פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      המעטפת נשמרה, כל הבפנים נבנה מאפס והילדים זכו ליחידות דיור משלהם

      המציא את עצמו מחדש: בית ענק של משפחה בלגית ברעננה עבר שיפוץ מהיסוד על מנת לייצר בתוכו מיני דירות עבור שני הילדים הבוגרים. כעת, בבית הגדוש בשיק אירופאי גרה כל המשפחה, כשהצרכים של כולם נענים בצורה אופטימלית. הציצו פנימה

      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      ספריה מרשימה המתפקעת מספרים היא אחד המוקדים הדומיננטיים בסלון (צילום: סטודיו מי ליידי)

      הדיירים: זוג + 2 ילדים בוגרים
      מיקום: רעננה
      שטח: 470 מ"ר
      עיצוב פנים: יוסי אפגין

      במהלך החיים משתנים צרכי הדיירים וביתם משתנה ביחד עמם. מעצב הפנים יוסי אפגין ליווה משפחה מרעננה בשני גלגולים שונים של אותו בית: בפאזה המקורית בה נרכש ביתם בראשונה ו-12 שנה אחרי, כאשר ילדיהם בגרו והפכו לסטודנטים. המשפחה בקשה חלוקה אחרת של המרחב, על מנת שתתאים לאורח החיים החדש, לרבות יחידות דיור נפרדות עבור הבוגרים. באותה הזדמנות הוחלט גם על עיצוב אחר ושונה לבית כולו.

      "מדובר במשפחה בלגית" אומר המעצב, "אנשים שקטים שלא אוהבים עיצוב מנקר עיניים, אבל לא מתפשרים על איכות ועל פחות מחומרי גלם המשובחים ביותר". המשפחה ביקשה בית במראה אירופאי קלאסי מעודן, אבל חמים ומזמין. בסבב ב' הם רצו ליצור יחידות מפנקות וגדולות לבוגרים. לבת נוצרה קומה שלמה, הכוללת סוויטת שינה רחבת ידיים, עם חדר עבודה צמוד, אמבטיה ומרפסת. הבן קיבל את כל קומת המרתף המרווחת, אשר פונה לפטיו מטופח.

      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      בסלון שהכפיל את שטחו - סקלת גוונים בהירה, שנדליר וריהוט קטיפה (צילום: סטודיו מי ליידי)

      בשל הסידור החדש, עבר הבית שינוי טוטאלי. "הושארה רק המעטפת, כשבתוך הבית שברנו את כל קירות הפנים. בכניסה יצרנו מפתח עם דלת עצומה בעלת כנפיים גבוהות. המטבח עבר לפטיו, כך שהוא כעת משקיף לעבר החצר האחורית העצומה. הסלון שהיה מעט צפוף גדל עם השינוי, ולמעשה הוכפל בשטחו. הבית קיבל רצפת פרקט של עץ טבעי כתחליף לשיש שהיה קודם, שדרש לדברי בני הזוג יותר מדי טיפול".

      בעוד הבת בחרה סוויטה שממשיכה את הקו האצילי והקלאסי, הרי שהבן בחר דווקא בעיצוב מודרני על טהרת הגוונים האפורים בניחוח אורבני עדכני. קומתו כוללת ארונות בסגנון אסימטרי שיוצרים עניין ומשחק בין ממדים בגוון לבן, נישות גבס בקיר ופינת אירוח משלו. אזור האירוח מעוצב על בסיס של אפור לבן עם נגיעות עץ כהה. בנוסף, יחידת הדיור של הבן כוללת חדר רחצה שחור מבריק.

      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      אי גדול מימדים מפריד בין אזור המטבח לסלון (צילום: סטודיו מי ליידי)

      לאחר השיפוץ האינטנסיבי החללים הציבוריים הינם בעלי גוונים בהירים שיוצרים תחושה אוורירית ומוארת. פריטי העיצוב המרכזיים מבוססים על חומרים טבעיים ובעיקר על עץ אלון מלא גושני. "במטבח שטח האחסון רב ואי מפנק עם כיריים אינדוקציה ומושבים לבני הזוג שסועדים יחדיו. הוא תוכנן ביחס לחלונות, כך שניתן לראות את החוץ בעת הישיבה במטבח.

      בסלון המפואר ספריה ענקית שתוכננה בהתאמה אישית, קמין גדול במרכזו ורהיטים מקטיפה צרפתית. בצד מוצנע לו הפסנתר, אולם הגישה אליו נוחה. "בין הסלון ליתר האזורים מפרידה קונסולה מפוסלת. יצרנו ויטרינות גדולות שמכניסות את הגינה פנימה עם תריסים נסתרים. ברגע שמסיטים את הווילונות, החוץ נכנס לפנים בדרך הרמונית ועם זאת, נשמרת הפרטיות של יושבי הבית".

      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      חלונות גדולים מכניסים שפע של אור טבעי למטבח (צילום: סטודיו מי ליידי)

      אפגין בחר במערכת מיזוג אינוונטר, שמוטמעת בשיטה של יחידות קטנות ובכך חוסכת הנמכות תקרה אך עדיין מאפשרת קירור וחימום אופטימליים. "לאחר השיפוץ, בבית נפגשים בהרמוניה ריהוט אלגנטי בטאץ' אירופאי, גופי תאורה דמויי שנדליר, טקסטיל עשיר ורומנטי וגם נגיעות של צמחייה. הבית במתכונתו החדשה הוא בדיוק מה שהמשפחה ביקשו לעצמם להמשך החיים" סיכם המעצב.

      לפרויקטים נוספים של מעצב הפנים יוסי אפגין - כנסו לכאן

      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      אווירה אירופאית קלאסית (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      שולחן העץ הגושני בפינת האוכל מתכתב עם רצפת הפרקט (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      ביחידת הדיור של הבן - פינת ישיבה בסגנון מודרני (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      הגוונים שהכהים של קומת המרתף מנוגדים לקו העיצובי הבהיר של החלל המרכזי בבית (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      משחקי משטחים בחזית הארון יוצרים מופע ויזואלי מעניין (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      קומת המרתף הפכה ליחידת דיור מפנקת עבור הבן (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      חדר השינה של הבת - בחרה להמשיך את הקו העיצובי המעודן והקלאסי (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      פינת ישיבה במעבר בין מפלסי הבית (צילום: סטודיו מי ליידי)
      בית משפחתי ברעננה עם יחידות דיור ( , סטודיו מי ליידי)
      אחד מחדרי הרחצה בבית (צילום: סטודיו מי ליידי)