וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דירת הנצח: בית בירושלים שמערבב בין ישן לחדש

עודכן לאחרונה: 3.2.2022 / 12:55

במהלך שיפוץ הבניין שבו נמצאת דירת הגן הזאת התגלו קירות אבן אותנטיים שיחד עם חלונות מקושתים ואלמנטים מודרניים שהוכנסו בעיצוב יוצרים תנועה חזרתית ומעניינת בין עבר והווה

הפרוייקט: דירת גן בירושלים
שטח: 90 מ"ר
הדיירים: זוג צעיר
עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו

הדירה הירושלמית בת 90 המ"ר, ממוקמת באחת השכונות הוותיקות של עיר הבירה, ונרכשה עבור זוג צעיר. כיאה לירושלים, השכונה שבה נמצאת הדירה משלבת בין חדש לישן, בין מודרני לנוסטלגי, וכך גם הבית. זהו בית לשימור, בו נעשתה עבודה מסיבית של תשתיות וחיזוק המבנים. "תוך כדי השיפוץ ותהליך השבירה וההריסה התגלו קירות אבן אותנטיים, שהיו מחופים בפלטות גבס", מסבירה המעצבת קרן ניב טולדנו. "הדירה חולקה ותוכננה מחדש, תוך שמירה על צביון ירושלמי ועל המאפיינים החשובים של העיר ההיסטורית, לצד פתרונות מודרניים וטכנולוגיים ושימוש בחומרים עדכניים, שיחד יצרו את האיזון הנכון".

דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
חולקה ותוכננה מחדש תוך שמירה על המאפיינים ההיסטוריים של המבנה. דירת גן בירושלים בעיצוב קרן ניב טולדנו/איתי בנית
דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
גינה בוסתנית נעימה/איתי בנית

המעצבת יצקה לפרוייקט חומרים מאוד גולמיים מחד, כמו אבן טבעית, בטון, פרקט עץ בדוגמת פישבון, גופי תאורה מפליז ושולחן עץ מסיבי. ולצדם, חומרים רכים עם שפע טקסטיל, פשתן, צבעים רכים, וגם ענפי זית וכדי חרס שאופייניים במיוחד לתמה הירושלמית.

החלונות נשמרו על צורתם המקושתת, שהודגשה בעזרת מסגור של פרזול בלגי מברזל, כך גם הקירות עם הבריקים המקוריים שהתגלו תוך כדי ההריסה. בחלל הציבורי ממוקם מסדרון ארוך שמצדדיו נבנתה ספריית ברזל שמגדירה את הקו האורכי שלו, ומהווה אלמנט פונקציונאלי המכיל בתוכו את מערכות המיזוג ומשלב פרטי אומנות ודקורציה.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

התהליך המסקרן של מיחזור אריזות מתכת

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר
דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
ספריית ברזל לאורך חלקו הציבורי של המסדרון הארוך/איתי בנית
דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
קשתות החלונות נשמרו ואף הודגשו על ידי פרופיל בלגי מברזל שחור/איתי בנית
דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
אבן ירושלמית טבעית פוגשת בטון, ברזל ועץ. המעבר מפינת האוכל אל המטבח/איתי בנית

בסלון נפרס שטיח אפרפר שמגדיר את החלל, ובשל היותו קטן נבחר שולחן סלוני העומד במרכזו והוא בעל פלטת זכוכית שקופה שמונחת על רגלי עץ גולמי, והמראה שמתקבל משילוב החומרים הללו הוא קליל ואוורירי. גוף התאורה עשוי בד פשתן מתוח, שעליו משיחות מלט, שמתכתבות עם האבנים הגולמיות. ככלל, הסלון הולבש בסטיילינג מינימליסטי ומאופק, שמאפיין את חתימת ידה של המעצבת ומחמיא במדוייק למאפיינים הייחודיים של בית לשימור.

דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
שטיח אפרפר ושולחן במראה אוורירי. הסלון/איתי בנית

פינת האוכל שסמוכה לסלון מורכבת משולחן מסיבי עשוי עץ אלון שנותן סוג של קונטרה לאווריריות של הסלון. המטבח מורכב מארונות גבוהים, שתוכננו ועוצבו בהתאמה אישית על ידי המעצבת ויוצרו בידי נגר אמן, והם כוללים אחסון נסתר של מקררים אינטגרליים, מכשירי חשמל ועוד. לאור התקרה הנמוכה שבפינת האוכל (חלק מחדר המדרגות של המבנה הוא בעצם מעל פינת האוכל), הוחלט למקם גוף תאורה אירופאי עשוי נחושת צמוד תקרה, שלאור המורכבות שלו הוא תוכנן במקום.

דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
גוף תאורה צמוד תקרה מנחושת הותאם לתקרה הנמוכה בפינת האוכל/איתי בנית
דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
המעבר ליחידת המאסטר נעשה דרך דלתות אינטגרליות המוסתרות בחזית המטבח/איתי בנית

האי במטבח כולל משטח שיש במראה דמוי חלודה, שיוצר חיבור נכון עם רצפת הבטון המוחלק שתוחמת את המטבח. יתר חללי הבית חופו בפרקט שמספק חמימות נעימה. למטבח נבחרו שלושה גופי תאורה תלויים דומיננטיים בצורת פעמונים עם גלזורה בסגנון וינטאג', שגם הם מוסיפים לאותה התכתבות שנעה כל הזמן הלוך ושוב בין הישן לחדש.

דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
חדר המאסטר/איתי בנית
דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
חדר רחצה/איתי בנית
דירת גן בירושלים עיצוב פנים קרן ניב טולדנו. איתי בנית,
פרוזדור עם שטיח קילים אדום מוביל/איתי בנית

במטבח יש שתי דלתות שעושה רושם שהן חלק מחזית המטבח, כאשר בפועל אחת מהן מובילה לאזור הפרטי של חדר המאסטר ובעצם מהווה הפרדה בין החלל הציבורי לחלל הפרטי. הדלת מובילה לפרוזדור עם שטיח קילים אדום שמימינו ממוקמת המקלחת ומשמאלו חדר ארונות, ובסוף המסדרון ממוקם חדר המאסטר שבו שירותים, מקלחת וחדר ארונות וגם יציאה לחצר האחורית, שבה גינה בוסתנית יפה ומתוקה להפליא שעוטפת את דירת הגן. מסדרון נוסף ליד הספרייה מוביל לסוויטה השנייה, הכוללת גם היא חדר רחצה פרטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully