דלת הקסמים: מאחורי פינת האוכל יש דלת סודית. לאן היא מובילה?

בבית הלא שגרתי הזה המטבח ממוקם בקומה השנייה, ומאחורי פינת האוכל בקומת הכניסה מסתתר חלל מסקרן לילדים ומבוגרים כאחד. איך הכל עובד? צריך לראות כדי להבין

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: שיפוץ בית רב מפלסי בהרצליה
הדיירים: זוג + 3
עיצוב: הדר חורש-צור
סניטריה וחיפויים: MODY

זהו בית ישן בהרצליה שעבר שיפוץ לטובת משפחה צעירה, זוג בשנות ה-40 לחייהם וילדיהם בני 4, 8 ו-11. בתקציב לא גבוה, ביקשו הלקוחות להפוך בית ישן לחדש ומודרני.

במפלס התחתון של הבית נמצא החלל הציבורי. שם בני הזוג ביקשו ליצור את ה"ביחד", תוך שמירה על ה"לחוד". דלת סתרים מדליקה מפרידה בין הסלון לבין פינת המשחקים וחדר העבודה. הכניסה לפינה זו מתאפשרת באמצעות קיר נגרות המורכב מסרגלי עץ, שמצד אחד מעניק רקע וחמימות לפינת האוכל, ומצד שני מספק פתח מסקרן לפינת הילדים ופתח שקט ורגוע כאשר החלל הנסתר משמש כפינת עבודה למבוגרים עם פרטיות מלאה מהחלל הציבורי של הסלון.

עוד בוואלה!

האביר האפל: פנטהאוז דרמטי בגווני שחור וחלודה

לכתבה המלאה
הדיירים ביקשו ליצור את ה"ביחד", אבל לשמור על ה"לחוד". בית רב-מפלסי בהרצליה בעיצוב הדר חורש, באדיבות MODY (צילום: קארין רבנה)
דלת נסתרת בקיר סרגלי העץ שמאחורי פינת האוכל (צילום: קארין רבנה)

במפלס הציבורי נמצאת גם היציאה הראשית לגינה, שנעשית דרך קיר שלם שכולו ויטרינות מרצפה ועד תקרה, ומכניס את החוץ פנימה ואת הפנימה לחוץ. דווקא המטבח ממוקם במפלס העליון עם שולחן אוכל ויציאה למרפסת דק שצופה לחלק האחורי של הגינה. במסגרת השיפוץ ועל מנת לאחד בין שני המפלסים הציבוריים, החליטה המעצבת לשבור קיר שהפריד בין שני החללים. הקיר הוחלף במעקה זכוכית שמאפשר שיח והרמוניה ואווריריות בין שני המפלסים המשותפים למשפחה.

קיר שקוף מאפשר שיח וחיבור בין שני המפלסים השונים שבהם ממוקמים המטבח ופינת האוכל (צילום: קארין רבנה)
קיר ויטרינות בסלון מוביל ליציאה לגינה (צילום: קארין רבנה)

המטבח שבקומה העליונה הוא המטבח המקורי של הבית שבו נעשו שינויים והתאמות בהתאם לצרכי המשפחה החדשה ולתקציב. מהטעמים הללו נשמרו המבנה והארונות המקוריים, אולם החזיתות הוחלפו. במקום חזיתות עץ בוק ישן, נבחרו חזיתות פורמייקה במראה מט עם תוספת עץ אלון כדי לייצר חיבור לחומרים והצבעוניות של המפלס הציבורי התחתון.

במקום תנור וכיריים, הוצבה יחידת בילט-אין גבוהה וכן נוספו יחידות אחסון עליונות ומקומות אחסון נוספים במטבח, זאת על מנת לייצר שפה אחידה במטבח בין החלק העליון והתחתון. בחזית השנייה הוחלפו הידיות ונעשו שינוים בחלוקה הפנימית של הארונות כך שיתאימו לצרכי משפחה עם ילדים קטנים.

במקור, במקום שולחן האוכל היתה פינת משפחה מחוברת לחלל המטבח. החיבור פחות התאים ללקוחות, שביקשו הפרדה ברורה יותר. לצד זאת, יצרה המעצבת פינת אוכל במפלס המטבח שמטרתה לשרת את בני הבית בהתנהלות השוטפת והיומיומית.

במקור, פינת משפחה היתה צמודה למטבח - לדיירים החדשים זה פחות התאים והם ביקשו הפרדה (צילום: קארין רבנה)
הרהיטים בסלון נבחרו כדי לייצר מראה מודרני וקליל (צילום: קארין רבנה)

מאחר והדירה הקודמת של המשפחה היתה עמוסה בריהוט וחפצים, הפעם נבחרו פריטי ריהוט ועיצוב מאוד קלילים שיתנו מראה מודרני מרחף ואוורירי.

בשל כך נבחרו רהיטים נפרדים מחומרים שונים לסלון (בניגוד לסט מלא) כדי להמשיך ולשוות לחלל הציבורי מראה קליל ומאוורר. בנוסף, נבחרו גם כסאות קלילים וזהים לשתי פינות האוכל - העליונה והתחתונה, שמצד אחד מדברים באותה שפה ומייצרים אחידות וחיבור בין המפלסים ומצד שני שומרים על הקלילות העיצובית.

פינת משחקים לילדים, חדר עבודה למבוגרים. החלל שמאחורי דלת הסתרים (צילום: קארין רבנה)

גרם מדרגות מוביל למפלס הבא ובו ממוקמים 2 חדרי ילדים. במפלס זה נוצרה נישה מתחת לגרם המדרגות שנוצלה לצורכי אחסון, עם ארון שירות מנגרות בהזמנה מיוחדת ומותאמת אישית. במפלס שמעל ממוקם חדר ילדים של צעיר הבנים, חדר הרחצה של הילדים ומאסטר השינה של ההורים.

צמוד למאסטר היה במקור חדר שירות/מחסן קטן שהוסב במסגרת השיפוץ לחדר השינה ובמקומו תוכנן ארון אחסון גדול ומרווח שכעת הוא חלק מסוויטת ההורים.

עוד דלת סתרים? קיר הארונות בחדר ההורים מסתיר מאחוריו גם את הכניסה לחדר הרחצה שלהם (צילום: קארין רבנה)
חיפוי של אריחים אפורים עם גידים ממשיך מהרצפה ומטפס אל הקירות. חדר הרחצה של ההורים (צילום: קארין רבנה)

במקור המאסטר כלל חדר רחצה צר ולא פונקציונלי, ולידו חדר ארונות קטן, דחוס וללא מרחב תנועה וגישה. במסגרת השיפוץ, נעשה מהפך, נהרסו כליל החללים הללו, נשברו הקירות במאסטר. נוצרו באמצעות נגרות על כל הקיר, ארונות בגדים ואחסון בצורת "ר " כאשר שתי הדלתות המרכזיות מובילות אל חדר רחצה מואר, מאוורר ורחב ידיים ומפנק במיוחד הכולל מקלחון גדול עם שני ראשי מקלחת, ארון כיור גדול עם משטח רחב וכיור אובלי מעוצב.

מונוכרומטי. חדר רחצה של הילדים בריצוף טראצו (צילום: קארין רבנה)

אריחים גדולים בגוון אפור עם גידים מטפסים מהרצפה לקירות ומעניקים מראה יוקרתי ובוטיקי. חלל הרחצה מאפשר לשני בני הזוג להתקלח יחדיו ולהתנהל בו זמנית בחלל בחופשיות רבה. הצבעוניות שנבחרה לחללים הרטובים היא מונוכרומטית ( אפור-שחור-לבן) עם נגיעות של עץ אלון שמעניק חמימות ורוך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully