צפו: הדופלקס הזה ביפו נמכר תמורת 20 מיליון שקל

צמד מעצבות קיבלו פנייה לעצב דופלקס יפואי עם נוף לים ולעיר העתיקה אבל מבלי לדעת מי יקנה אותו בסוף. העיצוב שלהן כנראה פגע בנקודה הנכונה, כי הדירה נמכרה במהירות תמורת סכום אסטרונומי

24/06/2022
מכירה מהירה בסכום אסטרונומי. דופלקס ביפו שעוצב מבלי לדעת מי יקנה אותו בסוף(צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: דופלקס ביפו
שטח: 260 מ"ר

20 מיליון ₪ זה ממש לא מחיר של מה בכך, ובכל זאת - הדירה הזאת ביפו נמכרה תמורת הסכום הזה בזריזות מפתיעה. וזאת, למרות שנמכרה as is בעיצוב מלא שנעשה מבלי לדעת מראש מי יגור בה. איך זה קרה? זוהי דירה ייחודית, בעלת עיצוב לא קונבנציונאלי שמשלב מעט מן הנועז, מעט מן התעשייתי, וגם נגיעה של סגנון כפרי. היא ממוקמת ביפו, לא רחוק מחוף הים ונהנית גם מנוף מהפנט של העיר העתיקה.

דירת הדופלקס, מתפרשת על פני 260 מ"ר הנחלקים לשתי קומות, עם מעלית בתוך הבית, ובכל קומה יש מרפסת היקפית שעוטפת את הדירה, ופתוחה אל 3 כיווני אוויר.

דופלקס ביפו שנמכר תמורת 20 מיליון ש"ח, תכנון, אדריכלות ועיצוב פנים: הלל אדריכלות. עודד סמדר,
מרפסת שעוטפת את הקומה הראשונה ומהווה תמונת מראה לחלל הפנים, עם: מטבח, סלון ופינת אוכל בחוץ(צילום: עודד סמדר)
קונספט עיצובי שיקלע לקהל היעד של הפרוייקט. הסלון(צילום: עודד סמדר)

יזמי הפרוייקט שבו נמצא הדופלקס הזה פנו אל צמד מעצבות וביקשו לעצב, לתכנן ולסגנן את הדירה. הן כמובן לא ידעו מי בסופו של דבר ירכוש את הדירה, מה שהיווה אתגר והפך את תהליך העיצוב למשהו מעט שונה ממה שהן רגילות.

לדבריהן, המטרה היתה ליצור קונספט עיצובי שיקלע לקהל כמה שיותר רחב, בהתאם ל-DNA של הפרוייקט, ללוקיישן, ולקהל יעד שהוגדר מראש על ידי היזם. "רצינו לספק ללקוחות הפוטנציאליים בית חם ונעים ומפנק, שיבינו את הפוטנציאל של הבית. עברנו על כל הצרכים האפשריים של הלקוחות, וסיגננו בית שמצד אחד משדר יוקרה ושופע סטייל ומצד שני הוא גם משפחתי ונעים ופונקציונאלי. יצרנו אווירה שיקית ובוטיקית שמדמה בית מלון או מעין דירת נופש. זה היה הכיוון מאחר והפרוייקט ממוקם בסמוך לים".

שימוש נרחב בחומרים בעלי נראות תעשייתית שמרפררים לעיר העתיקה. המטבח(צילום: עודד סמדר)
שוברת את המסדרון ומכניסה אור טבעי. פינת המשפחה(צילום: עודד סמדר)

השתיים בחרו לעשות שימוש רב בחומרים תעשייתיים, שמרפררים ליפו העתיקה: ברזל, עץ, חלודה ובטון. זאת, בצורה מאוד נקייה ומינמליסטית, שיוצרת מראה עשיר, ומצד שני עדין ונעים לעין.

בקומה הראשונה ממוקם החלל הציבורי, הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. כדי להימנע מהנמכות ותעלות מיזוג, תוכנן בסלון קיר כוח הכולל קמין, יחידת מיזוג ומסכים, מחופה בחומר דמוי חלודה, שמתכתב עם החומרים של יפו העתיקה. קיר דומיננטי בגוון ירוק משמש רקע לאמנות שנרכשה במיוחד עבור הדירה, בשילוב הארה מיוחדת, שיוצרת מראה של גלריה בוטיקית בחלל הסלון. הסלון רוהט בסגנון אקלקטי עם משחקי מרקמים, וריהוט (ספה כורסאות ושזלונג) שהוצב כך שיפנה לנוף המשגע.

גוף תאורה עם קווים פיסוליים מעל פינת האוכל(צילום: עודד סמדר)
חדרי שינה מפנקים באווירה של דירת נופש או בית מלון(צילום: עודד סמדר)

גם במטבח הוסוותה מערכת מיזוג, בתוך הארונות הגבוהים, ומשטח העבודה כולל כיור ואי גדול ומשמש גם כמשטח עבודה וגם ישיבה. במטבח קיים שילוב של חומר דמוי עץ עם חומר דמוי ברזל. דרך הארונות גבוהים ישנו מעבר אל חלל נסתר, שמשמש כמזווה וכחדר כביסה.

פינת האוכל ממוקמת בין הסלון למטבח, עבורה נבחר שולחן עגול שאינו דומיננטי בחלל. לשולחן פלטת זכוכית, שיוצרת מראה מעודן, ומעליו מנורה דומיננטית בעלת קווים פיסוליים.

פינת משפחה(צילום: עודד סמדר)
ויתרו על חדר כדי ליצור אותה. פינת משפחה(צילום: עודד סמדר)

בחלל הציבורי ישנו גם חדר משפחה פתוח, שהגישה אליו גם היא דרך המזווה הנסתר. פינת המשפחה תפקידה "לשבור" את המסדרון ולהכניס אור טבעי שבוקע מהמרפסת. כדי ליצור אותה, ויתרו המעצבות על אחד החדרים, מתוך שיקול תכנוני שביכר את פתיחת החלל, מה שהתברר כהחלטה נבונה. בנוסף כוללת הקומה התחתונה סוויטה מרווחת עם חדר ארונות, חדר רחצה משותף ועוד שני חדרי שינה מפנקים.

המרפסת שעוטפת את קומת הכניסה מהווה תמונת מראה לחלל המרכזי וגם היא כוללת סלון, פינת אוכל ומטבחון חוץ.

חדר שינה נוסף(צילום: עודד סמדר)
חדר רחצה מרכזי(צילום: עודד סמדר)
פינת קריאה בסוויטת המאסטר(צילום: עודד סמדר)

הקומה השנייה היא הפתעה: קומה מרווחת מאוד - 90 מ"ר - הגשמת חלום לכל זוג. האתגר היה לייצר חוויה של מרחב וגודל ועדיין להצליח לייצר בה אינטימיות. קומה זו כוללת לצד סוויטת המאסטר המפנקת גם פינת עבודה, ספרייה, מיני בר עם פינת קריאה, חדר ארונות עם דלתות מראה, מהן משתקף הים, וחדר רחצה מפנק וגדול שמתוכנן כאופן ספייס עם דלתות זכוכית ואמבטיית פרי סטנדינג. והדובדבן שעל הקצפת: הסוויטה כולה משקיפה לים.

המיטה מוקמה כך שתפנה ישר אל הנוף מהמרפסת הפרטית. סוויטת המאסטר בקומה השנייה(צילום: עודד סמדר)
חדר רחצה גדול עם אמבטיית פרי סטנדינג(צילום: עודד סמדר)

הרעיון בתכנון היה למקם את הספרייה ופינת העבודה באופן ספייס בסמוך למעלית עם מחיצת זכוכית שמפרידה בין מתחם העבודה לחלל השינה. וכך לאפשר לאחד מבני הזוג לעבוד או לעשות שימוש בספרייה, מבלי להפריע למי ששוהה בחדר השינה. המיקום של המיטה פונה לים, וכך גם המרפסת שמשקיפה מחדר השינה. מה שיוצר מראה מאוד עוצמתי. לצד המיטה בהמשך החדר פינת איפור, ישיבה ומיני בר. בגב המיטה חדר ארונות גדול ודומיננטי וחדר רחצה עצום עם דלתות זכוכית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully