וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כל כך מיוחד: בית אבן מסורתי ומרשים בשומרון הפראי

עודכן לאחרונה: 19.2.2023 / 10:33

חזיתות אבן, קשתות גדולות ונוף מדברי בתולי ופראי מקיפים את הבית הזה, שתוכו עוצב בצבעים רכים ובחומרים טבעיים המזכירים בנייה ערבית מסורתית. זה אחד הבתים המיוחדים שנבנו כאן בישראל בשנים האחרונות והוא נמצא במיקום מפתיע

בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
"השפעות אוריינטליות מובהקות". בית אבן בבנייה מסורתית, תכנון ועיצוב: ינון בן דוד/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
נותן מקום של כבוד לאבן המקומית. מרפסת מקורה/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
300 מ"ר, 7 חדרים/נמרוד לוי

הפרוייקט: בניית בית פרטי ביישוב בשומרון
דיירים: זוג + 4
שטח הבית: כ-300 מ"ר
תכנון ועיצוב: ינון בן דוד - אדריכלות ועיצוב פנים

הפתרונות היצירתיים שניתנו לאתגרים הטופוגרפיים הרבים, האדריכלות האורגנית עתירת הקשתות ועיצוב הפנים הרך והאינטימי הם רק חלק מהסיבות שהופכות את הבית הזה, שתכנן האדריכל ינון בן דוד באחד מיישובי השומרון לייחודי ומסקרן כל כך. הבית, ששייך לבני זוג (הוא בענף הבניה והיא בענף התיירות המעבירה בנוסף סדנאות שזירה) להם 4 ילדים צעירים, הוא תצוגת תכלית של חמימות, אינטימיות וחיבור מיטבי למקום.

בני הזוג ביקשו מבן-דוד לייצר עבורם סביבת מגורים משפחתית, מחומרים טבעיים, שתתחבר לאווירה המדברית השורה במקום. "הבית הזה רחוק מאוד מהעיצוב המודרני הרווח בישראל. הוא מחובר לאזור בו הוא ממוקם ומדבר את שפתו", מסביר האדריכל. "לבני הזוג חשוב היה לייצר הפרדה בין המפלסים השונים ולתת ביטוי לטופוגרפיה ולנוף. יצרתי עבורם מבנה בעל השפעות אוריינטליות מובהקות, שנותן מקום של כבוד לאבן המקומית. הבית עתיר קשתות, יש לו חצר פנימית מוקפת חומה שמזכירה את הבניה הערבית המסורתית, וקשת בכניסה".

בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
חצר פנימית מוקפת חומה שמזכירה את הבניה הערבית המסורתית, וקשת בכניסה. חזית הבית/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
את דלת הכניסה העתיקה רכשו בעלי הבית בשוק הפשפשים, ומקורה במצרים/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
אל הדלת מגיעים דרך חצר פנימית המגנה מפני רוחות וגשמים/נמרוד לוי

האזור בו בנוי הבית הציב בפני המתכנן לא מעט אתגרים; למשל העובדה שהוא בנוי על פני מגרש משופע מאוד הצריכה התאמה שלו לטופוגרפיה המורכבת. בד בבד, העובדה שהוא ממוקם בלב אזור מדברי שחשוף לרוחות חזקות המגבילות את הישיבה בחוץ, דרשה גם היא התייחסות. העובדה שמדובר בבית רחב ידיים בשטח של 300 מ"ר ובו 7 חדרים דרשה מבן דוד לייצר אינטימיות והוא השכיל לעשות זאת בדרכים שונות ומגוונות כדוגמת העדר קישוטיות יתר, נוכחות חזקה של הנוף בחללים השונים ושימוש בצבעוניות שקטה ורכה ובחומרים טבעיים.

"את דלת הכניסה מיקמתי בחזית הצדדית אליה מגיעים דרך חצר פנימית המגנה מפני רוחות וגשמים", מסביר האדריכל. "את החזיתות בחרתי לחפות באבן מקומית וקבעתי בהן פתחים גדולים ומקושתים מעליהם פרגולה עשויה חיפוי סרגלי עץ מעליהם פרופיל פלדה".

לעוד בתים יוצאי דופן:
הצצה לחיים היפים שמעבר לקו הירוק: בית פרטי בהתנחלות
בחיים לא תנחשו היכן בארץ נמצא הבית הזה

בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
2 מתוך 3 קשתות גדולות שמכניסות פנימה את הנוף המדברי במלוא הדרו/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
מרפסת מקורה ופרגולה היקפית/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
הטופוגרפיה של המגרש המשופע היתה אתגר רציני/נמרוד לוי

דלת הכניסה בת ה-100 מעץ אלון, שמקורה במצרים, נרכשה על ידי בני הזוג בשוק הפשפשים ביפו. עם פתיחתה נגלית המבואה ומולה מצוי המטבח. מימין לה תכנן בן דוד את הסלון ופינת האוכל. בקירות העוטפים את החלל הציבורי 3 קשתות גדולות דרכן יציאה למרפסת המקורה ולפרגולה ההיקפית והן מכניסות פנימה את הנוף המדברי במלוא הדרו.

בין שתי קשתות מוקם בסימטריה מושלמת הקמין. פינת האוכל ממוקמת משמאלו, במרכזה שולחן אוכל מעץ גושני, שנבנה במיוחד עבור הבית על ידי נגר אומן. סביבו שולבו כיסאות אוכל עשויים במבוק וקש ומעל נתלו גופי תאורה מפורניר אלון שהזכירו לבעלת הבית את תנועת הציפורים הנודדות - מראה שכיח באזור שאותו ניתן לראות גם מבעד לפתחים הגדולים של הבית בחודשי הסתיו.

עוד בוואלה!

3 קומות בבניין תל אביבי ישן: לא ייאמן שעוד יש בתים כאלה בעיר

לכתבה המלאה
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
מזכירות ציפורים נודדות. מנורות פורניר מכופף מעל פינת האוכל/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
מדרגות המתכת הקלות מובילות לקומת ההורים העליונה/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
5 מדרגות מעץ גושני מובילות למפלס הילדים/נמרוד לוי

בסמוך ממוקם הסלון בו שובצה ספה מרשימה שתוכננה CUSTOM MADE עבור הבית ופונה אל הנוף. לצידה שולבו כיסא עור ושולחנות מעוגלים להם רגלי עץ ופליז בסגנון ערבי ששומרים על המראה המינימליסטי ומותירים את המרחב פתוח ואוורירי. בדומה להם, גם את השטיח הפרסי האוריינטלי שנפרס בחלל, רכשו בני הזוג בחנות עתיקות.

בהמשך - המטבח, שמוגדר כחלל עצמאי שנותר פתוח לאזור האירוח. ארונות המטבח נצבעו בגוון ורוד עדין ועוטרו בידיות זהובות. מול חזית הגבוהים, שם ממוקמים המזווה, התנור ומקרר אינטגרלי, תוכננו ארונות נמוכים בצורת האות ר'. אלה חופו משטח דקטון בגוון בטון. במרכז המטבח שובץ שולחן עגול סביבו אוכלים בני המשפחה ביום-יום.

בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
קווים אורגניים פשוטים ונקיים. חדר ההורים/נמרוד לוי
בית אבן בבנייה ערבית מסורתית ביישוב בשומרון - אדריכלות ועיצוב ינון בן דוד. נמרוד לוי,
ספסל בנוי מתחת לחלון גדול במבואת מפלס הילדים/נמרוד לוי

מעברה השני של מבואת הכניסה ממוקם גרם המדרגות שסביבתו מוארת באופן טבעי דרך חלונות המשקיפים לעבר החצר הפנימית. חמש מדרגות עשויות עץ גושני מובילות אל מפלס הילדים שם תכנן בן דוד 4 חדרי שינה, 2 חדרי רחצה, ממ"ד וחדר שירות. במבואת הקומה תכנן האדריכל ספסל בנוי מתחת לחלון גדול, תחתיו שטיח רך בגוונים של אפור וורוד. בדומה לשאר הבית, גם חדריהם של הילדים עוצבו בסכמות צבעים נעימות ורכות וגם בהם שולבו אלמנטים טבעיים ומוטיבים מעץ.

המשכו של גרם המדרגות עשוי קונסטרוקציית מתכת ומדרכים מרחפים מעץ אלון והוא מוביל היישר לקומת ההורים, שם פרט למאסטר השינה תוכנן גם המשרד הביתי. חדר השינה של בני הזוג תוכנן בקווים אורגניים, פשוטים ונקיים, בגוונים של לבן ועץ אלון. על מנת למנן את חדירת הרוחות הנושבות בחוץ, תוכנן בחדר זה חלון בגודל בינוני. ארון הקיר כולל בתוכו נישת ישיבה ובהמשכו חדר הרחצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully