הם לא ביקשו הרבה, רק שכל מי שיבקר בבית ישאר בפה פעור

משפחה עברה לבית פרטי בנס ציונה. את המפתחות לעיצוב ובכלל הם הפקידו בידיו של המעצב רועי לוי עם הנחיה אחת ברורה: תעצב לנו בית עם אפקט של וואו, שכל מי שיבקר בו ישאר בפה פעור. הצליח לו?

17/06/2022
וילה בנס ציונה עיצוב ותכנון רועי לוי. אלעד גונן,
כבר בכניסה לחצר אפשר לראות את ההשקעה והמחשבה. הכניסה לבית בנס ציונה, עיצוב: רועי לוי(צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: בית פרטי עם בריכה בנס ציונה
שטח: 300 מ"ר בנוי על מגרש של 400 מ"ר
הדיירים: זוג + 4 ילדים
מעצב פנים: רועי לוי

כבר בכניסה לחצר הבית הפרטי בנס ציונה, 300 מ"ר בנוי שמתחלקים על פני 3 קומות, אפשר לראות את המחשבה שהושקעה בבית שמולנו. עוד בטרם כניסתנו לבית עצמו, ההשקעה והירידה לפרטים מורגשת מכל עבר. על התכנון והעיצוב אחראי המעצב רועי לוי שמארח אותנו לסיור בבית. "הלקוחות בפרויקט נתנו לי יד חופשית מבחינת עיצוב. הם ביקשו בית מודרני, נקי ויפה ואמרו שהם רוצים לייצר אפקט של וואו לכל מי שיגיע לבית ואני לקחתי את זה לכיוונים ולרעיונות שלי".

עוד בוואלה!

התחרות המתוקה ביותר בעולם חוזרת לישראל

בשיתוף גרבר
קיר כוח מחופה באריחי פורצלן נמצח מהכניסה לבית ועד לקצה השני, ביציאה לחצר(צילום: אלעד גונן)

בכניסה לבית מבינים שהמעצב לקח את הבקשה של לקוחותיו ברצינות, כאשר מולנו מתגלה קיר כוח עוצמתי וייחודי שנמתח לכל אורכו של הבית. "רציתי לייצר קיר דומיננטי ובולט שילווה את כל הבית מהכניסה, דרך הסלון, קיר המדרגות ועד הכניסה ליחידת ההורים שבקומה הראשונה", מסביר לוי. "השקעתי בו המון מחשבה כי רציתי לייצר קיר מעניין שישאיר בפה פעור את כל מי שנכנס לבית. אורך הקיר הוא 15 מטרים וגובהו 6 מטרים. השתמשנו באריחי פורצלן שנחתכו בפריסה מסוימת ובגדלים שונים לבקשתנו והשארנו ניתוקים בין האריחים - זה מה שיצר את הטקסטורה המיוחדת. בניתוקים שילבתי פרופילים של תאורה, מראות כהות או אריחים עם טקסטורה מחורצת, שמייצרים עניין עם עומק שלא חוזר על עצמו".

פריסת אריחים ייחודית שמשלבת ניתוקים, תאורה וטקסטורות מחורצות. מבט מלא על קיר הכוח(צילום: אלעד גונן)
על הרצפה הונחו אריחים מדוקקים בגודל גדול במיוחד ובמראה בהיר ונקי, עם מינימום חיבורים(צילום: אלעד גונן)

"בחלל הציבורי השתמשתי באריחים מדוקקים גדולים בפלטות של 3X3.2 מ' מגרניט פורצלן כדי לייצר מראה אחיד עם מינימום חיבורים. אריחים בסגנון הזה מיועדים בעיקר לחללים גדולים ומייצרים מראה נקי ויפה. כדי ליצור המשכיות של הבית גם בחצר, בחרתי בריצוף דומה אבל קטן יותר, והצלחתי לייצר תחושת מרחב בחלל" הוא מסביר.

"בנוסף שילבתי אלמנטים רבים של תאורה שתוכננו בקפידה - בתקרה שילבתי פסים טכניים לצד שילוב פריטי מיזוג אוויר בפרופיל מיוחד הדומה לפרופיל התאורה. כך הצלחתי לייצר טקסטורה המשלבת את המיזוג וגופי התאורה שנראים עשויים מאותו פרופיל. זה מצטרף לאלמנטים נוספים בגמר שייצרו מראה אסתטי ומדויק".

