וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

2.8 מיליון ₪ לבית כפרי ויעיל אנרגטית בהוד השרון: בואו להציץ

עודכן לאחרונה: 24.1.2023 / 6:41

הבית הכפרי הזה בהוד השרון יפה מאוד, אבל מה שבאמת מעניין בו זה האדריכלות הירוקה והחומרים המיוחדים שבזכותם המעלות בקיץ נמוכות יותר ואת המזגן מפעילים רק באוגוסט - איך עשו את זה?

בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
רעפים פורטוגזיים מנומרים, לבנים מפירוק ומלא פינות ישיבה למשפחה שאוהבת לארח - סביבת החוץ הנעימה בבית בהוד השרון/שי אפשטיין
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
מדליקים מזגן רק חודש אחד בשנה. תקרת אגדי עץ משופעת שמעליה יש פלטה שממקסמת את הסירקולציה של האוויר/שי אפשטיין

הפרוייקט: בניה חדשה של בית פרטי בהוד השרון
הדיירים: זוג + 4 ילדים בוגרים
שטח הבית: כ-220 מ"ר בנוי על מגרש של דונם
תקציב בניה: כ-2.8 מיליון ₪
אדריכלות ועיצוב פנים: אדריכלית אירית מנדלוביץ' סיטבון

על מגרש של כדונם באחת השכונות הוותיקות בהוד השרון ממוקם ביתה של משפחה בת 6 נפשות (זוג שלהם ארבעה ילדים בוגרים). בסמוך לרכישת המגרש החליטו בעליו החדשים, זוג בשנות ה-50 לחייהם, להרוס את המבנה הישן שניצב עליו ולבנות במקומו בית שיענה במדויק על צרכיהם העכשוויים והעתידיים. לשם כך הם פנו לאדריכלית אירית מנדלוביץ' סיטבון שתכננה עבורם בית מואר ונעים המתייחס לתוואי המגרש הצר והארוך ומשלב בהרמוניה בין הקו המודרני לזה הכפרי. תקציב בניית הבית ועיצובו עמד על 2.8 מיליון ₪ (לא כולל מחיר המגרש).

בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
עוד לפני רכישת המגרש התקבלה ההחלטה להרוס את המבנה הישן ולבנות במקומו בית חדש ויעיל אנרגטית/שי אפשטיין
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
גוף תאורה מצינורות פליז מעל החלל הציבורי ונישה מיוחדת לפסנתר/שי אפשטיין

"הבית הוא חלק ממבנה דו משפחתי ישן הממוקם על מגרש צר וארוך", מסבירה האדריכלית. "על מנת שלא יתקבל מעין ציר צר וארוך גם בתוך המבנה, חילקתי את הבית לשני אגפים על ידי תכנון הכניסה במרכז המבנה. באגף אחד, זה הפונה לעורף המגרש, תוכננו החלל הציבורי ומאסטר השינה של בני הזוג. באגף השני הפונה אל חזית הרחוב תוכננו סוויטות השינה של הילדים כשלכל אחד מהם חדר רחצה משלו".

"בכדי לייצר כמה שיותר פתחים בחזיתות תכננתי פטיו במרכז החלל שאפשר לי לפתוח כמה שיותר את המרחב ולהכניס פנימה את הגן היפני המטופח שבחוץ בצורה המיטבית. בנוסף, הקפדתי לשלב בחללי הבית השונים ייצוגים לתחומי העניין, התחביבים והתשוקות של בני הבית, כך למשל באזור הכניסה תוכננה נישה ייעודית עבור פסנתר המשמש את המשפחה חובבת המוזיקה ובפרט את הבן המוזיקאי - שלו תכננתי גם אזור נוסף בחדרו הפרטי עבור פסנתר חשמלי". מעל לפסנתר שבאזור הכניסה תכננה האדריכלית מדפי גבס בגובה מדויק המאפשר להם לקלוט את תהודת הנגינה. כך האקוסטיקה בחלל הציבורי נשמרת מיטבית כל העת. מול נישת הפסנתר תוכנן קיר אקווריום שמייצר חציצה בין מבואת הכניסה לחלל המטבח.

לעוד בתים פרטיים בסגנונות עיצוב מטריפים:
גם בריכה וגם ג'קוזי: הבית הישן התפורר ומההריסות קם בית חדש

בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון/שי אפשטיין
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
אזור המטבח הוגדר על ידי ריצוף אבן והאי הגדול הודגש בעזרת אמרה של אריחים מצויירים/שי אפשטיין

בעוד שבביתם הקודם מתכת (המזוהה עם סגנונות עיצוב תעשייתיים ומודרניים) היוותה מוטיב חומרי מרכזי, בבית החדש ביקשה בעלת הבית לשלב כמה שיותר אלמנטים מעץ: "שילבנו אותם במידה על מנת שלא לייצר מראה קודר וכבד", מסבירה מנדלוביץ' סיטבון, "את הרצפה חיפינו בפרקט אלון מבוקע תלת שכבתי ובגג, שמיתמר עד לשיא גובה של כ-6 מטרים, השתמשנו באגדי עץ טבעי גלויים".

סביבת החוץ והחזיתות מרשימים לא פחות מהפנים: בכדי לשלב את הסגנון הכפרי מבלי להכביד, את החזית העורפית שפונה לבריכה חיפתה האדריכלית בבריקים מפירוק, בעוד האחרות חופו טיח פיגמנטי בגוון קפה בהיר, אלגנטי ומרענן: "המחשבה היתה לייצר מראה טוסקני קליל ועכשווי. הלבנים מפירוק חודרות את פנים המבנה וחוזרות גם בקיר המבואה ובקיר הכוח בסלון. מול הרעפים הפורטוגזים המנומרים בולטים אגדי העץ המלא, שפגשנו בתקרת החלל הציבורי, וכאן שימשו אותי ליצירת פרגולה תחתיה ניצב אזור האירוח החיצוני. מכיוון שמדובר במשפחה שמארחת המון חשוב היה לנו לייצר עבורם אזורי אירוח בקונסטלציות שונות גם בסביבת החוץ. לשם כך תוכננו גם פינת אוכל וגם פינת הלאונג' הסלונית, הספות המפנקות על שפת הבריכה ופינת זולה עם קמין עצים בסמוך לבריכה - שמשמשת בעיקר את הילדים וחבריהם".

עוד בוואלה!

בית הבגידות: השמועות על הלוקיישן שבו צולם הקליפ החדש של מיילי סיירוס

לכתבה המלאה
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
סביבת החוץ מרשימה לא פחות מפנים הבית. הגינה/שי אפשטיין
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
המגרש היה צר וארוך, כדי שלא תתקבל תחושה דומה בתוך המבנה, מיקמה האדריכלית את הכניסה באמצע וחילקה את הבית לשני אגפים/שי אפשטיין

כמו בפרויקטים רבים אחרים עליהם היא אמונה, גם את הבית הזה תכננה מנדלוביץ-סיטבון על טהרת עקרונות הבניה הירוקה, מהבולטים שבהם הם התאורה הטבעית ומעברי האוויר: "הגג הירוק מורכב משני גגות: זה הגלוי לעין הוא תקרת האגדים, ומעליו יש פלטת קונטרלטה שמאפשרת סירקולציה של האוויר החם ובימי הקיץ החמים היא מורידה את הטמפרטורה הממוצעת בכ-3 מעלות. בתוך כך, התחשבתי בכיווני האור והאוויר של המגרש ואת דלת הכניסה מיקמתי בכיוון צפון מערב כך שבקיץ חודר פנימה משב רוח קריר ומרענן. בפועל המזגן בבית מופעל חודש אחד בלבד בשנה, באוגוסט כמובן".

המטבח רחב הידיים, הצופה לגינה, תוכנן גם הוא בסגנון כפרי בצבעוניות בהירה: "זה הוא למעשה האזור היחיד בחלל הציבורי אותו הגדרתי על ידי רצפת גרניט פורצלן", מסבירה האדריכלית. "בחלל כל כך פעיל, רצפת העץ היתה נשחקת ומתמלאת בכתמים במהרה לכן בחרתי בחומר עמיד וקל לתחזוקה המדמה אבן. סביב האי שבמרכז החלל יצרתי אימרה על ידי אריחים מצוירים בגוונים הנקשרים לצבעוניות החלל הציבורי. המשטח שנבחר מייצר קונטרסט לחזיתות המטבח הבהירות; זהו משטח שיש גרניט טבעי שיובא מהודו בגוון ירוק עם גידים שמקנים לו גוון של חלודה. את האי חיפיתי בפלטת עץ אלון מבוקע שמתחבר היטב לרצפה ותקרה".

בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
מטבח כפרי בצבעוניות בהירה עם שיש ירוק שיובא מהודו/שי אפשטיין

במרכז חלל האירוח ניצב קיר נושא מחופה בריקים בו תכננה האדריכלית קמין עץ. הוא יוצר חלוקה רעיונית בין פינת האוכל - שבה ניצב שולחן סביבו יכולים לשבת 25 סועדים, לסלון האינטימי שם שילבה ספה בגוון קפה ושתי כורסאות - האחת בצבע אוקר (צהוב) והשנייה בטורקיז. הנברשת העוצמתית באזור זה עשויה צינורות פליז מרחפים; מחד היא מודרנית ומאידך צבעוניותה מוסיפה רוך וחמימות.

את שירותי האורחים תכננה מנדלוביץ סיטבון בסמוך למבואת הכניסה, הרחק מהחלל הציבורי. בכניסה אליהם יצרה קיר נושא שאליו הצמידה ארון רחצה חיצוני, כך שהכיור נמצא למעשה מחוץ לחדר השירותים הקטן והופך אותו למרווח יותר.

בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
ההורים קיבלו סוויטה באגף העורפי והשקט תמיד של הבית. חדר רחצה הורים עם מקלחון גדול ומפנק/שי אפשטיין
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
"ידעתי שהוא יתוחזק כראוי וישמר למשך שנים". כיור מונח על ארון עץ מלא בחדר הרחצה של ההורים/שי אפשטיין

מאסטר השינה של בני הזוג ממוקם גם הוא באגף, בסמוך לחזית העורפית שמבטיחה שקט ופרטיות כל העת. במרכז חדר השינה מיטה ענקית ובהמשך פינת איפור לבעלת הבית וארון באורך 4 מטרים, שמשמש גם כחציצה בין אזור השינה לפינת עבודה. פינת העבודה מנותקת ומוצנעת לחלוטין מהחלל הציבורי התוסס והדינמי, ופונה לנוף הנעים של הגינה.

האגף השני, זה הפונה לחזית הרחוב, מוקדש לילדים. מנדלוביץ-סיטבון תכננה עבורם פינת טלוויזיה מפנקת וסוויטות שינה שקולעות לטעמו, אופיו וצרכיו של כל אחד מהם: "כשאני מתכננת בית אני מחלקת אותו כבר בשלב התכנון הראשוני לגריד; ממפה את השטח ובוחנת אילו מיקומים יטיבו עם כל אחת מהפונקציות. חשוב היה לי למקם את האגף הציבורי ומאסטר ההורים באזור העורפי השקט יותר ואילו את אגף הילדים הבוגרים, שמגיעים לבית לסירוגין, תכננתי באזור שקרוב יותר לחזית הרחוב", היא מסבירה.

בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
ארון הרחצה הוצב מחוץ לחדר השירותים. שירותי אורחים/שי אפשטיין
בית באדריכלות ירוקה בהוד השרון, תקציב בנייה 2.8 מיליון - אדריכלות ועיצוב פנים אירית מנדלוביץ' סיטבון. שי אפשטיין,
חדר רחצה של אחד הילדים/שי אפשטיין

חדרי הרחצה בבית מוארים, מרווחים ומפנקים. כל אחד מהם קיבל מאפיינים וצבעוניות משלו על פי צרכי המשתמש. כך למשל עבור חדר הרחצה במאסטר ההורים בחרה האדריכלית בכיור מונח תוך ידיעה שהוא יתוחזק היטב וישמר במיטבו גם בעוד שנים. בנוסף, היא תכננה עבורם מקלחון גדול ומפנק וארון אמבט עם מסגרת עץ מלא, שבמרכזו מקום ייעודי לאחסון כביסה. בכדי להקל על התחזוקה, בחדרי הרחצה של הילדים תוכננו כיורים אינטגרליים שקועים בפלטת שיש יצוקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    6
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully