וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הם עזבו את תאילנד כדי להגשים את החלום שלהם - בניית בית בגליל

הם גרו בתאילנד והשאירו את גן העדן מאחור כדי לבנות את בית החלומות שלהם ביישוב המיוחד הזה בגליל העליון. מבט אחד בבית המטורף שהם בנו כבר ישכיח כל געגוע לחולות לבנים וים טורקיז

בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
בית חמים ויוקרתי, המשלב אלמנטים בהשראת ההיסטוריה של המושבה המקומית. בית ביסוד המעלה, תכנון ועיצוב: יהודית שניידר/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
בית שמשלב בין ישן וחדש. קירות אבן וחלון צרפתי גדול בפינת האוכל/עודד סמדר

הפרוייקט: בית פרטי ביסוד המעלה, גליל עליון
שטח: 230 מ"ר
דיירים: זוג + 3
אדריכלות ועיצוב: יהודית שניידר

זוג צעיר עם שלושה ילדים, חזרו ארצה לאחר מגורים בתאילנד בעקבות הגשמת חלום - בניית בית ביסוד המעלה שבגליל העליון. את הבית שמשלב בין חדש וישן, מסורת ומודרנה תכננה עבורם יהודית שניידר בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב. המבנה שהיא תכננה עבורם הוא בית חמים ויוקרתי, המשלב אלמנטים בהשראת ההיסטוריה של המושבה המקומית.

המעטפת החיצונית של הבית מחופה באבנים שמשוות לו מראה היסטורי ומקומי, ואילו בתוך הבית ניתן לראות השפעות אחרות, למשל בבחירת רהיטים ואביזרים שהמשפחה הביאה עמה מתאילנד וכן באלמנטים עיצוביים בעלי אופי מודרני יותר, כמו המטבח בעל העיצוב הנקי. "הושפעתי רבות מההיסטוריה של המושבה, הבית עצמו מחופה כולו אבן, ואת פנים הבית בחרנו לרהט באמצעות פריטי רהוט ואבזור שבני הזוג הביאו איתם מתאילנד", אומרת שניידר.

בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
"היה לנו מאוד חשוב לשים דגש על תחושה של מרחב פרטי ומנותק". הפטיו שמאפשר למשפחה להנות ממרחב חיצוני, בפרטיות מרבית/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
מבט מתוך הבית אל אזור הפטיו/עודד סמדר

"היות שהבית שוכן בקרבת בית הכנסת, מסעדה ומכולת מקומית, היה לנו מאוד חשוב לשים דגש על תחושה של מרחב פרטי ומנותק", אומרת יהודית שניידר. את תחושת האינטימיות והפרטיות שעומדת בניגוד למבנים הציבוריים שמקיפים את הבית, היא הצליחה לייצר באמצעות הפטיו, ששטחו 48 מטרים. הפטיו כולל שלל צמחים המתכתבים עם נוף המושבה, ולצידם פינת אוכל חיצונית, שמופרדת כמעט באופן מוחלט מהסביבה ומספקת פרטיות מושלמת לארוחות משפחתיות ולאירוח בחוץ.

שביל רחב מוביל מהכניסה למגרש אל דלת הכניסה הרחבה, העשויה עץ גושני. במבואה יש קיר אחד מחופה אבן, וקיר שני עשוי זכוכית ומשקיף אל הפטיו. בהמשך נמצא החלל הציבורי ובו קירות מחופים אבן ותקרה גבוהה ובה קורות עץ שנצבעו בלבן. מיזוג האוויר עובר בצינור פח לבן במראה תעשייתי, המהווה אלמנט עיצובי נוסף שמושך את העין מעלה ומדגיש את גובה החלל. בכיוון הנגדי, הרצפה בבית מחופה שיש אפור מלוטש ומבריק.

בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
"הושפעתי רבות מההיסטוריה של המושבה". חיפוי אבן במעטפת החיצונית של הבית/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
דלת כניסה רחבה מעץ גושני ממתינה בקצה שביל גישה רחב המוביל אל הבית מן הרחוב/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
קירות מחופים אבן ותקרה גבוהה עם קורות עץ מולבנות בתוך הבית/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
צריך לשמור על איזון. מטבח בקו נקי ומודרני שסביבו אלמנטים כפריים ומסורתיים/עודד סמדר

כדי ליצר איזון בין החומרים השונים, המטבח מעוצב בקו נקי עם ארונות לבנים בשילוב משטח עבודה וחיפוי קיר בצבע שחור. במרכז המטבח עומד אי עשוי עץ עם משטח שחור תואם למטבח. שולחן האוכל ניצב ליד חלון שעוצב בסגנון צרפתי רחב עם דרגש עץ.

הסלון תחום בשני קירות זכוכית המשקיפים לפטיו, והריהוט בחלל משלב טקסטיל מעניין, בדי קטיפה מיוחדים שאותם בני הזוג הביאו מתאילנד - הספה שחורה ולצדה כורסאות בחום ובצהוב חרדל. מול הספה ניצב קמין אבן בסגנון אירופי קלאסי.

בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
ארונות לבנים, משטח עבודה וחיפוי קיר שחורים ובמרכז - אי מעץ עם משטח שחור/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
מבט מהמטבח לכיוון הסלון, שאובזר ברהיטים מרופדים בבדי קטיפה מיוחדים מתאילנד/עודד סמדר

שירותי האורחים שממוקמים במבואה, מעוצבים בשחור ולבן. ומשמאל למבואה נמצאים חדרי השינה. "היה לנו חשוב שכל האגף יהיה מתוכנן בזווית מאוד מסוימת, כך שאין אפשרות לבאים לראות את החדרים מהכניסה לבית", מסבירה שניידר.

בכניסה לאגף הפרטי יש פינת עבודה ובה שתי עמדות מחשב, ובהמשך נמצאים חדרי השינה של הבנות. חדריהן של הגדולות זהים, ואילו חדרה של הבת הקטנה נמצא בממ"ד. בכל חדר יש חלון צרפתי עם מושבי עץ, ארון עם מסך מובנה שנבנה במיוחד ומיטה עם ריפוד בדוגמת קפיטונאז' שנרכשה בחו"ל.

בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
מיטות קפיטונאז' וחלונות צרפתיים עם ספסל ישיבה לכל ילדה/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
ארונות עם מסכי טלוויזיה מובנים תוכננו והותאמו בחדרה של כל אחת משלוש הבנות/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
מקלחון מחופה באריחי סאבווי שחורים. חדר רחצה ילדות/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
אריחים לבנים נמוכים וסטוקו אפור על הקירות. חדר רחצה ילדות/עודד סמדר

בחדר הרחצה של הבנות הקירות מחופים בחלקם התחתון באריחים לבנים, והחלק העליון צבוע בסטוקו אפור בהיר. בחדר יש אמבטיה פרי סטנדינג עם רגלי כסף ומקלחון גדול מחופה באריחים שחורים מבריקים. דלת מובילה מחדר הרחצה לחדר הכביסה, ומשם יש יציאה לחצר שירות. "חצר השירות ממוקמת ממש ליד דלת הכניסה, אבל מכיוון שהיא מוקפת קירות גבוהים אין לזה כל רמז בחזית הכניסה", אומרת שניידר.

בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
להתעורר מחלום לתוך חלום. חדר השינה של ההורים/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
מקלחת הורים שכוללת מקלחון ואסלה/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
הכיור נמצא מחוץ לחדר הרחצה, בפינת האיפור שבחדר/עודד סמדר
בית ביסוד המעלה למשפחה שעברה מתאילנד לגליל העליון. אדריכלות ועיצוב יהודית שניידר. עודד סמדר,
הפרדה של זכוכית אטומה עם פרופיל אלומיניום שחור. חדר המאסטר/עודד סמדר

יחידת ההורים, הכוללת חדר שינה, חדר רחצה וחדר ארונות, נמצאת במקביל לחלל הציבורי כשהפטיו מפריד ביניהם. גם כאן התקרה גבוהה עם קורות עץ שחוצות אותה לאורכה. בחדר ניצבת מיטה זוגית גדולה עם ריפוד בדוגמת קפיטונאז', בדומה למיטות שבחדרי הילדות. מעל המיטה יש נישה מחופה עץ לאחסון עם תאורה סמויה. מחיצת זכוכית אטומה עם פרופיל אלומיניום שחור מפרידה בין חדר השינה לחדר הרחצה שבו נמצאים האסלה והמקלחון, ואילו הכיור נמצא בחוץ, בפינת האיפור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully