תגדילו לי: המשפחה התרחבה, מה עושים עם הבית?

בית במושב פסטורלי עבר שיפוץ יסודי ונוספה לו קומה שהכפילה את שטחו - כעת משפחה בת 6 נפשות יכולה לגור בו ברווחה וגם בסטייל. צפו בתמונות של השיפוץ הנהדר הזה

מערכת וואלה! בית ועיצוב

הפרוייקט: שיפוץ והרחבה לבית פרטי במושב
הדיירים: זוג + 4 ילדים
שטח: 280 מ"ר בנוי
פרופילים ומפתחים: כוכב אלומיניום.
עיצוב פנים: יעל גוטרייך אורון

כשהמשפחה מתרחבת נוצרת לעתים תחושה בבית שהוא "קטן עלינו". לפעמים זה אומר שהגיע הזמן לחפש בית חדש, אבל במקרים אחרים - ובמיוחד כאשר מדובר בבית פרטי שניתן להרחיב - זוהי יריית הפתיחה למסע של שיפוץ והרחבה. כמו במקרה הזה: זהו בית ישן במושב פסטורלי במרכז בן 140 מ"ר ששופץ באופן יסודי - בנוסף לשיפוץ המקיף של הכניסה הקיימת נבנתה קומה נוספת חדשה בת 140 מ"ר נוספים. הבית שכבר לא תאם לצרכיהם של בני המשפחה, זוג + 4 ילדים, שהתרחבה בשנים האחרונות עם הצטרפותם של שלושה בנים צעירים אחרי בת בוגרת יותר, ביקשו להתאימו לצרכיהם העכשוויים.

עוד בוואלה!

אין דבר כזה 'אי אפשר': הבית שעלה על כל הציפיות

לכתבה המלאה
להתאים את הבית לצרכים העכשוויים וגם להגדיל אותו. מרחב המטבח, סלון, פינת אוכל (צילום: תמר אלמוג)
מפתחי אלומיניום דקים ואלגנטיים מגדילים את הפתחים שדרכם נכנסים האור והאוויר. הסלון (צילום: תמר אלמוג)
מיקום חדש לדלת הכניסה איפשר להגדיר מחדש את כל הפונקציות בחלל (צילום: תמר אלמוג)

הקומה הקיימת עברה תכנון מעמיק מחדש, שכלל חלוקה שונה לגמרי, כמו גם שינוי מיקום דלת הכניסה באופן שאיפשר להגדיר מחדש את כל החלל והפונקציות החדשות, בלי להתחייב לתכנון הקודם שהיה כבר לא רלוונטי. בעלי הבית ביקשו לתכנן בית פונקציונלי, שופע במקומות איחסון, שיאפשר סדר ושיהיה מרווח ונעים. בנוסף רצו שהמפתחים יהיו גדולים ויאפשרו כניסה של אור ואויר לחלל. למפתחים הנדיבים היה תפקיד חשוב נוסף והוא להכניס את החוץ פנימה כמה שרק ניתן.

מראה אלגנטי ונקי שמסתיר מאחוריו המון מקום אחסון ואי גדול לארוחות יומיומיות. המטבח (צילום: תמר אלמוג)
פינת האוכל חוצצת בין המטבח לסלון ה"רשמי" (צילום: תמר אלמוג)

בקומת הכניסה תוכנן מטבח גדול עם אחסנה מרובה, שטחי עבודה נדיבים ואי רחב המאפשר לבני הבית לשבת לאכול ארוחות יומיומיות. בתכנון המטבח ביקשו בעלי הבית לייצר מראה אלגנטי ונקי שבא לידי ביטוי בחזיתות חלקות, ידיות אינטגרליות, צבע כהה שיוצר דרמה וקונטרסט בחלל ושילוב של עץ אלון התורם לחימום. מצד שני, בעלת הבית שמבשלת ואופה תכופות ביקשה מטבח פונקציונלי, עם תכנון אחסנה מאד ספציפי התואם לצרכים המדויקים שלה עבור מכשירים מסוימים, כלים רבים וכו'.

מחיצת סרגלי העץ מסתירה מאחוריה את הכניסה לחדר ההורים (צילום: תמר אלמוג)
מחשבה על כל פינה בבית. נוף לבריכה מלווה את העולים והיורדים במדרגות (צילום: תמר אלמוג)

עוד בקומה זו ממקום הסלון שמשקיף לגינה דרך ויטרינה גדולה שמטשטשת בין הפנים לחוץ. הפרופיל שנבחר עבור מפתחי הסלון הוא אלומיניום בעל מסגרת דקיקה נקיה ומודרנית שממסגרת את החלל באלגנטיות המתבקשת ומאפשרת לחוץ להתפרץ פנימה במלוא הדרו. הממ"ד הקיים בקומת הכניסה נותר בעינו ומשמש כחדר עבודה לבני הזוג.

פינת משפחה נעימה ומוארת בקומה השנייה (צילום: תמר אלמוג)
החוץ מתפרץ פנימה במלוא הדרו. מבט נוסף על פינת המשפחה בקומה השנייה (צילום: תמר אלמוג)
ארון גדול עם דלת סתרים שמובילה לחדר הרחצה החלומי. חדר ההורים (צילום: תמר אלמוג)

בשל הרצון להימנע ממסדרונות מיותרים ולהשאיר את החלל הציבורי פתוח כמה שניתן תוכננה מחיצה אוורירית העשויה מסרגלי עץ שמשמשת גב לספת הסלון ומסתירה את הדלת לחדר ההורים. חדר ההורים תוכנן כסוויטת מלון מפנקת במיוחד אשר משרה אווירה של רוגע ושלווה. ארון גדול (שוב: שפע של מקום אחסון) מפריד עם דלת סתרים לחלל פנימי אשר בו ארון נוסף וכניסה לחדר רחצה חלומי. החומריות שנבחרה לחדר כמו גם הצבעוניות הרכה ממשיכים את הקו העיצובי של הבית ומייצרים חלל הרמוני ומזמין שכיף לסיים בו יום עבודה עמוס. מחדר ההורים תוכננה יציאה נפרדת לגינה הישר לג'קוזי חם הממתין לבני הזוג בסופו של כל יום עמוס.

חלל הרמוני ומזמין שכיף לסיים בו יום עבודה עמוס. חדר רחצה הורים (צילום: תמר אלמוג)
חדר רחצה משותף לילדים הצעירים (צילום: תמר אלמוג)

בקומה החדשה תוכננה פינת משפחה גדולה בה רובצים בני הבית יחד. פינת המשפחה ממוקמת ליד גרם המדרגות ומשקיפה על ויטרינה מרשימה ביותר בגובה שתי הקומות שמכניסה אור גדול לחלל ומאפשרת תחושת מרחב גדול ונוף. עוד בקומה זו תוכננו 3 חדרי ילדים גדולים, שגם בהם יש התייחסות לאחסון, ומרפסת שמש גדולה. לחדר של הנערה הבוגרת תוכנן חדר רחצה צמוד ואילו לבנים הצעירים יותר תוכנן חדר רחצה משותף, עוד בקומה זו תוכנן חדר כביסה מלא גם הוא כולל נגרות לטובת מקומות אחסון נוספים.

קיבלה פינה משלה וחדר רחצה פרטי. חדר המתבגרת (צילום: תמר אלמוג)
חדר רחצה (צילום: תמר אלמוג)

נראה ששום פינה לא הוזנחה בבית ולכל פינה הוקדשה מחשבה רבה עד הפרטים הקטנים ביותר. החומריות של הבית נבחרה בקפידה רבה תוך רצון לייצר חלל הרמוני, נעים וכזה שיעמוד במבחן הזמן גם בעוד שנים רבות. כל הנגרות בבית תוכננה והותאמה לחלל באופן שישלים את העיצוב מחד וישרת את כל צרכי בעלי הבית מאידך. גם ברמת התשתיות בעלי הבית לא התפשרו על דבר: מחימום תת רצפתי, חשמל חכם ובריכה חדשה שתוכננה בחצר ומספקת נוף מהמם לכל העולים והיורדים בגרם המדרגות הממוקם לצד ויטרינה ענקית ומרשימה ביותר בת שתי קומות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully