הראו למעצבת תמונה מפינטרסט ואמרו: "כזה אנחנו רוצים"

הם עבדו קשה כדי להתקדם מדירה לבית פרטי, וכשזה קרה הם ידעו בדיוק כיצד הם רוצים לעצב אותו. הם הגישו למעצבת תמונה מפינטרסט, כיצד היא עמדה באתגר? צפו בתמונות

17/03/2022

הפרוייקט: שיפוץ בית פרטי במרכז הארץ
השטח: 200 מ"ר
הדיירים: זוג + 2 ילדים
תכנון ועיצוב פנים: אודליה ברזילי

בעידן הרשתות החברתיות אנחנו כל הזמן נחשפים למקורות השראה - תמונות בפייסבוק, אינסטגרם ופינטרסט. בני זוג שנתקלו בתמונה של בית בפינטרסט החליטו שכך הם רוצים שיראה ביתם העתידי. הם רכשו בית פרטי במרכז הארץ ופנו למעצבת הפנים אודליה ברזילי, שעיצבה את ביתם הקודם, במטרה שתגשים להם את החלום. "זה היה בית יחסית ישן שנבנה בתחילת שנות ה-90", פותחת את השיחה ברזילי. "הלקוחות הגיעו עם תמונה מפינטרסט של בית שהם אהבו את העיצוב שלו ואמרו לי שזה הסגנון שהם רוצים שאעצב עבורם. זאת הייתה נקודת ההתחלה שלנו ומשם יצאנו לדרך".

עוד בוואלה!

הדיירים ביקשו "משהו באמצע" וקיבלו הרבה יותר מזה

לכתבה המלאה

תמונות ההשראה מפינטרסט

הם רצו סגנון אירופאי קלאסי(צילום: צילום מסך, פינטרסט)
אבל לא קלאסי כבד(צילום: צילום מסך, פינטרסט)
שיהיו נגיעות מודרניות(צילום: צילום מסך, פינטרסט)
ושיהיה מואר ונקי(צילום: צילום מסך, פינטרסט)

"הם רצו בית בסגנון קלאסי, אבל לא קלאסי כבד, אלא קלאסי בשילוב מודרני. הלקוחות ביקשו בית מואר, חם ונקי בעין. בגלל שכבר עיצבתי להם את דירת הגן שבה גרו קודם, הכרתי אותם וידעתי שהם מאוד שאפתנים - היה להם ברור שמדירת גן הם יעברו לבית פרטי, וכשזה קרה היה להם ברור כיצד הבית הולך להיראות. לשמחתי הם נתנו בי אמון מלא. יצאתי לדרך במטרה להגשים להם את החלום".

בית פרטי במרכז הארץ בסגנון אירופאי קלאסי, שעוצב על פי תמונות השראה מפינטרסט. תכנון ועיצוב פנםים: אודליה ברזילי. עינת דקל,
פרקט פישבון מולבן וקרניזים על הקירות(צילום: עינת דקל)
דלת כניסה גדולה ומרשימה ומדרגות שיש שמובילות אליה(צילום: עינת דקל)
חזית אירופאית עם ריצוף משולב בדשא(צילום: עינת דקל)

התוכנית של ברזילי כללה גם שינוי תכננו גדול מאוד עבור הבית: "הרחבנו אותו מכל הכיוונים - הרחבנו את אזור המטבח ויצאנו מטר וחצי מתוך הבית לחצר. מצד אחד המטבח גדל ומצד שני יצרנו פינת משפחה בחלל המרכזי ופינת עבודה. גם מכיוון הסלון הגדלנו מעט, שינינו לגמרי את הפתחים של החלונות בהתאם לתכנון החדש ובקומה העליונה יצרנו מרפסות בחזית של הבית היוצאות מחדרי הילדים ומרפסת בחדר השינה של ההורים, שגם אותו הגדלנו. הבית כולו התרחב". גם המפתחים בקומה העליונו הוחלפו והוגדלו. והמהפך לא התרחש רק בפנים הבית אלא התבטא גם במראהו מבחוץ - הבית כוסה בחיפוי קיר וקרניזים, מיקום הכניסה השתנה, והוצבה דלת גדולה ומדרגות מרשימות שחופו בשיש מובילות אליה. הריצוף החיצוני משלב אריחים ודשא וכל החזות מבחוץ וקיבלה מראה אירופאי טיפוסי.

התכנון של הבית כלל התחשבות פונקציונאלית בצרכי המשפחה. קומת הכניסה כוללת מבואה, מטבח, פינת אוכל, חלל מגורים, פינת משפחה, פינת עבודה, ממ"ד ושרותי אורחים. הלקוחות ביקשו מטבח גדול בסגנון קלאסי ופינת אוכל ממוקמת ליד המטבח.

ארונות גבוהים בלבן קלאסי עם שני מקררים אינטגרליים(צילום: עינת דקל)
ניגודיות בין כהה ובהיר שיוצרת הרמוניה וחמימות(צילום: עינת דקל)
כיור אחד על האי וכיור נוסף בגומחה שחורה(צילום: עינת דקל)

הבית רוצף בפרקט פישבון בגוון אלון מולבן. ועבור המטבח נבחר כצפוי סגנון קלאסי אירופאי עם גימורים ופיתוחים. המטבח כולל קיר של ארונות גבוהים עם שני מקררים אינטגרליים תנור ותנור משולב מיקרו וגומחה ובה כיור. "הלקוחות ביקשו שני כיורים במטבח, הצבנו אחד באי שמחופה במשטח דקטון בהיר, וכיור נוסף על השיש בתוך גומחה עם חיפוי דקטון שחור. הניגודיות בין הצבעים במטבח והפרקט יוצרים הרמוניה וחמימות. זה לא מטבח אירופאי קלאסי לבן ונקי, אלא שילבתי בו את הגומחה הכהה וכיסאות כהים שמעניקים מראה חם, ומוצרי חשמל במראה מודרני".

"את אותה ניגודיות צבעונית שילבנו גם בפינת האוכל", ממשיכה ברזילי, "כשבחרנו לשלב שולחן כהה עם כיסאות בהירים. למעשה, זאת הייתה פלטת הצבעים שבה השתמשתי בכל הבית - גוונים של עץ כהה, ספה בהירה וכורסאות בצבע קאמל, שולחנות זכוכית עם מסגרת כהה, לצד שטיח בהיר. יחד עם הווילונות שנתפרו בסגנון אירופאי, בשני גוונים, השלמנו את הניגודיות בחלל המרכזי. זה חלק מהמראה האירופאי הקלאסי".

פינת האוכל שמעליה נתלו גופי תאורה שחורים במראה מודרני(צילום: עינת דקל)
מזנון מאלון מושחר עם חזית של סרגלי עץ ועליו כדים ויצירת אמנות שיצרה המעצבת במיוחד(צילום: עינת דקל)
"את עבודות האומנות לבתים שלי אני עושה בעצמי"(צילום: עינת דקל)
יצירת אמנות נוספת תלויה במדרגות(צילום: עינת דקל)

כדי לשלב לתוך המראה הקלאסי גם נגיעות של סגנון מודרני, המעצבת בחרה גופי תאורה במראה מודרני שנתלו מעל פינת אוכל לצד קרניז היקפי בכל הקומה, בסגנון קלאסי. התאורה כוללת גם גופים מגנטיים צמודי תקרה שהותקנו גם בתקרה המונמכת.

אחד האלמנטים שמושכים את העין בסלון הוא מזנון גדול מאלון מושחר עם חזית של סרגלי עץ, הממשיך את השפה העיצובית. "הקיר של הסלון הוא קיר לבן עם פסי הפרדה המעטרים אותו, ולידו הנחנו את המזנון העשוי סרגלי עץ בגימור אלון מושחר, כדים שמתכתבים עם הפרקט, השולחן והכורסאות ואקססוריז מעץ שמייצרים חיבור עם יתר האביזרים בבית. בצידו השני של הבית ממוקמת פינת משפחה חמימה, המציגה קונטרסט לסלון ולצידה פינת עבודה", מסבירה ברזילי את בחירותיה הסגנוניות המדוייקות.

ממ"ד עם פינת עבודה וארונות אחסון(צילום: עינת דקל)

"את עבודות האומנות לבתים שלי אני עושה בעצמי, וכך גם בבית הזה" אומרת ברזילי, "אני יודעת הכי טוב מה מתאים לבית וללקוחות. בבית הזה הכנתי את עבודת האומנות שמונחת על המזנון ועבודה נוספת שתלויה במדרגות".

לבקשת הלקוחות, ברזילי תכננה את הממ"ד שבקומת הכניסה כך שישמש גם בחדר עבודה. המעצבת תכננה שם ארון גדול לאחסון וכן שולחן עבודה גדול שעליו ניצבים מחשבים עבור הילדים הבוגרים. "באופן כללי יצרתי בבית הרבה פתרונות אחסון, למשל מתחת למדרגות וליד שולחן העבודה. זה בית שמצד אחד נראה מאוד יפה ואסתטי אבל הוא מכיל בתוכו את כל צרכי הדיירים. הייתה חשיבה על כל דבר ודבר כדי שיוכלו לשמור על הסדר בקלות", היא אומרת.

סוויטת ההורים עם מרפסת שנוספה בשיפוץ(צילום: עינת דקל)
חדר הרחצה(צילום: עינת דקל)
"אווירה רגועה של סוף יום". ארון כפרי לבן בחדר השינה(צילום: עינת דקל)

העלייה לקומה העליונה נעשית דרך מדרגות שחופו בעץ, כשלצידן תלויה עבודת האמנות שיצרה המעצבת, שמודגשת על ידי גוף תאורה. הקומה העליונה כוללת ארבעה חדרי שינה, חדר רחצה לילדים, חדר כביסה וסוויטת הורים עם יציאה למרפסת.

"בחדר השינה של ההורים הוספנו חלונות בצידי המיטה ושילבנו ארון כפרי לבן. רציתי לייצר אווירה רגועה של סוף יום. חדר הרחצה בסוויטה חופה באריחים בהירים גדולים בגודל של 3 מ', לצד יחידת נגרות עם סרגלי עץ ומשטח קוריאן וכיור", היא מתארת.

מבחן התוצאה

ומה באשר לאותה תמונת השראה שאיתה הגיעו הלקוחות וממנה התחיל המסע של הבית הזה - האם התוצאה הסופית הצליחה לעמוד באתגר? "העבודה על הבית הייתה מאתגרת במיוחד מכיוון שהגדלנו והרחבנו אותו ונאלצנו להתמודד עם עמודים וקורות בתקרה שלא יכולנו להזיז או להוריד. החלום של בני המשפחה היה בית מואר ונעים עם מקומות אחסון רבים וכדי לייצר שילוב נכון היינו צריכים לדייק במינונים ולמצוא את האיזון הנכון בין הקלאסי והמודרני. התחלנו את תהליך העיצוב מתמונה בפינטרסט, ולשמחתי הלקוחות הודו ואמרו שהבית נראה הרבה יותר יפה מהבית בתמונה שהם הראו לי".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully