המטבח הכלוא יצא לחופשי וזה שינה את כל הדירה

המטבח היה סגור בין שלושה קירות, פינת האוכל נדחקה לכניסה ובמקום תחושת מרחב, החלל הציבורי גרם למחנק. הם שיפצו, שברו, הזיזו, פתחו ועיצבו מחדש בקווים נקיים ואלגנטיים, עם הרבה גוונים בהירים ובום של ירוק שמגיע מהמרפסת

12/01/2022

הפרויקט: דירת 5 חדרים בפתח תקווה
השטח: 125 מ"ר
הדיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: דורון בנג'ו
פינת אוכל: ZAGA

את דירת ה-5 חדרים בפתח תקווה בשכונת 'אם המושבות' המתאפיינת בדמוגרפיה של משפחות צעירות, עיצב מעצב הפנים דורון בנג'ו עבור משפחה של ארבע נפשות - זוג הורים ושני ילדים. הבית שעיצב בנג'ו משלב פתרונות פרקטיים למגורים נוחים ל-4 אנשים, לצד רעיונות עיצוביים שהופכים כל פינה בבית למרהיבה. "בכל פרוייקט שאני מעצב אני מנסה לראות את הבית דרך עיני הלקוח", אומר בנג'ו, שמגדיר את הפרוייקט הזה כשילוב שבין מגורים נוחים למנוחה טובה.

עוד בוואלה!

צעד אחד שהם עשו הוסיף 80 מ"ר לשטח הדירה שלהם

לכתבה המלאה
שילוב בין מגורים נוחים למנוחה טובה. חלל הסלון-מטבח-פינת אוכל בתצורתו החדשה(צילום: דנה סטמפלר)
שילוב של חומרים חדשים וישנים עם גימורי אבן ושיש ופריטי נגרות רבים. הסלון(צילום: דנה סטמפלר)

בפגישתם הראשונה של בעלי הבית עם המעצב הם ביקשו ממנו להעניק לביתם תחושה של בית מלון בעיצוב מודרני וקווים נקיים מחד, ומאידך שיהיה חמים ונעים. בנג'ו יצר תוכנית לשיפוץ ועיצוב מחדש שכללה טכניקות המשלבות חומרים חדשים וישנים הכוללים גימורי אבן ושיש עם פריטי נגרות רבים. מטרת משנה בתוכנית העיצוב היתה להפוך את חללי האחסון לאלמנט עיצוב ייחודי ובכך להפוך פרקטיקה לאסתטיקה.

גם חללי האחסון הפכו לאלמנט עיצוב ייחודי(צילום: דנה סטמפלר)
להפוך פרקטיקה לאסתטיקה - ארונות אחסון בנגרות ייחודית(צילום: דנה סטמפלר)
עיצוב מודרני בקווים נקיים(צילום: דנה סטמפלר)

התוכנית המקורית של הבית הציגה מגוון בעיות ואילוצים שחייבו התייחסות תכנונית, ולתוך כך היה צורך לשקלל גם את צרכי המשפחה שלה שני ילדים צעירים בגיל בית ספר יסודי. שטחו של הבית מרווח (125 מ"ר) והוא כלל ארבעה חדרי שינה וסלון, אך המטבח שלו היה במקור כלוא בין שלושה קירות במיקום שלא תקשר בצורה נכונה עם הסלון. בנוסף פינת האוכל שהיא מרכז הבית, לא קבלה מקום של כבוד והוצבה במבואת הכניסה לדירה. כל אלה הצטברו לכדי תחושה צפופה וחסרת זרימה בחללים הציבוריים והכי מרכזיים של הבית. נוסף על כך מוקמו שירותי אורחים באזור הסלון בסמוך לשטחים הציבוריים של הבית - מה שהמעצב הגדיר כ"בחירה בעייתית".

בתוכנית המקורית הוא היה סגור בין 3 קירות ומנותק מהסלון. המטבח החדש(צילום: דנה סטמפלר)
דירה באם המושבות פתח תקווה עם מטבח כלוא עיצוב דורון בנג'ו באדיבות זגה. דנה סטמפלר,
פינת אוכל (ZAGA) בגוונים כהים נותנת קונטרסט לפריטים הבהירים שמקיפים אותה(צילום: דנה סטמפלר)
החלל הציבורי הפך פתוח ומלא התרחשות(צילום: דנה סטמפלר)

התכנון האדריכלי החדש של הדירה שם דגש על סימטריה שבה החללים ממוקמים אחד ביחס לשני, וכך נוצרת תקשורת מיטבית ביניהם, כמו גם תחושה של קרבה וחמימות. המטבח הוזז מ"כלאו" הקודם למיקום מרכזי קרוב יותר לסלון וגם חדר המשפחה הוזז לאותו האזור - כך הפך החלל הציבורי לחלל פתוח ומלא התרחשות. אל המוקד החדש והאוורירי של הבית הצטרפה גם פינת האוכל, שזזה גם היא לקרבת הסלון.

פינת האוכל החדשה רוהטה בשולחן בגוון כהה וכיסאות שחורים מרופדים, שנותנים קונטרסט לצבעים הבהירים שנבחרו לפרטים האחרים סביב. קיר ירוק עמוס צמחייה שופעת שהותקן במרפסת הנשקף מכל חלקי הבית מוסיף מעט "ירוק" ותחושת כפר לחלל האורבני והאלגנטי.

עבר מתיחת פנים. חדר השינה של ההורים(צילום: דנה סטמפלר)
חדר הארונות בוטל ובמקומו תוכנן ארון בתוך חדר השינה. חדר ההורים(צילום: דנה סטמפלר)

יחידת ההורים עברה גם היא תכנון ועיצוב מחדש. קודם לשיפוץ היא הייתה מחולקת למספר חללים: חדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה. אך בשיפוץ הוחלט לאחד ביניהם בין חדר הארונות לחדר השינה כדי ליצור תחושת מרחב וחלל גדול ומרווח יותר.

המקלחת הראשית של הבית אוחדה עם חדר הכביסה הצמוד לה, כדי ליצור מקלחת גדולה יותר ומפנקת. את האמבטיה שסופקה על ידי הקבלן בתוכנית המקורית, שדרגו למקלחון עם ראש גשם יוקרתי, וארון רחצה ארוך ומרשים הותקן מתחת לכיור, במקום האופציה הסטנדרטית שניתנה על ידי הקבלן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully