באמצע השיפוץ הגיעה ההפתעה המשמחת מכולן

סגן מנהל בי"ס ומנהל תפעול החליטו לשפץ ולהרחיב את דירתם, כשבאמצע השיפוץ הם גילו שגם המשפחה הולכת להתרחב עם תינוק פונדקאות ראשון לזוג הגאה. את חדר הילדים אסור לכם לפספס

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: דירת 5 חדרים שהפכה ל-4
שטח: 150 מ"ר
הדיירים: זוג + 1
תכנון ועיצוב: בן ברוידא ואליאור סייג, סטודיו LOROS TLV
חיפויים, ריצופים וכלים סניטריים: MODY

את הדירה של רן, סגן מנהל בית ספר, ותום, מנהל תפעול וכספים, זוג גאה בשנות ה-30 לחייו, בחרו לעצב בן ברוידא ואליאור סייג, מעצבי פנים (סטודיו (LOROS TLV ככזאת שתתאים כמו כפפה לאופי שלהם - דירה קלילה, צעירה, שמחה וצבעונית, עם נגיעות הומוריסטית והרבה השקעה וירידה עד לפרטים הקטנים ביותר. באמצע התכנון נודע לזוג שהם מצפים לילד בהליך פונדקאות ומדירה שתוכננה לזוג, הפך התכנון לדירה לזוג + 1.

עוד בוואלה!

רק 45 מ"ר: דירה קטנה אך משגעת במיוחד

לכתבה המלאה
דירה קלילה, צעירה, שמחה וצבעונית. דירה בר"ג בעיצוב סטודיו LOROS TLV (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)
הרבה פריטים משמחים וצבעוניים על הקירות. סלון ופינת אוכל (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)

"פגישת ההיכרות הראשונה שלנו עם רן ותום, התרחשה אי שם בתחילת שנת 2017, כשדירת 5 החדרים בגודל 150 מ"ר שרכשו בקומה ה-30 בפרויקט 'פסגת דן', עוד הייתה חתיכת אוויר בשמי רמת גן. באופן די מיידי נוצר חיבור מדהים בינינו לבין הלקוחות והיה ברור לנו שיוצאים יחד לדרך משותפת - עיצוב הדירה העתידית שלהם", מספר מעצב הפנים בן ברוידא. "בהתאם לגישה שבחרנו עוצבו כל חללי הדירה שהחלטנו להפוך לדירת -4 חדרים, בעזרת פריטי ריהוט עם הרבה אופי, מטבח בצבע דומיננטי אך נעים, מגוון חומרים שונים (שיש, מתכת, עץ וטקסטיל), פרינטים משמחים וצבעוניים על גבי הקירות, ומעל כל אלה - גופי תאורה מגוונים".

בכניסה לדירה נחשף חלל האירוח כולו ומימין ממוקם מטבח רחב ידיים עם אי גדול מאוד. "במטבח בחרנו להשתמש בגוון כחול מעושן נעים ואלגנטי, בשילוב עץ ומשטח עבודה וחיפוי למינם עם נימים אפורים דרמטיים, שמתחברים בצבעם לגוון האפור בטוני של אריחי הריצוף, שנותן פלטפורמה טובה וניטרלית לצבעוניות העדינה של הבית. מעל האי מיקמנו שלושה גופי תאורה עם משחק צבעוני, חומרי ושוני בפרופורציות - זאת על מנת להעניק קלילות נוספת למטבח. בגב האי, ממוקמים ארבעה כסאות בר עשויים עץ בהיר וקונטרסטי על גבי הרקע הכחול", מספר ברוידא.

ארונות בגוון תכלכל מעושן וגופי תאורה מעניינים. המטבח (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)
מטבח עם אי וכיסאות בר (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)

מול המטבח ממוקמים בסמיכות הסלון ופינת האוכל. אופי הסלון המתקבל, הוא מזמין, צעיר ולא מחייב, כשכל פריט שבו הוא בעל אופי משלו, ועדיין - חי בהרמוניה צבעונית וצורנית עם שאר הרהיטים שסביבו. "בחרנו בסלון להשתמש במספר נגיעות צבעוניות קלות ונעימות לעין ובצורות עדינות ועגולות במרבית הפריטים. ספה אפורה בהירה בעלת פינות עגולות, שני שולחנות סלון, אחד אליפטי, עשוי שיש ועץ והשני עגול, עשוי מתכת בגוון ירוק כהה", מסביר אליאור סייג המעצב השותף. "בנוסף, בחרנו שולחן צד עגול בגוון אדום ובסיס אבן. לצד הספה ממוקמת כורסא בגוון כחול מעושן אשר מקשר צבעונית בין הסלון לבין המטבח. לצד הספה עיצבנו רהיט בשילוב מראה גדולה, אשר משקפת כמעט מכל מבט - את המטבח שמולה, ובכך מתקבלת התחושה שהמטבח באופן תמידי הוא חלק בלתי נפרד מהסלון. מתחת לכל אלה ממוקם שטיח גדול בטקסטורה של שחור ולבן ועל הקיר תלויות מספר תמונות בעלות אופי הומוריסטי ומשתלבות צבעונית עם גווני הסלון".

המראה שלצד הספה משקפת את המתרחש במטבח ומחברת אותו אל הסלון (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)

בניגוד למטבח ולסלון, לפינת האוכל בחרו המעצבים בגוונים של שחור, לבן ועץ בלבד, אך עדיין עם אותה משחקיות צבעונית, חומרית ופרופורציונלית, המאפיינת את הדירה כולה. סביב שולחן העץ הגדול, הוצבו כיסאות שחורים אלגנטיים. מעליו נתלו זוג גופי תאורה גדולים עשויים מתכת, עץ ושיש, אחד בגוון שחור ואחד בגוון לבן. גם התמונות הגרפיות המעטרות את פינת האוכל הן בשחור ולבן וממוסגרות בשילוב של עץ בגוון טבעי ועץ צבוע בשחור.

פינת האוכל בשחור ולבן, גופי תאורה תלויים מעניינים ויצירות גרפיות על הקיר (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)

שני חדרי הרחצה חופו באריחים אפורים בגימור בטון, ואובזרו בראשי גשם במקלחות. "במקלחת הכללית, שמשמשת כמקלחת הילדים, הוספנו אפקט קיר מגורען בגוון כחלחל נעים. ואת שירותי האורחים ביקשו לבדל משני חללי המקלחות האישיים באמצעות חיפוי קירות מגורען בגוון אפור שעוטף את החדר ומעט מנתק אותו מהאווירה של שאר חללי הבית.

מקלחת הילדים (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)
מקלחת ההורים (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)

חדר השינה של בני הזוג עוצב בסקאלה הצבעונית שבין לבן לאפור בשילוב עץ, גם כפרקט. במרכז החדר ממוקמת מיטה גדולה ואפורה. לצד המיטה זוג שידות מעץ אשא אפור ומעליה מדף בצורת ר' תואם שרץ על הקיר של גב המיטה וממשיך כמעט עד החלון של הקיר הסמוך לו. על המדף מונחים פריטי סטיילינג ותמונות צבעוניים. עוד בחדר: ארון קיר גדול בשילוב נישות עץ ולצידו מראה גדולה שנשענת על הקיר ומשקפת את הנוף מבעד לחלונות שממול.

מדף אפור שרץ על כל הקיר ומציג פריטי נוי וסטיילינג (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)
המראה הגדולה משקפת את הנוף מהחלונות שמולה (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)

מכיוון שהפרוייקט הזה היה ארוך במיוחד והחל עוד לפני שהיתה דירה בנויה בכלל, השינויים שהביאו איתם החיים השפיעו ישירות על תכנון ועיצוב הדירה. כך קרה כאשר כחצי שנה לאחר תחילתו של תהליך העיצוב, בישרו רן ותום שהם מצפים לילד בהליך פונדקאות. מאותו הרגע - נוסף לפרוייקט חדר החלומות של איתן הקטן - שני חדרים שאוחדו לכדי חלל אחד גדול, עם רהיט מחיצה ענק המשלב אחסון ומידוף סגור ופתוח, ומגדיר את אזור המשחקים ואזור השינה.

פה מתחילה החגיגה. ארון קיר ענקי בצבע מנטה בשילוב נישות עץ בחדר הילדים (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)
רהיט מחיצה בחדר הילדים הגדול מפריד בין אזור השינה לאזור המשחקים (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)
טפט גרפי מאוייר. חדר החלומות של איתן (צילום: Peled Studios באדיבות MODY)

ברוידא וסייג מספרים "את חדר הילדים של איתן בחרנו לעצב בגוונים שונים של ירוק, בשילוב עץ וטקסטורות שונות עם פלטפורמות רבות למיקום צעצועים בובות וסטיילינג צבעוני, שיעניקו לחדר הרגשה ילדותית ושמחה. בחלל המשחקים עיצבנו ארון קיר ענק בגוון ירוק מנטה המשלב בתוכו נישת מדפים עשוייה עץ. בקיר הנגדי, בחלל השינה, חיפינו את הקיר בטפט גרפי מאוייר. כל שאר הריהוט עשוי בשילוב של עץ וצבע לבן ניטרליים, על מנת לשמור על מאזן צבעוני נכון בחדר. אחד האתגרים העיצוביים בפרויקט היה תכנון חדר הילדים, אשר כאמור איחדנו לחלל אחד משני חדרים נפרדים בתוכנית המקורית. חשוב היה לדיירים ולנו, לשמור על אופציה ויכולת עתידית, לכשיגדלו הילדים, לפצל בחזרה את החלל לכ-2 חדרים נפרדים, עבור ילדים בוגרים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully