פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כמו אויר לנשימה: הבית הצר והצפוף שהפך לממלכה משפחתית מרווחת

      משפחה בת שש נפשות בצפון תל אביב שביקשה לצאת מחיי הצפיפות, הגשימה את חלומה בזכות תכנון אדריכלי שכלל הרחבת חדרים, הכנסת תאורה טבעית פנימה ופתיחה אל חצר ירוקה

      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      פסי תאורה אדריכלית משתלבים בסלון שמואר באופן טבעי (צילום: חן ליאופולד)

      דיירים: זוג + 4 ילדים
      מיקום: צפון תל אביב
      שטח: 240 מ"ר
      אדריכלות: מיכל קסל, סטודיו "מרטין קסל אדריכליות"

      עשר שנים לאחר רכישת בית סטנדרטי מקבלן, החליטו הדיירים שהגיע הזמן לבצע שיפוץ. המשפחה גדלה, ויחד עם זאת עלה הצורך להתאים את החלל לצרכים המשתנים.
      "הבית במבנהו ובחלוקתו הפנימית אופייני לשכונה התל אביבית בה ממוקם. בשל מצוקת השטח הגדולה בעיר, הוא נבנה לגובה והתכנון הלקוי פגע בתנועה במרחב. החדרים נבנו כקטנים מאוד, גרם מדרגות היה מאסיבי מדי, ואילו המטבח צפוף. בחלל היתה תחושה חנוקה, כמעט קלסטרופובית", מספרת האדריכלית מיכל קסל, בעלים ושותפה בסטודיו "מרטין קסל אדריכליות" על נקודת הפתיחה של הפרויקט.

      המטרה שעמדה לנגד עיניהן של מרטין קסל היתה לפתוח את הבית, להגדיל את המטבח כך שיתאים לבישול ולאירוח, ויעניק להורים ולילדים פרטיות ומקום לבילוי ואתנחתא ביחד ובנפרד.
      "ראשית, הרסנו את גרם המדרגות על מנת לפתוח את המטבח ויצרנו גרם מדרגות אוורירי יותר עם גישה ישירה לסלון, כשהילדים יכולים לזנק ישירות על הספה מתוך הפתח הייחודי שנבקע בקיר. הריצוף שנבחר הוא עץ טבעי תלת שכבתי שמייצר תחושת חמימות. בוצעה הנמכת תקרה על מנת להטמיע גופי תאורה סמויים ובוצעו עבודות נגרות בהתאמה אישית לפתרונות אחסון במסדרון ובסלון (לתליית מעילים או לאפסון צעצועים) כדי לשמור על מראה נקי בכל מקום.

      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      נורות תלויות מקשרות בין מפלסי הבית השונים (צילום: חן ליאופולד)

      בסלון שולטים גוונים סולידיים על סקלת הלבן והשחור, שמאפשרים גם תאורה טבעית ושמירה על אווריריות ותחושה של גודל ומרחב" מספרת האדריכלית.

      הפרקטיות הדרושה למשפחה בת 6 נפשות ניכרת גם בתכנון הנגיש של המטבח, הכולל מגירות נשלפות ומשטח עבודה דקטון לתחזוקה פשוטה. בקומה העליונה חולקו החדרים לחדר גדול לבנות, שמבטא את אהבתן לריקוד וחדר מיוחד לבנים הצעירים על טהרת הכוכבים.

      בין החדרים נוצר חדר משפחה עם טלוויזיה וספה, שמאפשר לילדים ולחבריהם לרבוץ בנחת מבלי להפריע למנוחת ההורים בקומה התחתונה. הקיר המחבר בין הקומות חופה בטפט עצום ורחיץ שעבר עיבוד בפוטושופ בניחוח של פעם, ויוצר עומק ועניין על הקיר. מנורות תלויות שמרחפות בין הקומות מחברות בין שלושת מפלסי הבית.

      בחדרי הרחצה יצרה האדריכלית חיבור מפתיע בין אריחי משושים בצבעים שונים, נישות פרזול לאחסון הנתלות על הקיר, בריקים מבטון, אמבטיה פרי סטנד ומקלחון מפנק עם אפקט של ראש גשם טרופי.

      במרתף שוכן המשרד שעוצב בסגנון מודרני ולו, כניסה נפרדת מהבית עם דלת "סודית" סמויה, שנראית כחלק אינטגרלי מהקיר שמתחת לגרם המדרגות. הגינה היא אזור משפחתי, עם דק עץ וריהוט גן דקורטיבי ובה צמחייה רבה להשגת פרטיות מקסימלית.

      קסל אומרת כי "הבית עבר שינוי משמעותי מבית קבלן סטנדרטי לבית שמכיל את דינמיקת החיים של משפחה גדולה, וכל זאת תוך התגברות על אילוצי השטח ושימת דגש על ניקיון עיצובי".

      לפרוייקטים נוספים של האדריכלית מיכל קסל מסטודיו "מרטין קסל אדריכליות" - הכנסו לכאן

      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      מטבח אי כהה (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      תוספת צבע פסטל על קיר בחדר השינה (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      אחד מחדרי השינה במפלס העליון של הבית (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      חדר רחצה שמואר באמצעות סקיילייט (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      פרקט עץ מוסיף חמימות לבית (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      שימוש בצבע באחד מחדרי השינה (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      פינת משפחה בקומה העליונה (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      אחד מחדרי הרחצה מחופה באריחים גאומטריים (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      חדר השינה של הבנים במוטיב כוכבים (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      מוצרי טקסטיל בסלון מייצרים תחושה ביתית (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      שילוב טקסטורות מייצר עניין בסלון (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      מבט נוסף אל המטבח (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      פינת אירוח בחצר (צילום: חן ליאופולד)
      שיפוץ בית בצפון תל אביב ( , חן ליאופולד)
      אזור משחקים מושלם לילדים (צילום: חן ליאופולד)