המשך של קיר הכוח ודלת בקו אפס עם חיפוי המטבח. שירותי אורחים(צילום: אלעד גונן)
גרם מדרגות מרחף עם כבלי מתכת בתור מעקה(צילום: אלעד גונן)
מטבח פונקציונלי אבל הכל מוסתר בתוך עיצוב אינטגרלי(צילום: אלעד גונן)

המטבח נבנה משני סטריפים מרכזיים - קיר עם ארונות גבוהים ואי גדול, כשהכל אינטגרלי ומוסתר. "המטבח מאוד פעיל כי זו משפחה שאוהבת לבשל, לכן היה לי חשוב לייצר מטבח פונקציונלי ונוח", מגלה לוי. "עיצבתי אותו בסגנון ומודרני ונקי והתחשבתי בצרכי המשפחה. המטבח מתחבר לקיר המסדרון עליו המשכתי את החיפוי של המטבח, עם שימוש בחומר ובגוון צבע דומים. במסדרון יש שירותי אורחים שבהם המשכתי את קיר הכוח של הסלון מאחורי האסלה וייצרתי המשכיות גם שם. הדלתות לשירותי האורחים ויחידת ההורים הן דלתות נסתרות בקו אפס שנראות כמו חלק מהחיפוי, לא מראה שגרתי".

משלימה את קומת הכניסה - יחידת ההורים(צילום: אלעד גונן)
ויטרינה שקופה מפרידה בין אזור השינה לאזור הרחצה, בסגנון שמזכיר בתי מלון(צילום: אלעד גונן)
חדר רחצה הורים(צילום: אלעד גונן)

את הקומה התחתונה משלימה יחידת ההורים. "ליחידה, כמו ביתר החדרים בבית, השתמשתי בפרקט שמייצר חמימות בחלל", משתף המעצב. "חדר הרחצה ביחידה מחופה אריחים המדמים אבן שיש, כאשר גם כאן עשיתי שימוש באריחים גדולים בלי הרבה חיבורים. הוויטרינה שמפרידה בין חלל הרחצה לחלל השינה מייצרת מראה של בית מלון. וישנו גם חדר ארונות בחדר".

מטבח חיצוני עם שיש בהיר בחצר(צילום: אלעד גונן)
בריכת שחייה וקיר עם טקסטורה תלת מימדית שעליו תלוי מסך טלוויזיה(צילום: אלעד גונן)

החצר שמקיפה את הבית מאוד גדולה ומזמינה. היא כוללת בריכת שחייה רחבה ומטבח חוץ גדול עם פינת ישיבה. המטבח מעוצב בשיש בהיר, ששובר את הצבעים האחרים בחצר, ומאחורי הבריכה ממוקם קיר ברוחב 12 מ', שהוא למעשה חומה שמפרידה בין החצר לכביש הראשי. את הקיר הזה יצר המעצב מיציקת בטון עם טקסטורה תלת ממדית, המדמה אבן. על הקיר תלויה טלוויזיה שמשדרגת את חווית האירוח בחצר ומאפשרת לצפות בה אפילו מתוך הבריכה עצמה.

לא חסרים פה אלמנטים שמייצרים את אפקט הוואו. גרם המדרגות על רקע קיר הכוח(צילום: אלעד גונן)
חצי מקומת הקרקע נהנית מחלל בגובה כפול עם תקרה של 6 מטרים(צילום: אלעד גונן)

כדי להשלים את אפקט הוואו, לא שחסרים אלמנטים המייצרים אותו בבית הזה, חצי מקומת הקרקע נהנית מחלל כפול עם תקרה בגובה של 6 מטרים ואילו החצי השני, שמעל המטבח, יחידת ההורים וחדר השינה, בנוי ומעליו נמצאים חדרי הילדים שבקומה העליונה. בין שלוש הקומות של הבית מחבר גרם מדרגות תלויות שמאחוריו קיר הכוח שמשתקף לכל אזור בבית, כולל בקומה העליונה. "גרם המדרגות מרחף ולמעקה השתמשנו בכבלים מפלדה המעוצבים כמעקה מיתרים. מתחנו את הכבלים מהרצפה לתקרה, דבר שנותן לנו מראה מאוד מינימליסטי ויפה - וגם פתרון בטיחותי", מסביר לוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully