יש רום סרוויס? דירה שמעוצבת כמו בית מלון

אולי זו שנת הקורונה שדחפה אותנו חזרה הביתה והרחיקה אותנו ממלונות ואתרי נופש, אבל מעצבי פנים מדווחים על יותר ויותר לקוחות שמבקשים בית שמעוצב כמו בית מלון. מה זה אומר? צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרויקט: דירת 5 חדרים בגבעת שמואל
שטח: כ-150 מ"ר
עיצוב פנים: שלומי אוחנה סטודיו SO
חיפויים וסניטריה: MODY

"התבקשנו על ידי הלקוחות לתכנן את ביתם החדש כבית מלון מפנק הכולל סוויטת הורים", כך מספר מעצב הפנים שלומי אוחנה, הבעלים של סטודיו SO. "העבודה איתם הייתה לא סטנדרטית, לטובה. הם סמכו עלי בעיניים עצומות ונתנו לי להוביל את הפרויקט. היו להם דרישות מאוד ברורות והם ירדו לרזולוציות נמוכות, אבל לאחר שסיכמנו הם נתנו לי יד חופשית עד לפרטים הקטנים ביותר. בבית ישנם פריטים מאוד מיוחדים, כמו גזע עץ שנבחר בקפידה במיוחד לחלל, עוצב ונצבע מחדש בהתאמה אישית".

עוד בוואלה!

תגדילו לי: המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית?

לכתבה המלאה
הבית כמו מלון, המטבח כמו מסעדה. המטבח (צילום: אסף ברנר)
"ללקוחות היו דרישות מאוד ברורות, הם ירדו לרזולוציות". הסלון והמטבח (צילום: אסף ברנר)
"מתיחה" של מדפים וחיפויים מהסלון אל פינת האוכל סייעה לחבר את החללים ונתנה להם מראה מרווח וארוך יותר (צילום: אסף ברנר)

הצד שלו, הצד שלה

מדובר בדירת קבלן שנדרשה לעיצוב לקראת סיום הפרויקט, כשחלק מהשינויים נעשו במסגרת שינויי הדיירים וחלקם אחרי. "כדי לייצר סוויטת הורים רחבה ומפנקת, לקחנו חצי חדר מהדירה ואיחדנו אותו עם חדר השינה של ההורים, שעוצב באופן שמייצר בידול בין הצד של האישה - שבו שימוש בחומרים וגוונים רכים יותר, לצד של הגבר - שבו עשינו שימוש בצבעים וחומרים כהים וחזקים. זה יצר חלל גדול משמעותית עם חדר ארונות, שמעניקים בדיוק את התחושה שבני הבית ביקשו לקבל.

בידול בין הצד הגברי לצד הנשי בעזרת צבעוניות וחומר. חדר השינה (צילום: אסף ברנר)
באיזה צד הייתם רוצים להתעורר? פרט מתוך חדר השינה של ההורים (צילום: אסף ברנר)

בהמשך להגדלת החדר, הגדלנו גם את חדר האמבטיה של סוויטת ההורים והצבנו בה כלים סניטריים במראה אלגנטי ויוקרתי שמתאים לחלל: כיור מונח וברזים בעיצוב מודרני, אריחי הבריקים בחדר הרחצה ועוד".

חלל רחצה במראה אלגנטי ויוקרתי. חדר האמבטיה בסוויטת ההורים (צילום: אסף ברנר)

גם הריצוף בבית אינו סטנדרטי ומשתלב בקו העיצובי. "בחרנו באריחים בסגנון של שיש בגוון אפור בהיר, בגודל של 1.20 מ' על 60 ס"מ, עם צורת הנחה שגם היא לא סטנדרטית בדוגמת בריקים, מה שמייצר תנועה בכלל ולא קווים ישרים", מספר אוחנה.

פתרונות אחסון נמוכים עבור הציוד של הילדים, וגבוהים עבור המבוגרים. פרט מתוך הסלון (צילום: אסף ברנר)

הדגש בתהליך העבודה על הפרויקט היה בחלל המרכזי. "החלל המרכזי שכולל את הסלון ופינת האוכל הוא יחסית לא גדול", מספר אוחנה. "כדי לייצר אשליה של חלל גדול יותר, איחדנו את הסלון ופינת האוכל באמצעות אלמנט נגרות אופקי על קיר הטלוויזיה, שממשיך מהסלון לפינת האוכל ללא הפרדה ומאחד את הקירות. בנוסף, יצרנו פתרונות אחסון בסלון - אחסון תחתון המשמש את הילדים ונגיש להם, ואחסון עליון המשמש את בני הבית המבוגרים ומשמש כחלק מהעיצוב עם חיפויים הממשיכים את קיר הטלוויזיה".

כל המטבח נבנה סביבו - מקרר עצום של סאב זירו (צילום: אסף ברנר)
לא צריך רום סרוויס. המטבח (צילום: אסף ברנר)

עם כל הכבוד לפינוקים של מלון, כאן גרים אנשים שאוהבים לבשל. לכן, המטבח זכה ליחס מיוחד. "הבעלים של הדירה הוא בעל מסעדה והוא רצה מטבח יוקרתי ואיכותי. המטבח הוא יחסית פתוח ומשולב עם אי גדול לעבודה וגם לישיבה. למעשה, המטבח נבנה סביב המקרר. מדובר במקרר ייחודי מבית 'סאב זירו' בעלות של עשרות אלפי שקלים, שהיה חשוב במיוחד ללקוחות. גם יתר מוצרי החשמל והכלים הסניטריים במטבח הם איכותיים ויוקרתיים ומשלימים עבורנו את התמונה שרצינו לקבל".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully