יותר כפרי או יותר תעשייתי? בית פיוז'ן ברעננה

זו כבר נהייתה מגמה של ממש: משפחות שהצטופפו בסגרים הראשונים בדירות קטנות, קצו בצפיפות ועשו את המעבר לבית עם גינה. במקרה של המשפחה הזאת ברעננה זה יצא יפה במיוחד

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: בית פרטי ברעננה
שטח: 270 מ"ר וגינה
הדיירים: זוג+3
תכנון ועיצוב: שירה מוסקל והדס רוט - הלל אדריכלות

אחרי שסגרי הקורונה שברו גם אותם, בני זוג שלהם שלושה ילדים החליטו לעזוב את הדירה בה הם גרו ברעננה ולמצוא לעצמם בית פרטי עם גינה מרווחת באותה עיר. הזוג פנה לאדריכלית שירה מוסקל ולמעצבת הפנים הדס רוט - בעלות המשרד הלל אדריכלות ועיצוב פנים, כדי לתכנן ולהוציא לפועל את השיפוץ, שיתאים את הבית הנבחר לצרכי המשפחה.

עוד בוואלה!

דלת הקסמים: מאחורי פינת האוכל יש דלת סודית. לאן היא מובילה?

לכתבה המלאה
ככה זה נראה עכשיו, אבל ההתחלה היתה מאתגרת. מטבח כפרי (צילום: עודד סמדר)
סלון ומדרגות המובילות לקומה השנייה (צילום: עודד סמדר)

כבר בהתחלה, גילו בהלל אדריכלות כי תכנון הבית הראשוני היה לוקה בחסר, "הכניסה הראשית לא הייתה ממוקמת בצורה הגיונית והצריכה עיקוף של כל הבית וגם אז הכניסה הייתה מול המדרגות", מסבירה מעצבת הפנים הדס רוט. הבית זכה למתיחת פנים רצינית וכעת הוא מספק לדייריו חווית מגורים נעימה וססגונית שעושה הרבה כבוד לצבעים, גוונים וחומרים טבעיים בתצורות מגוונות שמקנים לו את מראהו הייחודי ומלא האופי. "יצרנו לבית כניסה חדשה, כך שבנוסף לגינה האחורית, כעת יש לו גם גינת היקפית מטופחת ויפה שהייתה משמעותית מאוד לבני הזוג וחלק חשוב בחלום שלהם. בעלי הבית שתלו בעצמם את כל הגינה", מספרת רוט.

הכניסה המקורית היתה במיקום לא הגיוני. עכשיו יותר טוב (צילום: עודד סמדר)

אלא שבזמן שיפוץ הגינה התעלה אתגר בלתי צפוי: "הגינה כולה הייתה מרוצפת, לשם כך היינו צריכות לשבור את הבטון היצוק בכל הגינה, אך בקצה המגרש מצאנו במת בטון יצוקה שלא היה ניתן לשבור. כאן הפעלנו תכנון יצירתי, ובנינו מדרגות שחופו בעץ ובעזרת פרזול ייחודי נוצרה פינת חמד שניתן לשבת ולהשקיף ממנה אל כל הגינה שופעת הירק שתכננו".

עוד אתגר: במת בטון שאי אפשר היה להוציא מהגינה, הפכה לפינת ישיבה ונקודת תצפית על הירוק (צילום: עודד סמדר)
נחמד פה. פינת ישיבה ועצי פרי בגינה (צילום: עודד סמדר)

קומת הכניסה בבית מתפרשת על שטח יחסית גדול, ולכן היא איפשרה לייצר בתוכה גם מבואה קטנה, לצד הפונקציות הרגילות של סלון-מטבח-חדר אורחים. "את הקיר המפריד בין המבואה למדרגות שברנו והחלפנו אותו בקיר זכוכית עדין כדי ליצור חלל פתוח יותר ויצרנו פינת עבודה ופינה לפסנתר של בעלי הבית. התכנון התרכז בפתיחת הבית כדי שיוכלו לראות כמעט מכל מקום את הגינה שבחוץ ולכן הזזנו את שירותי האורחים למקום אחר כדי לפתוח את החלל. גם הם ממוקמים במעין מבואה קטנה כדי שיהיו מוסתרים מין העין", אומרת רוט.

רוט ומוסקל תמיד משתדלות להימנע מהנמכות גבס, כדי להשאיר את התקרה בגובה מקסימלי ולפתוח את החללים עד כמה שניתן. "במקרה הזה תכננו פריט נגרות custom made ושתלנו בתוכו מזגן ארון שישב על הקיר, את כל המזגן חיפינו בגבס שנצבע בצבע ערבה בטוני ומצדדיו ספריית נישה העשויה חלקה ברזל וחלקה עץ, עם אפקט המדמה חדירה אל הקיר".

קומת הכניסה כל כך מרווחת שיש מספיק מקום למבואה עם פינת עבודה ופסנתר (צילום: עודד סמדר)
את העמודים שלא ניתן היה להסיר, ניצלו המעצבות לצרכים פונקציונליים חכמים, כמו מזגן בתוך ארון (צילום: עודד סמדר)

"כדי לפתוח את הבית ניסינו להוריד את כל העמודים התומכים שמצאנו, אך שני עמודים בחלל הציבורי היו צריכים להישאר בשל היותם עמודי תמך, מעמוד אחד יצרנו ארון מדליק המשלב גם אחסון וגם ארון חשמל דירתי. שילבנו בכוונה דלת ארון כפרית ובולטת ולא דלת שמשתלבת בקיר, כדי להפוך אותו לחלק מעיצוב הבית ולא להעלים אותו. את העמוד השני בחדר העבודה צבענו בצבעי בטון והוא משתלב כחלק מהנוף".

מוטיב פתיחת החלל חוזר גם במטבח, שם תוכנן ציר ארונות גדול בצבעי לבן עם מוטיב כפרי וגם אי קטן בצבע ירקרק, שלא חוסם את החלל. מנורות הברזל והנגיעות השחורות נותנות קונטרסט במטבח הכפרי ומביאות אותו לכיוון מעט יותר תעשייתי. עבור המשטחים נבחרו שיש בגווני אפור ואילו האי חופה בפלטת עץ נעימה.

ציר ארונות לבנים ארוך במראה כפרי (צילום: עודד סמדר)
אי ירקרק ומנורות מתכת וזכוכית (צילום: עודד סמדר)

בסלון שילבו המעצבות את הספה שבני הזוג הביאו עמם מהדירה הקודמת יחד עם כורסאות חדשות. "השילוב של חדש עם ישן יוצר אוירה מיוחדת ולכן את הספה שילבנו עם כורסאות מדליקות".
בנוסף, אומרת רוט "יצרנו חלל ציבורי מאוד מרווח ופתוח ועם זאת כל פונקציה מקבלת את המקום המוגדר שלה המקנה לכל חלל מראה עשיר עתיר שכבות ורבדים".

ספה עם פז"מ וכורסאות מדליקות. הסלון (צילום: עודד סמדר)
הדיירים שתלו הכל בעצמם. פינת ישיבה מרוצפת בגינה (צילום: עודד סמדר)

בקומה השנייה של הבית מצויים החדרים הפרטיים, המדרגות ומבואת החדרים מוארות ומאווררות על ידי חלון סקיילייט גדול שנפתח במהלך השיפוץ. במבואת הכניסה לקומה השנייה עומדת ספריה מעניינת והחלל שמאחוריה נוצל לטובת נישת כביסה מאווררת בעזרת תריסים.

בתוכנית המקורית של חדר ההורים היו שני חדרים פנימיים: מקלחת וחדר ארונות הסגורים בדלת, "פתחנו את המרחב הזה והורדנו את הדלתות כך שהגישה למקלחת היא מתוך חדר הארונות, כניסה כזו היא זורמת יותר וגם יותר נכונה ארגונית. גם פתחנו את הדלת למרפסת קטנה שהייתה סגורה ויצרנו פינת ישיבה קטנה שגם היא מכניסה אוויר וירוק אל תוך החדר", מסבירה רוט.

ספרייה ונישה מאווררת לכביסה בקומה השנייה (צילום: עודד סמדר)
חדר ההורים (צילום: עודד סמדר)

חדרי הילדים הם חדרי מתבגרים, ובהתאם הם כוללים מיטות גדולות ומפנקות. "היה לנו חשוב שגם כאן ייכנסו כל הפונקציות שצריכים הילדים בצורה נעימה ומרווחת - פינת לימודים, שידת איפור בתוך הארון וטקסטיל נעים שעושים את ההבדל".

חדרי הרחצה של הילדים רוצפו באריחים מצוירים ושובבים וארון רחצה כחול משלים את הצבעים. בחדר הרחצה של ההורים לעומת זאת, בחרו המעצבות במראה מחוספס יותר שהושג בעזרת אריחים כהים וארון עץ ששובר אותם ונותן חמימות.

מיטה זוגית מפנקת ומלא מקום לכל מה שצריך - חדר הילדים (צילום: עודד סמדר)
אריחים במראה מחוספס וארון מעץ חמים. חדר הרחצה של ההורים (צילום: עודד סמדר)

"המיוחד בבית הוא הסגנון המשולב שלו, מצד אחד הוא נראה מאוד כפרי, אך תוספות של בטון וברזל הופכות אותו גם לאקלקטי ותעשייתי, סגנון הפיוז'ן המיוחד שאנו יוצרות בכל בית משמש פונקציה נפלאה כדי שכל רהיט או שינוי אחר שירצו בני הבית להכניס אליו לאורך השנים יוכל להתאים לו בדיוק", מסכמת רוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully