וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אם כבר לעזוב את תל אביב, אז בשביל וילה כזאת

לא היה להם קל להחליט לעקור 3 ילדים שגדלו בעיר הגדולה ולעבור לאזור כפרי, אבל 200 מ"ר שעוצבו במיוחד לטעמם וצרכיהם פלוס גינה ירוקה ורחבת ידיים עזרו להם להתגבר

הפרוייקט: שיפוץ בית בכוכב יאיר
השטח: 200 מ"ר בנוי על מגרש של 550 מ"ר
הדיירים: זוג פלוס 4 ילדים
תכנון ועיצוב פנים: הלל אדריכלות - אדר' שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט

לאחר שנים של מגורים בתל אביב ואינסוף לבטים בין הצורך במרחב לרצון להישאר בעיר, החליטו בני הזוג לארוז את משפחתם (שמנתה אז 3 ילדים) ולעבור לכוכב יאיר. במקור המעבר תוכנן לזוג פלוס 3 ילדים, אבל תוך כדי התהליך התרחבה המשפחה והתווספה תינוקת רביעית שזכתה לגדול בבית.

ההחלטה לעזוב את תל אביב אחרי כל כך הרבה שנים לא היתה פשוטה עבור המשפחה הזאת, אך בדיעבד היא התבררה כמצויינת לאור הסגרים והשהייה הממושכת בבית שכפה עליהם משבר הקורונה. שכן ביתם החדש מכיל שפע פינות חמד, מרחב פרטי לכל אחד, וגם מרחב חיצוני בדמות גינה וחצר מרווחות.

וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
לא היה קל לעזוב את ת"א, אבל כל הקסם הזה והמטראז' ריככו את המכה/מאור מויאל
וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
בדיעבד, היה הרבה יותר נעים להעביר את הסגרים והבידודים בבית הזה. המטבח/מאור מויאל
וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
והכי נעים היה להעביר אותם בגינה הזאת. חצר מרוצפת עם פרגולה ופינת אוכל חיצונית בגינה/מאור מויאל

המשפחה הצעירה פנתה אל שירה מוסקל והדס רוט מסטודיו הלל אדריכלות ועיצוב פנים לאחר שרכשו בית בן 40 שנה בכוכב יאיר. המטרה היתה לתכנן מחדש ולשפץ את הבית, שבמצבו המקורי היה רחוק מלהתאים לצרכים של המשפחה. בתוך כך כלל הפרוייקט חלוקה ותכנון מחדש וכמובן עיצוב והלבשה של הבית כולו.

כדי שהמעבר יעבור בשלום גם על הילדים, שדי חששו מהמעבר, ביקשה בעלת הבית לתת דגש מיוחד בעיצוב לכך שכל אחד מבני המשפחה ימצא את עצמו בבית החדש. הנראטיב העיצובי שהנחה את התוכנית החדשה כסוג של מטרת-על היה ליצור סביבה אורבנית עם אלמנטים כפריים.

וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
סביבה אורבנית, עם אלמנטים כפריים. מטבח עם נגרות בשחור ולבן ונגיעות חמות של עץ/מאור מויאל
וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
למרות שלא פירקו את הגג, הם הצליחו ליצור את מראה הקורות שכל כך רצו. תקרה מוגבהת מעל פינת המשפחה/מאור מויאל

אחד האתגרים העיקריים בפרויקט הזה היה הקונסטרוקציה. בשל שיקולי תקציב הוחלט שלא לפרק את הגג ועדיין ליצור חוויה של תקרת קורות. בהלל אדריכלות החליטו להוסיף בידוד וקורות היקפיות מבחוץ, דבר שאיפשר לשמור על התקציב וגם על לוחות הזמנים, שהיו מאוד צפופים לאור התקופה המאתגרת שבה בוצע הפרוייקט.

בחלל הציבורי יצרו המעצבות קיר כוח שמחבר בין פינת האוכל לסלון. במרכזו קמין גז מודרני בצבע שחור. הסלון מוקף בחלונות גדולים שמכניסים את החצר היפה והירוקה פנימה, ואחת הוויטרינות משמשת גם כיציאה לגינה. לחלונות נבחר פרופיל בלגי דק ועדין הממסגר את החוץ ומוסיף לבית אווירה טבעית ונעימה. הריהוט והלבשת הסלון נעשו בסגנון נורדי-תעשייתי, שמוסיף ניחוח עדין ונעים לחלל.

וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
חלונות בפרופיל בלגי עדין ודק שממסגר את הירוק שבחוץ ומכניס אותו פנימה. הסלון/מאור מויאל
וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
עמוד קונסטרוקטיבי אחד נותר על כנו בסוף השיפוץ, בין המטבח לכניסה, ונצבע באפור בטון/מאור מויאל

על מנת לפתוח את קומת הקרקע הוסרו במהלך השיפוץ כמה וכמה עמודים קונסטרוקטיביים, למעט עמוד אחד במרכז המטבח שנשאר על מקומו ומהווה הפרדה בין אזור הכניסה לבית לאזור המטבח. העמוד חופה בטיח דמוי בטון וסביבו תוכנן אי רחב עם מקומות אחסון וישיבה. ארונות המטבח נצבעו בגוונים של שחור לבן עם שילוב של מעט עץ טבעי וברקע ויטרינה גדולה המשקיפה אל החצר.

במרכז הקומה הראשונה מוקמה פינת משפחה (בנוסף לסלון) שגם ממנה ניתן לצאת אל החצר. שם גם ממוקמים חדרי השינה של הבנות וחדר רחצה משותף עבורן. במרכז הסלון ממוקמת ספרייה לאחסון ותצוגה.

וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
מדרגות מחופות עץ שעולות לקומה השנייה, משמאל - חדר העבודה מעל פינת המשפחה/מאור מויאל
וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
מרפסת דק עץ שיוצאת מחדר העבודה/מאור מויאל

יחידת ההורים ממוקמת במפלס נפרד מחדרי הילדים. בסוויטה מיטה עם בסיס מרופד בד שחור שמונחת על רצפה בחיפוי פרקט עץ במראה טבעי. בחדר חלונות גדולים שהולבשו בווילונות חצי אטומים שמכניסים הרבה אור טבעי, אך גם מאפשרים לשמור על פרטיות. חדר הרחצה הצמוד עוצב בצבעוניות של עץ ולבן.

עוד במפלס ההורים - חדר עבודה שמשקיף מלמעלה אל פינת המשפחה ומתחבר למרפסת דק גדולה.

וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
חדר ההורים. הרבה אור טבעי, פרטיות במידה הנכונה/מאור מויאל
וילה כפרית בכוכב יאיר הלל אדריכלות ועיצוב פנים. מאור מויאל,
כל אחד מהילדים בחר את הצבעוניות המועדפת עליו לחדר השינה שלו, המעצבות דאגו לשמור על הרמוניה. חדר ילדים/מאור מויאל

כל אחד מהילדים בחר בחדרו את הצבעוניות המועדפת עליו, כאשר תפקידן של המעצבות היה לוודא שהחדרים שומרים על הרמוניה עיצובית. תשומת לב רבה ניתנה גם לחללי החוץ, לא פחות מזו שניתנה לאזור הפנים, במטרה ליצור חוץ חווייתי ונעים, שיעוצב באותה שפה כמו פנים הבית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully