קלאסי מבחוץ, מודרני מבפנים: בית מפתיע בהרצליה פיתוח

חזית האבן הטבעית והמאופקת לא מסגירה את מה שמתרחש בתוך הבית הזה, שזכה לשיפוץ מקיף בסגנון מודרני מתוחכם ומעט דרמטי, הודות לחיפויי אבן כהים ומשטחים יוקרתיים במטבח ובחדרי הרחצה. בגינה, הוחלפה ושודרגה הבריכה והוקפה בצמחייה ירוקה ופסטורלית

04/07/2022
מעטפת חיצונית של חיפוי אבן מאופק ומודרניות חדה בחללי הפנים. בית בהרצליה פיתוח שעוצב על ידי רונית גולדפריד, באדיבות אלוני(צילום: אלעד גונן)

הפרוייקט: בית פרטי בהרצליה פיתוח
שטח: כ-400 מ"ר בנוי
הדיירים: זוג + 2
עיצוב פנים: רונית גולדפריד
ריצוף, חיפויים, פרקט וכלים סניטריים: אלוני

יש בתים שכבר מבחוץ מצהירים על הסגנון העיצובי שלהם. ולעומתם, יש בתים שאין תוכם כברם. הבית הזה שייך לזן השני - מבחוץ מדובר בבית שבנוי בסגנון קלאסי, שכל המעטפת החיצונית שלו מחופה באבן טבעית. אבל מרגע שחוצים את סף הדלת ונכנסים פנימה, נעשה מעבר חד לסגנון עיצוב מודרני. ולמרות הניגודיות הזאת הבית, שאותו עיצבה מעצבת הפנים רונית גולדפריד עבור משפחה בת 4 נפשות בהרצליה פיתוח, מצליח לשמור על קשר רציף בין פנים לחוץ ועל חיבור בין שני הסגנונות.

חיפוי עץ טבעי בכל הקומה הציבורית. הסלון(צילום: אלעד גונן)

"את הקיר שהפריד את הכניסה לבית מהגינה הורדנו על מנת לאפשר כניסת אור טבעי וכמה שיותר אוויר ומעל לכל גישה נוחה מהכניסה ישר אל הגינה עצמה, מבלי לעבור בבית", מסבירה גולדפריד. "לשם כך ריצפנו את הכניסה כולה באריחי גרניט המיועדים לחוץ ויצרנו פודסטים רחבים ונוחים".

עם הכניסה דרך דלת מאסיבית וכהה שעומדת בקונטרסט מוחלט לחיפוי האבן, אנו רואים חלוקה לחצאי קומות של סוויטות חדרי השינה של בעלי הבית ושני ילדיהם.

טוב לדעת (מקודם)

הסוד לשיפור חיי המין שלכם – כעת במבצע מיוחד

מוגש מטעם "גברא"
כניסה של כמה שיותר אור טבעי ואוויר. החלל הציבורי של הבית(צילום: אלעד גונן)
שני כיורים, מכשירי חשמל בהזמנה מיוחדת, חזיתות בציפוי נאנו ומשטח דקטון- המטבח(צילום: אלעד גונן)
צלע של ארונות גבוהים, צלע של אי מאסיבי וצלע של ויטרינות ומקרר יין. מטבח שבנוי משלושה מקבילים(צילום: אלעד גונן)

במפלס הכניסה ממוקמים החללים הציבוריים - סלון, מטבח ופינת אוכל. וכדי לייצר תחושת מרחב ועדיין לשמור על הפרדה בין חלל האירוח למטבח הפעיל, בחרה המעצבת גופי תאורה מעניינים בהתקנה שקועה בתקרת הבית והם מלווים את החלל הציבורי הפתוח.

