היום שאחרי התמ"א: דירה באחת השכונות המבוקשות של ת"א

דירת 135 מ"ר ביד אליהו (5 חדרים שהפכו ל-4 מרווחים) עם יחידת הורים מרשימה, מטבח בכחול מעושן ונוף ירוק של צמרות עצים מחלונות הסלון. כך נראית ההתחדשות העירונית מבפנים - צפו בתמונות

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: דירת 5 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב
השטח: 135 מ"ר
הדיירים: זוג + 2 בנות
תכנון ועיצוב: מאיה שינברגר
ריצוף,חיפויים וכלים סניטריים: אלוני

תמ"א 38 היא חלומם של בעלי דירות רבים בגוש דן, ובמיוחד בתל אביב, שם משפחות צעירות השקיעו את מיטב כספן ברכישת דירות קטנות בבניינים ישנים משום שזו היתה תקוותם היחידה להצליח לרכוש דירה בעיר הגדולה, בתקווה שיום יבוא והתמ"א המיוחלת גם תתאים את מימדיה של הדירה למימדיה של המשפחה המתרחבת. ההמתנה הזאת עשויה להיות ארוכה ומורטת עצבים, לעתים היא לא מצליחה לקרום עור וגידים, אבל כשהיא כן, זה יכול להיות נקודת פתיחה להגשמת חלומות עיצוביים שחיכו הרבה זמן כדי לצאת אל הפועל.

עוד בוואלה!

באמצע השיפוץ הגיעה ההפתעה המשמחת מכולן

לכתבה המלאה
חלומות עיצוביים שהמתינו הרבה זמן כדי לצאת לפועל. עיצוב: מאיה שינברגר, באדיבות אלוני (צילום: איתי בנית)
אחת השכונות המבוקשות על ידי משפחות צעירות בת"א. סלון הדירה ביד אליהו (צילום: איתי בנית)

במקרה שלפנינו מדובר על התרחיש המוצלח - בניין ישן בשכונת יד אליהו המתחדשת שבדרום מזרח תל אביב, עבר פרוייקט תמ"א 38, והמשפחה שהתגוררה בו קיבלה דירה מרווחת בת 4 חדרים שנפרסים על פני 135 מ"ר. היה כאן די והותר מקום לארבע הנפשות של המשפחה, אך התכנון ופריסת החללים בכל זאת דרשו התערבות מקצועית, וכך גם ההתאמה הסגנונית לאורחות חייה וצרכיה של המשפחה הצעירה.

התוכנית המקורית של הדירה כללה ארבעה חדרי שינה, שני חדרי רחצה ושירותי אורחים. חלוקת הפנים החדשה דרשה התאמה לאורח החיים של המשפחה, שביקשה חלל פתוח באווירה קלילה ובמראה מודרני, מאוורר ובהיר. אזור המטבח ופינת האוכל הוגדלו על חשבון שירותי האורחים שבוטלו, אזור הכביסה נתחם על ידי דלת מאזור המטבח, וחדר שינה נוסף המשמש כמשרד הוקטן לטובת הגדלת יחידת ההורים.

נוף ירוק של צמרות עצים וצילום שחור לבן של האמן אילון גליצשטיין. הסלון (צילום: איתי בנית)
ספרייה מינימליסטית עם מדפים דקיקים (צילום: איתי בנית)
פריטי נוי וספרים בספריית הברזל הלבנה בסלון (צילום: איתי בנית)

החלל הציבורי של הדירה נחשף מהכניסה, אשר נפתחת מול הסלון שבקצהו חלון גדול הפונה לצמרות העצים של החורשה הסמוכה לבניין. החלל כולו רוצף בפרקט עץ אלון בגימור טבעי, ועל גבי קיר הטלוויזיה הותקנה ספרייה מינימליסטית מברזל לבן עם מדפים דקיקים, המספקת מקום לטלוויזיה ולתצוגה של ספרים וחפצי נוי. לאורכה של הספרייה הותקן פס צבירה שקוע בצבע לבן ומולה מוקמה ספה פינתית בגוון אפור גרפיט ומעליה צילום בשחור לבן של הצלם הישראלי אילון גליצנשטיין.

ממוקם מימין לכניסה לבית. מטבח בכחול-אפור מעושן (צילום: איתי בנית)

במרכז הסלון שטיח בגוון אדום עמוק בעל דוגמא אתנית גיאומטרית ומעליו שני שולחנות מעץ מלא בגימורים שונים - אחד בגימור אלון טבעי והשני בגימור מושחר. נגיעות עדינות של צבע שולבו בחלל באמצעות כורסת רטאן בגוון שחור וחרדל בשילוב עץ אגוז וכריות נוי בגוונים טבעיים עם בדים בטקסטורות שונות.

חצי אי עם מקומות ישיבה לארוחות קלות (צילום: איתי בנית)
מטבח בצורת רי"ש עם צלע ארוכה של ארונות גבוהים ומקרר (צילום: איתי בנית)

המטבח ממוקם מימין לכניסה, הוא תוכנן בצורת האות רי"ש עם צלע של ארונות נמוכים, כיור, מדיח וכיריים, וצלע ארוכה יותר שכוללת יחידת ארונות גבוהים עם מקרר, תנור ומיקרוגל. בנוסף תוכנן חצי אי המספק אחסון נוסף וגם מקומות ישיבה לארוחות קלות. חזיתות המטבח הן בגוון כחול-אפור מעושן ומשטח העבודה בגוון לבן עם גידים עדינים בגווני אפור. לחיפוי הקיר נבחרו בריקים בסגנון עבודת יד בגוון זהה למשטח בגימור מבריק, והונחו לגובה ליצירת תחושת המרחב. באזור המטבח לא קיים חלון ולכן תוכננה תאורה שקועה חזקה בצורת ר' כמו גם ספוטים שקועים מעל האי.

לצד המטבח מוקמה פינת האוכל באופן שמנצל בצורה מיטבית את החלל. לפינה נבחר שולחן אוכל עדין מעץ אלון שנפתח ומספק מקומות נוספים בשעת האירוח, סביבו הוצבו כיסאות בגוון טבעי, ומעליו גוף תאורה א-סימטרי בצבעי שחור ופליז. את קיר פינת האוכל מקשאת עבודת אומנות גדולה בצבעי אדום וירוק של האומנית הישראלית תמר ברניצקי.

פינת אוכל שמעליה גוף תאורה א-סימטרי ויצירת אמנות של תמר ברניצקי (צילום: איתי בנית)
מיטת עץ עם גב קלוע. חדר השינה של ההורים (צילום: איתי בנית)

חדר השינה הזוגי הוגדל על חשבון חדר הילדים הצמוד כדי להגדיל את חדר הרחצה ולספק מקום נוסף עבור אחסון ומיטה גדולה. במרכז החדר מיטת עץ עם גב קלוע בגוון טבעי, לצידה תוכננו שתי שידות ממתכת שנצבעו בגוון אדום עמוק ומשמשות כתחליף לשידות סטנדרטיות, ומנורות קיר מפליז. קיר גב המיטה נצבע בגוון אפור-אבן ש מדגיש את צבע העדין של המיטה.

מול המיטה תוכנן ארון קיר רחב עם חזיתות לבנות. גם כאן שולב פס צבירה לבן במקביל לארון, ועל הקיר הניצב נתלתה אומנות גיאומטרית. למרגלות המיטה נפרש שטיח חבל, ולחלון נבחר וילון רשת בצבע לבן.

חדר הרחצה של ההורים הוגדל על חשבון חדר הילדים הצמוד (צילום: איתי בנית)
מראה אורבני. חדר הרחצה של ההורים (צילום: איתי בנית)

חדר הרחצה של יחידת ההורים הוא במראה אורבני: מחופה בגווני אפור בטון בשילוב ברזים שחורים וארון בגימור פורניר אלון טבעי ומשטח קרמי לבן. מעליו ארון מראה המספק אחסון נוסף.

קיר בירוק מעושן. חדר הילדים (צילום: איתי בנית)

חדר הילדים ממוקם בצמוד לחדר ההורים ועבורו נבחרו רהיטים בגוון לבן בשילוב עץ אלון, קיר גב המיטה נצבע בירוק מעושן ולחלון נבחר וילון רומי בצבע לבן. נגיעות ורודות מגיעות בטקסטיל ושטיח בצבעי שחור לבן הונח במרכז החלל.

חדר נוסף משמש כמשרד ביתי: תוכנן בו שולחן עץ זוגי ולצידו כיסא בגוון טבעי. שטיח בדוגמה גיאומטרית בגוונים טבעיים של בז וחום מוסיף צבע ועניין לחדר.

חדר העבודה (צילום: איתי בנית)
מראה מעניין ואלגנטי. אריחים בדוגמת מעוינים בגוון תכלת מעושן בחדר הרחצה המרכזי (צילום: איתי בנית)

חדר רחצה נוסף תוכנן במקום שירותי האורחים: הרצפה חופתה באריחים אפורים, את הקירות מחפים אריחים לבנים מלבניים שהונחו לגובה, ולקיר הכיור נבחרו אריחים בדוגמת מעוינים בגוון תכלת מעושן, והם יוצרים מראה מעניין ואלגנטי. כמו כן נבחרו ברזים בגימור מוברש וגופי תאורה קיריים בגימור פליז. תוכנן ארון כיור בפורניר אלון במראה נקי ומעליו משטח כיור אינטגרלי בגימור לבן מבריק. לסיום, מראה עם מסגרת עץ אלון תואמת לארון נתלתה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully