"שלא יראה כמו מוזיאון": בית צמוד קרקע ביישוב דרומי

הם רצו בית מעוצב בקפידה אבל שיראה כמו בית שגרים בו - חם, מזמין ויפה. הם קיבלו משרביה בכניסה, קיר ירוק שרואים מכל פינה בבית ובריקים שפתרו את בעיית הסימטריה של החלונות העצומים

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
"שיראה כמו בית שנעשו בו חשיבה ותכנון מקדימים". הכניסה לבית והמטבח רחב הידיים (צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: בית צמוד קרקע בישוב קהילתי בדרום
שטח: 220 מ"ר
הדיירים: זוג + ילד
עיצוב פנים: סיגל מלכה
ריצוף, חיפויים וסניטריה: אלוני

בני זוג שלהם ילד אחד רכשו בית צמוד קרקע ביישוב הקהילתי כרמית שבדרום הארץ. לבני הזוג, היא כלכלנית ברשות המסים והוא מפקח בחברת בנייה גדולה, היה חשוב שהבית יהיה מעוצב בקפידה, אבל שלא ייראה כמו מוזיאון. "שיהיה בית מזמין, שייראה כבית שחיים בו אנשים, אך שעדיין ייראה כבית, שנעשו בו חשיבה ותכנון מקדימים", מסכמת המעצבת סיגל מלכה את הדרישות המקדימות שהיוו את יריית הפתיחה לפרוייקט.

עוד בוואלה! NEWS

פרנק לויד רייט במטבח של דירת קבלן ברחובות

לכתבה המלאה
העמודים בין החלונות חופו בבריקים והורחבו כדי לאזן את חוסר הסימטריה שהם יצרו (צילום: אלעד גונן)

אולם, התהליך התגלה כלא חף מאתגרים: "חלוקת העמודים בין החלונות היתה לא שווה, ויצרה חוסר סימטריה ונראות לא מדויקת. כדי להתגבר על כך ולהסוות את חוסר הסימטריה, הוחלט לעבות את העמודים ככל האפשר, ולחפות אותם בבריקים, שנתנו אופי מיוחד והפכו את העמודים לאלמנט יפהפה ומודגש" מספרת מלכה. "מורכבות נוספת בפרויקט, הייתה קיר גבוה בחזית האחורית של הבית, שתוכנן בשל אילוץ, וממש חסם את הנוף. הקיר הזה הפך להיות פנינה ירוקה, הפכנו אותו ל'קיר ירוק' יפהפה, שנראה כמעט מכל מקום בבית".

בחירת חומרים וגוונים טבעיים שמחברת לטבע (צילום: אלעד גונן)

בבחירת החומרים לפרוייקט מלכה נצמדה לחומרים טבעיים שמחברים לטבע - עץ על סוגיו, ברזל שחור, אבן שיש טבעית ושילוב של צמחייה. פלטת הגוונים שנבחרה ללוות את החומרים הטבעיים מדברת באותה שפה ומשלימה אותם: גווני האדמה, לבן, צבעי עץ והירוק על גווניו.

הבית כולו בנוי במפלס אחד, עם חלל ציבורי גדול ומפנק, שכולל מטבח רחב ידיים, סלון ופינת אוכל, כולם באופן ספייס.

משרביה שתוכננה בהתאמה אישית והצורניות שלה מופיעה במקומות נוספים בבית (צילום: אלעד גונן)

מיד עם הכניסה לבית, העיניים פוגשות במשרביה יפהפיה, המהווה הפרדה בין הכניסה למטבח. המשרביה תוכננה בהתאמה אישית ונחתכה בחיתוך לייזר, והצורניות שמאפיינת אותה בה מופיעה כמוטיב חוזר באלמנטים נוספים בבית.

מראה עשיר וקלאסי הודות לצבעים בהירים ונגיעות פליז יצוק. המטבח (צילום: אלעד גונן)

המטבח תוכנן בצבעים בהירים, עם נגיעות פליז יצוק, המקנים המקנים לו מראה עשיר וקלאסי. במרכזו של המטבח ניצב אי יפהפה עשוי עץ אגוז אפריקאי ושיש איטלקי לבן עם נימים עדינים. מסביב לאי הוצבו כיסאות ירוקים שנותנים עומק לצבעוניות הרכה ו"מקפיצים" את החלל.

שילוב לא טריוויאלי בפינת האוכל - שולחן מעץ גושני כבד וכיסאות ראטן וברזל שחור (צילום: אלעד גונן)

הסלון ופינת האוכל ניצבים לאורכם של חלונות גדולים, המופרדים בעמודים המחופים באבן בריק ומשקיפים לגינה התחומה בקיר חומה, המחופה כולו בירוק. מראה מקסים, שמכניס את הטבע פנימה.
הסלון ופינת האוכל רוהטו ברהיטים מחומרים רכים וחמים. בפינת האוכל שולחן מעץ גושני כבד, בשילוב כיסאות ראטן וברזל שחור, שילוב לא טריוויאלי, שיוצר מראה מיוחד.

המדפים בסלון מהדהדים את המוטיב הצורני של המשרביה (צילום: אלעד גונן)

הריהוט שנבחר לסלון מורכב מספת פשתן ארוכה ורכה, שלה הותאמו כורסאות ירוקות ושולחנות סלון מברזל ומקש. "נעשתה פה גם בחירה צורנית, שליוותה אותי בכל הפרויקט, וחזרה על עצמה כמוטיב חוזר החל מהמשרביה, במידוף המיוחד שנתלה בחלל הציבורי ובתאורת הלד השקועה במסדרון", מסבירה המעצבת.

מראה של מלון מפנק. חדר השינה של ההורים (צילום: אלעד גונן)

חדרי השינה תוכננו כך שיתאימו לצרכי בעלי הבית. סוויטת ההורים מפנקת מאוד, וצופה לגינה הירוקה. לאורכו של החדר ארון רחב מימדים מעוצב ומפנק, המסתיים ביחידת מקלחת מפנקת שרוצפה באריחים לבנים עם נגיעות זהב בידיות, בתאורה ובפריטי הסניטריה. המראה שמתקבל הוא של מלון מפנק, מעודן וקלאסי.

בין חדר השינה וחדר הרחצה של סוויטת ההורים מחבר ארון גדול מימדים במראה יוקרתי (צילום: אלעד גונן)
אריחים לבנים וידיות זהב. חדר הרחצה של ההורים (צילום: אלעד גונן)

לבנם בן החמש של בעלי הבית תוכנן חדר בסגנון סקנדינבי בצבעוניות של שחור-לבן ותכלת עם פריטי נגרות מעץ טבעי ונדנדת עץ שנתלתה מהתקרה באחת מפינות החדר. מלכה מספרת שהעיצוב של החדר הספציפי הזה היה החלק שריגש אותה יותר מכל מפרוייקט הזה: "זהו בן יחיד ומיוחד לזוג הזה, והם ביקשו עבורו עיצוב אחר, כזה שלא רואים הרבה. ניסיתי לעצב לו חלל ילדותי ובוגר כאחד, כזה שיגדל איתו עם השנים. יצא חדר בצבעים רכים, עם נגיעה סקנדינבית, שריגש אותי מאוד בתוצאה הסופית, ובמיוחד כשראיתי את תגובתו של הילד".

חלל ילדותי ובוגר כאחד, שיכול לגדול יחד עם הילד. חדר הילדים (צילום: אלעד גונן)
חדר רחצה עם אריחים מאויירים (צילום: אלעד גונן)

ליד חדרו של הבן, תוכנן חדר רחצה עבורו, עם רצפה מאוירת, אריחים לבנים, ופרזול מעודן בשחור.

בגינת הבית, פזורים ספסלים מפורזלים, פינות ישיבה מתוקות, והרבה ירוק, הנשקף מכל חלון.

פינות ישיבה מתוקות פוזרו בשטח החיצוני ובגינה (צילום: אלעד גונן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully