. השילוב יצר המשכיות מהחוץ למטבח ולעומק הבית.

דלת כניסה בצבע בורדו מציצה מימין לספרייה אוורירית בסלון(צילום: אסף פינצ'וק)

לריצוף בחרה גנס באריחים מלבניים להדגשת אורכיות החלל והיא המשיכה עם אותו ריצוף בחוץ אך במידות קטנות יותר. כך נוצרה המשכיות לצד תחושה מובחנת בין פנים לחוץ. המרפסת מאובזרת עם מטבח חוץ עם בר ישיבה וישנו גם שולחן אוכל שסביבו כיסאות ברזל אווריריים בגוון ירוק. לצד אלה בולט גם מקלחון חוץ, שהיה חלומו של בעל הבית.

בכניסה לבית הוצבה שידה מעץ אגוז בעבודת יד ומעליה מראה אמורפית ללא מסגרת. דלת הכניסה חלקה אך בולטת בבחירת הגוון הלא שגרתית - בורדו. בפינת האוכל הוצב שולחן בגווני אלון שלו הותאמו כיסאות ראטן.

ספרייה ירוקה ושולחן ארוך. חדר העבודה(צילום: אסף פינצ'וק)

את קיר הסלון שהיה מחולק לנישות קטנות והייתה בו גם דלת כניסה לאחד החדרים, הפכה גנס לקיר רציף שעליו הותקנה ספרייה ארוכה ואוורירית. הכניסה לחדר בוטלה, ובמקומה יצרה גנס כניסה אינטימית נפרדת לחדר העבודה, שנותר פתוח ופונה אל המרפסת.

בסלון משולבים פרטי ריהוט שונים היוצרים מראה אקלקטי - ספה בגוון בורדו עדין, לצד שולחנות אתניים עם ריקועים בעבודת יד, שטיח המגשר בין גווני הקירות והריצוף וספסל אוורירי, גם הוא עבודת יד, שאינו חוסם את הירוק הניבט מהמרפסת ונותן מענה למקומות ישיבה נוספים.

בני הזוג ביקשו לייצר כאן חלל מובחן ואינטימי. חדר המאסטר(צילום: אסף פינצ'וק)
אריחים מצוירים עם פרחים עדינים בחדר הרחצה לאורחים(צילום: אסף פינצ'וק)
רצפת ז'ליז בשחור לבן בחדר הרחצה של ההורים(צילום: אסף פינצ'וק)

חדר המאסטר וחדר הארונות הקטן נפתחו לחלל אחד רחב ידיים, המיטה שינתה מקומה ותוכננה גישה מרווחת לארונות גדולים ושידה ארוכה מעוטרת ידיות ברזל עבודת יד ממרוקו. בני הזוג רצו ליצור חלל מובחן ואינטימי, לפיכך החדר נצבע כולו בגוון כחול עמוק וחופה בפרקט עץ אלון טבעי, ואילו בחדר הרחצה הותקנה רצפה מעוטרת באריחי זליז' בצבעי שחור/לבן.

קירות בחרדל בהיר וארונות בגוון תכלת-אפור. חדר אורחים(צילום: אסף פינצ'וק)

שני חדרי שינה נוספים משמשים כחדר עבודה וחדר אורחים לבנות ולנכד המבקרים תדיר. ישנו גם חדר רחצה לאורחים, שרצפתו עוטרה באריחים מאוירים בפרחים עדינים והותקן בו ארון נישה עם חלל אחסון נדיב. מאחר שהחדר צפוני עם חלון קטן ואור טבעי לא רב, קירותיו נצבעו בגוון חרדל בהיר לצד ארונות בגוון תכלת-אפור בהיר.

חדר השינה של אחת הבנות הוסב לחדר עבודה. היה בו אתגר תכנוני שכן מדובר בחלל מאורך וצר במיוחד. גנס ניצלה את החלל והעמידה את שולחן העבודה במרכז החדר לכל אורכו וכך נוצר שולחן רחב ידיים ומרשים מאוד באורך 3 מטרים שמאפשר לבעלת הבית לשבת מול הנוף ואפשרות לקבל תלמידים. לצידם תוכננה ספרייה גדולה שנצבעה בירוק כהה ומעוטרת בידיות בצורת עלים שנעשו בעבודת יד במרוקו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully