פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כזה סדר ויעילות עוד לא ראיתם: ביקור בדירת גן משפחתית בגבעתיים

      בדירה הזו לקחו את הנגרות בהתאמה אישית צעד אחד קדימה: פתרונות אחסון מודרניים תוכננו עבור מרבית חללי דירת הגן ודאגו שלכל חפץ יהיה את מקומו המדויק. עם גינת ענק של 160 מ"ר, עיצוב נקי ונושם היא הפכה לממלכה אוורירית של סדר ומופת

      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים - אוורירית, יעילה ומודרנית (צילום: גדעון לוין)

      הדיירים: זוג + 3 ילדים
      מיקום: גבעתיים
      שטח: 112 מ"ר + 160 מ"ר חצר
      עיצוב פנים: עדי ארונוב

      תחושת רוגע ואווירה פסטורלית מציפות את הדיירים בדירת גן באחת השכונות היוקרתיות בגבעתיים. על אף שהם חיים בבניין משותף, הם נהנים מחלקה ירוקה של חצר ענקית המקיפה את הדירה ומעניקה לדירתם תחושה שלווה ואינטימיות. הדירה מאופיינת במראה מינימליסטי והכל תוכנן בה לפרטי פרטים, על טהרת פריטי נגרות בהתאמה אישית, שיאפשרו מרחב נקי ומאורגן למופת.

      עדי ארונוב אדריכלות ועיצוב פנים ליוותה את הדיירים מרכישת הדירה מקבלן "על הנייר" ועד לכניסתם למגורים. "הדירה עצמה לא גדולה והיה לנו חשוב שהיא תרגיש מוארת, מאווררת ומרווחת ככל שניתן. בעלת הדירה הינה בעלת נטייה עיצובית ובחרה בסגנון המודרני הסקנדינבי כקו המוביל של הבית. לפי זה בוצעה עבודת נגרות מקיפה, שנתנה מענה יצירתי לאילוצים" אומרת המעצבת.

      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      רהיטים בנגרות בהתאמה אישית נוצרו עבור חללים רבים בדירה (צילום: גדעון לוין)

      "כדירת גן המהווה את עמוד התווך של הבניין וחלק בלתי נפרד מהשלד, היא בעלת קירות תמיכה מאסיביים. כדי להימנע מתחושת קרירות וניכור של קירות עבים וקונסטרוקטיביים, יצרנו ארונות סמויים סביבם, שמספקים פתרונות אחסון בשפע והינם בעלי מראה אסתטי שמשתלב בהרמוניה בעיצוב של הדירה".

      פריטי הנגרות יוצרים את סביבת החיים בדירה. ארונות עץ בצביעת שלייפלק לבן מתחילים את דרכם במטבח הצר אך המאובזר והיחידות הבנויות ממשיכות לאורך כל הבית ומעניקים אופי מרשים לכתליו.

      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      רצפת גרניט פורצלן וקיר צר בחיפוי בטון נותנים קונטרה לגוון הלבן ששולט בדירה (צילום: גדעון לוין)

      "בסלון ניתן לראות קונסטרוקציה היקפית למסך הטלוויזיה יחד עם נישות גלויות וסמויות. כל פינה בדירה נוצלה באופן מקסימלי. כך למשל, מהעבר השני של נגרות הסלון יצרנו פינת עבודה אינטימית. קשה לתאר, אבל מאחורי דלתות רבות מסתתרים ארונות עמוקים לאחסון של כל פריט אפשרי, מעמדת נעליים דרך שואב אבק ועד צלחות ומפיות - כל פריט והמיקום המדויק שלו בבית".

      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      פטרן גרפי בריפוד הכורסה וכרית צבעונית מוסיפים עניין לעיצוב (צילום: גדעון לוין)

      השימושיות הגבוהה באה לידי ביטוי בתכנון הקפדני של כל ארון ומגירה, מפתיחה בטאץ' ועד ספסל נשלף לנעילת נעליים עם הכניסה לבית. על מנת להתגבר על תחושה של עומס ודירה צרה, השתמשה המעצבת ברצפת גרניט פורצלן דמוית בטון באריחים צרים וארוכים המתווים את הדרך מהמטבח החוצה, שמוסיפים עומק. היא נמנעה ככל הניתן מהנמכות גבס וניצלה את הגובה הלא סטנדרטי של הדירה - 3.30 מטר - כשמשכה עד גובה זה את הנגרות על מנת לספק אשליית גודל. כמו כן, נעזרה המעצבת בתאורת גלילים דקורטיבית שנטמעת בתקרה.

      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      הטלוויזיה נטמעת בתוך הרהיט שנבנה סביבה (צילום: גדעון לוין)

      סוויטת ההורים הוגדלה על חשבון אחד מחדרי הילדים ואף היא כוללת ארונות ענק מדורגים מחומרים שונים - עץ צבוע וזכוכית על מנת להבטיח החזרי אור וליצור מעבר נוח ובטוח. בדלת הזכוכית הוטמעה טלוויזיה. בחדרי הרחצה מוקמו מגוון ארונות פנימיים, שאף הם נוצלו לטובת אחסון.

      אל עבר הגינה ממשיך הריצוף של גרניט פורצלן המתמזג עם דק עץ ודשא ויוצר אפקט הדרגתי מעניין בין פנים לחוץ ולהפך. בסלון נתלו ווילונות מקיר לקיר כמסך להשגת פרטיות ולכניסת אור טבעי. הדירה הלבנה זכתה לנגיעות צבע וסגנון בדמות תמונת קיר צבעונית בסלון, מדבקות קיר בחדרי הילדים וכריות שמעניקות זריקת גוונים משמחים.


      בקרו בפרויקטים נוספים של האדריכלית ומעצבת הפנים עדי ארונוב

      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      בצד האחורי של הקיר-רהיט בסלון נוצרה פינת עבודה קטנה (צילום: גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      דלתות בגובה אפס מייצרות מטבח במראה נקי ומינימליסטי (צילום: גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      ארונות סמויים נבנו סביב הקירות הקונסטרוקטיביים (צילום: גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      הגינה - 160 מ"ר של מרחב נשימה וטבע (צילום: גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      מחדר השינה של ההורים נפתחת יציאה אל הגינה (צילום: גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      המנימליזם הלבן מיושם גם בחדר הרחצה (צילום: גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      באחד מחדרי הילדים - פריטים צבעוניים על רקע של ריהוט לבן (צילום: גדעון לוין)
      דירת גן משפחתית בגבעתיים ( , גדעון לוין)
      בחדרה של הבת - נגיעות ורודות וכילה אוורירית מעל המיטה (צילום: גדעון לוין)