הריהוט בסלון הותאם לסגנון המודרני עם נגיעות חמות והמטבח הותאם למידות החלל עם ירידה לפרטים של צרכי הלקוחות, כולל מוצרי החשמל שנרכשו בהזמנה מיוחדת. חזיתות המטבח עשויות נאנו שחור ולהן הותאם משטח עבודה מדקטון בדוגמת אבן שחורה עם גידים לבנים. המטבח תוכנן במבנה של 3 מקבילים: חזית גבוהה המכילה את רוב מוצרי החשמל וכיור בגומחת נירוסטה, חזית אי עצמאי שבו כיור נוסף וכיריים משולבות קולט אדים כאשר בחזיתו ישנם 4 מקומות ישיבה. צלע שלישית של המטבח כוללת מקרר יינות וארונות ויטרינה שקופים ומוארים לאחסון ולפריטי נוי.

אין מסך בסלון. פינת המשפחה(צילום: אלעד גונן)
חדרי הרחצה עוצבו בסגנון אחיד עם חיפוי אבן שחורה, פרופילים וברזים מושחרים ונגרות בעץ טבעי. חדר רחצה(צילום: אלעד גונן)
סוויטת השינה של הבת במפלס התחתון של הבית(צילום: אלעד גונן)

מפלס הכניסה רוצף בפרקט עץ טבעי המשתלב עם אריחי הגרניט של החוץ בהרמוניה. חצי קומה מתחת לחלל הציבורי תוכנן חדר המשפחה אשר משמש את בני הבית כחדר קולנוע ביתי וכפינת טלוויזיה, זאת בעקבות ההחלטה לא למקם מסך בסלון. זה דרש שינוי תכנוני ושיפוץ של מפלס זה שבמסגרתו נוסף גם חדר רחצה לאורחים.

כאשר עולים בחצי מפלס למעלה במדרגות אבן אשר לוטשו מחדש, מגיעים לסוויטה של הבת שבה מיטה מרווחת, ארון בגדים ופינת ישיבה. מתוך חדר השינה ישנה גם כניסה לחדר רחצה אישי ומרווח שעוצב בחומרי גמר זהים לשאר חדרי הרחצה בבית.

המיטה צופה אל המרפסת הפרטית. יחידת המאסטר(צילום: אלעד גונן)
קיר במרכז החלל מייצר הפרדה בין אזור הרחצה וההלבשה ואזור השינה. יחידת ההורים(צילום: אלעד גונן)

סוויטת השינה של הבן ויחידת המאסטר של ההורים ממוקמות במפלס אחר, שנמצא עוד חצי קומה מעל חדרה של הבת.

חדר השינה של ההורים תוכנן עם קיר במרכז החלל שמייצר הפרדה בין חדר הארונות לאזור השינה ומאפשר מבט פתוח מהמיטה אל המרפסת של חדר השינה המשקיפה אל הגינה. "המפגש של גג הרעפים וקורות העץ עם כל הנוגע למיזוג אוויר תאורה ובניית קירות אתגר את כולנו במהלך העבודה אך יצר עניין ואלמנטים עיצוביים", אומרת גולדפריד בהתייחס לתקרה הגבוהה המעוטרת קורות חשופות ומולבנות. המעבר אל חדר הרחצה של ההורים עובר דרך אזור הלבשה שהוא למעשה חדר ארונות פתוח. בחדר הרחצה ישהו משטח קוריאן ארוך שבו כיור כפול ואינטגרלי, וחיפוי של אריח שחור עם גידים. הברזים ופרופיל המקלחון בגימור מושחר.

אזור הלבשה שדרכו עוברים אל חדר הרחצה של ההורים(צילום: אלעד גונן)
משטח קוריאן גדול שבו כיור כפול ואינטגרלי. חדר רחצה הורים(צילום: אלעד גונן)
גם הגינה קיבלה שדרוגים. פינת ישיבה חיצונית(צילום: אלעד גונן)

הבית עבר גם שדרוג של התשתיות ורושת בחשמל חכם כדי לאפשר גישה דרך אפליקציה לכל מכשיר או נקודת חשמל בבית. גם הגינה קיבלה מייקאובר משל עצמה: עם ריצוף חדש, החלפת הבריכה וסף האבן שסביבה ותכנון גינה והצמחייה שמקיפה אותה בירוק פסטורלי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully