30 שנה לא נגעו בה, ואז הגיע השיפוץ המהמם הזה

דירת הגן שלא שופצה מזה כ-30 שנה, זכתה למהפך בסימן של אהבה: אהבה לבית, אהבה לזוגיות, אהבה למשפחה. הצצה לדירה מוארת, בהירה, מזמינה ומשפחתית במודיעין

20/06/2022
עכשיו הכול מואר ובהיר. דירת גן במודיעין(צילום: עמית גושר)

הפרוייקט: שיפוץ דירת גן במודיעין
שטח: 125 מ"ר + 55 מ"ר מרתף + 55 מ"ר גינה
דיירים: בני זוג בשנות ה-70 לחייהם
תכנון ועיצוב פנים: עדי אראל ברגמן

בדירת הגן שבמודיעין גרים בני הזוג כבר 30 שנה. הם חוו בה רגעים של אושר ושמחה (רגעים משותפים יחד ובחיק המשפחה) והרגישו שעכשיו הגיעה השעה להתקדם קדימה ולהתאימה לצרכים העדכניים, בפרט כשהמשפחה מונה לא פחות מ-30 נפשות שמתארחות בה במקביל מדי סופ"ש.

"הדירה לא שופצה מאז עברו לגור בה לפני למעלה מ-30 שנה", משחזרת מעצבת הפנים, בוגרת ביה"ס ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין, עדי אראל ברגמן שאמונה על השיפוץ.

עוד בוואלה!

קל, מהיר, קומפקטי ומלא בסטייל: הקורקינט של OKAI משנה את חוקי המשחק

בשיתוף בנדא מגנטיק
דירת גן משופצת במודיעין - תכנון ועיצוב עדי אראל ברגמן, בוגרת ביהס של ברברה ברזין. עמית גושר,
המטבח נפתח והורחב על חשבון מחסן שהיה צמוד אליו(צילום: עמית גושר)
התקרה שהונמכה לטובת המיזוג יצרה תחושת מחנק, גם הבעיה הזאת תוקנה בשיפוץ(צילום: עמית גושר)

"היא היתה ביתית וחמימה אך המטבח המקורי היה יחסית קטן ודחוס, עם מעט מקומות אחסון. בנוסף, התקרה הונמכה לטובת תעלות מיזוג האוויר מה שגרם באזורים מסוימים למעין תחושת מחנק. בצמוד למטבח היה מחסן, עם קירות תומכים, שם הייתה ממוקמת מכונת הכביסה ולצידה מערכת כיריים נוספת בה השתמשה בעלת הבית כתוספת לאלה שבמטבח, בפרט לפני אירוח של כלל בני המשפחה", מסבירה המעצבת את נקודת הפתיחה של הפרוייקט.

"באופן טבעי, גם חדרי הרחצה התיישנו עם השנים ודרשו שיפוץ יסודי. הגינה הצמודה לא היתה בשימוש זמן רב וגם היא דרשה שדרוג רציני. בנוסף, לדירה יש מרתף שעד כה בני הזוג לא הרבו להשתמש בו. בתהליך התכנון מיקמתי גישה חדשה אליו עם מדרגות מינימליות נוחות ובטיחותיות", אמרה אראל ברגמן.

המטבח הקטן והדחוס הפך למרווח ובהיר ויש בו אפילו מקום למכונת הכביסה(צילום: עמית גושר)
גם גרם המדרגות שמוביל לקומת המרתף זכה למיקום חדש וגישה בטיחותית יותר(צילום: עמית גושר)
המפתחים החוצה הורחבו ומוסגרו בפרופיל שחור דק(צילום: עמית גושר)

כל הבעיות הנ"ל הן ה"מאסטים" הדברים הפונקציונליים והפרקטיים שדרשו טיפול, אבל מה לגבי החלומות, הבקשות וההעדפות של בני הבית? "בפגישה הראשונה הבנתי עד כמה חשוב לשניהם ליצור מרחב מגורים מפנק, שתהיה תחושה של צימר, בית מלון", משתפת המעצבת. "בעלת הבית היא בשלנית בחסד שמשקיעה שעות ביצירת המטעמים שלה לכן אחד הנדבכים החשובים בפרוגרמה היתה ליצור עבורה מטבח הולם. לאורך כל תהליך התכנון הדבר שעמד לנגד עיני להתאים את הדירה לבני הגיל השלישי. שתהיה מוארת ואוורירית ובנוסף ליצור עבורם גינה פרקטית ופסטורלית שתשמש למנוחה וגם כאזור אירוח נוסף".

אראל ברגמן בחרה לעבוד עם חומרים שיעניקו ממד של חום, בהם עץ טבעי ואריחי גרניט פורצלן מבריקים דמויי שיש, שיוצרים רפלקציה של האור וכך יוצרים תחושת מרחב. "לאלה שידכתי אלמנטים מברזל והשתמשתי בבדי קטיפה ונגיעות של כחול רויאל. בחרתי במתכוון בבדים רחיצים שיתאימו לבית שמארח כל סופ"ש לא מעט נכדים צעירים. צבעוניות המעטפת היא בהירה ורגועה במתכוון - בעלת הבית אוהבת מאוד לחדש ולרענן את האקססוריז בבית אחת לתקופה. הבסיס הבהיר מהווה רקע מושלם לכל סקלת צבעים או סגנון שתבחר".

מעטפת בהירה ורגועה שיכולה להיות רקע לכל סקאלת צבעים שבעלת הבית תבחר להכניס לתוכו בעתיד. חדר השינה(צילום: עמית גושר)
תחושה של בית פרטי שלו ורגוע. הסלון(צילום: עמית גושר)

במהלך הפרויקט צצו גם כמה וכמה אתגרים, אחד הבולטים שבהם היה לייצר קשר מדויק ומשמעותי בין החוץ לפנים: "לפני השיפוץ הגינה לא היתה בשימוש תכוף ועכשיו, אחת המטרות המרכזיות היתה ליצור גינה מזמינה ו"להכניס" אותה הביתה. השתמשתי ביתרון של שטח הגינה בכדי לייצר עבורם תחושה של בית פרטי, שליו ורגוע ולאו דווקא של דירת גן. כדי להשיג את זה הרחבתי את הפתחים שפונים לעבר הגינה ובחרתי עבורם בפרופילי אלומיניום בגוון שחור שממקדים את המבט בסצנת הירוק הנשקפת מבחוץ ומהווים מעין מסגרת לתמונה נוף נינוחה".

הגינה היתה מוזנחת ונשכחת, ואחת ממטרות השיפוץ היתה להפוך אותה לציר אירוח נוסף(צילום: עמית גושר)

את המחסן שצמוד למטבח בחרה המעצבת לבטל ואת מכונת הכביסה שילבה בצורה נסתרת באחד מארונות המטבח: "במטבח עצמו תכננו כיריים גדולים במיוחד וכמובן נוספו המון מקומות אחסון. במקום אותו מחסן מיקמנו מחדש את גרם המדרגות ויצרנו עבורו מעקה עם אלמנט ייחודי וחלונות שמשקיפים לגינה המטופחת. אולם, ביטול המחסן הותיר מאחוריו עמודים תומכים שעל אחד מהם אי אפשר היה לוותר, והוא תוחם את המדרגות. את העמוד השני החלפנו, באישור קונסטרוקטור, בקורה תקרתית שסייע גם כפתרון להנמכות התקרה המקורית שגם כך אינה גבוהה במיוחד (2.63 מ'). אלמנטים כמו ריצוף מבריק ובהיר, עמוד תמיר בעל נוכחות, ומפתחים גבוהים תרמו גם הם ליצירת תחושת גובה. את המזגן שמקרר את כל החלל הציבורי מיקמנו מעל אזור הטלוויזיה. הוא חזק ועוצמתי במיוחד, עם מאייד דק, גריל אויר משולב ופתח שירות בלתי מורגש".

"אתגר נוסף היה למצוא מיקום פרקטי לפינת תליית הכביסה. הפתרון היה ליצור חלון עם זכוכית פסים שיסתיר מכל זווית את מתקן התלייה שמסתתר בפועל בצד השני של ארונות המטבח. הקרבה בין מכונת הכביסה לפינת התליה היא קריטית מכיוון שאף אחד לא רוצה להסתובב עם סלי כביסה רטובה בכל הבית"

ביום יום היא צמודה לקיר, בסופ"ש היא זזה למרכז החלל ונפתחת כדי לארח יותר מ-30 נפשות. פינת האוכל(צילום: עמית גושר)

פינת האוכל קיבלה מקום חגיגי במיוחד, בכניסה לבית. באמצע השבוע בני הזוג אינם מרבים להשתמש בה לכן היא בדרך כלל צמודה לקיר. אבל בסוף השבוע, אז מגיעים להתארח הילדים והנכדים, היא מועברת כלאחר כבוד למרכז החלל הציבורי. "עובדה זו משפיעה כמובן גם על התאורה שנבחרה מכיוון שבמקרה הזה לא יכולתי למקם תאורה משתלשלת מעל השולחן מכיוון שהמיקום שלו אינו קבוע. במקום זאת, מיקמתי את גופי התאורה כך שלא משנה באיזה פוזיציה השולחן, תמיד יציף את האזור אור פונקציונלי ונעים", אומרת המעצבת.

גם חדרי הרחצה זכו למתיחת פנים נחוצה מאוד(צילום: עמית גושר)
אריחי טרצו בשירותי האורחים(צילום: עמית גושר)
מקלחון גדול ומפנק החליף את האמבטיה הישנה. חדר רחצה הורים(צילום: עמית גושר)

שירותי האורחים הורחבו על חשבון נישה ועברו מתיחת פנים. חדר רחצה נוסף עבור האורחים עבר גם הוא חידוש ונבחרו עבורו אריחי טרצו על-זמניים. חדר הרחצה בסוויטת השינה של בני הזוג הפך בעיצוב החדש למודרני ואת האמבטיה המקורית מחליף מקלחון גדול ומפנק. המעצבת ובני הזוג בחרו עבורו באריחים שחורים על מנת ליצור מראה עשיר ודרמטי, עם נגיעות עץ שמוסיפות חמימות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully